Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία - Εκλογή προέδρου: Μάθετε πού και πώς θα ψηφίσετε - Τι ώρα θα βγουν τα αποτελέσματα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακής και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος
- Έχουν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα - Θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις
- Στις 21.00 η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος
- Πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 4 υποψήφιοι
-Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.


Ώρα κάλπης, ώρα αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ διεξάγονται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε.Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Έχουν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα. Οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.
Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις: Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Στις 21.00 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος
Όπως ανέφεραν κύκλοι της "γαλάζιας" παράταξης, περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δύο ώρες μετά το "κλείσιμο" της κάλπης, θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος. Εδώ να σημειώσουμε πως δεν θα διενεργηθούν exit polls.

Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα θα έχουμε τα ασφαλή αποτελέσματα και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα το αν οι τέσσερις υποψήφιοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Ο δεύτερος γύρος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015.

Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα του newsit.gr για την ιστορία του κόμματος αλλά και τους υποψηφίους αρχηγούς

Πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 4 υποψήφιοι
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.
Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: