Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το Βilderberg Group ανατινάζει την Μέρκελ με τους super Mario (10 συμμετοχές) και Αλέξη Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com







ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 


Από το The first meeting

Ο super Mario κάθε άλλο παρά τυχαία φιγούρα είναι στο παγκόσμιο οικονομικό παίγνιο.
Η μείωση των επιτοκίων και η εφαρμογή του προγράμματος αγοράς τιτλοποιημένων δανείων (ABS) από τον Οκτώβριο, μοιάζει σαν τορπίλη στο δίδυμο της λιτότητας Μέρκελ και Σόιμπλε. Κάποιοι γνώστες ενός παρασκηνίου- για λίγους μυημένους- θεωρούν πως είναι το πρώτο χτύπημα από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δεν αποκλείουν δε πολύ σύντομα η ατσαλάκωτη Μέρκελ να βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που θα την ρίξει στα τάρταρα.
Κι όμως ο Μάριο δεν θα βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ εάν δεν είχε την στήριξη του Βερολίνου.

Αυτή την φορά εμφανίζεται να λειτουργεί αυτονομημένα προκαλώντας αμηχανία στην Καγκελάριο, αλλά και στον Σόιμπλε, ο οποίος τον είχε επιπλήξει λίγες μέρες νωρίτερα όταν ο Ντράγκι, από τις ΗΠΑ, έκανε λόγο για ανάπτυξη.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η διάσωση του ευρώ και της ευρωζώνης περνάει μέσα από την μεγαλύτερη τραπεζική και πολιτική ένωση. Είπαμε ένωση και όχι υποταγή σε μια γερμανική Ευρώπη.

«Το ευρώ είναι σαν ένας μπάμπουρας, ένα μυστήριο της φύσης που δεν θα έπρεπε να πετάει αλλά πετάει, και μάλιστα πετούσε πολύ καλά για χρόνια».
Kαι τι πρέπει να κάνει τώρα που σταμάτησε να πετάει; Η απάντηση Ντράγκι: «Nα αναβαθμιστεί σε πραγματική μέλισσα».
Ο 63χρονος πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος έλαβε ιησουιτική παιδεία, είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την διακριτικότητα και τη σοβαρότητά του, αποφεύγει την ιταλική κοσμική ζωή, αλλά είναι κοινωνικός.

Αναγνωρισμένος οικονομολόγος και τραπεζίτης, είναι γνωστός ως Ciampi Boy (από τον ισχυρό πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας και μετέπειτα πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι). Εκλήθη το 2005 να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας που είχε πληγεί από τη διοίκηση του Αντόνιο Φάτζιο, ο οποίος ενεπλάκη σε τραπεζικό σκάνδαλο.
Η εμπειρία του στην ηγεσία της Goldman Sachs τού επέτρεψε την εκ των έσω γνώση του αγγλο - σαξωνικού χρηματοπιστωτικού κόσμου, στους κόλπους του οποίου χαίρει αναγνώρισης.
Ο «Σούπερ Μάριο» αποχωρεί τότε από την αμερικανική Goldman Sachs, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος από το 2002 και επιστρέφει στη Ρώμη όπου ο διορισμός του χαιρετίζεται από ολόκληρο το ιταλικό πολιτικό φάσμα.
Το έργο του συνέβαλε, σύμφωνα με τους αναλυτές, στη σταθεροποίηση του ιταλικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος κρατήθηκε μακριά από τα τοξικά τραπεζικά προϊόντα και απέφυγε το ναυάγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι οι 10 συμμετοχές του σε Συνόδους του περίφημου Bilderberg Club.
Εδώ όπου οι αμερικανικές συμμετοχές είναι οι πλέον πολυάριθμες κι αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
Σας θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε "πλακωθεί" δημόσια με τον Σόιμπλε για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τους Γερμανούς. Αυτή τη φορά όπως όλα δείχνουν οι Αμερικανοί δεν αρκέστηκαν στις συστάσεις.

Ο Μάριο Ντράγκι λίγους μήνες μετά τον διορισμό του  δίνει την δυνατότητα κυρίως σε Γαλλία και Ιταλία να αποφύγουν τον κίνδυνο να υποστούν μια τιμωρία αντίστοιχη με της Ελλάδας. Θα μας πείτε ο Ντράγκι δεν είναι θιασώτης των μεταρρυθμίσεων όπως η Μέρκελ. Το αντίθετο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για τη  ευρωπαική ενοποίηση. Σε αντίθεση με την Μέρκελ που θεωρεί μεταρρυθμίσεις το να παίρνουν τις δουλειές οι γερμανικές πολυεθνικές ανά την Ευρώπη. Αυτό δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα οι Αμερικανοί και έβγαλαν μπρστά τον super Mario.

Το επόμενο χτύπημα στην Μέρκελ θα έλθει από τον "Ανδρέα Παπανδρέου Νο2" (Εξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ), που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα.


Ο Αλέξης ο οποίος εκπαιδεύεται στο πανέμορφο Κόμο από τον Πάστορα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Μάριο Μόντι. Ντράγκι και Τσίπρας αποτελούν αυτή την στιγμή μεγάλους μπελάδες για την Μέρκελ, η οποία συνειδητοποιεί πως κάτι μεγαλύτερο- που πιθανόν την ξεπερνά- συμβαίνει εδώ.

 Σ΄ αυτή την περίπτωση όσοι ηγέτες ομνύουν στο γερμανικό τόξο θα έχουν πρόβλημα. Ανάμεσά τους και οι Σαμαράς-Βενιζέλος...

Από ........ kourdistoportocali

Aλέξης Τσίπρας Ο Μάριο Μόντι άνοιξε τις πύλες στις "αιρετικές" μου απόψεις

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com



Στην οικονομική κρίση και στις εναλλακτικές, που μπορεί να έχει η Ευρώπη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, σήμερα, στο οικονομικό Φόρουμ του Ιδρύματος Αμπροζέττι, που είναι σε εξέλιξη στην βόρεια Ιταλία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα της τρόικας έχει αποτύχει», αναφέροντας ότι το ΑΕΠ παρουσιάζει συνολική πτώση 25%, η ανεργία, στην Ελλάδα βρίσκεται στο 28% και το δημόσιο χρέος στο 175%.

«Δικαίως, όλο και περισσότεροι, στην Ευρώπη, λένε ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, η "καταστρόικα" πρέπει να τελειώσει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.


Επιπλέον, είπε ότι «είναι αδύνατον να υπάρξουν πλεονάσματα του 4,5% τον χρόνο» και ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν αποδίδει, από την στιγμή, που «η εκτίμηση του πρώτου μνημονίου ήταν ότι θα μαζεύονταν πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ», ενώ «έως τώρα μαζεύτηκαν 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ και αναγνωρίζεται ότι ακόμη και οι ιδιωτικοποιήσεις γίνουν, δεν θα ξεπεράσουν τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά όχι στο «τροϊκανό πλαίσιο», αφού «η τρόικα απέτυχε και πρέπει να σταματήσει να υπάρχει, μαζί με την πολιτική της κληρονομιά».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανεργία. «Ενώ η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργων, η κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών και περαιτέρω απολύσεις στον δημόσιο τομέα» είπε.

Απευθυνόμενος, δε, στους συμμετέχοντες στο Φόρουμ, ανέφερε, ότι τα τρία κύρια προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα, είναι η στασιμότητα, ο αποπληθωρισμός και η διατήρηση των συσσωρευμένων δημόσιων και ιδιωτικών χρεών.

Ζήτησε να αντιμετωπισθεί ο αποπληθωρισμός «με μια νέα, θαρραλέα νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και χαρακτήρισε την πρόταση Ντράγκι «εκτός τού μέχρι τώρα ακλόνητου δόγματος», αν και «χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές παρεμβάσεις», όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ζήτησε «πρωτοβουλίες πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».

Σχετικά με το πρόβλημα του χρέους, επανέλαβε ότι απαιτείται ριζική ευρωπαϊκή λύση σε βιώσιμη βάση, θεωρώντας «θετικό ιστορικό παράδειγμα» τη διάσκεψη του Λονδίνου του 1953, και υποστηρίζοντας παράλληλα την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τις ρήτρες ανάπτυξης.

«Στα διαδοχικά ασύμμετρα σοκ που υφίστανται χώρες της Ευρώπης, αντί να εθνικοποιούμε τις συνέπειες, πρέπει να βρούμε τις αναγκαίες συμμετρικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε, θεωρώντας ότι η τακτική που ανέπτυξε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, «βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα», αφού η κεντρική της ιδέα είναι «μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με κοινό νόμισμα και τον έλεγχο των προϋπολογισμών από μια μη εκλεγμένη αρχή. Μια Ευρώπη μη βιώσιμη πολιτικά».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «νέα θεμέλια για την Ευρώπη» ώστε να αποκατασταθούν οι ιδρυτικές αρχές της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα το κόμμα του «θα είναι η πολιτική δύναμη που θα κυβερνά την Ελλάδα» και πως «η εξέλιξη αυτή θα είναι θετική για την Ευρώπη στο σύνολό της».

Μια «Αιρετική» άποψη στο συντηρητικό φόρουμ του Τσερνόμπιο

«Το κλίμα και το ενδιαφέρον που υπάρχουν στο Τσερνόμπιο είναι εντυπωσιακά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από τη Βόρεια Ιταλία, όπου συμμετέχει στο οικονομικό φόρους του Ιδρύματος Αμπροζέττι, και διευκρίνισε:

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον να ακουστεί μια διαφορετική, τεκμηριωμένη άποψη για την πορεία της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι άρχισε να σπάει το δόγμα του μοναδικού δρόμου της πειθαρχίας και της λιτότητας που οδηγεί σε αδιέξοδο την ήπειρό μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «σε ηγετικό ευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια απειλή, αλλά μια ευκαιρία να αλλάξει κατεύθυνση η Ευρώπη και να οδηγηθεί σε λύσεις που να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τις ιδρυτικές της αξίες».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Απέχουμε, βέβαια, πολύ από το να πείσουμε αυτούς που διέπραξαν τα εγκλήματα της πολιτικής αυτής να αλλάξουν γνώμη, αλλά ο στόχος δεν είναι να πεισθούν, είναι να αποδεχθούν το αδιέξοδο των επιλογών τους και να ξαναδοθεί η δυνατότητα δημοκρατικής επιλογής, πρώτα στην Ελλάδα -με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και σιγά σιγά, σε όλη την Ευρώπη, η οποία διεκδικεί διέξοδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις επαφές του στο Τσερνόμπιο, ο κ. Τσίπρας τις χαρακτήρισε «χρήσιμες», προσθέτοντας: «Ο Μόντι ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ανοίξει ένα συντηρητικό φόρουμ τις πύλες του σε μια "αιρετική" άποψη.

Αιρετική, βέβαια, κατά μια συγκεκριμένη λογική. Ήταν χρήσιμες και οι επαφές με τους υπόλοιπους, από τον Τρισέ, μέχρι τον Μπαρόζο, τον Ντάισεμπλουμ και τον Άσμουσεν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ισότιμο ρόλο συνομιλητή, αν μη τι άλλο. Διατηρώντας, βέβαια, διακριτές τις μεγάλες διαφορές που έχουμε, για να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό, που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι αδιέξοδο. Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Βεργίνα ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Λίγες ώρες πριν ο ηρωικός Τασούλας αποκαλύψει τον τάφο του Μέγα Αλέξανδρου στην Αρχαία Αμφίπολη ένα άρθρο-σοκ του ερευνητή Τριαντάφυλλου Παπαζώη επιχειρεί να χαλάσει τη φιέστα υποστηρίζοντας ότι ο Μέγα Αλέξανδρος είναι θαμμένος στη Βεργίνα!

Toυ Τριαντάφυλλου Δ.Παπαζώη


Όπως είναι γνωστό, ο Μ.Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Εκεί οι νεκροί κατά τους Ηρόδοτο, Στράβωνα και Στοβαίο δεν μουμιοποιούνταν ούτε καίγονταν αλλά θάπτονταν τοποθετημένοι μέσα σε μέλι ή κερί. Το ίδιο έγινε, όπως προκύπτει και για τη σορό του Μ.Αλεξάνδρου που ενώ προοριζόταν να ταφεί στη Μακεδονία οδηγήθηκε το 321π.Χ. από τη Δαμασκό κατά τρόπο βίαιο από τον Πτολεμαίο Α' στην Αίγυπτο (Παυσανίας, Αρριανός, Αιλιανός). Εκεί κατά τις επικρατέστερες πληροφορίες τάφηκε στην ιερή πόλη Μέμφη "σύμφωνα με το Μακεδονικό νόμο ο οποίος προέβλεπε καύση των νεκρών" (Παυσανίας, Πάριον Χρονικόν, Κούρτιος Ρούφος).
Μία άλλη άποψη ότι μεταφέρθηκε αμέσως στην Αλεξάνδρεια όπου και τάφηκε (Διοδ. Σικελιώτης) κρίνεται ως αδύνατη για το λόγο ότι ήταν ανέφικτο τεχνικώς να ετοιμασθεί το μεγαλοπρεπές μαυσωλείο που προοριζόταν για την ταφή του και για άλλους ακόμα λόγους.
Η βασίλισσα Ρωξάνη με το βρεφικής ηλικίας παιδί της "αφίχθηκαν τον ίδιο χρόνο στη Μακεδονία και το 311π.Χ. δολοφονήθηκαν από τον Κάσσανδρο στην Αμφίπολη και τα οστά τους διασκορπίστηκαν" (Διοδ. Σικελιώτης, Στράβων, Ιουστίνος [Επιτ]). Η πόλη Αμφίπολη είναι σχετικά κοντά στη Βεργίνα και ήταν εύκολη η μεταφορά τους στους βασιλικούς τάφους.
Η πραγματοποιηθείσα πρώτη καύση του νεκρού Αλέξανδρου στη Μέμφη επιβεβαιώνεται μεταξύ των άλλων και από το γεγονός ότι κατά τον καθ. Ανθρωπολογίας, Α. Μπαρτσιώκα "...ο σκελετός του νεκρού του τάφου ΙΙ αποτεφρώθηκε στεγνά (ξηρά), απαλλαγμένος από τις σάρκες του". Αν είναι ακριβές αυτό, τότε σημαίνει ότι στη Βεργίνα έχουμε πιθανότατα μία επαναταφή του ίδιου βασιλιά.

Μια άλλη ακόμα σοβαρή ανθρωπολογική διαπίστωση για τα οστά του ιδίου τάφου αποτελεί το γεγονός ότι κατά τον καθ. Ανθρωπολογίας, Ν.Ι. Ξηροτύρη, "ο σκελετός αυτός ήταν σχεδόν ολοκληρωμένος, ακόμα και τα πολύ μικρά τεμάχια είχαν συλλεγεί. Τα οστά είχαν προσεκτικά πλυθεί και είχαν καθαριστεί οι στάχτες. Τα υπόλοιπα τεμάχια των οστών ταξινομήθηκαν με βάση το μέγεθος και το μήκος και τοποθετήθηκαν ανατομικά ορθά στη λάρνακα. Στο ανώτερο στρώμα βρέθηκαν τα τεμάχια του κρανίου, στο μέσο στρώμα τα μικρά οστά του μετακρανιακού σκελετού και στο κατώτερο στρώμα τα μακρά οστά των άκρων τοποθετήθηκαν διαγωνίως" (Ελληνική Αρχαιολογική Εφημερίδα, 1981).
Αντίθετα, κατά τον ίδιο πάλι, τα γυναικεία οστά του προθαλάμου του ίδιου τάφου "ήταν λιγότερα και λερωμένα με στάχτες και δεν μπορούσαν να επαναδομηθούν ολοκληρωτικά".
Αυτό κατά τη γνώμη μου ερμηνεύεται ότι τα λείψανα αυτά μεταφέρθηκαν και τάφηκαν στη Βεργίνα από δυο διαφορετικούς τόπους όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Μ.Αλεξάνδρου και της γυναίκας του βασίλισσας Ρωξάνης της οποίας τα οστά όπως αναφέρεται παραπάνω "είχαν διασκορπισθεί" και ήταν επόμενο να μην είχαν συλλεγεί όλα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, όλα τα προσωπικά ενθυμήματα του Μ.Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης καθώς και τα όπλα του ακολούθησαν επί Αντίγονου Γονατά, μετά το 274π.Χ., τη βασιλική οικογένεια στους τάφους της Βεργίνας, όπου και βρέθηκαν. Αποτελούσε ιερή παράδοση για τους Έλληνες στην αρχαιότητα η μετακομιδή στη γενέτειρα γη των οστών των βασιλέων που πέθαιναν σε ξένους τόπους και από την παράδοση αυτή δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσουν εξαίρεση τα λείψανα του Μ.Αλεξάνδρου.
Όπως προκύπτει επίσης, οι αρχαίοι Μακεδόνες "ύστερα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, το 321π.Χ" πέτυχαν τελικά -όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο μου- να αφαιρέσουν πιθανότατα από τη Μέμφη- τα λείψανα του Μ.Αλεξάνδρου (Διοδ. Σικελιώτης, Αιλιανός). Αυτό, όπως πιστεύω, έγινε πριν μεταφερθούν μετά διετία από τον Πτολεμαίο Α' ή και περισσότερα χρόνια από τον Πτολεμαίο Β' στην Αλεξάνδρεια, (Παυσανίας) αντικαθιστώντας τα με άλλα ξένα λείψανα ή με είδωλο (ομοίωμα) του Αλεξάνδρου που είδαν, αν είδαν αργότερα Ρωμαίοι αυτοκράτορες.
Λέμε είδωλο (μούμια) γιατί όπως έχει προαναφερθεί η Σορός του Μ.Αλέξανδρου δεν είχε μουμιοποιηθεί αλλά κάηκε προηγουμένως και επομένως η μούμια που είδαν δεν μπορούσε να ήταν πραγματική.
Η Αίγυπτος ήταν γνωστή από την αρχαιότατη εποχή ως χώρα κατασκευής καταπληκτικών ειδώλων (Διοδ. Σικελιώτης). Μια γνώμη για το θέμα αυτό μπορεί να σχηματίσει κανείς από το βιβλίο του Αιγυπτίου αρχαιολόγου Abbas Chalaby στο οποίο περιλαμβάνονται καταπληκτικά είδωλα Αιγυπτίων πριγκίπων και βασιλέων.
Η ανακάλυψη το 1887 στη Σιδώνα του Λιβάνου της λεγομένης "Σαρκοφάγου του Μ.Αλεξάνδρου" φρονώ ότι ίσως να μην είναι άσχετη με την περιπέτεια των λειψάνων του. Δεν βρέθηκε βέβαια κανένα αρχαίο κείμενο το οποίο να αναφέρεται στην επαναταφή του Μ.Αλεξάνδρου από την Αίγυπτο στις Αιγές (Βεργίνα). Αναφέρονται εν τούτοις από τους: Αρριανό, Πλούταρχο, Στράβωνα και άλλους ιστορικούς ότι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς έγραψαν μεταξύ των άλλων για "το θάνατο και την ταφή του Μ.Αλεξάνδρου", αλλά όλα αυτά χάθηκαν όπως και το 7ο βιβλίο του Στράβωνα, το οποίο αναφερόταν στην Μακεδονία.


Από ...........  kourdistoportocali

Κωδικός Ασημένια Δραχμή. Το μυστικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




της Γιάννας Παπαδάκου

Σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη με τη συμμετοχή περίεργων επικεφαλής λόμπι από τις ΗΠΑ αλλά και ντόπιων παραγόντων ανιχνεύει η δικογραφία που βρίσκεται ακόμη στα χέρια του ανακριτή κ. Δ. Φούκα, ο οποίος ολοκληρώνει τη δικαστική έρευνά του. Οι αποκαλύψεις για τη δράση πρακτόρων που βρίσκονται στις παρυφές υπηρεσιών τουλάχιστον τριών χωρών δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στο σχέδιο εξόδου από το ευρώ εμπλεκόταν και λατινοαμερικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας.
Το όλο σχέδιο, το οποίο δεν εκπορευόταν από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, έφερε τον τίτλο «Ασημένια δραχμή» και περιελάμβανε σχέδιο εκτύπωσης χαρτονομισμάτων δραχμής αλλά και παραγωγής «καλύμματος» του νομίσματος σε ασήμι, την οποία θα ανελάμβανε βέβαια ο επιχειρηματίας, και ντόπιοι παράγοντες θα εισέπρατταν, αν υλοποιούνταν το σχέδιο, εκατομμύρια δολάρια.
Το σχέδιο φαίνεται ότι είχε εξυφανθεί μετά τις εκλογές του 2012 και δεν υλοποιήθηκε χάρη και στις προσπάθειες της συγκυβέρνησης. Για το όλο σχέδιο και το πρωτοφανές αυτό δικαστικό εύρημα, που είναι απόρροια και της άρσης απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά αποδεικνύεται και από έγγραφα, έχει φυσικά ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι δικαστές οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση έχουν μείνει άφωνοι για το πώς δρούσαν ανενόχλητοι περίεργοι λομπίστες αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα τα οποία συνδέονται ευθέως με θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μεταξύ αυτών και εμπλεκόμενος ο οποίος χάρασσε προσωπική γραμμή εξωτερικής πολιτικής σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα.
Στο μεταξύ ξεκαθαρίζουν τα σκέλη της υπόθεσης που έχει αναλάβει ο ανακριτής, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τον διαχωρισμό της σε τρία μέρη.

Υπόθεση υποκλοπών
Το πρώτο αφορά την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και υπουργών της κυβέρνησής του. Ενας εκ των εμπλεκομένων είναι ο William Baz... που εγκαλείται για κατασκοπεία. Νεότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μαζί του θα παραπεμφθούν ως κατηγορούμενοι και άλλοι δύο πράκτορες της CIA, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν ενεργά στο δίκτυο υποκλοπών.
Ο William B. επρόκειτο να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στον ανακριτή ή μέσω συνηγόρου του εντός του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, οι ανώτεροί του στις ΗΠΑ (είναι συνταξιούχος σήμερα και ζει στο Ντιτρόιτ) διετύπωσαν αντιρρήσεις για την απολογία του στην Ελλάδα. Ετσι δεν ταξίδεψε εφέτος στην Ελλάδα και στο νησί από όπου κατάγεται. Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές πηγές, αν ως την επόμενη εβδομάδα δεν εμφανιστεί, θα εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Από τις έρευνες ανακριτή και εισαγγελέων αποδείχθηκε ότι το παράνομο λογισμικό εγκαταστάθηκε στη Vodafone από την εταιρεία που το παρήγαγε και η εγκατάστασή του δεν απαιτούσε τη φυσική παρουσία υπαλλήλων.

Σχέδια πρακτόρων
Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη δράση κλιμακίου πρακτόρων για την προώθηση εταιρειών συγκεκριμένων χωρών στην εξαγορά «φιλέτων» που πωλούνται και κυρίως του Ελληνικού. Εμπλεκόμενος ο οποίος έχει καταθέσει ανωμοτί και του έχουν κατασχέσει πολύτιμο υλικό αποφάσισε τελικά να συνεργαστεί με τη Δικαιοσύνη. Αποκάλυψε ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας επιχειρούσε να προωθήσει συγκεκριμένη εταιρεία σε διαγωνισμό εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, παρά τις πιέσεις, το έργο ανέλαβε ελληνική εταιρεία. Ο εμπλεκόμενος Α.Ρ. ανέφερε τελικά στην ανάκριση ότι στο όλο σχέδιο εμπλέκεται με παρακολουθήσεις και τρίτη χώρα από τα Βαλκάνια. Αποκάλυψε ολόκληρο δίκτυο το οποίο ερευνούν τώρα οι δικαστές.
Το τρίτο σκέλος είναι το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία» που λέγεται ότι περιελάμβανε και απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Στην υπόθεση αυτή είχε εμπλακεί το όνομα του πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο ακόμη υπαλλήλων της ΕΥΠ, αλλά δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι το σκέλος αυτό της δικογραφίας είναι μάλλον υπερεκτιμημένο και αφορά διαρροή εγγράφων από την ΕΥΠ και όχι περαιτέρω διασκορπισμό απορρήτων σε άλλες χώρες. Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι ομάδες Κοσοβάρων εισήλθαν στη χώρα το 2008, συμμετείχαν στα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και έφυγαν ανενόχλητοι.
Εκκρεμούν έφοδοι
Η μεγάλη δικογραφία που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες κλείνει το επόμενο δίμηνο, αλλά εκκρεμούν έφοδοι σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους προσώπων που λειτουργούσαν στη χώρα μας δήθεν ως στελέχη εταιρειών τα οποία πηγαινοέρχονταν κατασκοπεύοντας δημόσιες υπηρεσίες και ολόκληρο το σχέδιο εκχώρησης δημόσιας περιουσίας σε επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανατριχιαστικό εύρημα θεωρείται σημείωμα ανώτερου κρατικού στελέχους το οποίο απευθύνεται σε εμπλεκόμενο και του αναλύει γιατί υποστηρίζει συγκεκριμένη εταιρεία η οποία συνδέεται με γνωστό οικονομικό παράγοντα που πέρασε και από τη χώρα μας.


Πηγή



Με άδεια χέρια ο Σαμαράς στη ΔΕΘ: Ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις για... αργότερα

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Μόνο ελπίδες και υποσχέσεις για ελαφρύνσεις περιλάμβανε τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο, εκτός της μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρέπεμψε όλα τα υπόλοιπα στις... καλένδες.

Τα θετικά μηνύματα που διέρρεε το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως σκόνταψαν στις συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι, καθώς, το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται από τις εκεί διαπραγματεύσεις είναι το... καλό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύσκολες αποφάσεις αναμένται να ληφθούν για ακόμη μια φορά στην Αθήνα με τη επάνοδο των εκπροσώπων των δανειστών, όπου οι συνομιλίες θα είναι για ακόμη μια φορά σκληρές.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός, εξήγγειλε μόνο τη μείωση στον Ενιαίο Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα άφησε να πλανώνται στον αέρα υποσχέσεις αλλαγών, αλλά σε βάθος χρόνου.

Τι θα ισχύσει για το πετρέλαιο θέρμανσης
Ο πρωθυπουργός έδωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη βαρύτητα στην μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο οποίος θα είναι κατά 30% μικρότερος, ενώ, παράλληλα, θα διατηρηθούν και τα επιδόματα θέρμανσης.
«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού, ενώ, αυτό ήταν και ένα μέτρο στο οποίο φέρεται να είχαν συμφωνήσει οι δανειστές τις συνομιλίες στο Παρίσι.
Πρακτικά αυτό σημαίνει μείωση της τάξης των 10 – 12 λεπτών ανά λίτρο με την λιανική τιμή να διαμορφώνεται στο 1,15 -1,2 ευρώ το λίτρο. Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο διαμορφώνεται σήμερα στα 33 λεπτά το λίτρο, δηλαδή η μείωση κατά 30% σημαίνει ότι ο φόρος θα πέσει στα 23 λεπτά. Μαζί με το ΦΠΑ (που επιβάλλεται και επί του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) η τελική μείωση φθάνει μέχρι τα 12 λεπτά. Η τιμή που θα διαμορφωθεί τον Οκτώβριο, οπότε αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, εξαρτάται ωστόσο και από τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς (διεθνείς τιμές καυσίμων και ισοτιμία δολαρίου/ευρώ), που θα έχουν διαμορφωθεί τότε.

Ολα τα υπόλοιπα για... αργότερα
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, αναφορικά με υπόλοιπα «καυτά» θέματα, όπως η μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΦΠΑ και, κυρίως, η αύξηση των δόσεων για τις οφειλές προς Εφορία και Ταμεία, ήταν μάλλον δυσάρεστα σαφής.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε ειδική αναφορά σε όλα αυτά τη ζητήματα, αλλά και στα λάθη και τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ωστόσο, σημείωσε με νόημα «Πιο ψηλά στην ατζέντα μας ήταν η υπερφορολόγηση, που ήταν αναπόφευκτη, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά, για να μην γυρίσουμε στα ελλείμματα».
Παρέπεμψε, μάλιστα, για περαιτέρω διευκρινίσεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αλλά, μέχρι τότε, θα έχει μεσολαβήσει η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα και οι νέες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ακόμη πολύ «ψωμί» μέχρι να συμφωνήσουν οι δανειστές.

Ο οδικός χάρτης και τα επόμενα βήματα
Ο πρωθυπουργός, παρουσίασε, ακόμη και τα επόμενα βήματα για το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, για τα οποία έθεσε εκ νέου «θολό» χρονικό ορίζοντα υλοποίησης.
Αναλυτικά τα επόμενα βήματα:
  • Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και πλήρης αποκατάσταση της ρευστότητας
  • Οδικός χάρτης για μείωση της φορολογίας, ο οποίος θα ανακοινωθεί στους επόμενους μήνες.« Ολα θα γίνουν σταδιακά για να μην τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ποτέ τη χώρα να επιστρέψει στα ανεξέλεγκτα χρέη, να περιφερόμαστε ζητώντας δανεικά για να βγάλουμε το μήνα ή τη χρονιά» σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς.
  • Μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα ανακοινωθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις για: αποκρατικοποιήσεις
  • αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, χτύπημα της γραφειοκρατίας, προσέλκυση καταθέσεων, μεγάλες επενδύσεις που έχουν αρχίσει ήδη να ωριμάζουν σε κρίσιμους τομείς, αξιοποίηση υποδομών μεγάλης στρατηγικής σημασίας.
  • Μεγάλα κλαδικά προγράμματα για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας με προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση, την ενέργεια. Να μειώσουμε τα αγροτικό κόστος


Από ..........  iefimerida

Η ατάκα του Τσίπρα που αποστόμωσε τον Μπαρόζο στο Κόμο -Εντονος διάλογος με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com



Σε ανταλλαγή πυρών με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζοζε Μανουέλ Μπαρόζο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ημέρα του forum European House που διεξάγεται στο Κόμο της Ιταλίας.

Πεδίο της αντιπαράθεσης ήταν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για έξοδο από την κρίση, ενώ ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Μπαρόζο: Δεν ντρέπομαι για τις επιλογές που κάναμε για την κρίση

Τσίπρας: Δεν ξέρω αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται για τις επιλογές αλλά για τα αποτελέσματα κανείς δε μπορεί να χαίρεται

Από ........  iefimerida

Αμφίπολη: Όλα έτοιμα για να φωταγωγήσουν τον αρχαίο τάφο - Μέσα στις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Συνεχίζονται οι εργασίες στο λόφο του Καστά για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων
- Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί
- Ο δήμος θα διαθέσει ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος για να φωταγωγηθεί ο χώρος
- "Ο τάφος κρύβει κάτι μεγάλο" είπε για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
- Μ. Γλέζος στο Ευρωκοινοβούλιο: Δώστε λεφτά για τις ανασκαφές

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες, για την αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο λόφο του Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, με τους αρχαιολόγους και την επιστημονική ομάδα, που πλαισιώνει την Προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, να βρίσκονται επί ποδός και σήμερα Σάββατο.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται πάντα υπό το βλέμμα πάντα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

Την ίδια ώρα αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα το λόφο Καστά για να δουν, έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου. Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, "από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες".

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχαιολόγοι, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου, φέρεται να βρίσκονται μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.



Σαμαράς: Κρύβεται κάτι μεγάλο

"Οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, προχωρούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα", τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ.

"Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει ο τάφος, αλλά ένας μακεδονικός τάφος με αυτές τις διαστάσεις είναι κάτι μεγάλο και ακόμα μια επιβεβαίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας", είπε και άσκησε κριτική στους "μίζερους" που προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του. Πρόσθεσε ότι αναγκάστηκαν να σιγήσουν, ύστερα από τη διεθνή συγκίνηση, που προκάλεσε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις "προσπάθειες των Σκοπιανών, που χτίζουν αρχαία αγάλματα - καρικατούρες" για να οικειοποιηθούν τη Μακεδονία και σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι "τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια".



Στήριξη της Ιταλίας για τις ανασκαφές

Στο μεταξύ, ο Μανώλης Γλέζος  κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ιταλίας στο αίτημά του για ευρωπαϊκή ενίσχυση των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

Μετά την παρέμβασή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ανέφερε ότι "Με το ίδιο πάθος θα ζητούσα ευρωπαϊκή ενίσχυση και για μια αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πομπηία", η Ιταλίδα υπουργός Πολιτισμού, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημά του για ευρωπαϊκή ενίσχυση σχετικά με τις έρευνες.

Ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε ακόμη την ανάγκη για γρήγορες αποφάσεις γιατί όπως είπε υπάρχει κίνδυνος, τα ευρήματα να αλλοιωθούν αν δεν γίνει έγκαιρη παρέμβαση μετά την ανακάλυψή τους.

Από ......  newsit

Ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com