Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Κόκκινα" δάνεια: "Βόμβα" 120 δις στα θεμέλια της κοινωνίας

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


   Έτοιμο να σκάσει ένα στα δύο δάνεια!...


Σε ύψη-ρεκόρ έχουν φτάσει τα χρέη στις τράπεζες, τα οποία μόλις τους τρεις πρώτους μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 1,6 δις ευρώ! Η ώρα της τελικής κρίσης πλησιάζει, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει να «σπάσει το απόστημα», ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει πώς θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα των τεστ αντοχής που προετοιμάζει για το φθινόπωρο.

Την τύχη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα αναλάβει να διαχειριστεί ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Η έκβαση του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες μεταξύ ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΤτΕ σχετικά με τις αποφάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια θα καθορίσει τις πραγματικές κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών αλλά και ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» αν αυτές μείνουν... με το «μουτζούρη» για τα δάνεια των 216 δις ευρώ που έχουν χορηγήσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Επισήμως, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι το Μάρτιο του 2014 δείχνουν άλμα των «κόκκινων» δανείων στα 84 δις ευρώ. Ήδη πλησιάζουν επικίνδυνα στο 50% του ΑΕΠ και, με τους ρυθμούς αυτούς, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται ότι θα φτάσουν στα 90 δις ευρώ ή στο 45% του συνόλου των οφειλών στις τράπεζες από δάνεια. Σημειωτέον ότι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι μόλις 6,1%!

Ένας στους δύο δανειολήπτες βουλιάζει στα χρέη και κινδυνεύει να περιέλθει σε πλήρη αδυναμία πληρωμής, παρότι παλεύει «με νύχια και με δόντια» για να πληρώνει έστω εκπρόθεσμα όσα και όποτε μπορεί, επιβαρυνόμενος με τόκους υπερημερίας, πριν ακόμα να συμπληρωθούν οι ενενήντα μέρες. Μαζί με αυτές τις περιπτώσεις, τα «τοξικά» δάνεια φτάνουν ήδη τα 110 δις ευρώ (50% των χορηγήσεων) και οδεύουν προς τα 120 δις ευρώ (ή 65% του ΑΕΠ) ως το τέλος της χρονιάς.

Από ......  epikaira

Τα 30 δισ. ευρώ αγγίζει ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας χωρίς να υπολογίζονται οι υδρογονάνθρακες

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) ο ορυκτός πλούτος της; Ελλάδας αγγίζει περίπου τα 30 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται ακόμα οι υδρογονάθρακες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης σε πανεπιστημιακή ημερίδα για τις Ορυκτές Πρώτες Ύλες. Σχεδόν το 75% των πωλήσεων της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας κατευθύνεται σε εξαγωγές, ενώ ο κλάδος απασχολεί άμεσα 20.000 εργαζομένους και έμμεσα 80.000 άτομα.

Άκρως σημαντικά είναι τα στοιχεία για την παραγωγή περλίτη στην Ελλάδα, καθώς είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη και δεύτεροι στον κόσμο καλύπτοντας το 32% της παγκόσμιας παραγωγής. Είναι πρώτη στην παραγωγή μπεντονίτη στην Ευρώπη και τρίτη στον κόσμο, καλύπτοντας το 7,5% της παγκόσμιας παραγωγής, τέταρτη στην παραγωγή μαγνησίτη στην Ευρώπη και ένατη στον κόσμο, τέταρτη στην παραγωγή μαρμάρων στην Ευρώπη και όγδοη στον κόσμο, πρώτη στην παραγωγή νικελίου στην Ευρώπη και 13η παγκοσμίως, καλύπτοντας το 49% της ευρωπαϊκής παραγωγής. Επίσης η χώρα μας είναι έκτη στην παραγωγή αλουμινίου στην Ευρώπη και ανήκει στις δέκα πρώτες χώρες στον κόσμο με τα μεγαλύτερα αποθέματα βωξίτη.

Σύμφωνα με την καταγραφή των μεταλλευτικών χώρων που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2014, η χώρα διαθέτει 114 δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους και 20 δημόσιες εκτάσεις βιομηχανικών ορυκτών. Με βάση το Μητρώο Λατομείων διαθέτει 195 δημόσια, δημοτικά/κοινοτικά και ιδιωτικά λατομεία, εκ των οποίων τα 36 λειτουργούν αποκλειστικά για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Το 77% των λατομείων αδρανών υλικών λειτουργεί εντός λατομικών περιοχών.

Από ........  iefimerida

Δικαίωμα στο… όνειρο! Η Εθνική που άντεξε και ο “τελικός” με την Ακτή

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Mundial
- Η πρώτη της ισοπαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο της έδωσε πολύτιμο βαθμό, μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση
- Η τελευταία αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και το αποτέλεσμα στο Κολομβία - Ιαπωνία θα κρίνει το μέλλον της στην διοργάνωση
- Δείτε video με τα highlights της αναμέτρησης

Την ώρα που η πρωταθλήτρια κόσμου του 2010 Ισπανία αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πριν δώσει και το τρίτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων και η Αγγλία είναι ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, η Ελλάδα είναι ακόμα... ζωντανή




Οι παίκτες της Εθνικής κατέθεσαν… ψυχή και πάθος -κάτι που τους χαρακτηρίζει συνήθως όταν βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο- κατόρθωσαν να μην δεχθούν κάποιο γκολ κι έστω κι αν μετά από δύο αγώνες δεν έχουν σκοράρει, ελπίζουν ακόμα βάσιμα σε πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.




Το κλίμα των τελευταίων 24ωρων μετά το επεισόδιο με Μανιάτη – Τζαβέλλα, η αναγκαστική αλλαγή του Μήτρογλου στο 35’ και αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κατσουράνη στο 38’ έδειχναν πως η κατάσταση κυλούσε… στραβά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Όλα αυτά όμως αντί να πτοήσουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος τους έβαλαν στην "πρίζα". Οι διεθνείς δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο τείχος στην Ιαπωνία που προσπάθησε με όλους τους δυνατούς και αδύνατους τρόπους για να το διασπάσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει.




Ο Καραγκούνης «έφτιαξε» το κέντρο της ομάδας, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια και δεν επέτρεψε να φανεί (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου) η αριθμητική υπεροχή των «μπλε σαμουράι»
Και οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίστηκαν -εδικά από την στιγμή που οι Ιάπωνες απέκτησαν το αριθμητικό πλεονέκτημα- δεν υστέρησαν. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν απίστευτος και μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Καβασίμα να κρατά απόρθητη την εστία του.

Ο Μανιάτης με τον Κονέ έτρεξαν χιλιόμετρα στον χώρο του κέντρου, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν άφησαν να περάσει τίποτα, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Καρνέζης κατέβασε ρολά.




Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η πρόκριση της Εθνικής στην επόμενη φάση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Η Γαλανόλευκη για να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε την Ακτή Ελεφαντοστού και παράλληλα θα χρειαστεί οι Γιαπωνέζοι να μην επικρατήσουν της Κολομβίας.

Από  ........newsit



Όσο για το ενδεχόμενο η Ιαπωνία να επικρατήσει την τελευταία αγωνιστική, τότε η Εθνική χρειαστεί νίκη με 3 γκολ περισσότερα απ' αυτή των Ασιατών για να προκριθεί

Σαμαράς με πρωθυπουργό Κίνας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com