Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Μαλλιά κουβάρια» στο ΠΑΣΟΚ: Ο Βενιζέλος «απασφάλισε», μίλησε για συνωμοσίες και Τούρκογλου

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Αμφισβήτηση και χάος επικράτησε για ακόμη μια φορά στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με σημαίνοντα στελέχη και βουλευτές να έχουν σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ τους, αλλά και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την αρχή φαίνεται πως έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία τονίζοντας ότι το κόμμα υπολειτουργεί και πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απόσταση από την κοινωνία.

Κανείς δεν με είπε Τούρκογλου (μόνο ο Παπανδρέου)
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν άμεση. Οσοι ήταν παρόντες κάνουν λόγο για έναν «Βενιζέλο εκτός εαυτού, έναν άνθρωπο που απασφάλισε». Απαντώντας στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη έκανε λόγο για «συνωμοσίες» υποστηρίζοντας ότι όλοι βάλλουν εναντίον του.
«Εγώ σηκώνω τον σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου. Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου» είπε.

Συνεχίζοντας, σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία, έβαλε στο στόχαστρο και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάσει:
«Αλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε, αναφερόμενος στην εποχή Παπανδρέου που το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρεε ότι το πραγματικό όνομά του δεν είναι Βενιζέλος αλλά Τούρκογλου.
Χαρακτηριστικό της έντασης του ξεσπάσματος Βενιζέλου κατά της περιόδου Παπανδρέου είναι η φράση παρόντος βουλευτή: «Κοιμάται και ξυπνάει βλέποντας τον Παπανδρέου στον ύπνο του. Εγώ αν ήμουν στη θέση του πρώην Πρωθυπουργού δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα...»

Η Χριστοφιλοπούλου στο γνωστό ρόλο σωματοφύλακα
Τον πρόεδρο του κόμματος στήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία σημείωσε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως γι' αυτό φταίνε όσοι μονίμως διαφωνούν.
Στην υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης λέγοντας πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα είμαι σε ένα κόμμα με μια κυρίαρχη άποψη, πάντα υπήρχε πλουραλισμός. Ο κ. Μωραΐτης είπε ότι «κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές προτάσεις και διαφωνίες.
Υποστήριξε δε ότι κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα προσθέτοντας ότι «συνωμοσίες» κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «πέμτη φάλαγγα», θυμίζοντας την προ ημερών ομιλία του κ. Βενιζέλου.

Δεν εννοούσα εσένα, είναι πιό χοντρό το παιχνίδι
«Δεν εννοούσα εσένα 5η φάλαγγα, είναι πιο χοντρό το παιχνίδι» φέρεται να είπε εκτός αιθούσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μωραϊτη.
Από την πλευρά του ο Συμεών Κεδίκογλου άσκησε κριτική επισημαίνοντας ότι στο κόμμα έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.

Κασσής: Να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης
Τέλος, ο Μιχάλης Κασσής μίλησε σε έντονο ύφος και έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος ζητώντας την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Ο κ. Κασσής είπε,ακόμη , πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.

Μετά το χάος η «ρόδινη» ανακοίνωση: Είμαστε μια γροθιά
Ολα αυτά συνέβησαν προτού παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, αποτιμώντας τα όσα
έγιναν στην ΚΟ, διαρρεύσουν πως «όλα απαντήθηκαν» και πως «είμαστε μια γροθιά».
Παράγοντες της Χ. Τρικούπη σε συζήτηση που έκαναν με δημοσιογράφους μετά το πέρας της ομιλίας Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούσαν να περάσουν κλίμα ενότητας στο κόμμα.

«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ως προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, οι ίδιοι παράγοντες εξηγούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν».
Εξέφραζαν δε την ελπίδα ότι «υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Oι «σωματοφύλακες» εναντίον Χρυσοχοίδη
Μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος εξαπέλυσε πυρά κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κάνοντας λόγο για για υπονόμευση, με αφορμή τους χθεσινούς διαξιφισμούς του υπουργού Μεταφορών με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα.  Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι κατά των διαγραφών, αλλά όταν έδινε τη μάχη κάποιοι απουσίαζαν... Τη μάχη την έδωσε μόνος του με δυο – τρεις άλλους» σημείωσε. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» πρόσθεσε με νόημα.

«Η χθεσινή συζήτηση δεν ήταν για την εξωτερική μας πολιτική, για τη λειτουργία του κόμματος, είναι δυνατόν να μιλάμε για την Συρία, και τον Έμπολα; Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ παει να πάρει ανάσα πάνε να του την κόψουν αυτή την ανάσα, αποτελεί υπονόμευση.»

Ο κ. Γρηγοράκος πρόσθεσε ότι «στην κοινωνία το ΠΑΣΟΚ έχει μεγαλύτερες κοινωνικές δυνάμεις αλλά ως κόμμα είναι μικρό και δημιουργούνται μεγάλες ανασφάλειες. Υπάρχουν νέα στελέχη στην Α’ και Β’ Αθήνας που παρεισφρέουν και ενισχύουν την ανασφάλεια.»

Εξάλλου, εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών.

Από .........   iefimerida

Συζήτηση Παροχής Ψήφου Εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση: Γ.Δραγασάκης

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



 

ΒΙΝΤΕΟ-Λαφαζάνης: Ο Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά τη Βουλή

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 Επίθεση στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζοντας ότι «αποφεύγει συστηματικά τη βουλή». «Την πρωτοβουλία για τη σημερινή συζήτηση την έλαβε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς.

 Λυπούμεθα όμως πάρα πολύ διότι αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία και θα όφειλε να εξηγήσει και τον χαρακτήρα της αλλά και γιατί ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, αυτός που με τυμπανοκρουσίες προέβαλε αυτή την πρόταση ως μεγάλη πρωτοβουλία, δεν είναι παρών στην αίθουσα.

 Και δεν είναι παρών διότι το επέλεξε», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και υπογράμμισε: «Ξέρουμε ότι υπάρχει Σύνοδος Κορυφής και όφειλε να πάει.

 Αλλά εφόσον είχε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία θα έπρεπε να καταθέσει την πρότασή του σε τέτοιο χρόνο ώστε να μπορεί να διεξαχθεί η συζήτηση παρουσία του και με δικιά του εισήγηση». «Δεν το έπραξε και αυτό είναι μέγα πολιτικό ατόπημα.

 Είναι προσβολή της βουλής, είναι θεσμική παρεκτροπή. Αυτό που γίνεται από τον κύριο Σαμαρά είναι πρωτοφανές και υποβαθμίζει και εκμηδενίζει τον ρόλο της Βουλής», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:
 «Ο κ. Πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά τη Βουλή. Μιλάει περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην αίθουσα της Βουλής».

 Δείτε το βίντεο:


 

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Βορίδης για το "εμπάργκο" του ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

"Βόμβα" Παναγιώταρου για Βορίδη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com