Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Μυστικό δείπνο Σαμαρά-Καραμανλή στην Κηφισιά: Ολα όσα συζήτησαν οι δυο άνδρες

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Ηδη, από το απόγευμα εκείνης της Τετάρτης που η Βουλή εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο φωτογραφικός φακός τους «συνέλαβε» να συνομιλούν άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι το ραντεβού έχει κλειστεί και ότι οι δυο τους θα τα πουν από κοντά. Ο λόγος για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σήμερα αναφέρουν ότι το ραντεβού έγινε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα «Εθνος», Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του τέως πρωθυπουργού στην Κηφισιά, ο οποίος μάλιστα είχε και την πρωτοβουλία.
Οπως αναφέρει η ίδια πηγή το τετ α τετ κράτησε αρκετή ώρα και η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν τόσο στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όσο και στα εσωκομματικά.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις ο κ. Σαμαράς μετέφερε στον κ. Καραμανλή τις δικές του πληροφορίες από τις επαφές του στο εξωτερικό, ενώ οι δυο άνδρες κατέληξαν να συμφωνούν πως η νέα κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών με τον ΑντώνηΣαμαρά να προβλέπει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Οσον αφορά στα εσωκομματικά ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πως κινήσεις και δηλώσεις που έχουν να κάνουν με κριτική στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά, ακόμη και εάν προέρχονται από πρόσωπα του στενού του φιλικού και πολιτικού του κύκλου δεν έχουν την έγκρισή του ή δεν μιλούν εξ ονόματός του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πάντως ότι σε προτεραιότητα μπαίνει η οικονομική κατάσταση της χώρας και οι διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές.

Από ........   iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: