Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση στους Φορείς και Συλλόγους της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων


Αναρτήθηκε από .............  energoipoliteskv.blogspot.com





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από ........... energoipoliteskv.blogspot.com



                                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΔΩΡΑ!!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ.

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9.30π.μ-1μ.μ ΚΑΙ 4μ.μ-7μ.μ. , ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:30π.μ.-7μ.μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.

ΤΟ Δ . Σ .

Σπουδές για τον Ν.Ρωμανό, αλλά στη φυλακή

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Παράταση στην αγωνία για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει για 25 ημέρες την απεργία πείνας.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα καθυστερήσει την εισαγωγή και ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιτρέψει στο νεαρό να συνεχίσει τις σπουδές του, έστω και μέσα από τη φυλακή.

Την ίδια στιγμή υπάρχει έκδηλη ανησυχία ενόψει της επετείου των έξι χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο, οπότε και προγραμματίζονται εκδηλώσεις μνήμης.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπουργούς Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης είναι έτοιμο και θα εισαχθεί με τροπολογία στη Βουλή.

Σε αυτό θα προβλέπεται η εξασφάλιση όλων των υποδομών ώστε κρατούμενοι που είναι ταυτόχρονα και φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του.
Για περιπτώσεις φοιτητών, όπως και ο Νίκος Ρωμανός που η σχολή έχει και εργαστήρια, θα προβλέπεται ειδική μέριμνα για να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους.

Ανησυχία για την υγεία του Ρωμανού

Ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς μετά το νέο «όχι» του συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, συνεχίζει την απεργία πείνας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως ανησυχητική από τους γιατρούς, ενώ και η αποκατάσταση, εάν σταματήσει την άρνηση τροφής θα είναι αργή.

Το μήνυμα

Ο 21χρονος μετά την αρνητική εισήγηση του συμβουλίου της φυλακής εξέδωσε μακροσκελή απάντηση στην οποία δεν υποχώρησε από τις πάγιες θέσεις του. Ο Ν. Ρωμανός μέσα από τον θάλαμο του νοσοκομείου, κάνει λόγο για απόπειρα εξόντωσής του και διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί και προσθέτει: «Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο. Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με τη στάση του, ο κ. Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου».

«Κόντρα Αθανασίου-ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για άγρια πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης και υποστήριξε ότι «υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που υπάρχει. Δηλαδή τι ζητούν από τους δικαστές; Να παραβιάσουν τον νόμο ή από την πολιτεία να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάση το ισχύον καθεστώς».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του χαρακτήρισε ως ατελέσφορη στο περιεχόμενο και το χρόνο τη νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ρωμανού. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ατολμία.

Από την πλευρά της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «είναι υπόθεση ζωής, δημοκρατίας και δεν μπορεί να επιτρέψουμε να είναι ο Ρωμανός θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της δημοκρατίας».

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά τα προχθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η πυρπόληση ενός λεωφορείου και αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό ανάγκασαν τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να εκπονήσουν έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για να προλάβουν τα χειρότερα.

Έτσι από απόψε θα βρίσκονται επί ποδός 7.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν δοθεί σχετικές εντολές στους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων να μεριμνήσουν για διπλές σκοπιές.

Περιπολίες θα γίνονται σε όλη την Αττική, ενώ έχουν δοθεί σαφείς εντολές στους αστυνομικούς για ταχεία αντίδραση, μηδενική ανοχή αλλά πάντα με αυτοκυριαρχία και κατόπιν εντολών ανωτέρων.

Από ..........  real.gr

Ψήφο - ψήφο μάχη για Πρόεδρο

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Αγώνα δρόμου δίνουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρίσιμη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα γίνει στις αρχές του 2015.

Η ΝΔ επείγεται να συγκεντρώσει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επείγεται να συγκεντρώσει πάνω από 120 βουλευτές, ώστε να εμποδίσει την κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο.

Η μάχη αυτή δίνεται σε ένα δηλητηριασμένο πολιτικά κλίμα, με εκατέρωθεν καταγγελίες για «Τσιριμώκους», «προδότες», «αποστάτες» και «κουμπαράδες» για εξαγορά βουλευτών. Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ότι παρενέβη ακόμη και εισαγγελέας για να διερευνήσει καταγγελίες για το εάν βουλευτές εξαγοράζονται για να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
Τρεις είναι οι δεξαμενές που θα χρειαστεί να «λεηλατηθούν» ώστε η ΝΔ (127 βουλευτές) και ο ΣΥΡΙΖΑ (71 βουλευτές) να πετύχουν τον στόχο τους:
  • ΑΝΕΛ (12 βουλευτές),
  • ΔΗΜΑΡ (10 βουλευτές) και
  • Ανεξάρτητοι (24 βουλευτές)
1. Πρώτη δεξαμενή: ΑΝΕΛ -Κόμμα του Πάνου Καμμένου
Εδώ παρατηρείται η μεγαλύτερη αιμορραγία βουλευτών προς το ένα ή το άλλο στρατόπεδο. Η Ραχήλ Μακρή και η Χρυσούλα Γιαταγάνα εξασφάλισαν μάλλον διαβατήριο για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Μελάς πρώτος άνοιξε την πόρτα προς τη ΝΔ. Μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του ότι χρηματίστηκε με 3 εκατ. ευρώ (κατηγορίες που αποδείχθηκαν έωλες εκ μέρους της βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου) ανεξαρτητοποιήθηκε και θα ψηφίσει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για επιπλέον 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση του Παναγιώτη Μελά, «θέλουν να ψηφίσουν για Πρόεδρο, αλλά φοβούνται τον Πάνο Καμμένο».
Οι μετατοπίσεις αυτές κάνουν το κόμμα του κ. Καμμένου να μοιάζει με κινούμενη άμμο και οδηγούν σε δύο παρατηρήσεις:
  • Δεν αποκλείεται, μετά την προεδρική εκλογή, οι ΑΝΕΛ να μη διαθέτουν πλέον ούτε τους 10 βουλευτές που είναι απαραίτητοι για να συγκροτείται κοινοβουλευτική ομάδα. Πιθανώς αυτό το σενάριο να είχε υπόψη του ο Αλέξης Τσίπρας όταν δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στη Βουλή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
  • Η μετακίνηση βουλευτών των ΑΝΕΛ προς τη ΝΔ για να ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτηρίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα (στην ίδια συνέντευξη) ως «αποστασία». Είναι, ωστόσο, απορίας άξιον γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί αποστασία το γεγονός ότι και ο ίδιος αποδεκατίζει τους ΑΝΕΛ (Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα) ώστε να μην ψηφίσουν Πρόεδρο!
2. Δεύτερη δεξαμενή: ΔΗΜΑΡ -Κόμμα του Φώτη Κουβέλη
Η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σήμερα δημοσκοπικά στο 1% και όλα δείχνουν ότι η τελευταία πολιτική πράξη του Φώτη Κουβέλη θα είναι να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγκατέλειψε πριν από τρία χρόνια για να κάνει το δικό του κόμμα. Η ΔΗΜΑΡ είναι σήμερα διασπασμένη στα δύο.

Από τη μια υπάρχουν οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, η Κίνηση του Βασίλη Οικονόμου και η αυτονόμηση του Γρηγόρη Ψαριανού. Οι βουλευτές αυτοί εγκατέλειψαν τη ΔΗΜΑΡ και θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Νίκη Φούντα.
Από την άλλη, όσοι βουλευτές απομείνουν στη ΔΗΜΑΡ θα ακολουθήσουν τον Φώτη Κουβέλη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσουν «όχι» στην εκλογή Προέδρου, ελπίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τους εντάξει στα ψηφοδέλτια για να επιβιώσουν πολιτικά.

3. Τρίτη δεξαμενή: Ανεξάρτητοι βουλευτές -24 βουλευτές
Είναι η πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά που η ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών είναι τόσο πολυπληθής. Η πενταετία του Μνημονίου, τα «όχι» σε ψηφοφορίες, σε διάφορες φάσεις της μνημονιακής εποχής, και οι διαγραφές που ακολούθησαν διόγκωσαν την ομάδα των Ανεξάρτητων που μοιάζει και αυτή με κινούμενη άμμο.

Από εκεί πέρασε, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, για ένα διάστημα, πριν επανενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και γίνει υπουργός Παιδείας στην συγκυβέρνηση. Εκεί βρέθηκαν βουλευτές όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θόδωρος Παραστρατίδης και ο Οδυσσέας Βουδούρης, μεταξύ άλλων. Αυτά τα τρία στελέχη έμειναν να «λιμνάζουν» για μεγάλο διάστημα στους Ανεξάρτητους, αφού δεν έπαιρναν υπόσχεση από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα χρησιμοποιηθούν στα ψηφοδέλτια. Τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την πόρτα της Κουμουνδούρου και για τους τρεις, ίσως γιατί απείλησαν ότι θα στρατευθούν στο υπό δημιουργία νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην ομάδα των Ανεξάρτητων υπάρχουν πολλοί βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ και θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί εντάχθηκε πρόσφατα και ο Παναγιώτης Μελάς των ΑΝΕΛ.

Η εκλογή Προέδρου μάλλον επισπεύδεται
Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος κατά τη διάρκεια της συνάντησης Παπούλια-Μεϊμαράκη σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταφέρει τις απόψεις του για το χρονοδιάγραμμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και να διερευνήσει και τις προθέσεις του κ. Παπούλια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, ώστε η πρώτη ψηφοφορία να πραγματοποιηθεί αμέσως με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής, στις 7 Ιανουαρίου, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να τελειώσει η αβεβαιότητα με την εκλογή Προέδρου και η πολιτικο-οικονομική ζωή να ξαναβρεί τον βηματισμό της. Ξένοι επενδυτές και αναλυτές, Ευρωπαίοι ηγέτες και κέντρα αποφάσεων ζητούν να κλείσει αυτή η παρένθεση ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει το δημοσιονομικό πρόγραμμα.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι καλό να λήξει το γρηγορότερο η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να πάψει να δηλητηριάζεται το πολιτικό κλίμα με καταγγελίες για χρηματισμό.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ξεκινά τουλάχιστον έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Προέδρου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η 12η Φεβρουαρίου, αφού η θητεία του κ. Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου 2015.
Ως εκ τούτου, αν εξαντληθούν τα απώτατα συνταγματικά όρια και δεν εκλεγεί Πρόεδρος ούτε κατά την τρίτη ψηφοφορία, τότε θα προκύψει ζήτημα παράτασης της θητείας του κ. Παπούλια, αφού θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, να προκηρυχθούν εκλογές και να συγκροτηθεί η νέα Βουλή που θα εκλέξει τελικά Πρόεδρο.

Να σημειωθεί πάντως ότι εκ του Συντάγματος ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής έχει την αρμοδιότητα να ορίσει τον χρόνο διεξαγωγής των ψηφοφοριών, ενώ υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει από τις αρχές Οκτωβρίου πως θα εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια για την εκλογή Προέδρου, προεξοφλώντας έτσι ότι η παρούσα Βουλή είναι σε θέση να εκλέξει Πρόεδρο και άρα δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Από .......  iefimerida

Κόντρα Γεωργιάδη - Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com