Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: 11,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από  ........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ευρύ προβάδισμα, της τάξεως των 11,5 ποσοστιαίων μονάδων, του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Στην έρευνα της Public Issue, που διεδνεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 38,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι του 35,5% που συγκέντρωνε τον προηγούμενο μήνα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Η Νέα Δημοκρατία παρέμεινε σταθερή στο 27%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο.

 Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν και δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

 Στην έρευνα της MRB, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγορά», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 23,9% έναντι 19,6 της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 7,5% και ακολουθούν ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4,7 μονάδων, συγκεντρώνοντας 23,3%, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 18,6%

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από .........  iefimerida