Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Φούντωσαν τα σενάρια διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ποιοί "κονταροχτυπιούνται"



Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Το κάκιστο εκλογικό αποτέλεσμα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς ήταν το τελευταίο κόμμα που μπήκε στη νέα Βουλή, έχει πυροδοτήσει για τα καλά τα σενάρια διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.


Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες αμφιταλαντεύεται για το τι πρέπει να κάνει, το πιθανότερο πάντως είναι να οδηγήσει όπως και έχει δηλώσει από το βράδυ των εκλογών το κόμμα σε ένα Συνέδριο όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα ακόμη και της αλλαγής ηγεσίας.

Μάλιστα με αφορμή τις φήμες ότι θα παραιτηθεί τώρα`και θα υπάρξει μεταβατική ηγεσία που θα διοργανώσει το Συνέδριο του κόμματος, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας" και τονίζει "Ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών.

Όλα - συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας - θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό. Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων".

Πάντως οι επίδοξοι δελφίνοι ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους με πιο χαρακτηρισιτκή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδου, ενώ στο παιχνίδι της διάδοχής "παίζουν" ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής καθώς και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ε. Βενιζέλο ή τον στηρίζουν όπως οι: Νίκος Ανδρουλάκης (γραμματέας της ΚΕ), η Εύα Καϊλή (ευρωβουλευτής), ο Κυριάκος Πιερακάκης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), αλλά και ο βουλευτής και πρωην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Από .....  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: