Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη στο  Blog από αναγνώστη

Με κάθε επισημότητα,σήμερα 27 Ιουλίου 2014,γιόρτασε η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων τον πολιούχο της Άγιο Παντελεήμονα.Με την αρχιερατική λειτουργία έκλεισε το θρησκευτικό μέρος.

Μετά το μεσημέρι τα μέλη του Ομίλου Παράδοσης -Λαογραφίας Καμ. Βούρλων μεταμόρφωσαν τον εξωτερικό προαύλιο χώρο για το δικό τους αφιέρωμα.Ήταν η 15ή συνεχής βραδιά παραδοσιακών χορών με τίτλο <<Τραγουδώντας και Χορεύοντας ταξιδεύουμε στην Ελλάδα>> πραγματικά ο χώρος σε λίγες ώρες ήταν έτοιμος για την παράσταση.7 χορευτικά τμήματα του Ομίλου,ένα από το Σύλλογο Μορφοβουνιωτών Ν. Καρδίτσας και ένα από το Εργαστήρι πολιτισμού Λαμίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.Παρουσιάστηκαν από τον Όμιλο χοροί,Ρούμελης-Λευκάδας-Ανατολικής Ρωμυλίας-Κω-Αρτάκης Κυζίκου-Γουμένισσας και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στους αποκριάτικους χορούς της Νάξου.
Από το Σύλλογο Μορφοβουνιωτών παρουσιάστηκαν χοροί της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα και απο το εργαστήρι πολιτισμού Λαμίας χοροί απο την Κωνσταντινούπολη.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Κώτσου:τραγούδι
Κώστας Παππάς:καλρίνο
Δέσποινα Συρίγου:βιολί
Κώστας Σωτηρόπουλος:κρουστά
Άγγελος Κυριάκος:λαούτο,οι οποίοι εντυπωσίασαν με την άριστη απόδοση των τραγουδιών.

Δεν μιλάμε για την συμμετοχή του κόσμου,πραγματικά δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και η έλλειψη καθισμάτων έγινε αισθητή αφού η παραλία γέμισε κόσμο,που όρθιοι παρακολούθησαν την δίωρη πραγματικά όμορφη και υψηλού επιπέδου παράσταση.Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι χορευτές και οι χορεύτριες όπως και ο χοροδιδάσκαλος Αναστάσιος Πενταλιός για το αποτέλεσμα της δουλειάς.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στου χορηγούς της εκδήλωσης που για μια ακόμα χρονιά σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ένα φωτογραφικό δείγμα θα ακολουθήσει φωτογραφικό άλμπουμ και βίντεο της εκδήλωσης.
 — Μαζί με Ματινα Συμιανακη και με Kondylis Ioannis.


Σκοτώθηκε παιδί από πλάτανο

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Σαμαράς- Αναστασιάδης στο Μαξίμου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Ενοποίηση ταμείων- Μείωση συντάξεων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com