Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το πρόγραμμα των προεκλογικών ομιλιών του υποψήφιου Δήμαρχου Κώστα Παταργιά

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κόμνινα
Ρεγγίνι

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Άγναντη
Καινούργιο

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

19:30 Μώλος (κεντρική ομιλία)

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

18:30 Λογγός
19:30 Άγιος Κωνσταντίνος (κεντρική ομιλία)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

19:30 Καμένα Βούρλα (κεντρική ομιλία)

Η λέξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ δεν είναι λόγια της καρδιάς και της ψυχής. Είναι μια διαφορετική αντίληψη για το τί είναι ο Δήμος και πως σχεδιάζουμε το μέλλον.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com





Γκάιτνερ: Ο Σόιμπλε ήθελε να" κλωτσήσει" την Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι ο Σόιμπλε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 είχε σχέδιο να «καεί» η Ελλάδα ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρότερη Ευρώπη - Οι παρεμβάσεις του ίδιου και του Ομπάμα προς την Μέρκελ ώστε να μην είναι τόσο... τσιγγούνα

Τρομακτικές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη κάνει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, πίστευε ότι η Ελλάδα έπρεπε να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη καθώς ήταν βέβαιος πως εάν οι Ευρωπαίοι άφηναν τη χώρα μας να καεί, θα ήταν πιο εύκολο να οικοδομηθεί μία πιό ισχυρή Ευρώπη.


Ο ίδιος ο Γκάιτνερ είχε ζήσει όλο το παρασκήνιο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και προσπάθησε ειλικρινά να βοηθήσει από κοινού με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε πολλές φορές στην Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, χωρίς δυστυχώς να μπορέσει να την μεταπείσει και να αντιμετωπίσει σοβαρά και αποτελεσματικά την κρίση χρέους, αναφέρει το mignatiou.com.


Ο κ. Γκάιτνερ περιγράφει τη συνάντηση του με τον κ. Σόιμπλε, τον Ιούλιο του 2012 στο θέρετρο Sylt, της Βορείου Θάλασσας, όπου επέλεξε να πάει να τον συναντήσει, καθώς ο Αμερικανός υπουργός ήταν έντονα ανήσυχος από τις εξελίξεις και την έλλειψη αποφασιστικότητας των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ο κ. Σόιμπλε δεν είχε όρεξη για κουβέντα αν και απαντούσε και συμμετείχε στο διάλογο με τον Αμερικανό ομόλογό του.


Μου είπε, γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι είναι εύλογη, ακόμα και επιθυμητή, η στρατηγική να «κλωτσήσουμε» τους Ελληνες εκτός της Ευρωζώνης. Το «σχέδιο» που παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός, βασικά πρόβλεπε ότι με την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, η Γερμανία θα μπορούσε να παραχωρήσει τη βοήθεια που είχε ανάγκη η Ευρωζώνη, επειδή ο γερμανικός λαός δεν θα θεωρούσε αυτή τη βοήθεια ως διάσωση για τους Ελληνες.


Την ίδια στιγμή, γράφει ο κ. Γκάιτνερ περιγράφοντας την κουβέντα με τον κ. Σόιμπλε, η ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν τόσο τραυματική που θα βοηθούσε να τρομοκρατηθεί η υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία θα αναγκαζόταν να δώσει περισσότερη κυριαρχία για μία πιό δυνατή τραπεζική και νομισματική ένωση. «Το επιχείρημα ήταν ότι αφήνοντας την Ελλάδα να καεί, αυτό θα έκανε πιό εύκολη την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης με ένα πιο αξιόπιστο τείχος προστασίας» σημειώνει ο κ. Γκάιθνερ και προσθέτει:


«Βρήκα αυτό το επιχείρημα τρομακτικό. Αφήνοντας την Ελλάδα να φύγει (από την Ευρωζώνη) θα δημιουργήσει μία θεαματική κρίση εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα από τι θα δεσμευθούν να πράξουν οι Ευρωπαίοι μετά. Δεν είχα ξεκάθαρη άποψη γιατί οι Γερμανοί ψηφοφόροι που μισούσαν τη διάσωση της Ελλάδας, θα ένοιωθαν καλύτερα σώζοντας την Ισπανία, την Πορτογαλία ή κάποια άλλη χώρα. Και η πτήση από την Ευρώπη, τη στιγμή που πήρε ώθηση, μπορεί να είναι αδύνατο να αντιστραφεί», γράφει ο κ. Γκάιτνερ, ο οποίος έφυγε από το θέρετρο οπου παραθέριζε ο Σόιμπλε με απογοήτευση και πικρία για το γεγονός ότι δεν αντιμετωπιζόταν η κρίση χρέους μία διά παντός.

Επιστρέφοντας στην Αμερική, σταμάτησε στη Φραγκφούρτη όπου συνάντησε τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ. Ο τελευταίος έδωσε διαβεβαιώσεις στον κ. Γκάιτνερ, αλλά όχι με τη σημασία της λέξης. Απλά αναγνώρισε πόσο κακή ήταν η κατάσταση και έδειξε ότι γνώριζε πως η ΕΚΤ έπρεπε να βρει λύσεις.


Ο κ. Γκάιτνερ γράφει ότι ο ίδιος, ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και άλλοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης μιλούσαν συχνά με τους Ευρωπαίους, αν και μερικοί θεωρούσαν «εισβολή» το αμερικανικό ενδιαφέρον και την ίδια στιγμή τους πρσκαλούσαν (να το εκφράσουν). Συχνά, αναφέρει, μας ζητούσαν να παρέμβουμε προς την κ. Μέρκελ ώστε να είναι λιγότερο τσιγκούνα, και στους Ιταλούς και τούς Ισπανούς για να είναι πιό υπεύθυνοι.


Στην Ουάσιγκτον, ο τότε υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και του είπε ότι «είμαι βαθύτατα ανήσυχος». Ο κ. Ομπάμα απάντησε: «Και εγώ το ίδιο». Οπως γράφει ο κ. Γκάιθνερ, ο φόβος και των δύο αφορούσε την αμερικανική οικονομία, η οποία –όπως γράφει- «εξακολουθούσε να αυξάνεται σταθερά, αλλά συγκρατημένα. Μια ευρωπαϊκή κατάρρευση θα μπορούσε να μας χτυπήσει και να μας στείλει σε ύφεση, ή ακόμα και σε μια νέα χρηματοοικονομική κρίση».

Πηγή: mignatiou.com

Εθνικό πένθος στην Τουρκία: Στους 201 οι νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων 


Mεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία.
 Ηδη έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 201 ανθρακωρύχων, ενώ περισσότεροι από 400 αγνοούνται.

 Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι πέθαναν από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ η έκρηξη οφείλεται σε ανάφλεξη , λόγω βραχυκυκλώματος ηλεκτρικού μετασχηματιστή.

 Όπως είπε ο υπουργός Τανέρ Γιλντίζ 787 εργαζόμενοι βρίσκονταν στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι 200 ανασύρθηκαν νεκροί, 80 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ 400 ακόμη άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε βάθος δύο χιλιομέτρων.

 Στο σημείο έχουν σπεύσει εκατοντάδες διασώστες, ωστόσο, δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους κάτι που ενισχύει τους φόβους ότι η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει.

νεκρών θα μεγαλώσει.












Από ........  parapolitika

Πολιτική παρέμβαση της ΕΕ σε κράτος- μέλος της αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


   «Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας ζήτησαν το 2011 να βοηθήσουμε να πέσει ο Μπερλουσκόνι», αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Γκάιτνερ...

Μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει στο νέο του βιβλίο Stress Test («Έλεγχος αντοχής») ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθεί από πρωθυπουργός», γράφει ο Γκάιτνερ.

Είναι η δεύτερη αποκάλυψη μέσα σε δύο ημέρες σχετικά με πολιτική παρέμβαση της ΕΕ στην εσωτερική πολιτική κρατών- μελών της. Η πρώτη ήρθε χθες από το δημοσίευμα των FT σχετικά με την απευθείας παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά τεκταινόμενα στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι», όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία» προσθέτει ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, όσον αφορά στις προσπάθειες διάσωσης του Ευρώ, προτίμησε να αναπτύξει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός την 12η Νοεμβρίου 2011. Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου είχε φτάσει τότε στο επίπεδο-ρεκόρ των 470 μονάδων βάσης. Την επόμενη ημέρα, στις 13η Νοεμβρίου του 2011, την πρωθυπουργία της Ιταλίας ανέλαβε ο Μάριο Μόντι.

Ο εκπρόσωπος του κεντροδεξιού κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» στη Βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα, μετά τις αποκαλύψεις του Γκάιτνερ ζήτησε «να συσταθεί άμεσα εξεταστική επιτροπή με ευρύτατες δικαιοδοσίες, διότι επιβεβαιώνεται ότι σχεδιάστηκε αληθινό ευρωπαϊκό πραξικόπημα για να ανατραπεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Από .........  epikaira
     

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΣΟΚ! Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλει πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών! – “Δέχτηκα πιέσεις και απειλές στην αντιδικία Καμμένου-Γεωργιάδη”

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



“Βόμβα” από την πρόεδρο Πρωτοδικών κ.Ευαγγελία Γεωργίτση που καταγγέλει ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης  με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταγγείλει πολλάκις ωμή πολιτική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Σας υπενθυμίζουμε και την ιστορία με το βίντεο Μπαλτάκου. 
Τι καταγγέλει η  πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση;
Η εν λόγω πρόεδος εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras.
Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, καταγγέλλει   μέσω αναφοράς, την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.
Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα.

Διαβάστε τι αναφέρει στην καταγγελία της:
«Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης».
Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση!

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, “με καθιστούν γελοία”, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός”, ότι “εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα”, ότι του θυμίζω “ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί”», σημειώνει στην αναφορά.

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ.
Γιατί όμως αυτή τη φορά  δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων;;;

Ο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,  δήλωσε ότι:
“Είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση. ”

Από .........  makeleio

Σχολιασμός στους υποψηφίους Δημάρχους εκτός κ. Τσαπάρα ( ΚΚΕ ) από τον κ. Φραγκούλι

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

Εστάλη στο  Blog   από  αναγνώστη

Κε αρχισυντάκτη

   Σε ότι αφορά τους συνδυασμούς που διεκδικούν τη ψήφο των συμπολιτών μας θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω: Λαϊκή Συσπείρωση, είναι η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ και έχει την ομώνυμη παράταξη στο Περιφερικό Συμβούλιο. Τα τελευταία 4 χρόνια ανέπτυξε θέσεις για όλα τα τοπικά ζητήματα που ενέσκηψαν και συζητήθηκαν όσο και αν σύμφωνη η διαφωνεί καθείς μαζί της. Δεν παρουσιάζεται ως τάχα μου ανεξάρτητη, υποστηρίζει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στα δημοτικά μας πράγματα και κάποιες θέσεις της, όπως το αποχετευτικό που παρουσίασε πρώτη, γίνονται αποδεκτές από όλους.
   
Τι να πει κανείς για τις δήθεν ανεξάρτητες παρατάξεις «Ελεύθερη Κίνηση Πολιτών» (πρώην δήμαρχος ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό στέλεχος) και την «Ανατροπή»  (πως αντέχουν άραγε αυτή τη λέξη οι γνωστοί νεοδημοκράτες); Και οι δύο λένε τα ίδια πράγματα, έχουν τον ίδιο μέντορα (την κυβέρνηση) και δεν κομίζουν γλαύκας στο δήμο μας. Καμία αναφορά στους εργαζόμενους, στους υπαλλήλους, καμία αναφορά στην εργασία και την ανάγκη της. Τα ποικιλώνυμα κατασκευαστικά, επιχειρηματικά συμφέροντα κατοικοεδρεύον και στους δυο συνδυασμούς, ενώ υπάρχουν και συμπαθούντες τους φασίστες. Ξεκίνησαν και οι δυο από το «ΓΑΛΗΝΗ». Προσπαθούν να έχουν την εύνοια του πρώην δημάρχου, μιλούν για ανάπτυξη γενικώς και αορίστως, αλλά δεν μας λένε για ποιές τσέπες ακριβώς. Μας λένε ότι οι προηγούμενοι δήμαρχοι απέτυχαν γιατί ακλούθησαν ακριβώς τον ίδιο δρόμο που θα διαβούν και οι ίδιοι. Μιλούν για μικρά έργα και αυτοδύναμα αλλά και την τήρηση της νομιμότητας. Αυτό από μόνο του είναι προσφυγή σε δανεισμό  και φορολόγηση. Άλλωστε ξέρουμε πόσο μαέστροι είναι στο είδος. Προσπαθούν να μας πουν ότι η επιτυχία είναι θέμα προσώπων. Αλλά, τι έπραξαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια είναι σε όλους γνωστό. Η παραχώρηση των πάντων στην μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα είναι απόφαση της Κυβέρνησης και του Κου Σταϊκούρα, και αυτοί υπακούουν σε αυτές ακριβώς τις πολιτικές.

   Ο συνδυασμός «Συμμετέχω» δεν φαίνεται ίδιος, αλλά επειδή όλα αυτά μοιάζουν με το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως πρόεκυψαν από το τελευταίο του συνέδριο, πρέπει να κριθεί με βάση αυτό.  Οι αριστεροί δεν κρύβονται. Ένα ερώτημα που μου έρχεται είναι που ήταν όλοι αυτοί οι επιστήμονες όταν στον Άγιο Κωνσταντίνο σηκωνόταν οι πολυκατοικίες φρούρια στην παραλία; Τι μας προτείνεται για τα ιαματικά; ΚΟΙΝΣΕΠ; (έχουν αναρτηθεί πρόσφατα στα μπλοκ οι καταγγελίες συνεταίρων και εργαζόμενων). Ξεχάσατε ότι οι ιαματικές πηγές ανήκουν στο ΓΑΛΗΝΗ και τον ΤΑΙΠΕΔ; Η θέση σας για το νερό είναι η εκμετάλλευσή του με βάση την ανταποδοτικότητα; Τι διαφορετικό λέτε από τους Πατάρια, Συκιώτη; Θέλετε δήμο με επενδυτικά σχέδια που παραχωρούν τα πάντα σε ιδιώτες, λιμάνια, μαρίνες, αιολικά πάρκα, ύδρευση, απορρίμματα.(Ο πρώτος δήμαρχος που ιδιωτικοποίησε απορρίμματα ήταν ο δήμαρχος Καισαριανής Μπαρτσόκας εκλεγμένος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ) Ποιο το όφελος για τους δημότες; Η νέα φορολογία. Γιατί δεν ενημερώνετε τους δημότες ότι το νομικό πλαίσιο απαγορεύει να τα φτιάξει ο δήμος και πρέπει να παραχωρηθούν με μακροχρόνιες μισθώσεις ΣΔΙΤ; Δηλαδή θα τους πληρώνουμε για να μας τα ενοικιάζουν. Αυτά δεν λέει ο Καλλικράτης σήμερα;


   Μην παραμυθιάζεστε. Το κριτήριο της ψήφου θα πρέπει να είναι ανάπτυξη για μας και όχι για τα κέρδη τους.

45.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο – Συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και εργαζόμενοι να 14 οργανισμούς ελέγχονται προς απόλυση

Αναρτήθηκε από  .......   energoipoliteskv.blogspot.com


- Με το ερώτημα της απόλυσης από το Δημόσιο ο έλεγχος των συμβάσεων όλων
- Όλες οι μονιμοποιήσεις θα περάσουν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ
- Επείγουσες διαδικασίες για ελέγχους σε υπαλλήλους 14 οργανισμών
- Από κόσκινο όσοι μονιμοποιήθηκαν με τον “νόμο Παυλόπουλου”

Δεν βγαίνουν τα νούμερα των 11.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν μέσα στο 2014. Η τρόικα επιστρέφει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τρέχει να προλάβει.

Μπορεί να είναι εκατοντάδες οι υπάλληλοι των οποίων το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας λήγει μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι όμως χιλιάδες οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στο επόμενο επτάμηνο που απομένει ως το τέλος του έτους όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.
Έτσι περνούν από κόσκινο χιλιάδες υπάλληλοι με πρώτους εκείνους που δεν έχουν προσληφθεί με κάποιο διαγωνισμό ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια.


45.000 άτομα με συμβάσεις αορίστου χρόνου μπαίνουν συνολικά στο στόχαστρο
Κάπως έτσι πρώτοι μπαίνουν οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με τον περιβόητο νόμο Παυλόπουλου, αλλά και όσοι έχουν προσληφθεί σε εταιρείες και νομικά πρόσωπα του Δημοσίου.

Ήδη ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.


Από κόσκινο περνούν οι υπάλληλοι 14 εταιρειών και ΝΠΙΔ του Δημοσίου
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις των ΟΣΥ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ΜΟΔ, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΛΠΝΟ, Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΕΛΓΑ, ΟΔΙΕ και Αττικό Μετρό.

Ο έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς του Δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να πιστοποιηθούν στο εν λόγω σύστημα και να καταχωρούν στη συνέχεια τις ενέργειες που έχουν κάνει για να ελέγξουν την εγκυρότητα των δικαιολογητικών, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών.

Οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου την ίδια ώρα που μπαίνουν στο στόχαστρο υπολογίζονται σε περίπου 45.000 καθώς μόνο με τον λεγόμενο νόμο Παυλόπουλου έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου 32.000 συμβάσεις.

Με υπουργική απόφαση λοιπόν τώρα εφαρμόζεται η νομοθετική πρόβλεψη του άρθρου 42 του νόμου 4250/2014 - «Επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ».

Με αυτή την απόφαση καθορίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, όπως οι προτεραιότητες των φορέων ή των ειδικοτήτων που θα ελεγχθούν, η σύνθεση των κλιμακίων ελέγχου, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την περαίωση του έργου και η υποβολή περιοδικών εκθέσεων προόδου του έργου.


H απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει:

- Την έκδοση εγκυκλίου από το υπουργείο, με την οποία θα ζητείται από τις διευθύνσεις διοικητικού του συνόλου των φορέων του Δημοσίου να γνωστοποιήσουν αναλυτικά τα στοιχεία όσων μετέτρεψαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να συνταχθεί συνολική κατάσταση όλων των συμβασιούχων, καθώς και της διαδικασίας με την οποία πραγματοποιήθηκε η μετατροπή. Η συνολική κατάσταση θα προωθηθεί μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, αρμοδίως, στα κλιμάκια ελέγχου και το ΑΣΕΠ.

- Τη συγκρότηση των κλιμακίων ελέγχου ανά φορέα ή ομάδες φορέων. Σημειώνεται, ότι το κάθε κλιμάκιο θα αποτελείται, τουλάχιστον, από δύο μέλη και θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε αυτό, επιθεωρητής ή βοηθός επιθεωρητής ελεγκτικού οργάνου του Δημοσίου. Σε περίπτωση επιλογής υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ και βαθμού τουλάχιστον Δ', ο υπάλληλος αποδεσμεύεται από την άσκηση των λοιπών υπηρεσιακών καθηκόντων του.

- Τη θεσμοθέτηση συνεργασίας των συντονιστών των κλιμακίων για επανέλεγχο υποθέσεων ομοειδών φορέων και υιοθέτηση πρότυπων ελέγχων και εκθέσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομοιομορφία και αρτιότητα του ελέγχου σε ομοειδείς φορείς.

- Την περιγραφή των διαδικασιών ελέγχου και των αρμοδιοτήτων των κλιμακίων, καθώς και τη ρητή υποχρέωση των φορέων να διευκολύνουν το έργο των ελεγκτών.

- Την περιγραφή του τρόπου και της διαδικασίας υποβολής του επαρκώς αιτιολογημένου πορίσματος στο ΑΣΕΠ.

- Την περιγραφή ενδεικτικών συμπεριφορών που συνιστούν λόγο παράνομης μετατροπής, όπως η τυχόν χρήση πλαστών δικαιολογητικών, η υποβολή αναληθών ή ανακριβών στοιχείων και η παρασιώπηση ή απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων.

- Τη δυνατότητα προηγούμενης ακρόασης του υπαλλήλου να εκφράσει τις θέσεις του ενώπιον του κλιμακίου ελέγχου και του ΑΣΕΠ.

- Το δικαίωμα του ΑΣΕΠ να αναπέμψει το πόρισμα στο κλιμάκιο ελέγχου, εάν θεωρήσει ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη η έκθεση.

- Την υποχρέωση του αρμόδιου για τον διορισμό οργάνου να εκδώσει, αμελλητί, πράξη, με την οποία διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής σχέσης και η κατάργηση της θέσης, σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ κρίνει ότι στο πρόσωπό του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετατροπής της σχέσης εργασίας με υπαιτιότητα του υπαλλήλου.

- Τη σύνταξη συγκεντρωτικής έκθεσης από το ΑΣΕΠ, προκειμένου να κωδικοποιηθούν τα συμπεράσματα και να υπάρξει συνολική αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης.

Από .........  newsit

Οι δηλώσεις Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Οι δηλώσεις Τσίπρα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com