Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

"Ρουκέτα" από Καράμπελα για τον ανασχηματισμό

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


"Να δω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον Λοβέρδο και τι στον κόσμο"


Πρωινό χτύπημα, για να πάει καλά...
 ο μήνας εν όψει ανασχηματισμού επεφύλαξε στο Μαξίμου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας.

 "Να δω τους  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον Λοβέρδο και τι στον κόσμο" έγραψε στο twitter ο Καράμπελας.

 Κι επειδή ο Βοιωτός βουλευτής όποτε μιλάει δεν εκφράζει μόνο τον εαυτό του, η ανάρτησή του είναι ενδεικτική πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βράζει με όσα πληροφορείται για τον ανασχηματισμό.

Από .......  parapolitika

Kόλαφος ο Σόιμπλε ζητά μεταρρυθμίσεις για να μην μας πετάξουν από το ευρώ!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μόνο εάν τηρηθούν οι κοινοί κανόνες μπορεί να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα χορήγησης ενός νέου «πακέτου» βοήθειας προς την Ελλάδα, ο W. Schaeuble δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος εκτιμά ο στόχος γα την μείωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα, με ορίζοντα το 2022, θα επιτευχθεί, ως εκ τούτου θα μπορούσε να παρασχεθεί στην Ελλάδα «περιορισμένη» βοήθεια, όπως λέει.

Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να τηρηθούν από την ελληνική πλευρά οι όροι που έχουν τεθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διευκρινίζει, επίσης, ότι στο ενδεχόμενο χορήγησης νέου «πακέτου» βοήθειας, το ύψος του θα είναι «σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο προγράμματα», εξηγώντας ότι θα πρόκειται για ένα ποσό μικρότερο των 10 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολιάζει ότι ο δρόμος που διανύουν οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση είναι δύσκολος, και για το λόγο αυτό χρειάζεται «κατανόηση».

Αναφερόμενος στην στήριξη που παρέχει η Γερμανία στην υποψηφιότητα Juncker για την θέση του επικεφαλής της Κομισιόν, ο W. Schaeuble ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις, ως «αντάλλαγμα», σε θέματα που άπτονται του συμφώνου σταθερότητας του ευρώ. Τα δύο θέματα δεν σχετίζονται, εξηγεί, υποστηρίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση «θα χάσουμε οποιαδήποτε αξιοπιστία».

Από ....... kourdistoportocali 

Ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 12:05΄ δυο άτομα μπήκαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Καμένα Βούρλα και με απειλή πιστολιού άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό χρημάτων.

Οι ληστές δεν φορούσαν κουκούλες και απομακρύνθηκαν πεζοί.

Στην αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας έχει σημάνει συναγερμός και στήνονται μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ένα opel Astra, αφού υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι ληστές μπορεί να διέφυγαν με ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Από ........ lamiareport 

«Βρέχει» ιδιωτικοποιήσεις τον Ιούνιο: Λιμάνια, μικρή ΔΕΗ και αεροδρόμια

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Ιούνιος αναμένεται να είναι από τους πλέον σημαντικούς μήνες για τους τομείς και των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων, από τους οποίους η κυβέρνηση περιμένει πολλά. Συγκεκριμένα αυτός ο μήνας θα είναι καθοριστικός για την τύχη λιμανιών, αεροδρομίων, αλλά και για τα καυτά ζητήματα της ενέργειας που ακούν στα ονόματα ΔΕΣΦΑ και μικρή ΔΕΗ.

Ποιες είναι οι ημερομηνίες κλειδιά για τις ιδιωτικοποιήσεις
  • Στις 5 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου στο σφυρί βγαίνει το 67%.
  • Στις 10 Ιουνίου το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσει ποιοι από τους έξι υποψήφιους για τον ΟΛΠ θα περάσουν στη δεύτερη φάση. Και αυτοί διεκδικούν το 67%.
  • Μετά το πρώτο δεκαήμερο θα ξεκινήσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τη Μικρή ΔΕΗ.
  • Στις 11 Ιουνίου ο επικεφαλής του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης αναμένεται να συναντηθεί με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της COSCO.
  • Στις 14 Ιουνίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.
  • Στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.
  • Στις 19 Ιουνίου έρχεται στην Ελλάδα ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ μαζί με δεκάδες εκπροσώπους κινεζικών ομίλων προκειμένου να συμμετέχουν στα φετινά Ποσειδώνια.
Εντονο το ενδιαφέρον των Κινέζων για Καστέλλι και Ελευθέριος Βενιζέλος
Στην ατζέντα της επίσκεψης των Κινέζων βρίσκεται το έντονο ενδιαφέρον τους για το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι, καθώς εκεί βλέπουν μία μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία πύλης εισόδου προς την Ευρώπη για προϊόντα και επιβάτες. Την ίδια στιγμή η Fosun, μέλος του σχήματος που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για να εξαγοράσει ένας μέρος από το ποσοστό από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στη λίστα των επενδυτών και τα ελληνικά λιμάνια
Μεγάλη μάχη αναμένεται να δώσουν οι επενδυτές για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μερίδιο των λιμανιών. Η COSCO διεκδικεί το 67% του ΟΛΠ μαζί με τον δανέζικο κολοσσό Maersk και την αμερικανική Ports America Group Holding. Μάλιστα την ίδια ώρα η COSCO «καίγεται» για να πάρει το πράσινο φως από την Κομισιόν και να τεθεί σε εφαρμογή ο φιλικός διακανονισμός με τον ΟΛΠ, ώστε να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ στον Πειραιά.

Μάχη στη Βουλή για τη μικρή ΔΕΗ και τις προς ιδιωτικοποίηση μονάδες της
Το μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση είναι το νομοσχέδιο για την ίδρυση της «μικρής ΔΕΗ», η οποία στη συνέχεια θα τεθεί για πώληση σε επενδυτές. Η προώθηση του νομοσχεδίου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής, ιδίως όσων εκλέγονται σε περιφέρειες στις οποίες είναι εγκατεστημένες μονάδες της ΔΕΗ προς ιδιωτικοποίηση (Δράμας, Φλώρινας, Κοζάνης κ.ά.).

Παράλληλα, μέσα στο καλοκαίρι, το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να ολοκληρώσει και να προωθήσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της αγοράς λιανικής στο φυσικό αέριο, με κατάργηση του μονοπωλίου των τοπικών ΕΠΑ στην προμήθεια καταναλωτών. Να σημειωθεί ότι και αυτή η αλλαγή που σημαίνει την επίτευξη συμφωνίας με τους επενδυτές στις τρεις λειτουργούσες ΕΠΑ (Shell σε Αττική, ΕΝΙ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία), αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λήψη του δανείου.
Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης για να σπάσει στα δύο η ΔΕΗ και να δημιουγηθεί η μικρή ΔΕΗ

Στο τομέα της ενέργειας
Και στον τομέα της ενέργειας όμως το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο καθώς από τη μία η κινεζική China State Grid συμμετέχει στο διαγωνισμό για την εξαγορά του 66% του ΑΔΜΗΕ, ενώ στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, με τη ΔΕΣΦΑ στο επίκεντρο.
Οπως ανακοινώθηκε και επισήμως από τα Ελληνικά Πετρέλαια, που είναι ένας από τους δύο βασικούς ενδιαφερόμενους στην πώληση του ΔΕΣΦΑ (μαζί με το δημόσιο αποτελούν τους πωλητές του 66% του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου) η πιστοποίηση που έδωσε η ΡΑΕ είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η πιστοποίηση αυτή, με απλά λόγια σημαίνει ότι η ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή διαπιστώνει πως ο ΔΕΣΦΑ συμμορφώνεται με τις προβλέψεις της κοινοτικής ενεργειακής νομοθεσίας. Γιατί η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την ολοκλήρωση της συναλλαγής;
Τα δύο κρίσιμα ζητήματα που καλείται να εξετάσει η Κομισιόν προκειμένου να εγκρίνει την εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη Socar είναι εάν: πρώτον εάν ο ΔΕΣΦΑ ως εταιρεία συμμορφώνεται με το κοινοτικό δίκαιο περί ενέργειας και δεύτερον εάν ο νέος αγοραστής, δηλαδή η Socar σέβεται την ίδια νομοθεσία.

Ωστόσο στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από πέρυσι τον Ιούνιο όταν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, μέχρι σήμερα, η πρόοδος γύρω από το θέμα της κοινοτικής έγκρισης της μεταβίβασης είναι ελάχιστη. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες ήθελαν ακόμη και την πλευρά των Αζέρων να έχει αρχίσει να δυσανασχετεί, με τις καθυστερήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής να γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ώστε στη συνέχεια Δημόσιο και Ελ.Πε. να εισπράξουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι, τα 400 εκατ. ευρώ της Socar (187 εκατ. Δημόσιο και 213 Ελληνικά Πετρέλαια).

Από .......   iefimerida

Οργιο φημών για ανασχηματισμό φέρουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών

Αναρτήθηκε από ....... energoipolieskv.blogspot.com


Επιμένουν οι πληροφορίες ότι ως το προσεχές σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος ο ανασχηματισμός θα έχει ολοκληρωθεί ώστε η κυβερνητική μηχανή που έχει παραλύσει από τις φημολογίες και την ονοματολογία να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Τα ανοιχτά μέτωπα στην οικονομία είναι πολλά και οι καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των νέων υπουργών προκαλεί αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πρωθυπουργός υπουργός Οικονομικών

Το σενάριο που κυριάρχησε το διήμερο που πέρασε είναι ότι ο Πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος το υπουργείο Οικονομικών, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, αφού ξεκινάει η μάχη για την αναδιάρθωση του χρέους. Για το συγκεκριμένο υπουργείο αναζητείται ένα πρόσωπο μεγάλου πολιτικού βάρους, το οποίο θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και την τήρηση των μνημονιακών υποχρεώσεων από τη μία, αλλά και την στροφή προς μια πιο φιλολαϊκή πολιτική από την άλλη.
Ολα δείχνουν ότι πρόσωπο με τέτοιο πολιτικό βάρος δεν είναι εύκολο να ανευρεθεί και ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τοποθετήσει και πάλι έναν τεχνοκράτη στη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδας ενώ το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου δεν έχει αποκλειστεί για το οικονομικό επιτελείο.

Τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση και οι αποχωρήσεις

Ονόματα γράφονται και σβήνονται ως την τελευταία στιγμή στον ανασχηματισμό. Ο Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν αποφασίσει να εμβολιάσουν την κυβέρνηση με νέο αίμα ώστε να δοθεί η αίσθηση της επανεκκίνησης της κυβερνητικής λειτουργίας και να επιβραβευθούν όσοι υπουργοί και στελέχη εργάστηκαν με σθένος και υπερασπίστηκαν το κυβερνητικό έργο.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου;

Κοντά σε υπουργοποίηση βρίσκεται η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ενδέχεται να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ αναζητείται υπουργείο για τον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος  έφερε εις πέρας επάξια το έργο του όλο αυτό το διάστημα. Υπουργείο αναμένεται να αναλάβει και ο Μάκης Βορίδης ενώ εκτός κυβερνητικού σχήματος φέρονται οι Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην κυβέρνηση παραμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπό μετακίνηση φέρονται οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη θέση τους φαίνεται πως μένουν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μανιάτης και εντός κυβερνητικού σχήματος οι Φώφη Γεννηματά και Λεωνίδας Γρηγοράκος. Εκτός αναμένεται να βρεθούν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αθανάσιος Τσαυτάρης και Συμεών Κεδίκογλου, ενώ υποψήφιοι να εισέλθουν στο νέο σχήμα είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Τι λέει ο Άδωνις για τον ανασχηματισμό
Το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGΑ χαρακτήρισε περίεργη στιγμή την προαναγγελία ανασχηματισμού ενώ τόνισε ότι...δεν θα πάρει τηλέφωνο στο Μαξίμου για να παραμείνει στη θέση του.
«Περίεργη στιγμή η προαναγγελία του ανασχηματισμού, δε θα αποφύγω να το πω. Αφήστε τον πρωθυπουργό να κάνει τη δουλειά του και να είστε βέβαιοι ότι δε δίνει σε κανέναν πληροφορίες.Είναι λίγο κουτσομπολιό όλα αυτά...Ο Γεωργιάδης δεν έχει πάρει ούτε πρόκειται να πάρει τηλέφωνο στο Μαξίμου ».

Από .........  iefimerida

Πανελλαδικές 2014: Όλες οι απαντήσεις σε Μαθηματικά και Αρχαία

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Βατά και χωρίς παγίδες τα θέματα - Πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι τα Αρχαία - Κλιμακούμενης δυσκολίας τα Μαθηματικά
- Στα Αρχαία Ελληνικά το διδαγμένο κείμενο ήταν Ἀριστοτέλους Ἠθικὰ Νικομάχεια (Β1,1-4)
- Το Newsit σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς σας παρουσιάζουν τα θέματα και τις απαντήσεις των Πανελλαδικών που έπεσαν σήμερα σε Μαθηματικά και Αρχαία Ελληνικά
- Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Σαφώς πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι χαρακτηρίζονται τα θέματα των Aρχαίων Eλληνικών (κατεύθυνσης) και Mαθηματικών (κατεύθυνσης), στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των γενικών λυκείων.

Στα Aρχαία Eλληνικά, οι μαθητές εξετάστηκαν σε κείμενα του Αριστοτέλη (οι ενότητες 1 και 2 απο τα Ηθικά Νικομάχεια) και του Ισοκράτη (παράγραφοι 103 εως 105 από τον ρητορικό λόγο "Αρχίδαμος").

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τρίτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με το μάθημα των Μαθηματικών.

Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Το www.newsit.gr θα σας μεταφέρει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις στα Μαθηματικά και στα Αρχαία Ελληνικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com