Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η Λαμία στον Εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Δήλωση Eνημέρωσης 

Η πολύμηνη συνεργασία, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρήστου Βασιλάκου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με επιτροπή ειδικών (Καθηγητών Πανεπιστημίων και Ερευνητών) καταγόμενων από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, η οποία είχε συγκροτηθεί στις 3 Μαϊου 2014, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα.
Η Λαμία εντάσσεται οργανικά, δια νόμου, στον Εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.
Συγκεκριμένα θα αποτελεί την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» Κεντρικής Ελλάδας.

Από κοινού, το Δίκτυο αυτό, με το «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης» το οποίο θα έχει έδρα το Βόλο, θα συναποτελούν το «Κέντρο Έρευνας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας».

Σύμφωνα με το σχέδιο ακολουθεί Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο, επιπροσθέτως, διασφαλίζεται η ίδρυση στη Λαμία, τμημάτων του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

                                27 Νοεμβρίου 2014

Η Επιτροπή
Μπουργανός Βασίλης, Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος,
Καραγιάννης Ηλίας, Σταμούλης Γεώργιος




Χρήστος Σταϊκούρας Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών – Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ - Δήλωση σχετικά με την ίδρυση δομής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στη Φθιώτιδα 

Αθήνα, 27.11.2014


Ο δυνητικός ρόλος της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας στην ανάπτυξη της χώρας και των Περιφερειών της είναι θεωρητικά και εμπειρικά πλήρως τεκμηριωμένος.
Με αυτό το δεδομένο, το Μάιο του 2014, λάβαμε την πρωτοβουλία και συγκροτήσαμε Επιτροπή από διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς και Ερευνητές καταγόμενους από τη Φθιώτιδα, για την εκπόνηση στρατηγικής ένταξης της Λαμίας στον εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.
Από τότε έως σήμερα, υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Χρήστου Βασιλάκου, με την Επιτροπή. 

Αισθάνομαι το χρέος να τους ευχαριστήσω θερμά.
Παράλληλα, με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, προσεγγίσαμε δημιουργικά όλες τις πτυχές του θέματος, μεταξύ των οποίων και τις δημοσιονομικές.
Σήμερα, μετά την πολύμηνη προσπάθεια, έχουμε θετική έκβαση για τη χώρα και τη Λαμία.

Η Λαμία εντάσσεται οργανικά, διά Νόμου πλέον, στον εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.
Ειδικότερα, θα αποτελεί εφεξής την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».
Ενός Δικτύου, το οποίο από κοινού με το «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», με έδρα το Βόλο, θα συγκροτούν το «Κέντρο Έρευνας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας». 

Η προσπάθεια συνεχίζεται με την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος, διά του οποίου θα προωθηθεί η συμμετοχή της Λαμίας στο πεδίο της Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Από ......   lamiatimes

ΧΑΜΟΣ στον “αέρα”- Άδωνις: “Είσαι…ΣΤΑΛΙΝ” -Παπαδάκης: “Είσαι ΓΕΛΟΙΟΣ…και φαίνεσαι”!! (βίντεο)

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Αρπάχτηκαν στον “αέρα”.
 Σκληροί χαρακτηρισμοί μεταξύ Γιώργου Παπαδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη ακούστηκαν…

 στην πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον δημοσιογράφο

 «τι είστε κύριε, ο Στάλιν;».

 Ακολούθησε το ξέσπασμα του κ. Παπαδάκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «γελοίο». 

 Δείτε το βίντεο:

  


Από ........... makeleio 

ΣΤΙΣ 9,5 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΑ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com





Ο ξένος παράγοντας δεν ενδιαφέρεται για το τι λέει ο Σαμαράς και ο Τσίπρας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη


Η προοπτική μιας πολιτικής λύσης στη διένεξή μας με την τρόικα είναι το επιθυμητό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει να είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες επιμένουν ότι η στάση της τρόικας θα εξακολουθήσει να είναι αταλάντευτα σκληρή, μέχρι να πετύχουν τον πολιτικό τους στόχο, ο οποίος είναι η υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων σε ένα νέο πρόγραμμα. Μακάρι να έχουμε άδικο! Αλλά εκείνο που σήμερα φαίνεται πιο πιθανό είναι το αδιέξοδο... 

Οι ενισχυμένες δόσεις υπεραισιοδοξίας από την κυβέρνηση έχουν δύο στόχους: Ο πρώτος είναι να κερδηθεί χρόνος στο εσωτερικό μέτωπο (κάτι που πάντα είναι απαραίτητο σε ανάλογες καταστάσεις) και ο δεύτερος να αποφύγουν να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ακόμη και η μικρή πιθανότητα να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα εθνικό πλαίσιο δράσης τούς κάνει να τορπιλίζουν στην πράξη την προοπτική μιας τέτοιας συνάντησης. Κι αυτό διότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα σήμαινε αυτόματα και μία νέα κυβέρνηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη φαίνεται να είναι ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση και να στριμώξει πραγματικά την κυβέρνηση. Τα ηγετικά του στελέχη δείχνουν να έχουν παρασυρθεί από τη μέθη της εξουσίας, καθώς έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίς το πάρτι για την κατάκτηση των... χειμερινών ανακτόρων. Κινδυνεύουν έτσι να βρεθούν μεθυσμένοι σε βαθμό αφασίας την ώρα που η ιστορία θα τους καλεί να εκπληρώσουν το... καθήκον τους! 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν φαίνεται να έχει κάποιον άλλον κίνδυνο για το προσεχές δίμηνο πέρα από εκείνον ενός ατυχήματος στο πεδίο της οικονομίας. Αν δεν ήταν και η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας στη μέση, ίσως η χώρα να συνέχιζε σε αφασία μέχρι το τέλος της τετραετίας!

Δεν υπήρχε περίπτωση να υπήρχε μία πραγματικά ισχυρή αντιπολίτευση και να άφηνε τη σημερινή κυβέρνηση να μείνει στην εξουσία με τα τόσα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Αν θα πρέπει να δώσουμε μία εξήγηση, πέρα από εκείνη της υπερβολικής πίστης ότι η κυβέρνηση θα πέσει στα χέρια τους ως ώριμο φρούτο, θα πρέπει να την αναζητήσουμε στον φόβο για το τι ακριβώς θα παραλάβουν!

Ο διεθνής παράγοντας, πάντως, έχει μία άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Δεν είναι τυχαίες οι διαρροές για μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δίχως τη συναίνεση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ! Θέλουν και τα δύο κόμματα να συμφωνούν σε ένα νέο πρόγραμμα! Πόσο εφικτό είναι αυτό; Θα λέγαμε ότι δεν τους ενδιαφέρει. Μέχρι χτες αυτό το διαβάζατε μόνο εδώ στο Capital.gr!

Χτες ήρθε η επιβεβαίωση μέσω του κ. Χαρδούβελη, ο οποίος μας γνωστοποίησε ότι στο Παρίσι το ΔΝΤ δήλωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία πως δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το λένε οι άνθρωποι σε όλους τους τόνους. Αν κάποιοι στην Αθήνα θέλουν να πιστεύουν ότι οι άλλοι αστειεύονται, τότε έχουν χάσει την αίσθηση τι πραγματικά είναι αστείο και τι τραγικό και μας απειλούν να μας οδηγήσουν σε μία ιλαροτραγωδία...


Πολύ απλά, ο ξένος παράγοντας δεν ενδιαφέρεται για το τι λέει ο Σαμαράς και  ο Τσίπρας.  Δεν τους ενδιαφέρουν οι ελληνικές πολιτικές εξελίξεις και δεν πρόκειται να ιδρώσουν καν αν μας δουν να πέφτουμε στο γκρεμό. Δεν θα το επιδιώξουν, αλλά δεν θα δεχτούν και να εκβιαστούν με οποιονδήποτε τρόπο.

thanasis.mavridis@capital.gr

Από ..........  kourdistoportocali

7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ πανωλεθρία ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ

Καθαρό προβάδισμα 7,5 μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η έρευνα φανερώνει μια κοινωνία «διχασμένη» αναφορικά με την προεδρική εκλογή και απαισιόδοξη για το μέλλον της χώρας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση συρρικνώνεται διαρκώς, τη στιγμή που η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προβλέπει υποχώρηση της Αθήνας στις πιέσεις της τρόικα και επιβολή νέων μέτρων λιτότητας.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 27,5%, η ΝΔ ακολουθεί με 20%, ενώ η αναποφάσιστη ψήφος βρίσκεται σταθερά στο 17%. Τα αποτελέσματα είναι αμετάβλητα σε σχέση με την έρευνα Οκτωβρίου.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι, με την ΧΑ να έχει βραχεία κεφαλή με 6,5% έναντι 6% του Ποταμιού. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% ενώ Ελιά (3,5%) και Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%) βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή. Εκτός κοινοβουλίου μένουν ΔΗΜΑΡ (1%) και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,5%).

Θολό τοπίο για την προεδρική εκλογή

Στο μέτωπο της προεδρικής εκλογής, οι πολίτες εμφανίζονται απόλυτα «διχασμένοι», με το 46% να απαντά πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι «η καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα», ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό κρίνει πως θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Ανεξαρτήτως προτίμησης, το 47% πιστεύει πως κανένας υποψήφιος δεν θα συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους, ενώ μόλις το 42,5% προβλέπει πως η παρούσα Βουλή θα βρει το πρόσωπο που θα κερδίσει τη στήριξη 180 εδρών.

Σημειώνεται πάντως πως το στρατόπεδο που τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών κερδίζει σταθερά έδαφος τους τελευταίους μήνες, με δεδομένο ότι στις μετρήσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου η πλευρά που επιθυμεί τη διάλυση της παρούσας Βουλής είχε προβάδισμα 8 και 6,5 μονάδων αντίστοιχα.

Όλοι «ηττημένοι» στα μάτια των πολιτών, με φόβο για νέα μέτρα

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει εκ νέου την απαισιοδοξία του εκλογικού σώματος όσον αφορά την ικανότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να λύσουν τα προβλήματα του τόπου.

Αναλυτικά, το 65,5% πιστεύει πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί «να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ στον αντίποδα το 25,5% τοποθετείται θετικά. Το τελευταίο τρίμηνο το αρνητικό ποσοστό για την κυβέρνηση είναι σταθερά πάνω από 61%.

Την ίδια στιγμή, το 63% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά», με μόλις το 24% να δηλώνει αισιόδοξο για τις κυβερνητικές ικανότητες της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για την πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες που η αρνητική άποψη για το κυβερνητικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το «φράγμα» του 60%.



Η απαισιοδοξία είναι φανερή και σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με το 64,5% να εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων στους «επόμενους μήνες». Παράλληλα, το 59% πιστεύει πως η Αθήνα τελικά θα υποχωρήσει στις διαφωνίες που έχει με την τριμερή, ενώ το 30,5% προβλέπει πως θα υπάρξει κάποιος αμοιβαίος συμβιβασμός. Μόλις το 5,5% προβλέπει υποχώρηση των δανειστών, ενώ το 5% διαβλέπει «οριστική» ρήξη με την τριμερή.

                


Φόβοι και για την οικονομία

Καθαρά αρνητική είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες και για τις προοπτικές της οικονομίας, με την πλειοψηφία να δηλώνει πως η πορεία της οικονομίας μέσα στο επόμενο 12μηνο θα είναι «σίγουρα χειρότερη» (34,5%) ή μάλλον χειρότερη (20,5%).

Το χάσμα μεταξύ θετικών και αρνητικών προβλέψεων εκτοξεύτηκε τον Νοέμβριο στις 32,5 μονάδες (55% έναντι 22,5%), μόλις ένα μήνα αφότου είχε πέσει στις 10 μονάδες (38,5% έναντι 28,5% στη μέτρηση Οκτωβρίου).

Το 22,5% γνωμοδοτεί πως η κατάσταση θα παραμένει ως έχει.

Πολιτικοί αρχηγοί

Η κακή εντύπωση που υπάρχει για τον πολιτικό κόσμο καθρεπτίζεται και στην άποψη που έχουν οι ψηφοφόροι για τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς ούτε ένας δεν έχει περισσότερες θετικές γνώμες από αρνητικές, και ούτε ένας δεν έχει ποσοστό δημοτικότητας πάνω από 24%.

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει μικρό προβάδισμα μιας μονάδας (21%) σε σχέση με τον πρωθυπουργό (20%) στις «θετικές» και «πολύ θετικές» γνώμες των πολιτών.

Το υψηλότερο ποσοστό δημοφιλίας έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης (24% θετικές και πολύ θετικές γνώμες). Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και έπονται Δημήτρης Κουτσούμπας (16%), Φώτης Κουβέλης (15,5%) και Πάνος Καμμένος (10,5%).

Τη χειρότερη εικόνα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχει Νίκος Μιχαλολιάκος της ΧΑ, με 87% αρνητικές γνώμες και μόλις 4% θετικές, ενώ ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με 76% αρνητικές απόψεις και 8,5% θετικές.

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

Από .....  kourdistoportocali


  

Η Μέρκελ εγκαταλείπει τον Σαμαρά;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ «ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ» ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τη στρατηγική της επόμενης ημέρας προσπαθεί να χαράξει η κυβέρνηση, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού και τη σκληρή στάση που συνεχίζουν να κρατούν οι δανειστές αναφορικά με τις απαιτήσεις τους από την Ελλάδα.

Επειτα και από την πρωινή σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου φαίνεται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δύο διαπραγματευτικούς άξονες, ενώ το ενδεχόμενο της παράτασης του μνημονίου για μερικές εβδομάδες (την έχουν βαπτίσει «τεχνική») είναι κάτι το οποίο το Μαξίμου φέρεται να αποδέχεται.
Σε πρώτο πλάνο η συνεδρίαση του EuroWorking Group στο οποίο και έγινε μια πρώτη αποτίμηση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Οι κ.κ. Παπασταύρου και Αναστασάτος, που συμμετείχαν, είχαν λάβει σαφείς οδηγίες για το πως θα κινηθούν, ωστόσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης οι όποιες ελπίδες για πρόοδο διαψεύστηκαν, καθώς η συνάντηση δεν έβγαλε καμία είδηση. Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση ήλπιζε σε καθορισμό ημερομηνίας επιστροφής της Τρόικα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Ο δεύτερος άξονας είναι οι ευρύτερες επαφές που θα επιδιώξει η ελληνική πλευρά, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με τους πολιτικούς «προϊστάμενους» της Τρόικα και πρόσωπα που βρίσκονται σε υψηλές βαθμίδες σε ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ.  Στόχος είναι η εξεύρεση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, ενώ, ήδη τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει νέο γύρο (τηλεφωνικών κυρίως) επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και, κυρίως, την Ανγκελα Μέρκελ επιδιώκοντας για ακόμη μια φορά πολιτική στήριξη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Βερολίνο-ΔΝΤ αδιαφορούν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα
Η Γερμανία αγριεύει

Το πρόβλημα, ωστόσο, τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο και για τον πρωθυπουργό, προσωπικά, είναι το γεγονός πως το Βερολίνο έχει σκληρύνει επικίνδυνα τη στάση του και δείχνει να στηρίζει την αδιαλλαξία του ΔΝΤ και της Τρόικα, ενώ προωθεί ενεργά το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Αυτό το οποίο συζητούν εδώ και καιρό τα στελέχη της Τρόικα (και παραδέχεται δειλά δειλά η ελληνική κυβέρνηση), δηλαδή την παράταση του Μνημονίου, φαίνεται να το επιδιώκει και το στρατόπεδο της Ανγκελα Μέρκελ, με μπροστάρη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγές από το Βερολίνο, όπως αναφέρει το Mega, τονίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει σκληρή στάση και πως το... σύνθημά της είναι «καμία πολιτική δύναμη στην Ελλάδα δεν θέλει να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού». Ουσιαστικά, η νέα σκληρή γραμμή που χαράσσει το Βερολίνο ευθυγραμμίζεται (έστω και ανεπίσημα) με την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ, αγγίζοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως την πιθανή επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Την «αδιαφορία» του Ταμείου για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα επισήμανε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη Βουλή την Πέμπτη, ωστόσο, και οι πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι η γερμανική κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα καφθεί από την πιθανότητα πρόκλησης εξελίξεων στη χώρα.

Στα χαρακώματα ο Σόιμπλε

Τον... χορό έχει ανοίξει εδώ και μερικές ημέρες ο ίδιος ο Βολγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τηρούσε στάση αναμονής τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά φέρεται πως έχει πάρει ξανά τον έλεγχο απαιτώντας πειθαρχεία από τους Ελληνες με στρέφοντας το βλέμμα του προς Ιταλία, Γαλλία και όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.


Από ......  iefimerida

Οι μισθοί του δημοσίου θυσία για τη συμφωνία με την τρόικα – Από την πρωτοχρονιά ξεκινούν οι μειώσεις

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Δείτε ποιους θα πλήξει πρώτους το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
- Ποιοι θα έχουν μειώσεις ως και 150 ευρώ το μήνα
- “Ναι” λέει η κυβέρνηση και στο λοκάουτ και τις ομαδικές απολύσεις

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση πλέον με την κυβέρνηση να ελπίζει σε μια ύστατη λύση έστω και την τελευταία στιγμή.

Για τη λύση χρειάζονται υποχωρήσεις και αυτές γίνονται και από τις δύο πλευρές. Κάπως έτσι η κυβέρνηση υποχώρησε στο θέμα των μισθολογικών του Δημοσίου με δυο πολύ βασικές αλλαγές μέσα στους επόμενους 8 μήνες.

Η πρώτη έρχεται από την πρωτοχρονιά και αλλάζει τα δεδομένα για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους.
Οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ούτε τον ίδιο μισθό, ούτε και τα ίδια δικαιώματα με τους παλιούς.


Οι μισθοί που προβλέπονται για τους νέους του δημοσίου

Το πρώτο βήμα γίνεται τώρα με τη μείωση των αποδοχών των νεοπροσλαμβανόμενων κατά 96 ως 148 ευρώ και την επί της ουσίας κατάργηση της μονιμότητας για τους νέους εργαζόμενους καθώς επί δύο χρόνια θα βρίσκονται υπό δοκιμή και μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού θα κρίνεται η μονιμοποίησή τους.

Για έναν εργαζόμενο βασικής εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 684 από 780 ευρώ που είναι σήμερα, για έναν δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 752 από τα 858 ευρώ, για τους νεοπροσλαμβανόμενους τεχνικής εκπαίδευσης ο μισθός θα πέσει από τα 1037 στα 889 ευρώ και για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τα 1.092 στα 957 ευρώ.


Οι πρώτες μειώσεις το καλοκαίρι στο υπουργείο Οικονομικών

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση φαίνεται να υποχωρεί και ως προς την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου νωρίτερα από το 2016.

Επί της ουσίας δηλαδή συμφωνεί σε νέες μειώσεις, ειδικά μέσω της προσωπικής διαφοράς που παίρνουν κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων για να αντισταθμιστούν οι βαρύτατες μειωσεις των περασμένων ετών.

Όλα δείχνουν πλέον ότι πάμε σε πιλοτική εφαρμογή στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακούς, τελωνειακούς κλπ, από τον ερχόμενο Ιούλιο και όχι από 1/1/2016.

Από .....  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com