Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



  • Δεν εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας
  • Δήμας 168 «ναι», 132 «παρών»
  • Σαμαράς: Αύριο θα πάω στον Παπούλια, εκλογές στις 25 Ιανουαρίου
  • «Η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο πρωθυπουργός
  • Υπουργικό συμβούλιο στις 2:00, το τελευταίο
  • Τσίπρας: Το μέλλον ήδη ξεκίνησε
  • Σταύρος Θεοδωράκης: Τώρα είναι η ώρα των πολιτών
  • Τι λένε τα τρία τελευταία γκάλοπ
  • Βούλιαξε το Χρηματιστήριο λόγω εκλογών


Κάτω από δραματικές συνθήκες ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία για την τελευταία ψηφοφορία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες κάλπες.

Δεν υπάρχουν οι ψήφοι -Πάμε για εκλογές
Παρά τις δραματικές εκκλήσεις των προηγουμένων ημερών από τον Πρωθυπουργό, αλλά και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, ο Σταύρος Δήμας πήρε μόνο 168 ψήφους ενώ 132 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Αναμένονται δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του ενώ στις 14:00 συγκαλείται το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Αθλιότητα χρυσαυγιτών
Την ώρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και όρθιοι φώναζαν «Τελειώσατε» «Θα σας δούμε στη φυλακή». Την ίδια ώρα η Ελένη Ζαρούλια έφτυσε τον Στάθη Μπούκουρα φωνάζοντας «προδότη» ενώ και άλλοι χρυσαυγίτες βουλευτές αποκαλούσαν «προδότη» τον ανεξάρτητο βουλευτή που ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Σαμαράς: Η νίκη είναι δική μας
Προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου εξήγγειλε σήμερα, αμέσως μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο.Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί πρόεδρος και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει ο λαός.
Πολλοί ανεξάρτητοι ψήφισαν για Πρόεδρο, αλλά δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών μέσα στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή αυγή καταψήφισαν.  Οσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη.

Οτι δεν έκαναν οι βουλευτές θα το κάνουν οι πολίτες. Να μείνουμε στην σταθερή πορεία των μεταρρυθμίσεων και να βγούμε από την κρίση.
Καταφέραμε τόσα πολλά που ο ίδιος ο λαός δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε στα ελλείμματα στον εξωτερικό δανεισμό. Δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του.
Θα πάω να ζητήσω αύριο διάλυση της Βουλής και προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.Στις 4 εβδομάδες ως τις εκλογές ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια για να αποφασίσει για το μέλλον του στην κρισιμότητερη εκλογική αναμέτρηση. Αλλα και για να μάθει την αλήθεια για το πως μπορούμε να ξανακυλήσουμε στη βαθιά κρίση. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες.Είναι η ώρα της Δημοκρατίας. Δημοκρατία σημαίνει αλήθεια και ευθύνη. Αλήθεια προς τον κόσμο και ευθύνη προς  το εθνικό συμφέρον. Ήρθε η ώρα του λαού και να μην έχετε καμία αμφιβολία η νίκη θα είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Το μέλλον ήδη ξεκίνησε
«Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο φλεγόμενο πλοίο και να εκφράσω την ελπίδα μου ότι η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος.
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οταν η μεγάλη  πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει τέλος στην πολιτική μνημονιών οι  βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν σε αυτό που θέλουν οι πολίτες.

Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε δεσμευτεί για νέα μέτρα είναι παρελθόν. Σε λίγες ημέρες παρελθόν θα είναι και τα Μνημόνια. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε», είπε χαρακτηριστικά.

Κουβέλης: Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων
«Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα βουλευτικές εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από τη Βουλή.
«Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ.Κουβέλης και τόνισε ότι «η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή».

Σταύρος Θεοδωράκης: Τώρα είναι η ώρα των πολιτών
«Οι επαγγελματίες της πολιτικής έπαιξαν τα πολιτικά παιγνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών.  Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων. Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Χαρδούβελης: Θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και την παράλληλη ανησυχία του για καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε δηλώσεις του στο προαύλιο της Βουλής μετά την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις αλλά μπορεί να επουλωθούν οι πληγές με μια εγρήγορση στη συνέχεια. Υπάρχουν δυσκολίες», τόνισε.
Σε ερώτηση για το αν θα είναι στο επόμενο Eurogroup ο ίδιος είπε: «Ναι θα εκπροσωπήσω εγώ την Ελλάδα στο επόμενο Eurogroup».
Οσο για τα ταμειακά διαθέσιμα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Δεν έχουμε πρόβλημα. Ταμειακά διαθέσιμα υπάρχουν. Αν υπάρξει πρόβλημα μπορούμε να εκδώσουμε έντοκα γραμμάτια. Εγώ βλέπω τον Μάρτιο να έχουμε ανάγκες».

Θρίλερ και με τα γκάλοπ -Μικραίνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Κλείνει η ψαλίδα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις των εταιρειών Interview, Κάπα Research και Alco.
Και στις τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων έναντι της ΝΔ με διαφορά 2,4%, 2,5% και 3,3% αντίστοιχα.

Interview: Στο 2,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Στο 2,4% βρίσκεται η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, «Βεργίνα TV» της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν:
    ΣΥΡΙΖΑ 27%
    ΝΔ 24,6%
    ΧΑ 5,7%
    ΚΚΕ 5,5%
    ΠΑΣΟΚ 5,4 %
    ΠΟΤΑΜΙ 4.6%
    ΑΝΕΛ 2%
    ΔΗΜΑΡ 0,6%
Επίσης, στο ερώτημα: «Αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές», το 60% των ερωτηθέντων απαντά «η παρούσα Βουλή», το 30% ότι πρέπει «να πάμε στο πρόωρες εκλογές» και το 10% «Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ».

Κάπα Research: Μικραίνει η ψαλίδα - Στο 2,5% η διαφορά  
Περαιτέρω μείωση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν:

        ΝΔ 24,7%
        ΣΥΡΙΖΑ 27,2%
        ΠΑΣΟΚ 6,1%
        Το Ποτάμι 5,8%
        ΚΚΕ 5,8%
        Χρυσή Αυγή 5,5%.
        ΑΝΕΛ 2,5%

ALCO: Στο 3,3% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι στο 3,3%.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν:
        ΝΔ 25%
        ΣΥΡΙΖΑ 28,3%
        Χρυσή Αυγή 5,2%
        ΠΑΣΟΚ 4,6%
        Το Ποτάμι 4,4%
        ΚΚΕ 4,2%
        ΑΝΕΛ 3%

Ενδιαφέρον έχει πως στο γκάλοπ της ALCO και στην ερώτηση για το αν οι ψηφοφόροι θα επέλεγαν να ψηφίσουν ένα κόμμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου μόλις το 4% του συνόλου έδωσε θετική απάντηση ενώ το 94% απάντησε αρνητικά.



Από ..........  iefimerida

Το αποτέλεσμα της 3ης ψηφοφορίας

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Νεκρός σε παγιδευμένο αυτοκίνητο

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Στο Μπάρι οι 49 διασωθέντες

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com