Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Τα αποχετευτικά τέλη που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες των Καμένων Βούρλων αφορούν δύο επί  μέρους δαπάνες :
1.Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του αποχετευτικού συστήματος, από την κατοικία μέχρι και την είσοδο των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΚΑ.

2.Το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του ΒΙΟ.ΚΑ. από την είσοδο των ανεπεξέργαστων λυμάτων στις εγκαταστάσεις του, μέχρι την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων, μέσω του αγωγού, στο Μαλιακό κόλπο.
Σήμερα η διαχείριση των αστικών λυμάτων πραγματοποιείται με ένα θολό μεικτό σύστημα. Ένα μέρος γίνεται από το Δήμο ( μέρος του προσωπικού, υλικά, μεταφορά λάσπης, κλπ. ) και ένα μέρος από εργολαβική επιχείρηση ( μέρος του προσωπικού, συνεργείο βλαβών, κλπ. ) . Είναι δύσκολο να υπολογισθεί το ακριβές κόστος της διαχείρισης των λυμάτων. Επομένως καθίσταται δυσχερής η ορθολογιστική του αποτίμηση, όπως επίσης και οι συγκρίσεις από εποχή σε εποχή, κυρίως κατά τις «ταραγμένες» περιόδους λειτουργίας των εγκαταστάσεων, από διάφορους εργολάβους και διαφορετικούς Δημάρχους.
Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να αναθεωρήσει και να  αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα και με προοπτική ώστε η διαχείριση αυτή να εφαρμοσθεί και στο αποχετευτικό σύστημα και τον ΒΙΟ.ΚΑ. Μώλου, αλλά και στα λύματα του Αγίου Κωνσταντίνου, όποια και αν είναι η λύση που τελικά θα δοθεί.
Η σωστή διαχείριση των αστικών λυμάτων θα πρέπει να επιτυγχάνει :
Τον καλλίτερο βαθμό απόδοσης της επεξεργασίας  ( > 90% )
Την πλήρη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων
Την προστασία του ειδικού περιβάλλοντος  ( περιοχή NATURA)
Το μικρότερο δυνατό κόστος, που συναρτάται άμεσα με το ύψος των αποχετευτικών τελών τα οποία  καταβάλουν οι δημότες σε μια κρίσιμη οικονομικά εποχή.
Παρακάτω δίνονται αναλυτικά στοιχεία που συνθέτουν τα κόστη 1 και 2 που προαναφέρθηκαν
1.ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Περιλαμβάνει το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου, από την κατοικία μέχρι και την είσοδο των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟ.ΚΑ. (σωληνώσεις, σύνδεσμοι, παρελκόμενα, αντλιοστάσια, κλπ.)
Προληπτική συντήρηση
Η προληπτική συντήρηση γίνεται στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου από εξειδικευμένο συνεργείο.                                              Το είδος και η συχνότητα καθορίζονται από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών.
Αποκατάσταση βλαβών
Η αποκατάσταση βλαβών (σπασίματα αγωγών, καψίματα κινητήρων, αντλίες, φίλτρα, κλπ.) γίνεται αμέσως από οργανωμένο εξειδικευμένο συνεργείο και αφορά στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του αποχετευτικού δικτύου.
ΚΟΣΤΟΣ  : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες συντήρησης (τεχνίτες, χειριστές, κλπ.) , τα απαιτούμενα υλικά και ανταλλακτικά (λιπαντικά, εξαρτήματα αντλιών, αντλίες, κλπ.) και τη χρήση μηχανημάτων εκσκαφής , μεταφοράς και ανύψωσης.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία όλων  των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου.
*Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βαρύνει το ΔΗΜΟ
2.ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΒΙΟ.ΚΑ
Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Απαιτούνται :
Ένας (1) Χημικός Μηχανικός ή Χημικός
Είναι υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία του σταθμού. Εργασία πλήρους απασχόλησης. Πραγματοποιεί εργαστηριακούς ελέγχους στο εργαστήριο του σταθμού και καθορίζει τις παραμέτρους λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ. Συντονίζει όλες τις εργασίες λειτουργίας και συντήρησης. Συγγράφει ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, καθοδηγεί και εκπαιδεύει το προσωπικό. Αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σύμφωνα με την νομοθεσία, συντάσσει και επικαιροποιεί την Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου, συντάσσει ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και εκπαιδεύει το προσωπικό.
Δύο(2) ή Τρείς(3) Εργατοτεχνίτες
Εργασία σε πρωινή βάρδια 07.00-15.00. Απαιτείται επιφυλακή (απόγευμα και νύκτα) ενός εκ των τριών εργατοτεχνιτών κατ΄οίκον καθ’ όλη την εβδομάδα. Ο ένας τουλάχιστον εργατοτεχνίτης είναι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος.
ΚΟΣΤΟΣ : Μισθοδοσία 14 μηνών / Ασφαλιστικές εισφορές / Επίδομα επιφυλακής.
Β. ΥΛΙΚΑ
Χλωρίνη (NaOCl)  / (Χλωρίωση -  Απολύμανση επεξεργασμένων λυμάτων)
Κροκιδωτικό βιολογικής λάσπης / (Επεξεργασία - Αφυδάτωση λάσπης)
Χημικά αντιδραστήρια / (Φυσικοχημικές αναλύσεις)
Μέσα Ατομικής Προστασίας / ( κράνη, φόρμες, μάσκες, γάντια, παπούτσια) / Ασφάλεια εργαζομένων.
Υλικά καθαριότητας προσωπικού και χώρων / (Ευταξία και συντήρηση κτιρίων και εξωτερικών χώρων.
Εμβολιασμοί προσωπικού / (Υγεία εργαζομένων)
ΚΟΣΤΟΣ : Αγορά και μεταφορά των υλικών στον ΒΙΟ.ΚΑ.
Γ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ και ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
Φυσικοχημικές αναλύσεις εισερχομένων λυμάτων
Φυσικοχημικές αναλύσεις επεξεργασμένων λυμάτων
Μικροβιολογικές αναλύσεις επεξεργασμένων λυμάτων
Οι αναλύσεις πραγματοποιούνται από εξωτερικό διαπιστευμένο Εργαστήριο, με το είδος και τη συχνότητα που απαιτούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του ΒΙΟΚΑ.
ΚΟΣΤΟΣ : Περιλαμβάνει το κόστος αναλύσεων στο εξωτερικό διαπιστευμένο Εργαστήριο
Δ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΙΟΚΑ
Περιλαμβάνει το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού του σταθμού  (σωληνώσεις, μηχανές, αντλίες, φιλτρόπρεσσα, αναδευτήρες, σύνδεσμοι, παρελκόμενα, κλπ.) από την είσοδο των ανεπεξέργαστων λυμάτων στις εγκαταστάσεις του, μέχρι το σημείο εκβολής των επεξεργασμένων λυμάτων, μέσω του αγωγού, στη θάλασσα.
Προληπτική συντήρηση
Η προληπτική συντήρηση γίνεται στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης από εξειδικευμένο συνεργείο.                                             
Το είδος και η συχνότητα καθορίζονται από τα εγχειρίδια των κατασκευαστών.
Αποκατάσταση βλαβών
Η αποκατάσταση βλαβών γίνεται αμέσως από εξειδικευμένο συνεργείο και αφορά στο σύνολο του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης.
ΚΟΣΤΟΣ  : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών (τεχνίτες, χειριστές, κλπ.) , τα απαιτούμενα υλικά και ανταλλακτικά (λιπαντικά, εξαρτήματα αντλιών, αντλίες, φιλτρόπανα, κλπ.) και τη χρήση μηχανημάτων εκσκαφής , μεταφοράς και ανύψωσης.
Ε. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΣΠΗΣ
Η μεταφορά της λάσπης στον ΧΥΤΑ γίνεται με χρήση φορτωτή, φορτηγού και οδηγού με τη συχνότητα που απαιτεί η ποσότητα της παραγόμενης λάσπης.
ΚΟΣΤΟΣ : Περιλαμβάνει τις εργατοώρες των χειριστών, τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς και το κόστος αποδοχής της λάσπης από τον ΧΥΤΑ
Ζ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΚΟΣΤΟΣ : Αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων από την είσοδο των λυμάτων στον ΒΙΟΚΑ έως την έξοδο των επεξεργασμένων λυμάτων στο σημείο εκβολής του αγωγού στη θάλασσα.
*Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας βαρύνει το ΔΗΜΟ.
Η παρακάτω εξίσωση προκύπτει από την κοινή λογική.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ = ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ + ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ  ΒΙΟ.ΚΑ.
Και φυσικά το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες πρέπει να  είναι ΙΣΟ με το ανωτέρω συνολικό κόστος.
Κάθε ενέργεια που μειώνει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ είναι προς όφελος των δημοτών.
ΠΡΟΤΑΣΗ :
Σύνταξη αναλυτικού τεύχους υποχρεώσεων για τη λειτουργία και την συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Προκήρυξη διαγωνισμού πλήρους εργολαβοποίησης, για το σύνολο ή ξεχωριστά για την κάθε μια από τις 2 διεργασίες που περιεγράφονται παραπάνω.
Ανάληψη διαχείρισης από μειοδότη εργολάβο, με ρήτρα καλής λειτουργίας, και περιοδικός αυστηρός  έλεγχος τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων και έλεγχος λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ. από το Δήμο ( π.χ. αντιδήμαρχο ή εξουσιοδοτημένο άτομο, υπεύθυνο- γνώστη του αντικειμένου).
Είναι η μόνη λύση που εξασφαλίζει την αποτελεσματική, περιβαλλοντική, οικονομική και διαφανή λειτουργία του συνολικού συστήματος αποχέτευσης και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων.
Για τη σημερινή λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. αλλά και για τα θέματα Υγείας και Ασφαλείας  που αντιμετωπίζει, θα γίνει αναφορά σε προσεχές άρθρο.
Δημήτρης Φαφούτης

Χημικός Μηχανικός

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2014-2015.

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης το οποίο υπάγεται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2014-2015. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 25 ή 50 ωρών παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου Μώλου-Αγ.Κων/νου, άνω των 18 ετών ενώ αναλυτικά τα προγράμματα παρατίθενται στο παράρτημα της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως δύο (2) εκπαιδευτικά προγράμματα με σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται απαραίτητα με προσκόμιση φωτοτυπίας ταυτότητας:
·       Στο Δημαρχείο ιδιοχείρως ή και ταχυδρομικώς, Αγ. Παντελεήμονος 8, Καμένα Βούρλα 35008,
·       στα Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κων/νου, τηλ.2235050110,
·       στα Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Μώλου,τηλ.2235051346,
·       στο ΚΕΠ Δ.Ε. Αγίου Κων/νου, τηλ. 22350 31100,
·       στο ΚΕΠ Δ.Ε. Μώλου, τηλ. 2235089610
·       στο ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Καμένων Βούρλων τηλ.2235089083.
Πληροφορίες: κα. Βασιλική Ευθυμίου, τηλ. επικοινωνίας: 2235350036, κα. Λουκία Χονδροδήμου, τηλ.επικοινωνίας: 2235350037
Η αίτηση (συνοδευόμενη από το παράρτημα) θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα : mwlos.gr  και σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο, στα ΚΕΠ και στα Γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων.
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΔΒΜ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
1.1. Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων 25Ω
1.2. Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 50Ω
1.3. Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη 25Ω
1.4. Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων 25Ω
1.5. Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25Ω
1.6. Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25Ω
1.7. Πράσινη Επιχειρηματικότητα 25Ω
1.8. Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση 25Ω
1.9. Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25Ω
1.10. Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού 25Ω
1.11. Συμβουλευτική σταδιοδρομίας 25Ω
1.12. Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών 25Ω
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
2.1. Περιβάλλον και καθημερινή ζωή 25Ω
2.2. Γεωργία και Φυσικοί Πόροι 25Ω
2.3. Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις 25Ω
2.4. Οικολογικές λύσεις για το σπίτι 25Ω
2.5. Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή 25Ω
2.6. Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων 25Ω
2.7. Αστικοί λαχανόκηποι 25Ω
2.8. Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 25Ω
2.9. Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες 25Ω
2.10. Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
3.1. Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50Ω
3.2. Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50Ω
3.3. Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ) 50Ω
3.4. Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25Ω
3.5 Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) 25Ω
3.6. Δημιουργία Ιστοσελίδας 50Ω
3.7. Ηλεκτρονική εφημερίδα 50Ω
3.8.Εξοικείωση με ηλεκτρονικές μορφές μάθησης – e-learning (25Ω) e-Κ.Δ.Β.Μ.
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
4.1. Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα 25Ω
4.2. Βελτιώνω την ορθογραφία μου 25Ω
4.3. Σύνταξη εγγράφων – φορμών 50Ω
4.4. Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25Ω
4.5. Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25Ω
4.6. Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.7. Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.8. Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.9. Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω
4.10. Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
4.11. Κινεζικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
4.12. Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
5.1. Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής 25Ω
5.2. Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο 25Ω
5.3. Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία 25Ω
5.4. Διαχείριση χρόνου 25Ω
5.5 Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων 25Ω
5.6. Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας 25Ω
5.7. Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία 25Ω
5.8. Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες 50Ω
5.9. Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή 25Ω

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

6.1. Ιστορία της Τέχνης 25Ω
6.2. Εικαστικό Εργαστήρι 50Ω
6.3. Φωτογραφία 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
6.4. Κινηματογράφος 25Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
6.5. Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο 50Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
6.6. Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
6.7. Εργαστήρι μουσικής 50Ω
6.8. Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 50Ω (ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)
6.9. Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25Ω
6.10. Τοπική Ιστορία 25Ω


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
7.1. Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω
7.2. Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι 50Ω
7.3. Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ 50Ω
7.4. Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή 25Ω

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ(MSc)

YΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΔΒΜ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ

Πολλά από τα 42 δις κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια έγιναν καταθέσεις του εξωτερικού! Κλείστε τους επιτέλους στη φυλακή!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΡΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Ανεπίδεκτα εισπράξεων τα 23 από τα περίπου 42 δισ. των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα.

Σοβαρές καταγγελίες πως μεγάλα ποσά που σήμερα εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα είχαν πάρει επιχειρηματίες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός που μπορεί να σημαίνει πως τα μετέφεραν στο εξωτερικό, κάνει ο Γ.Γ Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας. 

Με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, ο κ. Σούρλας, ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες, καθώς και σε offshore εταιρίες, να συμπεριλαμβάνονται και ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνεια για επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα μετέφεραν στο εξωτερικό. 

Όπως μάλιστα αναφέρει, τα μεγάλα αυτά ποσά εντάσσονται στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που ανέρχονται στα περίπου 42 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα τώρα τα 23 δισ. ευρώ από αυτά να αναφέρονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας γίνεται αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων από πολίτες για το θέμα, και προφανώς έχει συγκεκριμένες ενδείξεις για το θέμα:

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Σούρλας αναφέρει:

-«Στη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποβάλλονται ερωτήματα εάν στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες, καθώς και σε offshore εταιρίες, που διερευνώνται, περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνειο για να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, αλλά τα ποσά των δανείων αυτών, που εντάσσονται στα 42δισ.ευρώ των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων (και μάλιστα στα 23 δισ. ευρώ που χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης), μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τις παραπάνω περιπτώσεις, προκειμένου να μπορώ να απαντώ υπεύθυνα για ένα ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία».

Παναγιώτης Στάθης

Από ........   kourdistoportocali

Γερμανική ψυχρολουσία στον Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



«ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ»

 Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών και με το εάν θα συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα.

 Η συνάντηση της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο, εντάσσεται στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

 Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ακόμη ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη, η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη. «Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι σε διμερές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντικείμενο βεβαίως θα είναι, όπως κάθε φορά, συνέχισε ο Γερμανός εκπρόσωπος, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση».

 Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. 

Από ....... kourdistoportocali

Αποκαλυπτική έρευνα: «Βουτιά» έως και 20% στα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα -Οι τιμές ανά περιοχή [πίνακες]

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την περαιτέρω μείωση των τιμών των ενοικίων καταγράφει Πανελλαδική έρευνα της REMAX, αν και μια προσεκτική ματιά στα επιμέρους στοιχεία δείχνει ότι σε πολλές περιοχές ήδη υπάρχει συγκράτηση των ενοικίων, η οποία σύμφωνα με την έρευνα οφείλεται κυρίως στα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας, που ακολούθως βελτιώνουν τη ψυχολογία στην κτηματαγορά. Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το ότι κυρίως στην Περιφέρεια τα ενοίκια μειώθηκαν ακόμα και 20% σε σχέση με πέρσι.

Το προφίλ του δημοφιλέστερου ακινήτου διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, όμως γενικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας προτιμώνται τα διαμερίσματα 2-3 δωματίων, σχετικά καινούρια ή ανακαινισμένα, σε τιμές που ξεκινούν από μια μέση κατώτερη τιμή 200 ευρώ και μέχρι μια μέση ανώτερη 550 ευρώ.

Στην πλειοψηφία των φθηνών/μεσαίων περιοχών της Αττικής προτιμούνται διαμερίσματα 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών σε τιμές γύρω στα 500-600. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη προτιμώνται τα διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων κάτω των 15 ετών σε τιμές 200-350 ευρώ. Στις περιφερειακές πόλεις ζητούνται διαμερίσματα 2-3 δωματίων, κάτω των 10 ετών σε τιμές από 200-500 ευρώ.

Στις περιοχές που μένουν φοιτητές προτιμούνται τα διαμερίσματα του 1 δωματίου, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και σε τιμές από 150-300 ευρώ .

Στις προνομιούχες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Κηφισιάς, Εκάλης, Πολιτείας, Διονύσου και Γέρακα και στην Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Πανοράματος, Θέρμης και Ωραιοκάστρου), προτιμούνται μεζονέτες ή μονοκατοικίες τουλάχιστον 3 υπνοδωματίων, κάτω των 15 ετών από 120 τμ και άνω, σε τιμές συνήθως άνω των 500 ευρώ και ανάλογα με την περιοχή, την κατασκευή και το μέγεθος έως 1.500 ευρώ.





Από  ........  iefimerida

Η... βασίλισσα Lady Gaga!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com