Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ψήφος εμπιστοσύνης _3


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από .........  kafeneio

Josef Ackermann: Γιατί ναυάγησε το κρυφό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Για κρυφό γαλλογερμανικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το Φεβρουάριο του 2010 και πριν η χώρα αποκλεισθεί από τις διεθνείς αγορές οδηγούμενη στο ΔΝΤ, το οποίο τελικά δεν ευοδώθηκε λόγω γερμανικής υπαναχώρησης, κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann.

Όπως λέει, στις αρχές του 2010 και όταν τα ελληνικά speads ήταν ακόμα βιώσιμα, είχε προτείνει ένα σχέδιο δανειακής στήριξης το οποίο θα έδινε πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην ελληνική οικονομία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

«Το σχέδιο αυτό είχε ως στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο για την Ελλάδα και να απαλύνει την κρίση του δημόσιου χρέους, όχι να την αποτρέψει εντελώς» εξηγεί ο Josef Ackermann. «Για την υλοποίησή του προέβλεπε την υποστήριξη της γερμανικής και γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, καθώς οι διασώσεις τραπεζών ήταν ακόμη νωπές στο μυαλό των φορολογούμενων, μπροστά στις επερχόμενες σημαντικές περιφερειακές εκλογές το Βερολίνο εμφανίστηκε απρόθυμο να συμμετάσχει», προσθέτει.

Μεταξύ άλλων, σχολιάζει ότι η ευρωζώνη ήταν απροετοίμαστη όταν την έπληξε η κρίση, και ότι ο γερμανικός ρόλος στην κρίση ήταν συγκυριακό αποτέλεσμα, καθώς η χώρα είχε ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα ακριβώς τη στιγμή που όλοι οι άλλοι έμπαιναν σε μια τέτοια κατάσταση. «Δεν το είχε σχεδιάσει και σίγουρα δεν είχε οποιοδήποτε σχέδιο για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη», εξηγεί. «Ήταν η μόνη ισχυρή χώρα και ο φυσικός ηγέτης. Ωστόσο, ανέλαβε τον ρόλο αυτό απρόθυμα».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, κάνει λόγο για «ακανθώδη» δρόμο προς την ανάκαμψη, χαρακτηρίζει την επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας «δραματική» και την πρόοδο που συντελέστηκε «εντυπωσιακή», ενώ τονίζει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με την προ 20ετίας ρήση του Θεόδωρου Καρατζά σχετικά με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, ότι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του διότι «δεν έχει παραστάσεις για το σύγχρονο και δεν έχει φαντασία για το μέλλον», ο κ. Ackermann αφού σχολιάζει ότι «ο Θεόδωρος Καρατζάς ήταν αγαπητός φίλος μου και πράγματι ένας σοφός άνθρωπος», εκφράζει την άποψη ότι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος. «Τα χρόνια που η Ελλάδα υπέμεινε τη δικτατορία η απόσταση μεταξύ των πολιτικών και του κράτους μεγάλωσε και αυτό επηρέασε αρνητικά την αίσθηση των πολιτών για τις κοινές ευθύνες».

Από .......  capital


Πηγή:www.capital.gr

Μυστικές δημοσκοπήσεις με τον Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



-ΑΝΤΩΝΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΘΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ.   

 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...


Από την Ιόλη Πιερίδη-photo Κώστας Αγγελάκης

-Αντώνη αν χρειαθεί θα παραιτηθείς για να βγει μπροστά ο Κώστας. Δεν μπορεί η χώρα να πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ...

Η φωνή του μεγαλοεπιχειρηματία δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον σημερινό πρωθυπουργό. Εκείνος συνέχισε...

-Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ήταν ο Καραμανλής εκείνος που σε έβγαλε από το σκοτάδι της εξορίας κι αφού σού ανέθεσε το υπ. Πολιτισμού έκανες στην συνέχεια ολική επαναφορά με την δική μας βοήθεια...

Ο πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά τι σήμαινε το κωδικοποιημένο μήνυμα του συνομιλητή του. Γνώριζε και κάτι ακόμη: O μεγαλοεπιχειρηματίας είχε ήδη δώσει εντολή και βρισκόταν σε εξέλιξη μετρήσεις της κοινής γνώμης με αρχηγό της ΝΔ τον Κώστα Καραμανλή.

Άλλωστε μετά την επάνοδο του Θοδωρή Ρουσόπουλου το μέτωπο των καραμανλικών εντός της ΝΔ γινόταν ακόμη πιο ισχυρό. Οι απόλυτοι κυριάρχοι του εσωκομματικού παιγνιδιού.

Και όλο αυτό έγινε με βελούδινο τρόπο. Δίχως καλά-καλά να το καταλάβει ο Σαμαράς.

-Αντώνη, ο Καραμανλής όλο αυτό το διάστημα έκανε ακόμη και με την σιωπή του αισθητή την παρουσία του στα ΜΜΕ. Ειδικά στο διαδίκτυο είχε γίνει πολύ καλή δουλειά από τους καραμανλικούς.

Οσο για σένα θα αποχωρήσεις νικητής και με ψηλά το κεφάλι. Δεν πρέπει εξαιτίας του πολιτικού σου εγωισμού να πέσει η Ελλάδα στα χέρια του ΣΥΡΙ

Από ..........   kourdistoportocali

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πόσο, πότε και σε ποιους θα διανεμηθεί

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com



Από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 13 δήμους και για έξι μήνες η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Μέσα στο 2015 το μέτρο θα επεκταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καλύπτοντας περισσότερα από 300.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας.

Τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα, τα οποία καθορίζονται στην τελική κοινή υπουργική απόφαση των υπ. Εργασίας και Οικονομικών που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος». Η εφαρμογή θα γίνει πιλοτικά στους δήμους: Δράμας, Εδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σάμου, Σύρου και Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με τα κριτήρια της απόφασης, το ανώτατο ποσό της συνολικής εισοδηματικής ενίσχυσης περιλαμβάνει:

  • Τη βασική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 100 ευρώ ανά μήνα για κάθε ωφελούμενη μονάδα (νοικοκυριό).
  • Την αναλογική εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε: 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Tα κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης είναι περιουσιακά, εισοδηματικά και όχι μόνο. Συγκεκριμένα είναι:

  • Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 90.000 ευρώ. Το ύψος της περιουσίας προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος και κατά 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο, με όριο τις 200.000 ευρώ.
  • Η αξία (τεκμήριο) της κινητής περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.
  • Το ύψος των καταθέσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ύψος του εγγυημένου εισοδήματος
  • Νόμιμη και μόνιμη διαμονή στους δήμους όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο, τουλάχιστον τους τελευταίους έξι μήνες.

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν, οι δικαιούχοι θα έχουν και έξτρα παροχές, όπως:
  • Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης
  • Χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου
  • Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης
  • Ενταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου
  • Ενταξη στα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους
  • Ενταξη σε άλλα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Οι δικαιούχοι, εφόσον μπορούν να εργαστούν και είναι κάτω των 67 ετών, προωθούνται σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα λαμβάνεται υπόψη το πραγματικό εισόδημα του τελευταίου 12μήνου, από το οποίο όμως θα αφαιρείται η αντικειμενική δαπάνη και τα τεκμήρια διαβίωσης, το 20% του πραγματικού καθαρού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες και η διατροφή που καταβάλλεται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφασή αλλά και το εξωιδρυματικό επίδομα ή τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

Η καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα αναστέλλεται αν ο δικαιούχος λείψει από την Ελλάδα για διάστημα άνω των δύο μηνών ή αν αρνηθεί να απασχοληθεί σε συγκεκριμένη θέση εργασίας που θα του προταθεί ανάλογα με τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.

Από ........  iefimerida

Δημοσκόπηση: Διχασμένοι για τις εκλογές οι Ελληνες -Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 3,7% δίνει νέα δημοσκόπηση της E-VOICE για τον «Ελεύθερο Τύπο», η οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες είναι διχασμένοι για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους οδηγήσει τελικά σε αυτές. Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης.

Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι μεν στο επίπεδο των ευρωεκλογών (3,9%), αλλά τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι χαμηλά, εξαιτίας των αναποφάσιστων και εκείνων που απαντούν ότι δεν θα ψήφιζαν. Αθροιστικά, τα δύο κόμματα φτάνουν στο 30,9%, κάτι που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης τηρεί στάση αναμονής.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, με δεύτερη τη ΝΔ με 17,5% και τρίτη τη Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (4,6%), το ΚΚΕ (4,4%), το ΠΑΣΟΚ (3,9%) και εκτός βουλής- σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- μένουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2%) και η ΔΗΜΑΡ (0,8%). Ο ΛΑΟΣ εμφανίζει ποσοστό 1,1%, ενώ το 8,3% απάντησε ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα. Το 12,2% δεν θα ψήφιζε, ενώ το 16,7% δήλωσε αναποφάσιστο.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, το 46,2% απάντησε αρνητικά, έναντι του 45% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8%. Πάντως οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα γίνουν τελικά εκλογές, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας- το 44%- ενώ το 35,9% πιστεύει ότι θα εκλεγεί νέο πρόσωπο για αυτή τη θέση.

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (23,1%), με τον Αλέξη Τσίπρα δεύτερο (18,7%), αλλά το 47% απάντησε «Κανένας» σε αυτή την ερώτηση. Ανάμεσα στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 35,7% απάντησε τον κ. Σαμαρά, το 31,9% τον κ. Τσίπρα, ενώ το 31% απάντησε «Κανέναν».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ........  iefimerida

ΔΗΜΑΡ εναντίον... Κουβέλη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Η ομιλία Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com