Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πέντε σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν Εύβοια και Φθιώτιδα!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



  Δύσκολη η αποψινή νύχτα με τα ρίχτερ να κάνουν χορό και να προκαλούν ανησυχία στους πολίτες κυρίως της Λοκρίδας αλλά και της Βόρειας Εύβοιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των σεισμολογικών κέντρων,  η πρώτη δονηση σημειώθηκε στη μία παρά είκοσι λεπτά,είχε ένταση 4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας ,απέναντι απο την Μαλεσίνα.

Η δεύτερη σημειώθηκε στις 12.41 λίγα χιλιόμετρα βορειότερα  με επικεντρο θαλάσσια περιοχή του Ευβοϊκού πιο κοντά στην Μαλεσίνα.

Ο τρίτος σεισμός εκδηλώθηκε ακριβώς την ίδια ώρα πάλι σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λίμνης Ευβοίας και  Μαλεσίνας.

Ο τέταρτος και πιο  ισχυρός με  ενταση 5.3 Ριχτερ έγινε στις 12.42 νοτιότερα , σε θαλάσσια περιοχή πιο κοντά  προς το Μαρτίνο. Εγινε αισθητός  στην Αθήνα ,την Χαλκίδα , την Λαμία έως το Καρπενήσι και το κύριο χαρακτηριστικό  ήταν η  μεγάλη του διάρκεια.

Τέλος  η πέμπτη δόνηση έγινε αισθητή λίγα λεπτά μετά στις 12.44 και  πάλι  στην ίδια περιοχή με ένταση 5,1 ρίχτερ.

Ο καθηγητής σεισμολογίας κ.Λέκκας δήλωσε ότι  μπορεί οι δονήσεις να ήταν συνεχόμενες αλλά με τα έως  εκείνη την ώρα στοιχεία και τις  εκτιμήσεις των σεισμολόγων δεν  είναι βέβαιο  ότι συσχετίζονται με το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης.
 
Από .......  lamiafm1

Υπό διάλυση ο ΛΑ.Ο.Σ- Στα σκαριά νέο δεξιό κόμμα!

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Και τα τελευταία στελέχη κλείνουν την πόρτα

Υπό - οριστική- διάλυση βρίσκεται ο ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά τις ραγδαίες αποκαλύψεις για τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

 Και τα τελευταία στελέχη του κόμματος του , αποχωρούν πλέον από τον άλλοτε κραταιό Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό, με το μεγάλο πρόβλημα για τον Κατατζαφέρη να μην είναι πλέον η διάλυση του κόμματος του, αλλά το πως θα αποφύγει σε προσωπικό επίπεδο τα χειρότερα, καθώς θα ακολουθήσει η δικαστική οδός. 

Το γεγονός της οριστικής διάλυσης του ΛΑ.Ο.Σ , ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr την όρεξη αρκετών για δημιουργία νέου δεξιού συνασπισμού , καθώς το πολιτικό έδαφος φαίνεται να είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. 

Θα είναι αυτό το κόμμα του Μπαλτάκου; Θα δείξει καθώς το ρεπορτάζ λέει πως υπάρχουν και άλλοι "μνηστήρες"

Από ........  parapolitika

-O Σαμαράς θα υποστεί συντριβή με πάνω από 10 μονάδες, δηλώνω παρούσα!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ!

"Θεά" η Ντόρα, η οποία επιτέλους λύνει την σιωπή της και βγαίνει μπροστά!

Εκτιμά πως ο Σαμαράς θα χάσει με πάνω από 10 μονάδες διαφορά και σ΄αυτή την περίπτωση η ίδια θα δηλώσει παρούσα από το ίδιο βράδι της εκλογικής συντριβής!

-Σ΄αυτή την περίπτωση θα τεθεί θέμα ηγεσίας το ίδιο βράδι της εκλογικής συντριβής...
Η ίδια λέει σε συνομιλητές της ότι θα απαιτηθεί στη συνέχεια μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της παράταξης πάνω σε νέες βάσεις.
Εμφανίζεται μάλιστα πρόθυμη να αναλάβει την τιτάνια προσπάθεια όπως λέει.
Την αποκάλυψη κάνει η καλύτερη πολιτική στήλη, ο ΒΗΜΑτοδότης, σε ένα ΒΗΜΑ που γράφει ιστορία...

Πολλοί ίσως να είχατε αναρωτηθεί με όλα όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο πώς σκοπεύει να κινηθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, τώρα που έχασε τη θέση της επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παραμένει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Λοιπόν, σας πληροφορώ ότι η κυρία Μπακογιάννη βρίσκεται αυτό τον καιρό σε εγρήγορση και «τρέχει» δύο πρωτοβουλίες. Η μία αφορά τη μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων κατά 30% και η άλλη την κάλυψη των περίπου 12.000 μικροομολογιούχων που έχασαν τα χρήματά τους, κάπου 800 εκατ. ευρώ, από το PSI. Οι δραστηριότητες αυτές προκύπτουν από τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Τι ακολουθεί όμως;
***
Μαθαίνω ότι ο μύχιος πόθος της κυρίας Μπακογιάννη είναι να διαμορφώσει συνθήκες ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ. Και πότε, ίσως πείτε, θα έρθει αυτή η «κατάλληλη στιγμή;» Μετά τις εκλογές. Προεξοφλεί μάλιστα ότι θα τις χάσει ο Αντ. Σαμαράς με τον τρόπο που κινείται και ασκεί σήμερα την εξουσία. Κατά την εκτίμησή της αν δεν αλλάξει τακτική θα χάσει τις εκλογές. Θα χάσει με μεγάλη διαφορά, κάπου 10 ποσοστιαίες μονάδες!
***
Αν όντως επαληθευτούν οι προβλέψεις ή εκτιμήσεις, πείτε το όπως θέλετε, της κυρίας Μπακογιάννη και υποστεί τέτοια μεγάλη ήττα ο κ. Σαμαράς, τότε θα τεθεί εκ των πραγμάτων θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, το ίδιο βράδυ μάλιστα της εκλογικής αναμέτρησης. Η ίδια λέει σε συνομιλητές της ότι θα απαιτηθεί στη συνέχεια μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης και ανασυγκρότησης της παράταξης πάνω σε νέες βάσεις. Εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει αυτή την «τιτάνια προσπάθεια», όπως λέει. Προς το παρόν όμως η Ντόρα και έως ότου έρθει (αν έρθει) αυτή η στιγμή, στηρίζει την κυβέρνηση. Απλώς στηρίζει την κυβέρνηση.
***
Και κάτι ακόμα για την κυρία Μπακογιάννη. Θυμάστε εκείνη την αιφνιδιαστική συνάντηση που είχε στην οικία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη, τότε που ακόμα «παιζόταν» όχι μόνον η θέση του/της επιτρόπου στην Κομισιόν, αλλά και η θέση της υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Θυμάστε επίσης ότι οι δυο τους είχαν συζητήσει ένα σωρό θέματα και είχαν συμφωνήσει σε μερικά; Σας πληροφορώ, όπως ακούστηκε να λέει η Ντόρα, τίποτα απ' ό,τι είχε συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά δεν έχει τηρηθεί. Σας λέει κάτι αυτό;

TO BAΡΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ NTOΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ








Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη το γένος Γιαννούκου.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.

Το 1974 παντρεύτηκε με τον δημοσιογράφο Παύλο Μπακογιάννη με τον οποίο απέκτησε 2 παιδιά, την Αλεξία και τον Κώστα από τα οποία έχει αποκτήσει 4 εγγόνια. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο σύζυγός της Παύλος Μπακογιάννης, βουλευτής της ΝΔ, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Εννέα χρόνια μετά παντρεύτηκε τον Ισίδωρο Κούβελο.
To 1977 μετά από διαγωνισμό προσελήφθη στο υπουργείο Συντονισμού και εργάστηκε στη Διεύθυνση σχέσεων και συνεργασίας με την ΕΟΚ.
Το Νοέμβριο του 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου κερδίζοντας τη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, στην οποία επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 1990.
Τον Οκτώβριο του 1990, ορκίστηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.

Τον Δεκέμβριο του 1992 ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1996, του 2000, του 2007 και του 2009 εξελέγη πρώτη σε σταυρούς βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της πόλης των Αθηνών Δήμαρχος Αθηναίων, με ποσοστό 60,6%, το μεγαλύτερο που έχει πάρει ποτέ δήμαρχος στο Δήμο της Αθήνας. Ανέλαβε το έργο της προετοιμασίας της πόλης της Αθήνας για την φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Τον Φεβρουάριο του 2006 ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση την οποία κατείχε μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009. Διετέλεσε πρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία της Ευρώπης (OSCE) στο πλαίσιο της οποίας διοργάνωσε τη «Σύνοδο της Κέρκυρας».

Τον Νοέμβριο του 2009 διεκδίκησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τον Μάιο του 2010 διεγράφη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Νοέμβριο του 2010 ίδρυσε το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» το οποίο το 2012 στηρίζοντας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία, αναστέλλοντας τη λειτουργία του.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη ορίζεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Τον Οκτώβριο του 2012 αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Το Δεκέμβριο του 2012 το Συμβούλιο της Ευρώπης της αναθέτει το ρόλο της συν-εισηγήτριας στην Επιτροπή Παρακολούθησης (monitoring) του Οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία.
Τον Οκτώβριο του 2013 εκλέγεται ομόφωνα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τον Ιανουάριο του 2014 εκλέγεται ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά από πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι φιλελεύθερη πολιτικός με βαθιά πίστη στην Ευρωπαϊκή Ιδέα. Οι θέσεις της έχουν επανειλημμένα δημοσιευθεί στον διεθνή Τύπο και έχει λάβει μέρος ως κεντρική ομιλήτρια σε δεκάδες συνέδρια, ακαδημαϊκά fora και debates σε όλο τον κόσμο.

Διακρίσεις

Τον Μάρτιο του 1992 απονεμήθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη από το Διεθνές Κέντρο Γυναικών το βραβείο «International Leadership Award».
Τον Ιούνιο του 1993 της απονεμήθηκε διάκριση από το 14ο Διεθνές Συμπόσιο «Fontana di Roma», για τη συνεισφορά της στο χώρο του Πολιτισμού.
Το 2003 μετά από πρόσκληση του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Prodi, συμμετείχε μαζί με άλλες 12 επιφανείς προσωπικότητες της Ευρώπης στην "Στρογγυλή Τράπεζα" που υπέβαλε προτάσεις για τον κοινωνικό χαρακτήρα, την πολιτισμική ταυτότητα αλλά και το οικονομικό σχέδιο της νέας Ευρώπης.
Το 2003 αναγορεύθηκε Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος Μακαρίου Γ΄ στην Κύπρο.
Το 2004 αναγορεύθηκε Ταξιάρχης της Αξίας της Πολωνικής Δημοκρατίας.
Το 2004 της απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Το 2005 αναγορεύθηκε Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Ουγγαρίας.
Το Δεκέμβριο του 2005, εξελέγη «World Mayor» στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον οργανισμό «City Mayors» ανάμεσα σε 550 Δημάρχους από ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2006 της απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Βασιλικού Τάγματος της Δανίας.
Το 2007 της απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Το Μάιο του 2007 της απονεμήθηκε το Μεγάλο Χρυσό Παράσημο της Αυστριακής Δημοκρατίας - GROSSES GOLDENES EHRENZEICHEN AM BANDE, DER REPUBLIK ÖSTERREICH.
Τον Ιούνιο του 2008 της απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμη Συγκλητικός της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και της απονεμήθηκε το βραβείο Maximilian Award - European Award for Regional Policy and Local Government από την επαρχία του Τυρόλου και την πόλη του Ίνσμπρουκ.

To 2009 έγινε η πρώτη γυναίκα ξένη εταίρος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας.

Τον Οκτώβριο του 2009 της απονεμήθηκε ο Ιταλικός Μεγαλόσταυρος της Ιταλικής Δημοκρατίας - ORDINE AL MERITO DELLA REPUBBLICA ITALIANA, CAVALIERE DI GRAN CROCE.
Τον Απρίλιο του 2010 της απονεμήθηκε το παράσημο της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας από τη Γαλλική Πρεσβεία.

Τον Ιανουάριο του 2013 αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου Βουλγαρίας, για την προσφορά της στην ευρωπαϊκή πορεία της Βουλγαρίας και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Τον Ιούνιο του 2013 της απενεμήθη το μετάλλιο του ΟΑΣΕ για τη συνεισφορά της στην προσέγγιση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στη Σύνοδο της Κέρκυρας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας το 2009.
Το Δεκέμβριο του 2013 της απονεμήθηκε στην Νέα Υόρκη το «Βενιζέλειο» βραβείο, το ανώτατο βραβείο της Πανκρητικής Ένωσης Αμερικής.

Από ........  kourdistoportocali

Ο Βενιζέλος μετά τον ΓΑΠ ανατρέπει και τον Σαμαρά για να συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2015 ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΙΚΑ

Μάρτιαι Ειδοί. Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)

Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.


Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια·
έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
τότε κυρίως πρόσεξε σαν βγεις στον δρόμον έξω,
εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,
αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα,
και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα,
είναι μεγάλα πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν»,
μη λείψεις να σταθείς· μη λείψεις τους διαφόρους
που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις
(τους βλέπεις πιο αργά)· ας περιμένει ακόμη
κ’ η Σύγκλητος αυτή, κ’ ευθύς να τα γνωρίσεις
τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.


Κοιτάζεις γύρω σου και φοβάσαι γιατί δεν διαθέτεις έναν ηγέτη άξιο να του απευθύνεις τους στίχους του Καβάφη.

Φοβάσαι ακόμη περισσότερο καθώς συνειδητοποιείς πως ακόμη και οι δανειστές σου δεν διαθέτουν σχέδιο σωτηρίας σου κι ας έχουν περάσει 5 χρόνια μαρτυρίου.

Η Τρόικα δεν επιστρέφει στην Αθήνα γιατί η Μέρκελ δεν έχει αποφασίσει αν θα ποντάρει για μια ακόμη φορά τα ρέστα της στον Σαμαρά ή θα περιμένει να ολοκληρωθεί- με ή χωρίς εκλογές- ή διαδικασία ανάδειξης νέου "αντιστασιακού" Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το σενάριο να επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2015 ισοδυναμεί με διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Αρκεί μια λιτή ανακοίνωση των δανειστών για να βάλει φωτιά στον εγχώριο πολιτικό αχυρώνα.
Ο Σαμαράς τρέμοντας την ιδέα της μη επιστροφής ζήτησε την βοήθεια του Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο κάλεσε επειγόντως στο Μαξίμου.

Στουρνάρας και Παπασταύρου έχουν αναλάβει να πείσουν τον Σόιμπλε να στείλει την Τρόικα στην Αθήνα το γρηγορότερο.

Αν δεν τα καταφέρουν η προσφυγή στις κάλπες θα είναι μονόδρομος.
Τις τελευταίες μέρες ένας εκ των Σαμαρά-Βενιζέλου βλέπει πολύ θετικά την διεξαγωγή κι αυτός δεν είναι άλλος από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συγκλίνει με μαεστρία προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

Μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (ακόμη και χωρίς τον Βενιζέλο στο κυβερνητικό σχήμα) είναι πολύ πιο πιθανό σενάριο από οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο κυβερνητικό εταίρο του Τσίπρα.

Οι άνθρωποι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ όλους αυτούς τούς μήνες χτίζουν μεθοδικά γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η ώρα ο Βενιζέλος να ανατρέψει έναν ακόμη πρωθυπουργό και να πετύχει το 2 στα 2.
Από εκεί κι ύστερα τον πρωθυπουργό Τσίπρα ο Ευάγγελος θα τον έχει για πρωινό.

Εχοντας καθαρίσει 3 πρωθυπουργούς (ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα) ο Βενιζέλος θα μπορούσε να μετατραπεί σε Ελληνα Τζούλιο Αντρεότι.
Γνωρίζει βέβαια πως ο Σαμαράς δεν είναι εύκολος αντίπαλος σαν τον Παπανδρέου.
Μάλιστα για τον Βενιζέλο η ομάδα του Σαμαρά (Λαζαρίδης, Μουρούτης, Μπούρας, Σταμάτης, Μπαλτάκος) δεν είναι απλά πρωθυπουργικοί σύμβουλοι.

Είναι σχεδόν θρησκευτική αίρεση με αυτοσκοπό την εξουσία.
-Ο Σαμαράς δεν θέλει να ξαναβιώσει την πολιτική εξορία, τα πέτρινα χρόνια της πολιτικής μοναξιάς. Γι΄αυτό και δημιούργησε μια θρησκευτική αίρεση εντός του Μαξίμου...

Ετσι περιγράφουν οι άνθρωποι του Βενιζέλου το πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν έχουν πλάκα;

 Μάλιστα ο Βενιζέλος στην προσπάθειά του να πριονίσει τον Σαμαρά και να τον οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές έχει δύο (τουλάχιστο) ισχυρούς συμμάχους:
  Tον Σταύρο Ψυχάρη και την Ντόρα Μπακογιάννη...

Από ......... kourdistoportocali 

Εκτός ελέγχου στη Βουλή: Απίστευτοι διάλογοι και ύβρεις

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


«ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ», «ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ», ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Νέα ένταση ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής, όπου ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις από μέλη του Κοινοβουλίου.

Πρωταγωνίστρια του επεισοδίου ήταν για ακόμη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήλθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Βασίλη Υψηλάντη, αλλά και τον Δημήτρη Κυριαζίδη της ΝΔ.
Ολα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια υποτιμητική αναφορά σε προηγούμενη ομιλία Υψηλάντη, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει μια ρήση του Μπέρναρντ Σο, και αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή.

Ο Βασίλης Υψηλάντης απείλησε πως θα καταγγείλει την κα Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει κάνοντας λόγο για τραμπουκισμούς.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ επέστρεψε τον χαρακτηρισμό και της είπε «τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι», ενώ στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο Δημήτρης Κυριαζίδης λέγοντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντε μωρή από δω».
Στην κόντρα παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος ανέφερε: «Εχει 300 βουλευτές το Κοινοβούλιο, τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί κανείς άλλος».

Αναλυτικά οι διάλογοι:

Βασίλης Υψηλάντης: «Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές».

Κωνσταντοπούλου : «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα. Ακούστηκαν λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά όπως τσουτσέκια».

Υψηλάντης : «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι. Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουν μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ!».

Κωνσταντοπούλου: «Ακούστε φρασεολογία!»,

Υψηλάντης : «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου».

Κωνσταντοπούλου : «Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική».

Κυριαζίδης : «Αντε μωρή από δώ»

Αθανασίου: Εχει 300 βουλευτές στο κοινοβούλιο τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί κανείς άλλος

Κωνσταντοπούλου:  Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ.

Στο ιατρείο της Βουλής ο Υψηλάντης
Μετά τη λήξη του επεισοδίου, ο Βασίλης Υψηλάντης πήγε στο ιατρείο της Βουλής με αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανεβασμένη πίεση, ενώ ο γιατρός του έδωσε ένα depon και αφού ηρέμησε αποχώρησε.

Από ........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com