Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης περιμένει στην ουρά ενός νοσοκομείου για να εξεταστεί σαν κοινός θνητός -Η... ψεύτικη εικόνα που έγινε viral [εικόνες]

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Το προσωνύμιό του είναι «El Presidente pobre mas» που σε απλά ελληνικά σημαίνει ο «φτωχός πρόεδρος». Και όταν λέμε «φτωχός», εννοούμε φτωχός!

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολιτικούς, ανεξάρτητα από το ποια ιδεολογία πρεσβεύουν, καθώς δεν διαθέτει περιουσία και απεχθάνεται τα προεδρικά προνόμια.

Μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, τον δείχνει να περιμένει στωικά στον προθάλαμο ενός δημόσιου νοσοκομείου, να έρθει η σειρά του για να εξεταστεί από τους γιατρούς. Βέβαια, η φωτογραφία είναι αληθινή, αλλά η ιστορία δεν είναι τόσο δακρύβρεχτη όσο φαινόταν αρχικά.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 2013, κατά τη διάρκεια της ορκομωσίας του νέου υπουργού Οικονομικών. Ο Μουχίκα εμφανίστηκε με τη συγκεκριμένη αμφίεση και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Από εκεί και πέρα οι χρήστες των social media την πήραν και της... κόλλησαν μια άλλη ιστορία για δικούς τους λόγους.



Ποιος είναι ο Μουχίκα
Τίποτα δεν είναι παράξενο, όμως, με την περίπτωση του Μουχίκα καθώς έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση από τους πολίτες της χώρας του δωρίζοντας κάθε μήνα το 90 τοις εκατό του μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 Ο Μουχίκα δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει χρέη και του αρέσει να απολαμβάνει τη συντροφιά του σκύλου του, που ακούει στο όνομα Μανουέλα.

Πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το μοναδικό αντικείμενο που έχει στην ιδιοκτησία του είναι το αυτοκίνητο του, ένα Volkswagen Beetle, αξίας 1.945 δολαρίων.



Ο Σκαραβαίος του έχει πάρει τη θέση της κρατικής λιμουζίνας, ενώ ο ίδιος έχει επιλέξει να μη φρουρείται από αστυνομικούς και, ενίοτε, μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια στον δρόμο για να προωθήσει τις κυβερνητικές του πρωτοβουλίες (π.χ. το 2011 μοίρασε φυλλάδια που καταδίκαζαν τη βία κατά των γυναικών).



Στις ομιλίες του μάλιστα, δεν εμφανίζεται ποτέ κουστουμαρισμένος, αλλά φορά πάντα φθηνές μπλούζες, παλιές καζάκες και ζακέτες.

Ο μηνιαίος μισθός του Μουχίκα, φτάνει τα 12.500 δολάρια αλλά εκείνος κρατά για τον εαυτό του μόνο 1.250 δολάρια, όσα χρειάζεται δηλαδή, δωρίζοντας τα υπόλοιπα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.



Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, τα 1.250 δολάρια το μήνα του είναι αρκετά για να τα βγάλει πέρα, την ώρα που ένας μέσος συνταξιούχος στην χώρα λαμβάνει σύνταξη περί τα 600 δολάρια. Ζει σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στην γυναίκα του Lucía Topolansky. Η Topolansky είναι γερουσιαστής και όπως ο σύζυγος έτσι και εκείνη δωρίζει μέρος του μισθού της σε κοινωφελή ιδρύματα.

Ο 77χρονος, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ουρουγουάης από την 1 Μαρτίου του 2010 δήλωσε στην El Mundo: «Τι να το κάνω όλο αυτό το ποσό; Οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα». Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι υπό τη διαχείρισή του, η Ουρουγουάη έχει γίνει γνωστή για το χαμηλό επίπεδο της διαφθοράς.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής πλέον κατατάσσεται δεύτερη στις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας.

O Μουχίκα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το εμπόριο ναρκωτικών που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, έχει νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης για προσωπική χρήση, μέτρο που για την ώρα δείχνει να αποδίδει καρπούς. Μέσα στους στόχους του είναι και η καταπολέμηση των παράνομων αμβλώσεων.

Όσο ακόμη θα διαρκεί ακόμη η θητεία του ο Πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα ελπίζει να συνεχίσει να ζει ειρηνικά στην αγροικία του, μαζί με τη σύζυγό του και τον σκύλο του.


Από ...........  iefimerida

Όλο το παρασκήνιο επιλογής Σαββαΐδου

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η αρμόδια πενταμελής επιτροπή υπό τον κ.Χαρδούβελη, κατέληξε ομόφωνα, μεταξύ 75 υποψηφίων, στην ανάδειξη ως επικρατέστερης και τελικής υποψηφίου, την κ.Αικατερίνη Σαββαΐδου, και μάλιστα χωρίς καν να προτείνει εναλλακτικά άλλο πρόσωπο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Pierre Lepetit, που μετείχε στην 5μελή επιτροπή υπό τον κύριο Χαρδούβελη, πέρασε «από σαράντα κύματα» και τους 8 υποψήφιους που προκρίθηκαν για να περάσουν από συνέντευξη την Κυριακή το βράδυ. Έχοντας έναν μακρύ κατάλογο ερωτήσεων, ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, «ακτινογραφούσε» κάθε υποψήφιο για να ενημερώσει τους ευρωπαίους, που ενδιαφέρονταν φανερά για τον διάδοχο του κ. Χάρη Θεοχάρη στο πόστο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Από τους 8 υποψηφίους, προκρίθηκε τελικώς η μοναδική γυναίκα υποψήφιος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση. Μετά την ανακοίνωση του ονόματός της τη Δευτέρα το απόγευμα, η κυρία Σαββαΐδου επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομικών, κύριο Χαρδούβελη, και πλέον ετοιμάζεται να αναλάβει και επισήμως καθήκοντα.

Η κ.  Σαββαΐδου επελέγη γιατί συνδυάζει την επιστημονική κατάρτιση με την γνώση της ελληνικής αγοράς (επιτελικό στέλεχος στην ελεγκτική εταιρία PwC), ενώ έχει θητεύσει και δίπλα στον Αντώνη Μπέζα, όταν αυτός ήταν υφυπουργός Οικονομικών επί Αλογοσκούφη, στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Τι θα αναλάβει η κ. Σαββαΐδου:

Ως επικεφαλής της Φορολογικής Διοικήσεως, θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, αλλά ιδίως με τον υφυπουργό, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, (με τον οποίο έχει παρόμοιες επιστημονικές και επαγγελματικές «καταβολές»).

Άμεσα θα πρέπει να φέρει σε πέρας το έργο της υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων Ε1 και ΕΝΦΙΑ, που πρέπει να πληρωθούν στις 31 Ιουλίου. Θα διοικεί έναν «στρατό» 11.000 εφοριακών, τελωνειακών και άλλων εργαζομένων του υπουργείου. Πάντως, η ίδια πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολες καταστάσεις, με κακοπληρωμένους υπαλλήλους, φορολογούμενους σε απόγνωση και επιχειρήσεις σε κρίση, ακόμη και με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Μέγα ζητούμενο από τη νέα Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είναι να ισορροπήσει ανάμεσα στην είσπραξη των φόρων, αλλά και στα αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς και να δώσει «δείγμα γραφής» για τον έλεγχο των πλουσίων φορολογουμένων. 

Τα βλέμματα της κυβέρνησης, των δανειστών, της αγοράς και ολόκληρης της κοινωνίας θα βρίσκονται διαρκώς επάνω της. 

Τα κριτήρια επιλογής:
Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής νέου ΓΓΔΕ, η ελληνική κυβέρνηση προκήρυξε στις 6 Ιουνίου 2014 ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων, με ημερομηνία λήξης τη 15η Ιουνίου.
Για την εξέταση των υποψηφιοτήτων δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από τους κκ.: Α) Γκίκα Χαρδούβελη (Υπουργό Οικονομικών), Β) Δρ. Ιωάννη Τέντε (Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), Γ) Μιχαήλ Σφακιανάκη (Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Δ) Εμμανουήλ Κονδύλη (Ομότιμο Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και Ε) Pierre Lepetit (Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας).

Η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδρίασε τρεις φορές (στις 17, 21 και 22 Ιουνίου). Με βάση τα κριτήρια επιλογής, στις συνεδριάσεις αξιολογήθηκαν οι 75 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και τα μέλη κατέληξαν σε έναν κατάλογο υποψηφίων, αποτελούμενο από 8 άτομα που κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη την Κυριακή 22 Ιουνίου. Στη συνέχεια η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Ποια είναι η κυρία Σαββαΐδου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η κυρία Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι επιτυχημένη δικηγόρος, ερευνήτρια και έμπειρη επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους.

Είναι Λέκτωρ στο ΑΠΘ, δίδαξε στο ΕΚΠΑ και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται η συνεισφορά της στην ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας (2006-2007).

Η κυρία Σαββαΐδου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995), έχει δίπλωμα Πανεπιστημιακών Γαλλικών Σπουδών (1994-1995), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (1995-1996), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο Δημοσιονομικό Δίκαιο (1996-1997) και διδακτορικό από το Université de Paris II, Assas, με τίτλο «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και στο ελληνικό Δίκαιο» (1997-2003).

Έχει εκπονήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο γνωστικό  πεδίο του Φορολογικού Δικαίου, και συγκεκριμένα στη φορολογία επιχειρήσεων, στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ (2004-2006). Τέλος, έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Harvard University με θέμα «Συγκριτική φορολογική πολιτική και διοίκηση» (2008-2009).

Από ......... crashonline 

Χωρίς Αναισθητικό – Συζήτηση με τους καλεσμένους (23/6/14) 2

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Από .........  crashonline

Στοιχεία- σοκ: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


   Δυσβάσταχτο το κόστος ακόμα και για ξεκούραση λίγων ημερών... στο χωριό...

Προς οριστική κατάργηση βαίνουν τα «μπάνια του λαού», αφού για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές, όχι σε κάποιον εξωτικό προορισμό, αλλά στην ίδια τους τη χώρα!

Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, μόλις 26 στους 100 ήταν οι τυχεροί του θέρους. Φέτος, παρά τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξόδου από την κρίση, περί σχεδίων για μείωση της ανεργίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Για την ακρίβεια, την ίδια –αν όχι και μεγαλύτερη– αδυναμία χρηματοδότησης του δικαιώματος στη θερινή αναψυχή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν άνεργοι και χαμηλόμισθοι, δηλαδή η πλειονότητα των πολιτών.

Η επεξεργασία των στοιχείων που αποτυπώνουν την τάση για τη φετινή σεζόν γίνεται αυτή την περίοδο από το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). «Η πρώτη εικόνα δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης», επισημαίνει στα «Επίκαιρα» ο πρόεδρός της, Γιώργος Λεχουρίτης, εξηγώντας ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν μη έχοντες για διακοπές. «Αντί να μειώνονται, δυστυχώς αυξάνονται. Δηλαδή για τη σεζόν που αρχίζει υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές».

Η αυξανόμενη τάση φαίνεται από τη σύγκριση των ετήσιων ερευνών του ΙΝΚΑ. Το 2009, στην αρχή της κρίσης, το 49% δήλωνε αδυναμία να πάει διακοπές. Δύο χρόνια αργότερα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέβηκε δραματικά στο 69% των πολιτών. Το 2013, το 73% των Ελλήνων δεν κατάφερε να απολαύσει καλοκαιρινή ξεκούραση, ενώ για το φετινό καλοκαίρι εκτιμάται ότι περισσότεροι από 75 στους 100 θα στερηθούν και πάλι τα «μπάνια του λαού»...

Από .......  epikaira

Σε θέση "μάχης" οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για την "μικρή ΔΕΗ"

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε… ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για το νομοσχέδιο που έρχεται από την κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς οργανώνονται προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να υπερασπιστούν θέσεις εργασίας (εργαζόμενοι ΔΕΗ) και ποσοστό κέρδους (φαρμακοποιοί).


Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αντιτίθενται στο ξεπούλημα της επιχείρησης προαναγγέλλοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ» την επόμενη Τετάρτη 2 Ιουλίου. Τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν στην επικείμενη ρύθμιση για την πώληση του 30% των μονάδων της επιχείρησης και τη δημιουργία της αποκαλούμενης «μικρής ΔΕΗ» κάνοντας λόγο για την «μητέρα των μαχών».

Με το μεγαλύτερο σωματείο των εργαζομένων «Σπάρτακος» της ΔΕΗ να καλεί σε «συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας».

Υπέρ της προκήρυξης κινητοποιήσεων τάσσεται και η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ-ΔΕΗ) υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ο διαμελισμός της επιχείρησης και έτσι η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα, εναπόκειται πλέον στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς».

Την προσεχή Τετάρτη, 2 Ιουλίου, εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Από ........ spirospero

Μια 50άδα συνεργάτες είχε κουβαλήσει ο Άδωνις στο Υπ. Υγείας [ΦΕΚ]

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε άντε άντε δέκα, αλλά πενήντα συνεργάτες είχε διορίσει ως μετακλητούς στο Υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης επί των ημερών του. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύει το makeleio.gr και αναδημοσιεύει το freepen.gr, o κ. Γεωργιάδης είχε στο γραφείο του ολόκληρο στρατό συνεργατών.

Και ιδού το ερώτημα προς τον κ. Γεωργιάδη. Από ποιον πληρωνόντουσαν όλοι αυτοί; Μήπως από τον Έλληνα φορολογούμενο; Αυτό είναι άραγε το μαχαίρι στις δαπάνες για την Υγεία που διατυμπάνιζατε συχνά;

Ιδού και τα σχετικά έγγραφα που αποκαλύπτουν τα παραπάνω ειδησεογραφικά sites:

fek1fek2fek3fek4fek5













































































































Από ...... spirospero

Ολική ανατροπή στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό -Ολα όσα προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου [λίστα]

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Τα πάνω-κάτω έρχονται στις χρήσεις γης, με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί αύριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι ριζικές αλλαγές στον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, που αποτελούν προαπαιτούμενο της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, πρόκειται να καταργήσουν τις περιοχές αμιγούς κατοικίας, αλλά και να επιτρέψουν πλήθος χρήσεων προς διευκόλυνση πολιτών και επενδυτών.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση-Βιώσιμη Ανάπτυξη» προβλέπεται η κατάργηση της αμιγούς και γενικής κατοικίας και η δημιουργία 18 συνολικά κατηγοριών χρήσεων γης που αντιστοιχούν σε 6.000 κωδικούς δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που περιλαμβάνει η λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτό τον τρόπο αίρονται, μεταξύ άλλων, οι περιορισμοί που ίσχυαν σε περιοχές «VIP» για το άνοιγμα καταστημάτων, όπως κουρεία και φούρνοι. Για παράδειγμα, σήμερα, σε δήμους, όπως ο Δήμος Κηφισιάς, στις περιοχές Πολιτεία, Κεφαλάρι και Νέα Κηφισιά επιτρέπονται μόνο κατοικίες, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο δήμο όπου είναι ελεύθερη η εμπορική δραστηριότητα.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου καταργούνται οι δύο κατηγορίες κατοικίας που ίσχυαν μέχρι σήμερα (αμιγής και γενική) και δημιουργούνται τρεις νέες κατηγορίες:
  • αποκλειστικής κατοικίας,
  • κατοικίας επιπέδου γειτονιάς και
  • κατοικίας ενδιάμεσου επιπέδου.
Στόχοι του νομοσχεδίου, από τη θεσμοθέτηση του προηγούμενου νόμου πριν 27 χρόνια, είναι το πρώτο που επιχειρεί να αλλάξει τον πολεοδομικό σχεδιασμό είναι:
  1. η επιτάχυνση της διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης,καθώς με το ισχύον καθεστώς κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει από 5 μέχρι και 20 χρόνια, ενώ με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ο χρόνος αυτός αναμένεται να συρρικνωθεί στα 2 χρόνια,
  2. η μείωση του χρόνου που απαιτείται για να εγκριθούν τα σχέδια του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και
  3. η ολοκλήρωση του ψηφιακού χάρτη μέχρι το 2020, όπου θα απεικονίζονται δάση, αιγιαλός, περιοχές Natura, αρχαιολογικοί χώροι και αναδασμοί.
Κατηγορίες Χρήσεων Γης
Οι χρήσεις γης οι οποίες επιτρέπονται από τον εν γένει χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθορίζονται σε 18 κατηγορίες ως εξής:
  1. Κατοικία (Κ1)
  2. Κατοικία επιπέδου γειτονιάς (Κ2)
  3. Κατοικία ενδιάμεσου επιπέδου (ΜΚ)
  4. Πολεοδομικό κέντρο (ΠΚ)
  5. Τουρισμός – αναψυχή – παραθεριστική (δεύτερη) κατοικία (ΤΑ)
  6. Εγκαταστάσεις Κοινής ωφέλειας (ΚΩ)
  7. Ελεύθεροι χώροι- Αστικό Πράσινο (ΠΡ)
  8. Χονδρικό εμπόριο (ΧΕ)
  9. Εγκαταστάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)
  10. Εγκαταστάσεις Αστικών Υποδομών Κοινής Ωφέλειας (ΑΥ)
  11. Παραγωγικές δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης (ΧΜΟ)
  12. Παραγωγικές δραστηριότητες πολεοδομικής εξυγίανσης (ΒΕ)
  13. Τεχνολογικό πάρκο (ΤΠ)
  14. Εμπορευματικό κέντρο (ΕΚ)
  15. Παραγωγικές εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης (ΥΟ)
  16. Ιδιαίτερες χρήσεις (ΙΧ)
  17. Οριοθετημένοι οικισμοί (ΟΟ)
  18. Κύριο Οδικό Δίκτυο Πόλεων (ΚΟΔ)
Ο συντελεστής δόμησης
Ανά κατηγορία, ο συντελεστής δόμησης έχει ως εξής:
  • Κύριας κατοικίας: 0,8
  • Πολεοδομικό κέντρο: 1,2
  • Τουρισμός - αναψυχή: 0,6
  • Παραθεριστική (δεύτερη) κατοικία: 0,4
  • Εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας: 1,2
Τι επιτρέπεται για τις κατηγορίες της κατοικίας
Για την κατηγορία Κ1 (χρήσεις αποκλειστικής κατοικίας):
Ως τέτοιες μπορούν να οριστούν οι πολεοδομημένες περιοχές που:
- το σύνολο των κτισμένων κτιρίων, πλην των γωνιακών, αποτελούν κατοικίες (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες),
- τα κτισμένα οικόπεδα υπερβαίνουν το 80% του συνόλου των οικοπέδων.
Στις περιοχές προς πολεοδόμηση μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποκλειστικής κατοικίας μόνο τμήματα προβλεπόμενων τοπικών οδών και πεζοδρόμων, ενώ δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτή την κατηγορία, οικόπεδα με πρόσωπο επί των εθνικών, επαρχιακών και κύριων δημοτικών οδών.

Για την κατηγορία επιπέδου γειτονιάς, επιτρέπονται, μεταξύ άλλων, οι εξής χρήσεις γης:
- Κατοικία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% ανά κτίριο,
- βρεφονηπιακοί σταθμοί,οίκοι ευγηρίας, κέντρα απασχόλησης παιδιών ή ηλικιωμένων,
- χώροι εκπαίδευσης,
- χώροι άθλησης,
- ιδιωτικά γραφεία ελεύθερων επαγγελματιών,
- ιατρεία, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια,
- εμπορικά καταστήματα κ.α.
Διευκρινίζεται ότι όλα τα παραπάνω καταστήματα της παρ. 1.8 πρέπει να έχουν επιφάνεια μέχρι 100τμ ανά οικόπεδο, να βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, απαγορεύεται να διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα και να ασκούν δραστηριότητα στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Για την κατοικία ενδιάμεσου επιπέδου επιτρέπονται, επιπλέον των χρήσεων της κατηγορίας γειτονιάς και τα εξής:
- Γυμναστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις,
- πολιτιστικές εγκαταστάσεις,
- χώροι συνάθροισης κοινού μέχρι 1.500 ατόμων ανά οικόπεδο (θέατρα, κινηματογράφοι κ.α.),
- περίθαλψη (πλην νοσοκομείων) έως 100 κλίνες ή 2.000 τ.μ. ανά οικόπεδο,
- γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες,
- πρατήρια καυσίμων,
- σταθμοί μεταβίβασης μέσων μαζικής μεταφοράς.
Σημειώνεται ότι από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, δηλαδή οι ρυθμίσεις για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και για τις ιδιωτικές πολεοδομήσεις, που θα θεσμοθετηθούν ξεχωριστά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Από ..........  iefimerida

Ονόματα – φωτιά ελέγχει το Λιμενικό για εμπλοκή στο κύκλωμα με την ηρωίνη – Το “βαθύ λαρύγγι” και το πλοίο “φαντομάς”

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Εφοπλιστής και παράγοντας του ποδοσφαίρου στο στόχαστρο
- Επτά ονόματα έχει αλλάξει το πλοίο – φάντασμα που μετέφερε τα ναρκωτικά
- Πως έγινε το deal με το “βαθύ λαρύγγι” και έσπασε η “ομερτά”

Τους ανθρώπους που είχαν στενή επαγγελματική σχέση με τον προφυλακισμένο εφοπλιστή Μ. Γιανουσάκη και έχουν να κάνουν με την εφοπλιστική δραστηριότητα του, ερευνούν ενδελεχώς οι Αξιωματικοί του Λιμενικού, αλλά και οι Αμερικανοί Ομοσπονδιακοί πράκτορες προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει με το πλοίο που μετέφερε την ηρωίνη και εσχάτως είχε το όνομα “NOOR ONE”.

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών, είναι ένας 52χρονος εφοπλιστής και ιδιοκτήτης πετρελαϊκής Εταιρείας, οποίος φέρεται ως ο τελευταίος ναυλωτής του πλοίου, προκειμένου να μεταφέρει πετρέλαιο και πέλετ από την Αραβική Θάλασσα στα Ελληνικά ύδατα για λογαριασμό της Εταιρείας του.




Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν επαγγελματική σχέση στην Εταιρεία του με πρόεδρο περιφερειακής ΠΑΕ του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες του στοιχήματος.


Δύο ονόματα - φωτιά στο στόχαστρο του Λιμενικού
Σε ό,τι αφορά στον 52χρονο ο συγκεκριμένος άνθρωπος διέμενε κατά καιρούς σε πολυτελή ξενοδοχεία του Ντουμπάι όπου έχει την έδρα της η ναυτιλιακή Εταιρεία του προφυλακισμένου εφοπλιστή, ψάχνοντας ο ίδιος για ασφαλείς και επικερδής επενδύσεις στα Εμιράτα.




Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ο 52χρονος είχε ναυλώσει το πλοίο δίδοντας προκαταβολή 100.000 Ευρώ στην σημερινή πλοιοκτήτρια Εταιρεία της οποίας εκπρόσωπος φέρεται η 53χρονη που συνελήφθη την Κυριακή.

Μάλιστα ο σύζυγος της 53χρονης είναι στενός φίλος και κατά καιρούς συνεργάτης του Γιανουσάκη στα διάφορα επιχειρηματικά εγχειρήματα του ενώ και ο 52χρονος εφοπλιστής επίσης φέρεται να διατηρεί στενή φιλική σχέση με τον άνδρα της 53χρονης.


Ένα πλοίο με 7 ονόματα
Όσο για το “NOOR ONE”, πρόκειται για πλοίο που άλλαζε συνεχώς ονόματα και Εταιρείες. Συγκεκριμένα μέχρι πρότινος το πλοίο ονομάζονταν “ΚΥΘΝΟΣ” και το 2011 ήταν παροπλισμένο στην Ελευσίνα. Από εκεί φεύγει των Ιούλιο του 2012 με την σημερινή του επωνυμία.

Η αρχική ονομασία του πλοίου που ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του 1960 ήταν “BELINDA” και ανήκε σε οφ σορ. Στη συνέχεια μετονομάζεται σε “BALTIC SEA”, τη δεκαετία του 70' σε “SUNDEX” , “AKORI” και “ ENVI II” της δεκαετίες 80' και 90' και εσχάτως σε “NOOR ONE” !!!


Το “Βαθύ λαρύγγι”

Σε ό,τι αφορά στο “Βαθύ λαρύγγι” που αποκάλυψε στις Αρχές την υπόθεση, αρχικά είχε πλησιάσει συγκεκριμένο άτομο που υπηρετεί στο Λιμενικό και άρχισε να του λέει πως γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για μεγάλο κύκλωμα μεταφοράς ηρωίνης, από το Ιράν στην Ελλάδα.

Ο Λιμενικός κατάλαβε πως πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό και ενημέρωσε τους ανωτέρους του καθώς ο πληροφοριοδότης ζητούσε αμοιβή και μάλιστα μεγάλη. Κάτι που όμως δεν προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία.




Η λύση δόθηκε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αμερικανική DEA, η οποία διασταύρωσε την αρχική πληροφορία και τελικά δέχθηκε να εντάξει το μάρτυρα σε πρόγραμμα προστασίας και παράλληλα να αναλάβει την αμοιβή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το “βαθύ λαρύγγι” γνώριζε τις πινακίδες, αλλά και το δρομολόγιο του μαύρου τζιπ μάρκας “Μερσεντές” το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά στην έπαυλη της Φιλοθέης και στην συνέχεια στην αποθήκη του Κορωπίου.

Ο άνθρωπος αυτός φέρεται να γνώριζε πολλά, όχι όμως την βίλα της Φιλοθέης, η οποία “βγήκε” από τις παρακολουθήσεις που πραγματοποίησαν οι Λιμενικοί. Αντιθέτως φαίνεται να γνώριζε άριστα το τι γίνονταν στην αποθήκη του Κορωπίου και κυρίως το που βρίσκονταν αυτή.

ΠΕΡΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Από ......  newsit

Γκολ και φύγαμε για τους "16"! Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού (23.00)

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Η μεγάλη ώρα της Εθνικής στο Μουντιάλ έφτασε. Οι παίκτες του Σάντος βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλουν τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού που θα τους δώσει την πρόκριση, σε περίπτωση που οι Ιάπωνες δεν νικήσουν την αδιάφορη Κολομβία.


Η Εθνική ομάδα μπορεί να μην έχει καταφέρει να σκοράρει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όμως εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Ένα γκολ μπορεί να είναι αρκετό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που θέλει να δείξει ανάλογο πάθος και διάθεση όπως και στο ματς με την Ιαπωνία αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.

Ο Σάντος γνωρίζει ότι η Εθνική πρέπει να σκοράρει. Μόνο η νίκη θα της δώσει την ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση, αρκεί η Κολομβία να μην ηττηθεί από την Ιαπωνία.

Και τα δύο ματς θα ξεκινήσουν στις 23.00 και θα μεταδοθούν από την ΝΕΡΙΤ ενώ θα υπάρχει LIVE ενημέρωση από το NewsIt.

Η Εθνική αναμένεται να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα της. Ο Κατσουράνης είναι τιμωρημένος και τη θέση του θα πάρει ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο Σάντος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης με τους Χριστοδουλόπουλο και Σαλπιγγίδη στα πλάγια.

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κονέ, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

Από την άλλη η Ακτή Ελεφαντοστού μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία αρκεί η Ιαπωνία να μην νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Κολομβία.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (μετά από 2 αγώνες)


1. Κολομβία 6 (5-1)
2. Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3)
3. Ιαπωνία 1 (1-2)
4. Ελλάδα 1 (0-3)



Από ........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com