Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο - Με το Εθνικό Υμνο τελείωσε η συγκέντρωση [εικόνες]


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




«ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, «ΝΑΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι υποστηρικτές του «Ναι» συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο λίγο πριν κλείσει η αυλαία της εκστρατείας υπέρ των δυο απόψεων ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου.





«Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ» αναφέρεται στη σελίδα στο Facebook του «Μένουμε Ευρώπη» που καλούσε τον κόσμο στη συγκέντρωση.




Το κίνημα πολιτών του «ΝΑΙ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα». Και συνεχίζει: «Καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».




Τη συγκέντρωση άνοιξε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας με διεθνή καριέρα στη Γαλλία. «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε.....Είμαστε Ευρωπαίοι?ΝΑΙ !!





Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος δήλωσε:« Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα».



Στη συγκέντρωση μίλησε και ο δήμαρχος των Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης οποίος ανέφερε: «Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα....Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα «Ναι» που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάριδες.....Τον κύριο Τσίπρα οι Ελληνες δεν τον πιστεύουν γιατί μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές. Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τον Κύριο Τσακαλώτο ότι το τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε αλλά όχι από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ».




Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρες πριν η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» είχε απευθύνει κάλεσμα για την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στο Σύνταγμα. Τότε η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, με 30.000 πολίτες να συγκεντρώνονται για να στείλουν ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα υπέρ του «Ναι» και υπέρ της παραμονής στην οικογένεια της Ευρώπης. Η αποφασιστικότητα του πλήθους μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που παρά την έντονη βροχόπτωση, δεν πτοήθηκε και παρέμεινε στη συγκέντρωση.






Στη συγκέντρωση εκτός από πλήθος κόσμου, παραβρέθηκαν και άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και πολιτκοί. Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Δένδιας και Γιώργος Κουμουτσάκος.



Τη συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην Αθήνα σχολίασε μέσω του twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Κίνημα λαού απόψε. Το ΝΑΙ που ξεσηκώνει τους Έλληνες, το ΝΑΙ που ενώνει τη χώρα, το ΝΑΙ που λυτρώνει την Ελλάδα!»




Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: