Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Είναι πλέον ζήτημα αξιοπρέπειας και όχι απλώς δημοκρατίας η προσφυγή σε εθνικές εκλογές…

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επιτάσσει την άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές, στον βαθμό που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα επιθυμεί να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του, καθώς την ουσία της πολιτικής του νομιμοποίησης την έχει απολέσει προ πολλού, πολιτευόμενο στην βάση μίας πολιτικής πρακτικής που αντιφάσκει σοβαρά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς όμως η πρώτη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μετά την ήττα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, που την φέρουν σαφώς πλέον......
στην δεύτερη θέση της κομματικής προτίμησης των ελλήνων, σε συνδυασμό με την ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την μετάλλαξή του στο μικρό κόμμα της «Ελιάς», την οποία ο κ. Βενιζέλος φάνηκε με ανακούφιση να εκλαμβάνει ως προσωπική διάσωση, δείχνει την δραματική έκπτωση των πολιτικών ηθών στην χώρα μας. Είναι σαν να μην πήραν κανένα μάθημα ηθικής από τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώχευση και φτωχοποίηση και να μην ωρίμασαν κατά την πενταετή διαχείριση της πρωτόγνωρης μετά τον πόλεμο κρίσης, που βιώνει η ελληνική κοινωνία!

Χθες αργά το βράδυ, βλέποντας την αντίδραση, κυρίως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως του συνταγματολόγου (!) αντιπροέδρου του κ. Βενιζέλου, ειλικρινά έμεινα άφωνος και παραμένω σοκαρισμένος. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πάσχουν απλώς από δημοκρατικό φρόνημα, αλλά κυρίως από πολιτική αξιοπρέπεια. Επειδή, δηλαδή, όπως θεωρούν αυτοί και ορίζει η διαπλοκή που τους στηρίζει, «δεν υπήρξε ανατροπή» με τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά το άθροισμα του ποσοστού ψήφων που συγκέντρωσε η ΝΔ και το μεταλλαγμένο σε «Ελιά» ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται οι άνθρωποι πολιτικά νομιμοποιημένοι να συνεχίσουν το «έργο» τους, με την στρατηγική και τακτική του οποίου διαφωνεί απολύτως το πρώτο κόμμα και οι ψηφοφόροι του μαζί με τα δύο τρίτα του ελληνικού λαού. Αισθάνονται ισχυροί και νομιμοποιημένοι για την λήψη κρίσιμων, σε κάθε περίπτωση, αποφάσεων για το μέλλον των ελλήνων, έχοντας σημαντικά κουτσουρεμένα ποσοστά, με την ΝΔ, μάλιστα, να είναι πλέον δεύτερο κόμμα και την «Ελιά» τέταρτο, σαφώς κάτω του 10%!
Μα, θα μου πεις ίσως, δεν πρόκειται για εθνικές εκλογές, αλλά για ευρωεκλογές και δεν έχει σημασία! Σε κάθε περίπτωση θα είχε σημασία, αγαπητέ αναγνώστη! Πόσο μάλλον αυτή την φορά, κατά την οποία οι ευρωεκλογές πολιτικοποιήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα και συνδέθηκαν τόσο από τους κυβερνητικούς παράγοντες, όσο και από την αντιπολίτευση, με την εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση στην συνέχεια της ελληνικής κρίσης και του Κοινωνικού Ζητήματος που προκύπτει από αυτήν, όπως και για την μορφή διαπραγμάτευσης για την αντιμετώπιση του κολοσσιαίου ζητήματος της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία αναδεικνύει με την ψήφο του σε πρώτο κόμμα την αριστερά με την μορφή του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από την ιστορικότητα αυτού του γεγονότος, θα πρέπει να του δοθεί άμεσα η δυνατότητα να αποφασίσει αν επιθυμεί αυτό το κόμμα να συγκροτήσει την βάση της επόμενης κυβέρνησης. Η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία με αυτό το ερώτημα θα αποτελούσε έκφραση σεβασμού στην σημαντικότερη αρχή λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού, που συμπίπτει με την κρισιμότερη αστική αρχή σεβασμού στην λαϊκή κυριαρχία και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Πώς θα μπορούσαν, άραγε, αύριο, μετά από αυτήν την δραματική απόφαση του ελληνικού λαού, να μεταβάλλει τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη κόμμα της αριστεράς, να συνεχίσουν να κυβερνούν σαν να μην τρέχει τίποτα, αυτοί που καταψηφίστηκαν, χάνοντας με ποιοτικά στοιχεία εντελώς τη νομιμοποίησή τους;
Απλώς δεν μπορούν… και όσο καθυστερούν, επιχειρώντας πρώτα να ταχτοποιήσουν τα εσωκομματικά τους και να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία και χρόνο στην διαπλοκή για να μανουβράρει τις εξελίξεις για μια νέα κυβέρνηση, αυτή την φορά υπό τον ΣΥΡΙΖΑ – η οποία, αγωνίζονται, να μην ανατρέψει το καθεστώς και τους μηχανισμούς ηγεμονίας της διαπλοκής –  θα εκμηδενίζουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια ως ηγέτες (Σαμαράς, Βενιζέλος) και θα δηλητηριάζουν τον πολιτικό βίο της χώρας, αποδυναμώνοντας παράλληλα την ήδη σοβαρά εξασθενημένη ισχύ της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό και του ήδη σοβαρά τραυματισμένου εθνικού συμφέροντος, στο πλαίσιο μιας αποδυναμωμένης εθνικής ταυτότητας και εθνικής οικονομίας που έχει μεταπέσει στην φάση της υπο-ανάπτυξης. Από σήμερα και εάν δεν προχωρήσουμε αμέσως στην προκήρυξη εθνικών εκλογών, θα είναι σε όλο τον κόσμο εμφανές πως δεν είναι η διαπλοκή που δουλεύει υπέρ του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, αλλά, αντίστροφα, τα κόμματα της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς συνολικά και ως κοινό σώμα, υπέρ των ελλήνων ολιγαρχών και των παραγόντων της τρόικας, που οι ίδιοι έφεραν στα ελληνικά πράγματα για να περισωθούν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης πτώχευσης.
Αυτήν ακριβώς την συντεταγμένη πτώχευση με πολιτικούς, ωστόσο, όρους, εκφράζει και το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα για το ευρωκοινοβούλιο. Ένα αποτέλεσμα που σήμανε αντί για το GREXIT το NDEXIT και την μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε κομμάτια κεντρώων ρευστών μορφωμάτων, δίχως πολιτικό έρμα και με μοναδική φιλοδοξία να αποτελέσουν στην συνέχεια «το αναγκαίο κακό» για τον σχηματισμό κυβερνήσεων. Όσο για τον πρωθυπουργό, θα έπρεπε ήδη να έχει καταλάβει και αποδεχτεί πως όποιος πρωθυπουργός «παίζει» επί μακρό χρόνο με το GREXIT καταλήγει στο τέλος στο exit από το Μαξίμου.
Αυτή είναι η μικρή πικρή ιστορία που περιγράφεται από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ολοκληρώνει την πολιτική παρένθεση του τρίτου διαχειριστή της χρεωκοπίας Αντώνη Σαμαρά. Ας επιλέξει τον δημοκρατικό δρόμο που συμπίπτει με τον πλέον αξιοπρεπή για τον ίδιο: άμεση προσφυγή σε εθνικές εκλογές. Ας απαντήσει με εθνικές εκλογές στην ισχυρή αμφισβήτηση της πολιτικής νομιμοποίησης της στρατηγικής και ύπαρξης της κυβέρνησής του, όπως αυτή εκφράζεται από το εκλογικό σώμα δια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Η ΝΔ είναι πλέον σαφώς το δεύτερο κόμμα στην προτίμηση του εκλογικού σώματος με αρκετή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν επιχειρηθεί αυτό να αμφισβητηθεί ή να διασκεδαστεί με οποιονδήποτε τρόπο, θα αποτελέσει μεγάλη ζημιά για το ίδιο το κόμμα της κεντροδεξιάς, ακόμη μεγαλύτερη για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και ασφαλώς προσβολή στην πολιτική βούληση του ελληνικού λαού. Εάν εισέλθουμε σε συνθήκες για την μετάλλαξη της ΝΔ, όπως ήδη συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ, σε κάτι άλλο μέχρι τις εκλογές για να διασκεδαστεί η πολιτεία της και η υποχώρησή της στο εκλογικό σώμα, θα έχουμε περάσει στο φάσμα της πολιτικής ανωμαλίας και ως προς αυτό θα φέρουν βαριές, ασυγχώρητες ευθύνες όσοι πολιτικοί επιτρέψουν να συμβεί, αλλά και ο ελληνικός λαός, αν συνεχίσει να παρατηρεί να προσβάλλεται η βούλησή του, παραμένοντας θεατής ενός πολιτικού θεάτρου του παραλόγου στην χώρα του.
Αυτά τα σημαντικά είχα να επισημάνω, αφήνοντας για αργότερα την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο. Πολύ συνοπτικά θα έλεγα πως το εκλογικό σώμα αντιμετώπισε τις εκλογές αυτές δίχως πολιτικό οραματισμό. Και ως προς αυτό είναι τεράστια η ευθύνη των προοδευτικών δυνάμεων στην χώρα μας και της σύγχρονης αριστεράς, που δεν πέτυχε να εμπνεύσει τον κουρασμένο από τις αποδιοργανωτικές τηλε-πολιτικές πολίτη. Θα ήταν, τέλος, υποκρισία, την οποία θα θεωρούσα ανεπίτρεπτη για την σχέση μας, αναγνώστη, εάν δεν επεσήμανα την «εκλογική θεμελίωση» του ακροδεξιού λαϊκισμού με την μορφή, ωστόσο, του νεοναζισμού.

Δεν γνωρίζω αν οι άνθρωποι που ψήφισαν ΧΑ είναι φασίστες, πιστεύω, όμως, πως πλέον δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να είναι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής Σαμαρά για «Ausgrenzung», για εξορία, δηλαδή, που στόχευε στον αποκλεισμό της ΧΑ από την εξουσία, με την δημιουργία μίας δήθεν υγειονομικής ζώνης καραντίνας από τα λεγόμενα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Αυτό θα ήταν πολιτικά επιζήμιο για την δημοκρατία σε κάθε περίπτωση – όπως εδώ και πολύ καιρό έχω δείξει – στην περίπτωση μας όμως, σοβαρής προσβολής της συνταγματικής τάξης, η στρατηγική αυτή είναι κυριολεκτικώς εγκληματική, αν δεν είναι απλώς τόσο ηλίθια ή τόσο πρόστυχη…

Από .......  kafeneio 

«Εμετός» στους τοίχους του Παρισιού: Το γκράφιτι για τη νίκη της Λεπέν [εικόνα]

Αναρτήθηκε από ........   energoipoliteskv.blogspot.com


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία από γκράφιτι στο δρόμο του Παρισιού που σχολιάζει με τον πιο εύγλωτο και «σωματικό» τρόπο τη σαρωτική επικράτηση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία.

Στο γκράφιτι βλέπουμε μια νέα κοπέλα να κάνει εμετό στο πεζοδρόμιο και να βγάζει από τα σωθικά της το σήμα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν.

Ας σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν και το ακροδεξιό κόμμα της είναι πρώτη δύναμη στη Γαλλία, μετά τις χθεσινές ευρωεκλογές, μια νίκη που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και αποτελεί ιστορική οπισθοχώρηση για τους σοσιαλιστές στην εξουσία.



Αυτός ο χάρτης αποτυπώνει το εύρος της ακροδεξιάς νίκης:




Από ....... .iefimerida 

Nigel Farage: "H Ελλάδα είναι έθνος με ψυχή με υπερηφάνεια με ιστορία..."

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά την μεγάλη νίκη του Farage με 29% στην Βρετανία ας θυμηθούμε ποιος είναι...)

"η Ελλάδα δεν είναι μια αποτυχημένη θυγατρική εταιρεία..."


"η Ελλάδα είναι έθνος με ψυχή, με υπερηφάνεια, με ιστορία..."

"η Ελλάδα είναι σήμερα μια αποικία. Και αυτό είναι ένα τρομερό, τεράστιο λάθος..."

"εσείς προκαλέσατε την αθλιότητα σ' αυτές τις χώρες..."

"θυμηθείτε όμως, οι απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένα πράγματα..."

Λόγια του ΑΓΓΛΟΥ ευρωβουλευτή Νάιτζελ Πολ Φάριτζ [Nigel Paul Farage] καθώς κατακεραυνώνει τον Ρομπάι [van Rompuy] στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!


Από ........kafeneio

CNN: Η Ελλάδα υποστηρίζει Αριστερά ενώ η Ευρώπη στρέφει «δεξιά»

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Την υποστήριξη της Ελλάδας στο αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που η Ευρώπη κινείται προς τη δεξιά, επισημαίνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, υπογραμμίζοντας ότι κατέλαβε την πρώτη θέση στις χθεσινές ευρωεκλογές με 27% των ψήφων και εκτιμάται πως βρίσκεται τέσσερις μονάδες μπροστά από το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα στην Ελλάδα βρίσκεται σε «έντονη αντίθεση» με τη «δραματική αύξηση» των ποσοστών του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και του UKIP στη Μεγάλη Βρετανία, τα δύο «ακροδεξιά, εθνικιστικά κόμματα».

Όπως σημειώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σχεδόν τριπλάσιες ψήφους από το «ακροδεξιό κόμμα» Χρυσή Αυγή, η οποία κέρδισε σχεδόν το 10 %, παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη λειτουργία μιας «εγκληματικής οργάνωσης».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι «η Ευρώπη έχει προχωρήσει σ' ένα σημαντικό βήμα για το τέλος των καταστροφικών πολιτικών της λιτότητας και για την επιστροφή της δημοκρατίας» και ότι «οι πολίτες της Ευρώπης έχουν καταδικάσει τις πολιτικές της λιτότητας».

Επίσης, προβάλλεται η αναφορά του κ. Τσίπρα ότι «το μήνυμα είναι πως η καταστροφική πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί . Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επενδύσουν στη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη» και «το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε πως η κυβέρνηση δεν έχει πλέον ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί με την Ευρώπη» και ότι το κόμμα του «θα ζητήσει πρόωρες εκλογές».


Τέλος, αναφορά γίνεται και στην 6χρονη ύφεση, στα μέτρα λιτότητας, στις δανειακές συμβάσεις και στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν πως «είναι σκληρή», υπογραμμίζοντας ότι η ανεργία στην Ελλάδα έχει το «υψηλότερο ποσοστό» στην ευρωζώνη.

Από .......... koutipandoras 

La Repubblica: «Φάρος μέσα στο σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


«Μια χώρα σε κρίση εμπιστεύεται την αριστερά» τιτλοφορεί το άρθρο της η εφημερίδα της Ρώμης «La Repubblica». Σύμφωνα με τον απεσταλμένο Ντανιέλε Μαστροτζάκομο, «η Ελλάδα, εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία, χωρίς πλέον αυταπάτες και σχέδια, γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχει μια εναλλακτική».

Η «La Repubblica», παράλληλα, τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ, με την νέα Ελιά, πετυχαίνει ένα σχεδόν απροσδόκητο αποτέλεσμα, το 8,1%» και, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία που επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».

«Στην Ελλάδα ο Τσίπρας ανεβαίνει στην κορυφή, αλλά σημαίνει συναγερμός για τους νεοναζί» αναφέρει η εφημερίδα του Τορίνο «La Stampa». «Για πρώτη φορά, η αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας.

 Δεν καταφέρνει, όμως, να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση» αναφέρει η εφημερίδα, ιδιοκτησίας της Fiat. «Παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα "Χρυσή Αυγή" κατάφερε να ξεπεράσει το 9%» προσθέτει η «La Stampa».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης «Ιl Μessaggero». Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος, τονίζει ότι «η δέσμευση του κόμματός του είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία».

 «Στην Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων» προσθέτει ο κ. Γλέζος.

Από .......  koutipandoras

Για το BBC ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε 22%, αλλά τα ελληνικά μίντια βλέπουν «νίκη» Ν.Δ.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε το MEGA, τον ΑΝΤ1 κι όλα τα υπόλοιπα μιντιακά μέσα ενημέρωσης κι όχι το BBC.

 Ο βρετανικός σταθμός πρόβαλε πίνακα στον οποίο δείχνει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ....από το 2009. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε 22%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έπεσε 29% και η Ν.Δ. 9%. 

Στην Ελλάδα, πάλι, συζητούμε , αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με περίπου 3,5% διαφορά από το δεύτερο.

 Όπως είπε κι ο Κώστας Βαξεβάνης στο «STAR», «ο Βενιζέλος θα κάνει νόμο με τον οποίο θα κερδίζει ο δεύτερος τις εκλογές»…

koutipandoras.gr

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στον Τσίπρα: Το τζάμπα τελείωσε...!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με την χαρακτηριστική ατάκα “το τζάμπα τελείωσε”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για πρόωρες εκλογές.


Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “παραποιεί το Σύνταγμα και υιοθετεί κραυαγαλέα αντισυνταγματικές θέσεις. Φέρνει δε σε πολύ δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς προφανώς αγνοεί ότι η διάταξη περί πολιτικής δυσαρμονίας και των σχετικών αρμοδιοτήτων έχει αλλάξει ριζικά από το 1986. Ο κύριος Τσίπρας για να κρύψει ότι απέτυχε η έφοδος και η επέλαση προς την εξουσία εκλαμβάνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σαν να ήταν εθνικες εκλογές. Τζίφος όμως και αδιέξοδο”.

Και συνέχισε: “Με ποιους συμμάχους άραγε θα κυβερνήσει; Με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ελπίζω να μην συνυπολογίζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής γιατί αυτό είναι θέμα μείζονος δημοκρατικής σημασίας. Στην Ελιά αντιληφθήκαμε το μήνυμα των πολιτών ότι ο κόσμος δεν έχει αλλες αντοχές. Θέλει να δει αλλαγές με την τόνωση της απασχόλησης που θα είναι η πρώτη προτερταιότητα στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας... Το τζάμπα τελείωσε. Αυτό αναμένεται να πω και στον πρόεδρο της δημοκρατίας".

Περιέγραψε δε τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς να την κατονομάζει, ως αντιπολίτευση μπαλαντέρ, σχήμα που όπως είπε δεν μπορεί να ισχύει πλέον. Αναφορικά με διεργασίες στο χώρο κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως ο ίδιος θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, απευθύνοντας προσκλητήριο σε κόμματα φορείς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν άλλα νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο εκείνα που αφορούν στη στήριξη των αδυνάτων και την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

Από .......  newsit

Εκλογές ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας - «Αυτό είναι πρωτοφανής θεσμική εκτροπή», απαντά η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



- Κεδίκογλου: «Θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια» - Βενιζέλος: Ο Τσίπρας παραποιεί το Σύνταγμα και υιοθετεί κραυγαλέα αντισυνταγματικές θέσεις

 - «Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

 - «Δε νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε μετά την συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια και ζήτησε εκλογές

 - «Να μην διανοηθεί ο Σαμαράς να προχωρήσει στον διορισμό του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην ΕΕ αλλά και τους επόμενου διοικητή της ΤτΕ»

 Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με μια μακροσκελή ανακοίνωση - απάντηση κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι αφού δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές αφού όπως λέει δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή. «Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες… Το αίτημα του, για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί», λέει ο κ.Κεδίκογλου. Και συνεχίζει: «Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες.

Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012! Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει»! Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία; Ή και τα δύο; Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό. Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό. Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο… Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…» Αλέξης Τσίπρας: Υπάρχει δυσαρμονία

- Εκλογές το ταχύτερο δυνατό - Δεν πρέπει να ληφθεί καμία μεγάλη απόφαση χωρίς την συναίνεσή μας Εκλογές το ταχύτερο δυνατό και προεδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην λήψη μεγάλων αποφάσεων αφού δεν έχει όπως είπε πλεον τη νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος και υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, ήταν μόνο μερικά από όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επομενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κομματος στην χώρα Ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις εκτιμήσεις μας για το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών. Το αποτέλσμα, δημιουργεί ένα εντελώς νέο πολιιτικο τοπίο. Έχουμε ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο η καθαρή νικη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, έχουν απώλεια 11 μονάδων από τα ποσοστά των εκλογών του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές τα δυο κόμματα θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές από 162 που εχουν σήμερα στη Βουλή». Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χωρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες

 Ο κ. Τσίπρας προεισδοποίησε ότι αυτό συνιστά «μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στην βούληση του λαικού σώματος και σε αυτά που υπάρχουν στην Βουλή. Όταν καταγράφεται έντονη δυσαρμονία, κανείς δε νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα. Δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα ορίζει όταν υπάρχει έντονη δυσαρμονία της λαικης βούλησης τότε η λύση είναι η προσφυγή στην λαικη ετυμηγορία. Κατέθεσα την άποψη μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο να υπαρξει προσφυγή σε εκλογές για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον τόπο». Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Άκουσα χθες τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην πολιτικη όπως και στην ζωή καλο είναι να ξέρεις να κερδίζει αλλά και να χάνεις. Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε σαν να κέρδισε εκείνος με 4 μονάδες διαφορά. Τον καλώ να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε στα συρτάρια του πριν τις ευρωεκλογές για ομαδικές απολύσεις, για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για νεα φορολογικά μέτρα. Να μην ιδιωτικοποιήσει το νερό, να μην προχωρήσει σε εκποιήσεις της δημοσιας περιουσίας και των παραλιών μας. Όλα πρέπει να μείνουν στο δημόσιο. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό να μην διανοηθεί να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στον διορισμό του επομενου Επιτρόπου στην ΕΕ χωρίς την συμφωνία του μεγαλύτερου κομματος στην χώρα. Δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που να δεσμεύουν τη χωρα και τον λαό για τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά που πήρε χθες». Ο διάλογος με τον Κάρολο Παπούλια Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο κ. Παπούλιας τον δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο




«Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» απάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι μια ωραία μέρα έξω. Καποιοι έλεγαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ πως εάν η διαφορά ήταν 2-3 μονάδες θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και είναι μια πολύ ωραία μέρα. Ελπίζω να είναι και οι επόμενες διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας δίνει τη δυνατότητα, για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».




Στην παρατήρηση του κ. Κ. Παπούλια ότι τον απασχολεί η έξαρση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και πρέπει να φτιαχτεί μια καλύτερη Ευρώπη για να τον αντιμετωπίσουμε. «Πρέπει» υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πηγαίνει ο Τσίπρας

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό σήμερα.



Την είδηση μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς περαιτέρω αναφορές.

 Προφανώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό περίπου 3,7% θα κυριαρχήσει στη συνάντηση.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό».

Από .......  parapolitika

Σαρωτικό ανασχηματισμό φέρνει η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά 3,7% – Οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάει στις 13:00 ο Α. Τσίπρας
- Πως "διαβάζουν" τα κόμματα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
- Οι πρωτοβουλίες Σαμαρά και ο ανασχηματισμός που προανήγγειλε ο Βενιζέλος
- Αυξάνει την πίεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτιά στις ευρωκάλπες
- Κερδισμένες Περιφέρειες και Δήμοι “σώζουν την παρτίδα” την κυβερνητική πλειοψηφία
- “Μασίφ” τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής παρά την κατακραυγή και πλασάρισμα στην τρίτη θέση
- Διασώθηκαν στο... νήμα οι ΑΝ.ΕΛ. Μεγάλη ήττα για τη ΔΗΜΑΡ

Μπορεί να μην ήταν βουλευτικές οι εκλογές όμως το μήνυμα της κάλπης είναι σαφές. Οι Αμερικανοί συνηθίζουν να λένε για το μπάσκετ ότι ο πρώτος είναι ο νικητής. Έτσι ο πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι δυο κυβερνητικοί εταίροι έσπευσαν να πουν ότι το αποτέλεσμα δεν διαταράσσει την κυβερνητική σταθερότητα καθώς μπορεί οι απώλειες για τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι διψήφιες, ωστόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό μικρότερο από εκείνο που είχε λάβει στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Παράλληλα για τα δύο κόμματα την παρτίδα σώζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τους υποψηφίους τους να δείχνουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να έχουν έρεισμα στην κοινωνία.


Έρχονται κινήσεις Σαμαρά άμεσα, ανοιχτός ο ανασχηματισμός
Η ευρωκάλπη, σύμφωνα με μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι λειτούργησε περισσότερο ως κυτίο παραπόνων για τους πολίτες που θέλησαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα “όχι άλλα μέτρα, μείωση των φόρων” και αυτό το μήνυμα και οι δυο πολιτική αρχηγοί είπαν ξεκάθαρα ότι το έλαβαν.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αέρα του νικητή θα αυξήσει κατακόρυφα την πίεση. Ήδη από χθες ο Α. Τσίπρας ζήτησε άμεσα εκλογές, ωστόσο στην αντίπερα όχθη δεν υπάρχει ανάλογο σχέδιο. Είναι πάντως ενδεικτικό το γεγονός ότι το μεσημέρι στη μία ο Α. Τσίπρας πάει στον πρόεδρο της Δημοκρτατίας.

Αντιθέτως στη Συγγρού η “γραμμή” είναι πως πλέον πρέπει να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο και να ξεκινήσει η περίοδος ανάκαμψης και αποκατάστασης των αδικιών.

Αναμένονται μάλιστα άμεσες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τον ίδιο τον Α. Σαμαρά με τον ανασχηματισμό που εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε και ο Ε. Βενιζέλος να είναι πλέον πιο πιθανός από ποτέ.


Θύελλες στα μικρότερα κόμματα
Αν υπάρχει κάποιος που έχει διατηρήσει στο έπακρο τις δυνάμεις του αυτός δεν είναι άλλος από τη Χρυσή Αυγή που παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με καταμετρημένο σχεδόν το 95% καταφέρνει να σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση, αυτή τη φορά όχι μόνο δημοσκοπικά, κερδίζοντας περισσότερες από μισό εκατομμύριο ψήφους, 505.939 για την ακρίβεια στο 94,73 της Επικράτειας.
Δεδομένες ωστόσο θα πρέπει να θεωρούνται οι εξελίξεις για τη ΔΗΜΑΡ που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%, ενώ και στους ΑΝ.ΕΛ το χαμηλό ποσοστό έκανε τον Πάνο Καμένο να προαναγγείλει ακόμη ένα συνέδριο.


Τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές



ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
ΣΥΡΙΖΑ 26,52%
Νέα Δημοκρατία 22,78%
Χρυσή Αυγή  9,4%
ΕΛΙΑ 8,03%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,59%
ΚΚΕ 6,08%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,43%
ΛΑΟΣ 2,69%
Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες 1,39%
ΔΗΜΑΡ 1,21%


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στις περιφέρειες φαίνεται πως νικήτριες είναι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς από τις 13 περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία κερδίζει, μέχρι τώρα, 8 περιφέρειες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κερδίζει δύο περιφέρειες.

Περιφέρεια Αττικής

Δούρου Ειρήνη 50,81%

Σγουρός Γιάννης 49,19%

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τζιτζικώστας Απόστολος 70,98%

Ιωαννίδης Γιάννης 29,02%

Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Παυλίδης Γιώργος 56,26%

Γιαννακίδης Αστρίδης 43,74%

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Καρυπίδης Θεοδ. 57,69%

Δακής Γεώργιος 42,31%

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αγοραστός Κων. 54,44%

Τσιλιμίγκας Νικ. 45,56%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Γαλιατσάτος Θεοδωρος 59,71%

Σπύρου Σπυριδων 40,29%

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Κατσιφάρας Απόστολος 50,50%

Κατσανιώτης Ανδρέας 49,50%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μπακογιάννης Κων. 55,92%

Αποστόλου Ευαγγελος 44,08%

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τατούλης Πέτρος 59,40%

Βουδούρης Οδυσσέας 40,60%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Καλογήρου Χριστιάνα 53,00%

Γιακαλής Αθανάσιος 47,00%

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Χατζημάρκος Γεώργιος 57,06%

Μαχαιρίδης Ιωάννης 42,94%

Περιφέρεια Κρήτης

Αρναουτάκης Σταύρος 63,97%

Τσόκας Σεραφείμ 36,03%

Ευρωεκλογές 2014: Ποιοί εκλέγονται ευρωβουλευτές

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Με καταμετρημένο το 7,9% των ψήφων έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν τα ονόματα των ευρωβουλευτών που εκλέγονται στη νέα ευρωβουλή μετά τις ευρωεκλογές.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέγει έξι ευρωβουλευτές, προηγούνται μετά την καταμέτρηση των πρώτων σταυρών οι:
Μανώλης Γλέζος
Σοφία Σακοράφα
Δημήτρης Παπαδημούλης
Κωνσταντίνα Κούνεβα
Γιώργος Κατρούγκαλος
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος


Για τη Νέα Δημοκρατία που εκλέγει πέντε ευρωβουλευτές, προηγούνται οι:
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Μαρία Σπυράκη
Θοδωρής Ζαγοράκης
Ελίζα Βόζενμπεργκ
Γιώργος Κύρτσος


Για τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει τρεις ευρωβουλευτές, προηγούνται οι:
Ελευθέριος Συναδινός (αντιστράτηγος εν αποστρατεία)
Λάμπρος Φουντούλης
Γεώργιος Επιτήδειο (αντιστράτηγος)


Για την Ελιά που εκλέγει δυο ευρωβουλευτές, προηγούνται οι
Εύα Καϊλή
Νίκος Ανδρουλάκης


Για Το Ποτάμι, που επίσης εκλέγει δυο ευρωβουλευτές προηγούνται οι:
Γιώργος Γραμματικάκης
Μίλτος Κύρκος


Για το ΚΚΕ, που εκλέγει επίσης δυο ευρωβουλευτές οι:
Κωνσταντίνος Παπαδάκης
Σωτήρης Ζαργιανόπουλος


Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που εκλέγουν έναν ευρωβουλευτή:
Νότης Μαριάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Από .......  newsit

ΔHΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟYΜΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓEΣ

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Οι δηλώσεις Κουβέλη

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Δηλώσεις Πάνου Καμμένου


Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι δηλώσεις Θεοδωράκη

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι δηλώσεις Βενιζέλου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα


Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Δήλωση Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Σε ποιους αφιέρωσε τη νίκη του ο Κώστας Μπακογιάννης - ΒΙΝΤΕΟ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Στον πατέρα του και τη μητέρα του αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη του ο Κώστας Μπακογιάννης...

« Δεν περνάει ημέρα, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, που θα ήθελα να ήταν εδώ μπροστά σας ο πατέρας μου και όχι εγώ...», είπε συγκινημένος ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε επίσης τη μητέρα του, ενώ συνεχάρη και τον αντίπαλό του Βαγγέλη Αποστόλου για τον πολιτισμένο αγώνα που έδωσε.

Η μεγάλη ώρα για την Στερεά είναι τώρα, είπε επίσης ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι όλοι μαζί θα δουλέψουν σκληρά για να αλλάξει η καρδιά της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο με τις πρώτες δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη μετά από την εκλογή του στην Περιφέρεια της στερεάς Ελλάδας.




Από .........  lamiareport

Ο Νίκος Σταυρογιάννης έκανε τη μεγάλη ανατροπή - Αποθεώθηκε από το κόσμο - ΒΙΝΤΕΟ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


«Πήραμε ξεκάθαρη εντολή από την κοινωνία και θα διοικήσουμε μαζί με τη κοινωνία...», είπε ο νέος Δήμαρχος της Λαμίας.

 Θερμή υποδοχή επιφύλασσε στο Νίκο Σταυρογιάννη ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το εκλογικό του κέντρο.

 Ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο Δήμο Λαμιέων τόνισε ότι οι δημότες αποφάσισαν αλλαγή και ανατροπή και απηύθυνε για άλλη μια φορά μήνυμα ενότητας, ώστε να δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό του τόπου.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σταυρογιάννης από το - 9,29 της 1ης Κυριακής, βρέθηκε στο +6,7 την 2η Κυριακή, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.





Από ........  LamiaReport