Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

FT: Ο Τσίπρας παραμερίζει τον Βαρουφάκη γιατί είναι έτοιμος για συμβιβασμό

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Για τον «ανασχηματισμό» της ομάδας διαπραγμάτευσης μιλούν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα έγινε για να παραμερίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με τους FT, ο υπουργός Οικονομικών που μιλά «έξω από τα δόντια» παραμερίστηκε από τον πρωθυπουργό έπειτα από τις άκαρπες διαπραγματεύσεις τριών μηνών και την θυελλώδη συνεδρίαση στη Ρίγα.

Οι ανακατατάξεις αυτές σηματοδοτούν και την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα να κάνει συμβιβασμούς με τους πιστωτές, καθώς, η Ελλάδα πασχίζει να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ για να πληρώσει συντάξεις και μισθούς αυτό τον μήνα.

Μάλιστα, οι Financial Times φιλοξενούν και δηλώσεις του Μουχτάμπα Ραχμάν, αναλυτή ρίσκου στο Eurasia Group ο οποίος χαρακτηρίζει την εξέλιξη «θετική για την πιθανότητα συμφωνίας».
«Ο Βαρουφάκης ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια συμφωνία με την Ελλάδα. Η σχέση του με τον Τσίπρα και η θέληση του Τσίπρα να τον αφήνει ελεύθερο ήταν το κεντρικό ερώτημα στο οποίο εστίαζαν οι επενδυτές» προσθέτει με νόημα.

Οι FT κάνουν και ένα μίνι αφιέρωμα στα νέα κεντρικά πρόσωπα, τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, σημειώνοντας ότι και οι δύο τους είναι πιο μετριοπαθείς, ενώ, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι αυτό θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.

Με θετικό μάτι είδαν οι αγορές την κίνηση Τσίπρα
Μετά την απόφαση Τσίπρα για νέα διαπραγματευτική ομάδα και την προσθήκη Τσακαλώτου, ξένα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για θετικό αντίκτυπο στις αγορές.
Μάλιστα, το Bloomberg με τον τίτλο «Οι αγορές χαίρονται με τα νέα για τον Βαρουφάκη» δείχνει έκδηλα το κλίμα ευφορίας που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στις διεθνείς αγορές.

Γίνεται, ακόμη, λόγος για «ευφορία στις αγορές και κλίμα συσπείρωσης στο Χρηματιστήριο, ενώ πέφτουν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά από υψηλά επίπεδα κάτι που δείχνει υψηλές πιθανότητες συμφωνίας», ενώ και ξένοι ανταποκριτές μέσω του Twitter αναδεικνύουν την άνοδο στις αγορές μετά τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα και τις λιγότερες αρμοδιότητες που έχει πια στα χέρια του ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.




Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: