Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Φθιώτιδα: Εόρτασε το Ίδρυμα Όρους Σινά στην Τραγάνα Λοκρίδος

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Προφήτου Μωυσεώς, του Θεόπτη στον μοναδικό Ιερό Ναό στην Ελλάδα αφιερωμένο στον Προφήτη, στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.

Η πανηγυρική θεία Λειτουργία τελέσθηκε συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ  κ. Δαμιανού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Συμμετείχαν δε πολλοί  κληρικοί εξ Αθηνών, άλλων μερών και της Μητροπόλεως μας και έψαλε Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης κ. Νικολάου Σαμαρτζή.

Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός αφού αναφέρθηκε στα σημεία που χαρακτηρίζουν τον μεγάλο Προφήτη Μωυσή, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει την προσπάθεια αποπερατώσεως του Σιναϊτικού Ιδρύματος.

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Διαμιανό, στην σημα­ντι­κή συμ­βολή του στην προβολή και διάσωση των κει­μη­λίων της Ιεράς Μονής Σινά και στην όλη αγία και ταπεινή βιοτή του, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Φθιώτιδα, μεταφέρει μαζί του το πνεύμα, τον πνευματικό αέρα και την πνευματική λάμψη του Όρους Σινά. Τέλος για μία ακόμη φορά  εξέφρασε την συμπαράστασή του εις το πολυσήμαντο έργο του και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα αποπερατώσεως του Ευρωσιναϊτικού Κέντρου και να υλοποιηθεί το μεγάλο όραμα του Αρχιεπισκόπου Δαμιανού.

          Ακολούθως τελέσθηκε αρτοκλασία και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Μωυσέως και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνης πέριξ του Ιερού Ναού.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με την με την παράθεση δεξίωσης.
 imfth.gr
 









Τα 'ψαλλε χοντρά στον Ντάισελμπλουμ ο Νότης Μαριάς.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


  Έξω από τα δόντια μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος του ECR και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς . Κάλεσε,σε αυστηρό ύφος τον πρόεδρο του Eurogroup  κο Νταϊσελμπλούμ να ασχοληθεί με την Ελλάδα την οποία τα μνημόνια μετέτρεψαν σε κοινωνικό νεκροταφείο.Λίγο αργότερα μιλούσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1:


Ο έλληνας αντιπρόεδρος των ευρωπαίων  αντιφεντεραλιστών  έθεσε ευθέως και επιτακτικά το θέμα της αποζημιωσης της Ελλαδος  για την οικονομικη καταστροφη που εχουν υποστει οι ελληνες μετα την εφαρμογη των ορων του μνημονιου Μιλωντας στο δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ.μαριας τονισε ότι παρότι η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο έλαβε δανειακά κεφάλαια ύψους 214 δις ευρώ, εντούτοις λόγω της καταστροφικής συνταγής του Μνημονίου που επέβαλε η τρόικα, διαλύθηκε η ελληνική οικονομία και κοινωνία, γέμισε στρατιές ανέργων και νεόπτωχων  η Ελλάδα, μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% και αυξήθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.

Ηδη προσθεσε το  Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο τον Μάρτιο του 2014 με Ψήφισμα είχε επιρρίψει σ΄ αυτούς ευθύνες για την αποτυχία του Μνημονίου και για το λόγο αυτό είχε ζητήσει τη λήψη σχετικών μέτρων όπως ήταν η διευθέτηση του χρέους, η αλλαγή οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα και σε αυτό  οφειλουν να συμμορφωθουν τρόικα και Γιουρογκρουπ.
Παραλληλα ο κ.μαριας κατήγγειλε την τρόικα η οποία αυτές τις ημέρες στο Παρίσι με προκλητικό τρόπο απαιτεί τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ.Νταισελμπλουμ δεν  ήταν  αρνητικός αλλά άφησε την εντύπωση ότι   θα το δει το θέμα. Δυστυχώς είπε ο Κος Μαριάς, κάνουμε αυτά  που όφειλε η επίσημη ελληνική να κανει αλλα δεν τολμαει.

Από  .......  lamiafm1
    

Μετά το βατερλώ στο Παρίσι έρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com



ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ

Eρχεται ο πιο σκληρός χειμώνας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ψωροκώσταινα, κυριολεκτικά στον αέρα με ένα δημοσιονομικό κενό 11,5 δις, (μόνο για το 2015 όπως είχε διαγνώσει το ΔΝΤ), αναζητεί τρόπους να αποφύγει τον εφιάλτη της απόλυτης χρεοκοπίας. Προσθέστε ότι το 2020 λήγουν ομόλογα 20 δις!

Το ταξίδι στο Παρίσι αποδεικνύεται βατερλώ και ήδη οι Λαζαρίδης-Παπασταύρου χρεώνουν στον Γκίκα Χαρδούβελη την συντριβή- με το επιχείρημα ότι γκρέμισε τις κόκκινες γραμμές πριν καν η ελληνική αποστολή πατήσει το πόδι της στο Παρίσι.

Κι ενώ οι ελληνίδες νοικοκυρές είχαν βγει στα πλυσταριά έτοιμες να υποδεχθούν, με τις γαλανόλευκες σημαίες να κυματίζουν τους σκληροτράχηλους διαπραγματευτές μας εκείνοι παραδόθηκαν αμαχητί. Πάνω που ετοιμαζόμασταν να γκρεμίσουμε τα τείχη μια και με τόσο γενναίους άνδρες δεν τάχουμε ανάγκη ήρθε η πανωλεθρία.

Το ταξίδι στο Παρίσι λειτουργεί πλεον σαν το βούτυρο σε έναν παρά φύση βιασμό που θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε παρισινό τοίχο προσέκρουσαν οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια», καθώς η τρόικα εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις παραπέμποντας το θέμα για την αξιολόγηση στην Αθήνα. Αμετακίνητοι οι δανειστές και για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Στο 1,3 δισ. ευρώ είναι η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, βάζοντας έτσι φρένο και στις φοροελαφρύνσεις. Σε αδιέξοδο το μέγαρο Μαξίμου καθώς ήθελε να πάρει, έστω και προσωρινά, το «πράσινο φως» από τους επικεφαλής των ελεγκτών της τρόικας, ώστε ο Α. Σαμαράς να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ το Σάββατο.

Είναι τόσο βαριά η ατμόσφαιρα στην ελληνική αποστολή που οι μισοί δεν μιλιούνται με τους άλλους μισούς όταν βρίσκονται εκτός των διαπραγματεύσεων. Ο Σαμαράς μετάνιωσε πικρά για την επιλογή Χαρδούβελη αλλά τώρα είναι αργά, δεν έχει πολλά περιθώρια κινήσεων. Αν τον αντικαταστήσει θα προκληθεί πανικός εντός και εκτός της χώρας.

Ετοιμασθείτε για έναν χειμώνα που όμοιό του δεν θάχουμε ξαναζήσει.

Οι μόνοι που δείχνουν να απολαμβάνουν τις βόλτες στο Σηκουάνα είναι οι πασόκοι Πρωτόππαπας και Πιερακάκης. Ο Χρήστος διηγείται στον Κυριάκο ιστορίες από τότε που ήταν ατρόμητος συνδικαλιστής και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Του εξιστορεί το σπουδαίο έργο που άφησε παρακαταθήκη στη χώρα και στην πολιτική ζωή. Ο Κυριάκος τον παρακολουθεί δήθεν με θαυμασμό για να την του προκαλέσει ψυχολογικά.

Από .........  kourdistoportocali

Ποιοι κερδίζουν από τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ - Για περιοχές θα μειωθεί ο φόρος

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί τελικά στη Βουλή η νέα νομοθετική ρύθμιση με τις διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τις προθεσμίες όμως να πιέζουν ασφυκτικά για την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενους και την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που εκπνέει στο τέλος του μήνα.
Για τον νέο ΕΝΦΙΑ, από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι προκύπτει ότι η Τρόικα δέχεται τις αλλαγές αρκεί να καλυφθεί ο στόχος των 3,2 δισ ευρώ.

Ανοίγει ο δρόμος για νέα εκκαθαριστικά -Πόσοι θα δουν μείωση
Ετσι, μετά την ψήφιση της τροπολογίας με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ανοίγει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», ο δρόμος για την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
Για την πλειονότητα των φορολογούμενων το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα αναγράφεται στο νέο εκκαθαριστικό σημείωμα θα είναι το ίδιο και το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων ο οποίος αυξάνεται σε έξι, η πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2014 και η τελευταία μέχρι το τέλος του μηνός Φεβρουαρίου 2015.

Εκκαθαριστικά με νέα μειωμένα ποσά φόρου θα λάβουν περίπου 600.000 φορολογούμενοι που κατέχουν οικόπεδα σε περιοχές εντός ορίων οικισμών και εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών για τους οποίους με την αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ προέκυψε υπέρογκος φόρος. Για οικόπεδα εντός οικισμών αλλά εκτός αντικειμενικού συστήματος θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου, τόσο του κυρίου όσο και του συμπληρωματικού, η ευνοϊκότερη αξία για το φορολογούμενο, μεταξύ της αξίας που ίσχυε για τον υπολογισμό του ΦΑΠ και αυτής που χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπολογιστεί φόρος με μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό έτος αλλά στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως αυτές ορισμένων οικισμών, η αξία που θα ληφθεί υπόψη θα είναι η ευνοϊκότερη για το φορολογούμενο.

Οι κερδισμένοι του νέου ΕΝΦΙΑ
Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και κερδισμένοι του νέου ΕΝΦΙΑ. Σε πολλές περιοχές, κυρίως της Αττικής, η εφαρμογή των τιμών που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα εντός οικισμού αλλά εκτός αντικειμενικού είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις τιμές με βάση τις οποίες υπολογίστηκε πέρυσι ο ΦΑΠ.
Έτσι σε Σπάτα, Μαραθώνα, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λούτσα και άλλες περιοχές της Αττικής η νέα εκκαθάριση θα γίνει με τις φετινές τιμές ΕΝΦΙΑ και όχι με τις περυσινές ΦΑΠ, όπως θα ισχύσει για τους υπόλοιπους εκτός αντικειμενικού σχεδίου οικισμούς. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ο ΕΝΦΙΑ να είναι μειωμένος ακόμη και κατά 90% σε σχέση με το ΦΑΠ. Για παράδειγμα, στα Σπάτα ο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα ανέρχεται στα 50 ευρώ το τετραγωνικό αντί για 500 που ήταν ο ΦΑΠ.

Στις υπόλοιπες βελτιωτικές παρεμβάσεις στον νέο φόρο ακινήτων που θα ισχύσουν από φέτος περιλαμβάνεται η κατάργηση των προϋποθέσεων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την μερική ή ολική απαλλαγή των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ και αυτοματοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των συγκεκριμένων απαλλαγών. Η προϋπόθεση περί μη ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχε τεθεί για την χορήγηση των απαλλαγών θα καταργηθεί πλήρως. Οι δε απαλλαγές θα αναγνωρίζονται στους δικαιούχους με ηλεκτρονικές διαδικασίες-εξπρές, ώστε οι ίδιοι να μη χρειαστεί να εμπλακούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή να μην απαιτηθεί να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Από .......  iefimerida

Μειώνονται τρεις φόροι και οι δόσεις πάνε στις 100 – Οι ανακοινώσεις Σαμαρά από τη ΔΕΘ

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Στο μισό η έκτακτη εισφορά και μικρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κάθε μήνα
- Κοντά στο ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης με μεγάλη μείωση στον φόρο κατανάλωσης
- Πιάνουν... κατοστάρα οι δόσεις για όσους έχουν χρέη ως 100.000 ευρώ
- Χωρίς συμφωνία με την τρόικα οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού


Ναι μεν, αλλά είπε στα περισσότερα θέματα η τρόικα. Αλλού άναψε το πράσινο φως, όμως αλλού είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα έσοδα, ωστόσο η ελληνική πλευρά βλέπει ως την τελευταία της ευκαιρία έναντι των πολιτών τις φοροελαφρύνσεις και έτσι αύριο ο Αντώνης Σαμαράς από τη ΔΕΘ θα εξαγγείλει τις μειώσεις στους φόρους και τις γενναίες αυξήσεις στις δόσεις χωρίς να έχει επέλθει πλήρης συμφωνία.

Από τη Θεσσαλονίκη λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα εξαγγείλει τέσσερις βασικές αλλαγές ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα, αλλά και να απαλλαγούν από μεγάλο βραχνά χιλιάδες νοικοκυριά που είναι υποχρεωμένα κάθε μήνα να αποδίδουν τεράστια ποσά για δόσεις.

Έτσι οι πληροφορίες λένε πως από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, μείωση που θα σημάνει τιμή κοντά στο ευρώ ειδικά για όσους δικαιούνται και το επίδομα.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη μείωση στο μισό της έκτακτης εισφοράς, αλλά και την αύξηση του αριθμού των δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη στις 100 για όσους έχουν χρέη μέχρι 100.000 ευρώ και στις 72 για όσους χρωστούν ποσά πάνω από 100.000 ευρώ.
Το τέταρτο μέτρο θα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα.

Οι τροϊκανοί άφησαν τα πάντα ανοιχτά και έδωσαν ραντεβού για το τέλος του μήνα, όμως η κυβέρνηση στηρίζεται στο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο αισίως έφτασε στα 3,2 δισ. και έτσι προχωρά στις φοροελαφρύνσεις.

Από ......  newsit

Γκάφα ολκής στο ΝΑΤΟ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com