Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αποχωρήσεις Χρυσαυγιτών με ύβρεις

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Ομιλία Μιχαλολιάκου στη βουλή

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Από τη φυλακή στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με αυστηρά μέτρα προστασίας η μεταφορά από τον Κορυδαλλό -Ετοιμάζουν σόου οι χρυσαυγίτες 


Μετά τους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα, ακόμα τρεις προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι προσωρινά κρατούμενοι: αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός θα μεταφερθούν στο Κοινοβούλιο για να λάβουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους στην Ολομέλεια του Σώματος.


Οι τρεις βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της Βουλής από τις φυλακές Ναυπλίου και Κορυδαλλού όπου κρατούνται.


Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή των βουλευτών

Η ΕΛ.ΑΣ έχει ετοιμάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την μεταγωγή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές στην Βουλή. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη μεταφορά τους οι βουλευτές δεν θα φορούν χειροπέδες, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν μπορούν να είναι με χειροιπέδες μέσα στην κλούβα.


Για την μετακίνησή τους εντός του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής. Οι πληροφορίες λένε πως η μεταγωγή θα γίνει στις 12, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ώρα της άφιξης τους.

Μάλιστα, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη υποστήριξαν πως θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται στις περιπτώσεις μεταφοράς κρατουμένων σε δικαστήριο.


Φρούριο και το κέντρο της Αθήνας

Με τη Χρυσή Αυγή να έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της άρσης ασυλίας των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού η ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να μην έρθει σε επαφή η πομπή των οχημάτων που θα φτάσει από τον Κορυδαλλό στη Βουλή με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το κατηγορητήριο για τους τρεις Χρυσαυγίτες

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλοκιάκος, όπως και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός είναι αντιμέτωποι τώρα με το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, ενώ ο Χρήστος Παππάς με το αδίκημα της κατοχής παράνομου αρχείου.


Σόου ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή εντός και εκτο Κοινοβουλίου

Η μεταγωγή των βουλευτών της ΧΑ με χειροπέδες στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει «πάτημα» για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μετατρέψουν τη διαδικασία σε τηλεοπτικό σόου και με τους συνήθεις τρόπους -μη κοινοβουλευτικούς- φωνές και κραυγές να προκαλέσουν για μία ακόμα φορά σκηνές χάους στο Κοινοβούλιο.

Μάλιστα πέντε από αυτούς έδειξαν τις προθέσεις χθες όταν και βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτριών για να απολογηθούν, με τον Αρτέμη Ματθαίοπουλο να λέει πως «θα απαντήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος».


Ποια θα είναι η διαδικασία της συζήτησης

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα, για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.



Στην προηγούμενη ψηφοφορία για τους Γερμενή, Μπούκουρα και Αλεξόπουλο η άρση ασυλίας αποφασίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.

Από .......  parapolitika

Σέρνεται ο ανασχηματισμός -Μαζί σε δείπνο Σαμαράς-Βενιζέλος απόψε

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο ανασχηματισμός προαναγγέλθηκε επισήμως την προηγούμενη Πέμπτη, δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά εξακολουθεί να «σέρνεται» από μέρα σε μέρα παραλύοντας την λειτουργία της κυβέρνησης και προκαλώντας εκνευρισμό στα στελέχη της.

Είναι ενδεικτικό ότι για δεύτερη φορά αναβλήθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός έλεγχο στη Βουλή, καθώς και οι τέσσερις που επρόκειτο να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών επικαλέσθηκαν «ειλημμένες υποχρεώσεις». Σε κάθε περίπτωση, το χαρτί της έκπληξης ή του αιφνιδιασμού χάθηκε, αφού ο Πρωθυπουργός δεν φάνηκε προετοιμασμένος να βρει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πίστευε ότι θα χάσει τις ευρωεκλογές με 4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ότι θα αναγκαστεί να κάνει ανασχηματισμό τόσο γρήγορα.

Οι νέες διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο τοποθετούν τον ανασχηματισμό ... τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ή την επομένη , αν και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, τα σενάρια πηγαινοέρχονται αλλά η λύση δεν είναι γνωστή. Ονόματα πέφτουν στο τραπέζι, όπως αυτό του Νίκου Δένδια, αλλά διαψεύδονται αμέσως μετά ώσπου να κυκλοφορήσει το επόμενο, όπως αυτό του Μάκη Βορίδη.

Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι θεωρείται βέβαιη η καρατόμηση του Γιώργου Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδας και η αντικατάστασή του από τον Γιάννη Στουρνάρα.

Τετ – α – τετ Σαμαρά με Βενιζέλο

Το απόγευμα της Τετάρτης θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση δεν θα έχει αντικείμενο τον ανασχηματισμό καθώς οι δύο άνδρες θα βρεθούν σε δείπνο που θα παραθέσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων».

Την ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» εγκαινίασε ο πρωθυπουργός την Δευτέρα όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ. Βενιζέλος μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του σε Βιέννη και Βαρσοβία θα μεταβεί σχεδόν αμέσως στο χώρο της έκθεσης για να παραστεί στο δείπνο.

Από .........  iefimerida

Νταϊσελμπλουμ: Ίσως η Ελλάδα χρειαστεί και 3ο πακέτο στήριξης

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στη... γραμμή Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάσελμπλουμ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης.

Κι αν το ενδεχόμενο νέου δανείου στην Ελλάδα είναι πιθανό, κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το ύψος της βοήθειας. Αυτό, το πιθανότερο, να καθαριστεί μετά το καλοκαίρι.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup.
Μιλώντας σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης, ο Ντάισελμπολουμ τόνισε πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη», δήλωσε.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, συνέχισε.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι η οικονομία της Ελλάδας πηγαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο, είπε και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, ο Ολλανδός αξιωματούχος στάθηκε στη δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Από .......  newsit

Τσεκούρι – σοκ στις επικουρικές από 1ης Ιουλίου – Στο 5,2% η μείωση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


- Αιφνιδιαστική απόφαση τη νύχτα από το ΕΤΕΑ καταγγέλλει ο Α. Μητρόπουλος
- Η μείωση θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα είναι οριζόντια
- Δείτε για ποια ταμεία ισχύει η μείωση των επικουρικών συντάξεων


Η απόφαση ήταν αναμενόμενη για πολλούς όμως όχι σε αυτό το ύψος και όχι οριζόντια στο ίδιο ποσοστό για όλους.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος πρόκειται για αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης του ΕΤΕΑ που έγινε γνωστή χθες τη νύχτα.

Τα λεγόμενα το Α. Μητρόπουλου επιβεβαίωσε μάλιστα ο ο διοικητής του Ταμείου Τ. Παπανικολάου.

Το ΕΤΕΑ λοιπόν έλαβε την απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1/7/2014 σε ποσοστό 5,2%

“Καταφέραμε σε μια δύσκολη εποχή να κάνουμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες”, είπε ο διοικητής του ΕΤΕΑ σημειώνοντας πως η αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση που προβλέπεται από νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί...




Ποιοι υπάγονται στο ΕΤΕΑ

Στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν:το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ): Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών & Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΤΕΑΕΙΓΕ) & Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού εταιρειών Οινοποιίας Ζυθοποιίας & Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ)το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση,οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) καιo Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ΄ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com