Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με το καλημέρα σας θέμα δημοτικών τελών στον Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου.

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com




Αποσύρθηκαν  θέματα που αφορούσαν την αύξηση των δημοτικών τελών  στον Δήμο Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 Σύμφωνα με τον  πρώην αντιδήμαρχο και μέλος της επιτροπής Ταξιάρχη Φακίρη που μίλησε στο  δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 η απειρία της νέας δημοτικής αρχής φάνηκε και από τα θέματα αλλά και την οργάνωση της συνεδρίασης αφού υπήρχαν θέματα ημερήσιας διάταξης αλλά χωρίς εισηγήσεις και χωρίς καν οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι να γνωρίζουν το θέμα. 

 Αυτό δεν συνάδει με την ομαλή λειτουργία  των δημοτικών επιτροπών σχολίασε ο κ. Φακίρης.




Από .........  lamiafm1

Αναπτύσσεται τεράστιο κίνημα «Δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ» -Ποιες ομάδες συμμετέχουν

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Ο ΕΝΦΙΑ αποδεικνύεται η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ενεργοποιώντας ένα κινηματικό κύμα. Με αφορμή το νέο χαράτσι, ένα πλήθος συλλογικοτήτων συντονίζει τη δράση του με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Οπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, τα πρώτα δείγματα συμμετοχής είναι άκρως εντυπωσιακά. Συνολικά 45 συλλογικότητες (δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά.) έδωσαν το «παρών» στην πετυχημένη παναττική συνάντηση συντονισμού που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας το Σάββατο.

«Η ουσία είναι ότι συγκροτείται πάλι ένα πολύ μεγάλο όσο και πλατύ μέτωπο για να ξανασυσταθεί ένα κίνημα αντίστοιχο με αυτό της περιόδου με τα χαράτσια» λέει στην εφημερίδα ο Κώστας Μαρματάκης από τους «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια». Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ο άδικος, αντισυνταγματικός και ταξικά μεροληπτικός χαρακτήρας του ΕΝΦΙΑ.

Εχουν και νομική τεκμηρίωση

Νομικοί, φοροτεχνικοί και οικονομολόγοι τεκμηρίωσαν με την ανάλυσή τους ότι το νέο αυτό χαράτσι αποτελεί μέρος της γενικότερης επίθεσης ενάντια στο εισόδημα των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων στρωμάτων, του πληθυσμού της υπαίθρου. Κύριο, όμως, αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός της δράσης των συλλογικοτήτων για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κινηματικό κύμα που θα «σαρώσει» όχι μόνο τον συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές. Αλλωστε το κυρίαρχο σύνθημα είναι σαφές: «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση – Να πληρώσουν οι πλούσιοι».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο κίνημα συμπληρώνεται και από την απαραίτητη νομική τεχνογνωσία. Υπενθυμίζεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του (dsa.gr) έναν σαφή οδηγό για την άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

 Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά σε πρόσωπα που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν δύνανται να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν στις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς, αφενός την «ενδικοφανή προσφυγή» κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφετέρου να ζητήσουν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

«Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες σε όλη την προσπάθεια που ξεκινάμε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», τονίζει στην εφημερίδα μας η Κατερίνα Κνήτου από τους «Δικηγόρους ενάντια στα Χαράτσια – Κατοικία SOS», ενημερώνοντας ότι θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο νέες οδηγίες ενδικοφανούς προσφυγής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρματάκη, η τεράστια εμπειρία του κινήματος ενάντια στο «χαράτσι της ΔΕΗ» αποτελεί τη βασικότερη παρακαταθήκη και οδηγό για τις επικείμενες δράσεις: Πολυμορφία πρωτοβουλιών, Αυτονομία-Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη αλλά και Συντονισμός επεξεργασιών και δράσεων.

Το Πρόγραμμα παρεμβάσεων

Αμεση διοργάνωση εκδηλώσεων-συνελεύσεων στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Κάλεσμα σε Παναττική Μέρα Παρέμβασης (συλλαλητήρια, συμβολικές καταλήψεις ή διανομή έντυπου υλικού) στις ΔΟΥ την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου.

Πανελλαδικό Διήμερο Δράσεων στις τράπεζες το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Ανάληψη πρωτοβουλίας από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ (πρόταση προς ΚΕΔΕ).

Συγκρότηση επιστημονικής ομάδας (από νομικούς, φοροτεχνικούς, οικονομολόγους) που θα αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών (μέσα από συλλογικές-κινηματικές διαδικασίες, αλλά και διαδικτυακά), για τις όποιες νομικές δυνατότητες προστασίας των συμφερόντων τους.

 Πηγή Εφημερίδα των Συντακτών


Από ..........  iefimerida

Θρίλερ με τον νεκρό της Αμφίπολης: Τα βήματα προς τον 4ο θάλαμο

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σήμερα το μεσημέρι οι αρχαιολόγοι αρχίζουν τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του τεράστιου χωμάτινου όγκου στους θαλάμους μπροστά και πίσω από τις Καρυάτιδες. Το χώμα είναι απαραίτητο να σκαφτεί και να αφαιρεθεί από τον τάφο, ώστε οι αρχαιολόγοι να μπορέσουν να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο εσωτερικό του τύμβου και να καταφέρουν να φτάσουν στον 4ο θάλαμο, την πύλη του οποίου εντόπισαν πρόσφατα.
Στην παρούσα φάση, ο αρχαίος τάφος θυμίζει εργοστάσιο αφού συνεχίζονται εντατικά οι κατασκευές υποστήλωσης και στήριξης.


Ο 4ος θάλαμος βρίσκεται σε υπόγειο;
Οι εκπλήξεις πάντως συνεχίζονται και το μυστήριο του τύμβου συνεχώς προκαλεί νέες συγκινήσεις. Η μικρή θύρα που εντοπίστηκε στον τρίτο θάλαμο του τύμβου δημιουργεί ένα νέο μυστήριο, αφού ενώ όλοι περίμεναν ότι πίσω από τις Καρυάτιδες, στον τρίτο θάλαμο ενδεχομένως να βρίσκεται και ο νεκρός (δεδομένου ότι πίστευαν ότι θα είναι και ο τελευταίος χώρος) τα δεδομένα ανατράπηκαν.
Η τέταρτη θύρα που ανακαλύφθηκε (η πρώτη είναι αυτή κάτω από τις σφίγγες, η δεύτερη αυτή ανάμεσα στις Καρυάτιδες και η τρίτη η μεγάλη μαρμάρινη που ανακαλύφθηκε πριν από 10 ημέρες περίπου), δεν βρίσκεται στο κέντρο του τοίχου όπως οι προηγούμενες, είναι τοποθετημένη προς τα αριστερά, είναι πολύ μικρότερη από τις άλλες, δεν έχει θυρόφυλλα (ή αν είχε έχουν πέσει) και βρίσκεται πολύ χαμηλά κάτι που σημαίνει ότι ο τέταρτος θάλαμος του τάφου είναι υπόγειος, σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από τους προηγούμενους.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά είναι και τα μόνα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχαιολόγοι. Είναι άγνωστο το αν υπάρχει κάποια ράμπα ή σκάλες που οδηγούν στον τέταρτο θάλαμο και  το αν αυτός είναι γεμάτος με χώμα όπως οι προηγούμενοι.
Αυτή είναι η αρχαία πύλη προς τον τέταρτο θάλαμο



Αναζητούν τον ταφικό θάλαμο
Με δεδομένο ότι το μνημείο δεν σταματάει να εκπλήσσει οι αρχαιολόγοι σε αυτό το σημείο της ανασκαφής δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα. Τι μπορεί όμως να υπάρχει στον τέταρτο θάλαμο;
Στην περίπτωση που ο τέταρτος θάλαμος είναι ο τελευταίος και είναι ο ταφικός θάλαμος τότε μπορεί να βρεθεί μια κρύπτη ή μια κόγχη στην οποία να είναι τοποθετημένος ο νεκρός. Μπορεί όμως, απλώς να είναι ένας ακόμη θάλαμος στη σειρά και να υπάρχει και άλλος έπειτα από αυτόν. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει και διάδρομος, κάτι σαν «πρόγονος» των κατακομβών. Με απλά λόγια το ένα ενδεχόμενο θέλει τον τέταρτο θάλαμο να είναι ο ταφικός και το άλλο το μνημείο να συνεχίζεται υπογείως.

Πώς χώρεσε ο νεκρός και τα κτερίσματα;
Τα νέα δεδομένα δημιουργούν και νέα ερωτήματα όπως πώς χώρεσαν όλα τα κτερίσματα και η σαρκοφάγος του νεκρού από μια είσοδο μικρότερη του ενός μέτρου. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο η πιθανότητα στον τέταρτο θάλαμο να είχε ενταφιαστεί μονάχα η λάρνακα με τα οστά και κάποια κινητά κτερίσματα μικρού μεγέθους, αλλά μεγάλης αξίας.

Ασύλητος ο τάφος
Εν τω μεταξύ αναπτερώνονται οι ελπίδες των αρχαιολόγων ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί. Η μικρή οπή στον τέταρτο τοίχο που δεν ξεπερνά τα 15 εκατοστά, και είναι πολύ μικρότερη από τις οπές στους προηγούμενους τοίχους φανερώνει ότι οι αρχαίοι τυμβωρύχοι πιθανόν έφθασαν μέχρι εκεί, έσπασαν την πέτρα, βρέθηκαν μπροστά στα χώματα του τύμβου, θεώρησαν ότι δεν συνεχίζεται ο τάφος και δεν μεγάλωσαν την οπή από την οποία κοίταξαν.

Μενδώνη: Ο κατασκευαστής του Τάφου είχε λάβει μέτρα για να αποφύγει την τυμβωρυχία
«Η ανασκαφή θέλει το χρόνο της», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εξηγώντας πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβεται στον τρίτο θάλαμο, για να πάμε στον τέταρτο». Η ανασκαφή είναι μία αυστηρά επιστημονική διαδικασία, είπε στον Ant1, «δεν μπορείς να τη βιάσεις, μπορείς, όμως να την επιταχύνεις, λαμβάνοντας, παίρνοντας κάποια συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και για το μνημείο».

Η κ. Μενδώνη τόνισε ότι έχει στηθεί στο μνημείο ένα πλήρες και σύγχρονο εργοτάξιο, καθώς υπάρχει ανάγκη υποστήλωσης, που «οφείλεται όχι στο ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά ότι από την κατασκευαστική του δομή ήταν επιχωσμένο με ποταμίσια άμμο», σε μια προσπάθεια αποτρεπτική για σύλληση.
«Οι κατασκευαστές είχαν λάβει μέτρα πρόνοιας για να αποφύγουν την τυμβωρυχία» είπε χαρακτηριστικά.
Η οπή (των αρχαιοκαπήλων;) φαίνεται στο σχεδιάγραμμα ψηλά δεξιά στον τρίτο τοίχο.
Η αρχαία είσοδος, όμως, βρίσκεται στο κάτω μέρος, είναι 96 εκ. και διακρίνεται κάτω, στον τρίτο τοίχο.




Από ........  iefimerida

Σαμαράς: Πήγε και ήρθε με άδεια χέρια από τη Μέρκελ


Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε συνάντηση χωρίς... ιδιαίτερες ανακοινώσεις εξελίχθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και το τετ-α-τετ του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία μίλησε, ακόμη μια φορά για «στήριξη» χωρίς να προσθέτει τίποτα άλλο.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά είχε επενδύσει αρκετά σε αυτήν την συνάντηση, ιδιαίτερα στο επικοινωνιακό κομμάτι, η Ανγκελα Μέρκελ προτίμησε να μην «πλατιάσει» αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις για το χρέος και την Τρόικα. Για την ακρίβεια δεν έκανε καμία σχεδόν αναφορά, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και περιορίστηκε να εκφράσει την πολιτική της στήριξή προς τη χώρα και την κυβέρνηση παραπέμποντας για τα δύσκολα θέματα και τις αποφάσεις στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την Τρόικα.

Σημειωτέον ότι η καγκελάριος απέφυγε κάθε αναφορά στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις παρότι δέχθηκε (ελληνική) δημοσιογραφική ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν και εξέφρασε την στήριξή της στον κ. Σαμαρά: «ο πρωθυπουργός κυβερνά με μεγάλη αποφασιστικότητα τη χώρα σε στενή συνεργασία με τους εταίρους, βήμα βήμα για ένα καλύτερο μέλλον από ό,τι παρελθόν, υπάρχουν μόνο επιτυχίες. Τίποτα άλλο δεν ήταν το αντικείμενο της συζήτησης σήμερα».

Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της -Δεν χρειαζόμαστε νέο πακέτο βοήθειας
Ο Ελληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις επιτυχίες που εκτιμά πως έχει καταφέρει η κυβέρνηση αναφορικά με τους στόχους του προγράμματος, το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανακεφαλαιοποίηση και την ανάπτυξη για να καταλήξει ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα. Ευχαρίστησε, όπως αναμενόταν, την καγκελάριο για την στήριξη προς τη χώρα και τη συμμετοχή της Γερμανίας τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη συνέχεια αναλώθηκε στον ενεργειακό ρόλο που παίζει η Ελλάδα αναφορικά με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία σχετική αναφορά για το ελληνικό χρέος παρά τα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Θετικό το αποτέλεσμα λένε στο Μαξίμου
Στον αντίποδα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται ότι η συνάντηση ήταν θετικά και πως ο πρωθυπουργός πήρε την μέγιστη πολιτική στήριξη, ωστόσο, είχαν ήδη φροντίσει να χαμηλώσουν ελαφρώς τις προσδοκίες από αυτό το ραντεβού τα τελευταία 24ωρα.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση
Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ και οι κοινές δηλώσεις τους προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση τόσο της Κουμουνδούρου όσο και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού -Εκθέτει όλη τη χώρα
«Κεραυνούς» προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ, κάνοντας λόγο για «θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού» που «εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα», ενώ όπως τονίζει η Κουμουνδούρου δεν προχώρησε στην παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού μετά την συνάντηση του με την κ. Μέρκελ εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα. Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του.
Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα. Εξάλλου, η άρνησή του να απαντήσει, κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας, τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».

Ποτάμι: Λόγια παρηγοριάς η πολυδιαφημισμένη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ
«Σε ... λόγια παρηγοριάς κατέληξε τελικά η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κυρία Μέρκελ», αναφέρεται σε σχόλιο του Ποταμιού, επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί η κατανόηση της κ. Μέρκελ, ούτε η χώρα σώζεται με παρακαλετά η τσαμπουκάδες.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζει την ανάγκη εθνικού σχεδίου δράσης «που θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και θα υποχρέωνε συμμάχους και δανειστές να σκεφθούν αλλιώς την Ελλάδα» και επικρίνει τα κόμματα εξουσίας ότι προτάσσουν τη σωτηρία τους από τη σωτηρία της χώρας.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την πλευρά του, χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τον Αντώνη Σαμαρά «προσκυνημένο» και σημείωσε ότι «αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».
Αναλυτικά:
«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».

ΔΗΜΑΡ: Η συνάντηση διέψευσε τις προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση
Η Δημοκρατική Αριστερά σε σχόλιό της αναφέρει:
«Τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες που καλλιέργησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση.
Το Βερολίνο αποδεικνύεται αμετακίνητο στη συγκεκριμένη αντίληψη διαχείρισης της κρίσης, που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε υφεσιακό τέλμα. Οι όποιες θετικές αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορούν να ισοσκελίσουν το βάρος των υποδείξεων και της γερμανικής εμμονής για προσήλωση στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις πολιτικές της λιτότητας».

ΚΚΕ: Με ή χωρίς Τρόικα ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα Μνημόνια
«Η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για τον λαό, αφού όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί», επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Το ΚΚΕ εκτιμά πως η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «επιδιώκει "ελάφρυνση" του χρέους και του μνημονίου, όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν' αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής».

«Άλλωστε, τόσο η ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, έχουν προεξοφλήσει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, ανεξάρτητα με τη στάση που κρατάει ο καθένας στο ζήτημα του χρέους και του μίγματος πολιτικής που προτείνουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη», προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ χαρακτηρίζεται αποπροσανατολιστική και εχθρική για τον λαό η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων «που «προσκυνούν» την ΕΕ, για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο, να διαπραγματευτεί καλύτερα το «τέλος του μνημονίου και της τρόικα».
«Όλοι τους κρύβουν ότι, με ή χωρίς τρόικα, με ή χωρίς νέο "πακέτο-μνημόνιο", ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, θα συνεχίσει να ματώνει για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Γι' αυτό άλλωστε και αυτά τα κόμματα δεν δεσμεύονται για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού ούτε καν για την ουσιαστική ανακούφισή του», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση και τα χρέη είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή, ολοσχερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου της χώρας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας πως «αυτήν την προοπτική χρειάζεται να ισχυροποιήσει ο λαός με την πάλη και την ψήφο του, για να ορθώσουμε πιο αποτελεσματικά εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού».

Απάντηση της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε περιθωριακοί
«Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα. Κρίμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, με την οποία «απαντά» στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ περί των δηλώσεων του πρωθυπουργού, στο Βερολίνο.


Από .......  iefimerida

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιβλίο

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Κε αρχισυντάκτη

   Είναι σε όλους μας κατανοητό και αποδεκτό από οργανισμούς όπως η UNESCO, ότι κανένας υπολογιστής δεν μπορεί να εκπαίδευσει τους νέους ανθρώπους και να αντικαταστήσει το διάβασμα, μπορούν όμως να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην πληροφόρηση.

   Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιβλίο, την εκπαίδευση στην γραφή και την ανάγνωση. Η κριτική σκέψη και ο ορθολογισμός κατακτώνται με τα παραπάνω, με τον πεζό και έμμετρο λόγο, μέσω ενός βιβλίου.

   Αξιέπαινη η προσπάθεια του Νεανικού Παλμού στα Καμένα Βούρλα και θα χρειαστεί την στοργή και την φροντίδα όλων.

   Η βιβλιοθήκη του συλλόγου είναι γεγονός μετά από πολλές προσπάθειες, αλλά για το μέλλον της, τον εμπλουτισμό της, την αγορά συγκεκριμένων ελλείψεων, το δημοτικό συμβούλιο οφειλή να αναλάβει το κόστος. Ας πιέσει σε τελευταία ανάλυση και την Περιφέρεια για χρηματοδότηση. Περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες τους ιδιαίτερα των συμβούλων από τα Καμένα Βούρλα.

   Την ίδια προσπάθεια πρέπει να κάνομε και για τον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά και για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Μώλου. Σχολικά βοηθήματα ελληνικά και ξενόγλωσσα είναι απόλυτος απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων της βιβλιοθήκης και σε δεύτερο χρόνο πιστεύω χρειάζονται υπολογιστές και διαδίκτυο.
Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής

Καμένα Βούρλα

Ο... αμήχανος Σαμαράς

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Η...απορία Μέρκελ για Σκόπια

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


 

Το ξέσπασμα του Α.Γεωργιάδη

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com