Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



 

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμένων Βούρλων, Νεανικός Παλμός οργανώνει μαθήματα υποκριτικής, φωνητικής, θεατρικό παιχνίδι κ.α


Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι»...


Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27% (24% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, 16 Ιουλίου 2014) και η ΝΔ 22% (21%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7% (9%), το ΠΑΣΟΚ με 6,5% (7%), «Το Ποτάμι» με 6% (7%), το ΚΚΕ με 5,5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3,5%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5% (1,5%). Ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1% (2%). «Άλλο κόμμα» επιλέγει το 4% (4,5%) των ερωτηθέντων. Το Λευκό/Αποχή εμφανίζει ποσοστό 7% (7,5%), ενώ 9,5% (7,5%) του δείγματος δήλωσαν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο, λευκό και αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% (26%) και η ΝΔ 23,5% (23%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5% (9,5%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (7,5%), «Το Ποτάμι» με 6,5% (7,5%), το ΚΚΕ με 6% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% (3,5%) και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5% (1,5%). Ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1% (2%). «Άλλο κόμμα» με 4,5% (5%) των ερωτηθέντων, ενώ 10,5% (8,5%) του δείγματος συγκεντρώνει η κατηγορία «Αναποφάσιστοι/Δεν απάντησαν».

Στην ερώτηση «ποιόν από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 32% (33%) και τον Αλέξη Τσίπρα το 28% (26%), ενώ το 36% (38%) απαντάει «κανέναν από τους δύο». Ένα 4% (3%) δεν απάντησε.

Σε ερώτημα για την παράσταση νίκης («αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιό κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο») το 54% (54%) απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 31% (31%) η ΝΔ, και 6% (6%) άλλο κόμμα. Το 9% (9%) του δείγματος δεν απάντησε.
Σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43% θεωρεί ότι είναι καλύτερα να ψηφιστεί από την επόμενη Βουλή, ενώ το 42% θεωρεί ότι είναι καλύτερα να ψηφιστεί από τη σημερινή Βουλή. Ένα 15% του δείγματος απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το ποια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα το χρέος της χώρας με τους δανειστές μας, το 27% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά και 27%, επίσης, θεωρεί ότι πρέπει να την κάνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα 25% θεωρεί «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 7% απάντησε «και οι δύο το ίδιο». Το 14% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17 έως 21 Οκτωβρίου 2014.
 
ΑΜΠΕ

Από  ........  epikaira

H εταιρεία FMS Facility Management Services Α.Ε. κι όχι οι απολυμένες καθαρίστιες για τις βρωμιές της Περιφέρειας Αττικής

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ   ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


του Βασίλη Γούλα

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η κυρία Ρένα Δούρου έτρεχε στις συγκεντρώσεις και στις συναυλίες συμπαράστασης για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στους αγώνες τους για την επαναπρόσληψή τους. Ομως, όλα αυτά σήμερα δείχνουν να αποτελούν μακρινό και λησμονημένο παρελθόν.


Καίτοι έχει τη δυνατότητα ως περιφερειάρχης Αττικής -δηλαδή του μισού κράτους- να επιληφθεί του προβλήματος, προτίμησε να αναθέσει τον καθαρισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας σε… ιδιωτική εταιρεία (!), ξεχνώντας τα μεγάλα λόγια και τις δακρύβρεχτες υποσχέσεις!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η κυρία Δούρου έβαλε στο ράφι τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές δηλώσεις της υπέρ των καθαριστριών και αποφάσισε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της προηγούμενης διοίκησης του κ. Γιάννη Σγουρού, η οποία προκήρυξε αρχικά τον διαγωνισμό για την καθαριότητα των κτιρίων υπό την ασφυκτική πίεση που της άσκησαν η κυβέρνηση και η τρόικα, οι οποίες δεν ήθελαν εκείνη την περίοδο να εγκρίνουν προσλήψεις.

Η κυρία Δούρου εγκατέλειψε άρον άρον το εμπόριο της ευαισθησίας, τις μεγαλοστομίες και τον τσαμπουκά με τον οποίο άσκησε την προεκλογική εκστρατεία της και έκανε θεαματική στροφή στον ρεαλισμό και τις απαιτήσεις που έχει η διαχείριση υπαρκτών προβλημάτων. Η υπόθεση με τις καθαρίστριες άλλωστε δεν είναι η μόνη στην οποία η φιλόδοξη περιφερειάρχης και αποκαλούμενη από τα διεθνή μίντια «μίνι πρωθυπουργός της Ελλάδας» φανερώνει τη διάθεση αναδίπλωσής της σε καίρια θέματα. Μόλις προ τριημέρου το περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος είναι ουσιαστικά αυτός που είχε συντάξει ο κ. Σγουρός με ελάχιστες αλλαγές - γι’ αυτό μάλιστα η παράταξη του προηγούμενου περιφερειάρχη έδωσε θετική ψήφο!  Το σοκ ωστόσο με τις καθαρίστριες είναι μεγάλο. Η κυρία Δούρου είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με τις αγωνιζόμενες γυναίκες και είχε κάνει σημαία την προσπάθειά τους να δικαιωθούν. Τον περασμένο Μάιο, στο μέσον της προεκλογικής περιόδου, είχε αλυσοδεθεί συμβολικά μαζί τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών, λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, έδινε το «παρών» στη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου για τον αγώνα τους, ενώ και οι καθαρίστριες την ένιωθαν δικό τους άνθρωπο. Αντιπροσωπία τους είχε παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειάρχη στα Ανω Λιόσια, με την οποία είχε θερμούς εναγκαλισμούς σε πανηγυρικό κλίμα.



Στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ανω Λιοσίων βρέθηκαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες προκειμένου να παραβρεθούν στην ορκωμοσία της νέας περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου

Στο Twitter και το Facebook η κυρία Δούρου φρόντιζε να έχει πάντα αναφορές στις δοκιμαζόμενες απολυμένες, χτυπώντας τις πιο ευαίσθητες χορδές των πολιτών και πλασάροντας ένα προφίλ κοινωνικά ευαίσθητης και μαχητικής ακτιβίστριας. Θα περίμενε κανείς, επομένως, να συνδράμει ως πανίσχυρη περιφερειάρχης και πρακτικά στη δικαίωση των καθαριστριών, αλλά φευ!
 
Η κυρία Δούρου άφησε τον διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση να τρέξει και να ολοκληρωθεί κανονικά, χωρίς να «σκίσει» την προκήρυξη και να τον ακυρώσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα. Απέφυγε να κάνει στο μεταξύ οποιαδήποτε άλλη κίνηση για να βρει εναλλακτική λύση και να μην επιτρέψει την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στην Περιφέρεια σε έναν τομέα με τόσο έντονο πολιτικό και κοινωνικό συμβολισμό, όπως είναι η καθαριότητα. Τουναντίον, η οικονομική επιτροπή -η οποία είναι διακομματική, εκλέγεται από το περιφερειακό συμβούλιο και αποτυπώνει τους συσχετισμούς στην Περιφέρεια (ελέγχεται δηλαδή από την παράταξη της κυρίας Δούρου)- ενέκρινε χωρίς πολλά λόγια το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού και προωθεί το θέμα για την τελική υπογραφή από την ίδια την περιφερειάρχη.

Η κυρία Δούρου απέρριψε ακόμη και την πρόταση-έκκληση που της είχε απευθύνει πριν από έναν μήνα (στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 23 Σεπτεμβρίου) ο κ. Σγουρός, ο οποίος την κάλεσε να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το διαθέσιμο αποθεματικό που «κληρονόμησε». Κατά την εκτίμηση του πρώην περιφερειάρχη, θα μπορούσε να ασκηθεί αυτή την περίοδο μια συνδυασμένη πίεση προς την κυβέρνηση και οι σχετικές διαδικασίες να έχουν αποδώσει ως τις αρχές του νέου χρόνου. Να υπάρξει δηλαδή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα πατούσε και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει τεράστια διαθέσιμα για να καλύψει τις σχετικές δαπάνες επί μακρόν. Η κυρία Δούρου έκλεισε τ’ αυτιά της στην πρόταση, αν και στην ίδια συνεδρίαση  χαρακτήρισε τις καθαρίστριες «ηρωικές» - ίσως σε μια προσπάθεια να τους χρυσώσει το χάπι. Η επίσημη-ανεπίσημη δικαιολογία για την επιλογή που έκανε η νέα περιφερειακή διοίκηση είναι η εξής: τα κτίρια είναι ήδη σε κακή κατάσταση από άποψη καθαριότητας και χρειάζεται γρήγορα λύση για να μη μετατραπούν σε… χαβούζα. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πλην της δρομολογημένης θα επέφερε μεγάλες καθυστερήσεις και θα εξέθετε την Περιφέρεια. Εν ολίγοις, δηλαδή, η κυρία Δούρου ανακαλύπτει κάπως όψιμα και βεβιασμένα ότι το μείζον είναι να μαζευτούν τα σκουπίδια και να καθαριστούν τα κτίρια γρήγορα και αποτελεσματικά και όχι ποιος θα κάνει τη δουλειά - σε απάντηση των όσων έλεγε προεκλογικά ότι αλλιώς μαζεύει τα σκουπίδια ένας μνημονιακός περιφερειάρχης και αλλιώς ένας αντιμνημονιακός! Πρόκειται προφανώς για μια άκρως ρεαλιστική και, τελικά, κυνική προσέγγιση, που φανερώνει όμως το χάσμα ανάμεσα στα όσα λέγονται από τη θέση της αντιπολίτευσης και όσα γίνονται από τη θέση της εξουσίας, ακόμη και για τα μέτρα της (όποιας) Αριστεράς εκφράζει η κυρία Δούρου.




Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, βρέθηκε στο πλευρό των καθαριστριών έξω από το ΥΠΟΙΚ κι ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στο Twitter γράφοντας: «Παίρνω δύναμη από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες στο ΥΠΟΙK»

Στην πραγματικότητα η υπόθεση με τις καθαρίστριες και την ανάθεση της καθαριότητας των κτιρίων της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία (όπως ακριβώς έκανε, δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών απολύοντας τις εργαζόμενες στον τομέα αυτό) εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυρία Δούρου. Διότι συμβαίνει ένα από τα δύο -αν όχι και τα δύο- τινά: Ή γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη διοίκηση την οποία κατέκρινε συνολικά, έλεγε σκόπιμα ψέματα και υποσχόταν πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και άρα κορόιδευε συνειδητά και τις καθαρίστριες και τους πολίτες που έχουν ευαισθησίες και αγωνίες για τα κοινωνικά προβλήματα μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους, ή επέδειξε εκκωφαντική ανικανότητα, αν όχι αδιαφορία, για το πρόβλημα των καθαριστριών, για το πώς λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες και πώς λύνονται αυτά τα προβλήματα, ώστε βρέθηκε τελικά χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και διαφορετική πολιτική από τον προκάτοχό της.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον έσχατο λαϊκισμό, δημαγωγία και ηθελημένη εξαπάτηση των χειμαζόμενων ανθρώπων από την κρίση. Αν ισχύει η δεύτερη, φανερώνει ότι κάποιοι, που καλούνται από την Ιστορία να αναλάβουν τις τύχες της χώρας σε κρίσιμες στιγμές, αντιλαμβάνονται την εξουσία ως «καραβάνι της χαράς» και ευκαιρία να… ξεχαρμανιάσουν, ικανοποιώντας απλώς τα απωθημένα και τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

  
  Ο διαγωνισμός

Ο ανοιχτός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός ξεκίνησε προ μηνών με πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας υπό τον κ. Σγουρό. Αφορούσε τα κτίρια του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας, δηλαδή της παλιάς Νομαρχίας Αθήνας. Ο προϋπολογισμός του έργου ορίστηκε στις 677.000 ευρώ και κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορές με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μειοδότησε η εταιρεία η οποία προσέφερε 22.399 ευρώ ανά μήνα. Η σύμβαση είναι ετήσια με εξάμηνη προαίρεση -μπορεί δηλαδή να παραταθεί τελικά και να διαρκέσει ενάμισι χρόνο- και το ποσό φτάνει στο συνολικό ύψος των 403.168, 68 ευρώ!

Η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο είναι η FMS Facility Management Services Α.Ε.



Η εισήγηση στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία του καθαρισμού του κεντρικού κτιρίου της



Ποια είναι η ιδιωτική εταιρεία
Υπηρεσίες σε Δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες

Η εταιρεία FMS Facility Management Services Α.Ε. ιδρύθηκε το 2008 και έκτοτε κατέχει δεσπόζουσα θέση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών καθαρισμού. Η δυναμική της παρουσία στον χώρο καταγράφεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με το πελατολόγιό της να περιλαμβάνει από κατασκευαστικές εταιρείες και τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι δήμους και υπουργεία. Στο πλαίσιο αυτό τον περασμένο Μάρτιο η Περιφέρεια Αττικής κατακύρωσε στη συγκεκριμένη μειοδότρια εταιρεία τον καθαρισμό των κτιρίων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών αντί του ποσού των 25.092 ευρώ. Η τελευταία, δε, σύμβαση με το Δημόσιο που υπέγραψε η FMS Facility Management Services Α.Ε. έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αντικείμενό της, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε 8 κτίρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων για χρονικό διάστημα 12 μηνών με το συνολικό ποσό της σύμβασης αυτής να ανέρχεται στα 152.766 ευρώ.
ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Δούρου  Δεν υπήρχε καμία δέσμευση για προσλήψεις

doyroy-den-yphrxe-kamia-desmeysh-gia-proslhpseis

Την απάντησή της στο δημοσίευμα που καταγγέλλει πως η Περιφέρεια Αττική κρέμασε τις καθαρίστριες έδωσε η Ρένα Δούρου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, η κ. Δούρου είπε πως θα συνεχίσει να συμπαραστάκεται στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για λόγους αρχής.
«Ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό», τόνισε η κ. Δούρου, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».

Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου δήλωσε: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

Τέλος η κ. Δούρου είπε πως οι συμβάσεις με την ιδιωτική εταιρία υπογράφηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και πως θα επανεξεταστούν στην επιτροπή οικονομικών της Περιφέρειας.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/394244/doyroy-den-yphrxe-kamia-desmeysh-gia-proslhpseis#ixzz3HKQqPMAd


Πηγή

Από .........  kourdistoportocali

Eνα συγκλονιστικό κείμενο του Κώστα Στούπα για το κραχ της Ευρώπης που πλησιάζει

Αναρτήθηκε από  ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η  ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008-09 ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΛΙΚΝΙΣΜΑ ΒΑΡΚΑΔΑΣ                                           ΥΠΟ  ΤΟ  ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ


του Κώστα Στούπα

Όλο και πιο σπάνια πλέον μπορεί να συναντήσεις κάποιον γκουρού των αγορών ο οποίος να μην βλέπει συνέχιση της ανόδου σ’ αυτές.

Το 2009 περί τις 666 μονάδες του S&P 500 ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον να μην πιστεύει πως θα συνεχιστεί η κάθοδος…

Αυτή την περίοδο ακόμη και εκ φύσεως απαισιόδοξοι, όπως ο Μαρκ Φάμπερ, είναι φειδωλοί στις απαισιόδοξες προβλέψεις τους.

Η πλειοψηφία των εκ πεποιθήσεως αισιόδοξων με μια πολύ λογική συνάρτηση υπολογίζει πως όσο τα επιτόκια μένουν κοντά στο μηδέν, οι κεντρικές τράπεζες θα «τρομπάρουν» ρευστότητα στο σύστημα, οι εταιρείες θα παράγουν κέρδη και οι μετοχές εν μέσω μικρών διορθώσεων θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται και οι τιμές θα παραμένουν φθηνές.

Ο κόσμος σε Ανατολή και Δύση κυριαρχείται από σοσιαλιστές οι οποίοι πιστεύουν πως η νομισματική επέκταση θα μπορέσει να συνεχιστεί επ’ αόριστον στα πλαίσια της αναδιανομής τους συνεχώς μειούμενου πλούτου της Δύσης.

Αδύναμος κρίκος της παγκόσμιας οικονομίας αυτή τη περίοδο είναι η Ευρώπη. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως από εδώ θα ξεκινήσει η επόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι ΗΠΑ υπόκεινται τη μείωση τους μεριδίου στο παγκόσμιο πλούτο, αλλά διαθέτουν την ευελιξία στην αγορά εργασίας, ευελιξία στην ανάπτυξη καινοτομίας και τέλος άφθονη και φθηνή ενέργεια λόγω της σχιστολιθικής επανάστασης.

Επιπλέον διαθέτουν την ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή στον πλανήτη και μια μεγάλη και ομογενοποιημένη αγορά, τα οποία εγγυώνται στην ισχύ του δολαρίου σαν το νόμισμα στο οποίο μπορεί κάποιος να διασφαλίσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Κίνα είναι νέος παράγων στο διεθνές σκηνικό και δεν έχουμε δει ακόμη τις αντοχές στις οικονομικές κρίσεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που το καθεστώς θα προσπαθήσει να ελέγξει τις αντιδράσεις του πληθυσμού σε συνθήκες συρρίκνωσης εισοδήματος όταν προκύψει μια κρίση.

Η Ευρώπη διαθέτει ένα ισχυρό Ευρώ το οποίο στηρίζεται σε πήλινα πόδια, χωρίς ενιαία δημοσιονομική πολιτική, στρατιωτική ισχύ και μια ομάδα κοινωνιών με διαφορετικές νοοτροπίες που η κάθε μια προσπαθεί να ρίξει στις άλλες τις ευθύνες της μείωσης του βιοτικού επιπέδου που υπόκειται.

Μοναδική διέξοδος της Ευρώπης είναι οι μεταρρυθμίσεις: Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η μείωση του κοινωνικού κράτους και η δημοσιονομική και πολιτική ενοποίηση.


Κάθε άλλη διέξοδος μέσω της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα και κράτη, βάζει τις βάσεις εξαφάνισης της Ευρώπης και μετατροπή της σε πεδίο ανταγωνισμού των συμφερόντων των αυριανών μεγάλων δυνάμεων όπως είναι η Κίνα και ιδίως η ακόμη πιο δυναμικά ανερχόμενη, Ινδία.

Η Ευρώπη όχι μόνο δεν διαθέτει φθηνή ενέργεια αλλά είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία μια φθίνουσα πρώην στρατιωτική υπερδύναμη που κυβερνάται από μια διεφθαρμένη ολιγαρχία, η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει την συνοχή και υποταγή της κοινωνίας με εθνικιστικές εξάρσεις λόγων και πράξεων.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει όπως ζούσε όταν αντιπροσώπευε το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού και κατανάλωσε το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η μείωση του βιοτικού επιπέδου συμπίπτει με την παρουσία του Ευρώ και οι λαοί το βλέπουν σαν την αιτία αυτής της επιδείνωσης. Δεν ευθύνεται το Ευρώ, το οποίο ίσα- ίσια έχει εξομαλύνει αυτή τη διολίσθηση του βιοτικού επιπέδου μιας κοινωνίας δημογραφικά γηράσκουσας και μιας οικονομίας που αδυνατεί να διατηρήσει την παλιότερη ισχύ σε πλανητικό επίπεδο.

Οι νότιοι της Ευρώπης ζητούν επιθετική νομισματική πολιτική και οι βόρειοι λιτότητα. Ο ένας προσπαθεί να βάλει χέρι στη τσέπη του άλλου, αντί να καθίσουν από κοινού και να δουν, τι πρέπει να κάνουν για να αποκτήσουν μια ανταγωνιστική οικονομία που θα αντέξει στις εξελίξεις που έρχονται.

Αντί να σχεδιάσουν τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Ευρώπη να αποκτήσει τις επόμενες Google, Apple, Facebook, 3printing καινοτομίες, σχιστολιθικό αέριο κλπ μαλώνουν για το πόσα άχρηστά γεφύρια πρέπει να χτιστούν με φρεσκοτυπωμένο χρήμα, προκειμένου να μειωθεί παροδικά η ανεργία…

Η Ευρώπη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι το επίκεντρο του επόμενου κραχ και η Ελλάδα έχει αναδειχθεί στο πυρήνα αυτού του επίκεντρου. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες να υποστεί ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες στις οικονομικές της δραστηριότητες.

Εμείς εδώ ασχολούμαστε με το σε πόσες δόσεις θα πληρωθούν οφειλές προς το δημόσιο που όλο και περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν, με του «κουμπάρους» της Νέας Δημοκρατίας, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και τους δημοσίου υπαλλήλους, εκατομμυριούχους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παριστάνουν τους νεομπολσεβίκους…

Με λίγα λόγια… των οικιών ημών εμπιπράμενων υμείς άδετε…


Ένα φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια και μια ανάπηρη εγκεφαλικά κοινωνία που δέχεται κάθε θεωρία συνωμοσίας σαν ερμηνεία αρκεί αυτή να αποφεύγει να κοιτάξει την πραγματικότητα.

Ο πυρήνας το ελληνικού προβλήματος είναι πως 2,5 εκατ. εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μπορούν εκτός των άλλων να συντηρήσουν 2,7-3 εκατ. συνταξιούχους. Ακόμη και αν μηδενιζόταν ως δια μαγείας η ανεργίας και υπήρχαν 4 εκατ. εργαζόμενοι στο ιδιωτικό τομέα θα ήταν αδύνατο να συντηρηθούν 3 εκατ. συνταξιούχοι.

Αντί να συζητούν γι’ αυτό οι πολιτικοί αναλίσκονται σε αντιπαραθέσεις για στο αριθμό των δόσεων φόρων τους οποίους η κοινωνίας δεν μπορεί να πληρώσει.

Το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται μέσα στο γενικότερο ευρωπαϊκό και μια κρίση στην Ευρώπη θα επιτείνει τις συνθήκες ασφυξίας στην Ελλάδα.

Το αδιέξοδο της Ευρώπης θα το καταγράψουν πρώτες οι αγορές. Ενδεχομένως να έχουν αρχίσει ήδη να το κάνουν. Μετά θα εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

Σε τέτοιες περιόδους ενισχύεται πρώτα το δολάριο και μετά ο χρυσός.

Το επόμενο κραχ έχει τις προϋποθέσεις να κάνει εκείνο του 2008-09 να μοιάζει με λίκνισμα βαρκάδας υπο το σεληνόφως…

Θα ξεκινήσει από τις αγορές μετοχών, ομολόγων και θα επεκταθεί σε καταθέσεις και ακίνητα ισοπεδώνοντας τα πάντα.


Το γεγονός πως ήδη έχουμε μηδενικά επιτόκια δεν αφήνει πολλά περιθώρια στις κεντρικές τράπεζες να παρέμβουν…

Αυτός είναι ένα λόγος το επόμενο κραχ να δρομολογήσει σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές και αλλαγές στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας.

2) Τα κεφάλια μέσα πατριώτες…

Τα μηνύματα από τις Ευρωπαϊκές αγορές δεν μοιάζουν διόλου ενθαρρυντικά. Οι αγορές μετοχών είναι πρώτες που οσμίζονται την επικείμενη αβεβαιότητα.

Αν επαληθευτούν οι κακοί οιωνοί φοβάμαι πως το 2015 θα αποδειχτεί η κρισιμότερη χρονιά από ιδρύσεως της Ε.Ε.

Στην Ελλάδα το πιθανότερο σενάριο είναι να πάμε σε εκλογές χωρίς καμιά συμφωνία για το χρέος καθώς θα απαιτείται και η υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ για κάτι τέτοιο.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή

Από .......  kourdistoportocali

Στο taxis από σήμερα τα "εκπτωτικά" εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Εκπτώσεις 50% - 100% για τους οικονομικά αδύναμους


Σήμερα το βράδυ ξεκινάει η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για όσους δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει το 1 εκατομμύριο.

Πρόκειται για οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απαλλαγές ισχύουν ως εξής:
- Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

 - Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων.

 Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο.

Από........  parapolitika

Financial Times: Οι πλούσιοι Ελληνες δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν το έθνος τους

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Η κρίση που χτύπησε την Ελλάδα ήταν καταστροφική για τις μεσαίες τάξεις και τους φτωχούς, και όχι για την πλουτοκρατία που διατήρησε τις πελατειακές σχέσεις, υποστηρίζουν σε άρθρο τους οι Financial Times, ενώ σχολιάζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για έξοδο από το Μνημόνιο.

Η πλουτοκρατία διατήρησε τις πελατειακές σχέσεις και άφησε το έθνος να βουλιάξει
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως μπορεί η κρίση να επέφερε πλήγμα στο σύστημα των δωροδοκιών και του πλουτισμού, που απέκτησε νέα ζωή στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 υπό το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η διαφθορά στον δημόσιο τομέα και οι πελατειακές σχέσεις παραμένουν. Μάλιστα, ο συντάκτης των FT κατακεραυνώνει τους πλούσιους Έλληνες, υποστηρίζοντας πως δεν έκαναν καμία θυσία για να βοηθήσουν το έθνος τους.

Εάν φύγει το ΔΝΤ θα βγει νέος Πρόεδρος, αλλιώς πρόωρες εκλογές
Στο άρθρο των FT γίνεται αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπλακεί από το ΔΝΤ. Μάλιστα, ο αρθρογράφος τονίζει πως εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να διώξει  το Ταμείο από την Ελλάδα, τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Βάσει των πολιτικών υπολογισμών, εάν απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον έλεγχο του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβέρνηση θα κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον Φεβρουάριο και θα εκλέξει νέο Πρόεδρο. Έτσι θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τετραετή της θητεία και να πολεμήσει από θέση ισχύος για τις επόμενες εκλογές, τον Ιούνιο του 2016.
Το πρόβλημα είναι πως ο κυβερνητικός συνασπισμός ελέγχει μόλις 154 έδρες στο Κοινοβούλιο των 300 εδρών. Βάσει του Συντάγματος, χρειάζεται 180 έδρες για να εκλέξει Πρόεδρο.
Εάν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Δεν είναι αυτό που θέλει ο κ. Σαμαράς, αλλά εκτιμά πως το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να έχει καλή απόδοση εάν οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι πέτυχε την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.
Για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους συναδέλφους του, ωστόσο, αυτό δεν είναι πρωτίστως οικονομικό θέμα. Αφορά την εθνική αξιοπρέπεια και περιλαμβάνει πολιτικούς υπολογισμούς -όπως θα έπρεπε να περιμένει κανείς σε μια δημοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει -Τι θα κάνει ο Τσίπρας αν γίνει πρωθυπουργός
Από το κείμενο δεν απουσιάζουν και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με την εικόνα που δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με διαφορά της ΝΔ, ωστόσο, όπως φαίνεται, αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, οι πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τις αγορές θα τον ωθήσουν στην κατεύθυνση της συνεννόησης με τους πιστωτές της Ελλάδας.

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντιπολιτευτικό κόμμα της άκρας αριστεράς που βλέπει εχθρικά τα μέτρα λιτότητας και της οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θέσπισε η κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν είναι ακόμη βέβαιο εάν το δάγκωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο δυνατό όσο τα γαβγίσματά του, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία. Είναι απίθανο οι πρόωρες εκλογές να του δώσουν απόλυτη αυτοδυναμία.
Αδιαμφισβήτητα, οι πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τις αγορές θα ωθήσουν τον κ. Αλέξη Τσίπρα προς την κατεύθυνση μιας συνεννόησης με τους πιστωτές της Ελλάδας. Εάν γίνει έτσι, τότε ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα βιώσει ούτε δημοσιονομική ασωτία ούτε ατέρμονη λιτότητα, αλλά πολιτική που θα καθοδηγείται, σε κάποιο βαθμό, από μία αίσθηση οικονομικής ευθύνης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε πάντα ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη -στάση που θέτει αυτόματα περιορισμούς σε ένα καθαρόαιμο αριστερό πρόγραμμα».

Από .........  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com