Από την Ιόλη Πιερίδη

-Οι λαοί είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν και να εκλέγουν την Κονσίτα. Δική μας δουλειά είναι να ορίζουμε τους πρωθυπουργούς των χωρών της Ε.Ε....
Ο Πορτογάλος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο  που δεν μπορούσε να κρύψει την οργή για το δημοσίευμα των Financial Times μιλούσε στον αξιωματούχο της Κομισιόν με απαξιωτικο ύφος για τους δημοσιογράφους.

-Δεν μπορούν να καταλάβουν πως αν αφήναμε τους λαούς ανηπερέαστους να εκλέγουν κυβερνήσεις θα είχε ανατιναχθεί το ευρωπαικό οικοδόμημα; Αντιλαμβάνουμε ότι οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν και την "διάσωση" της Ιταλίας, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά...
Ο συνομιλητής του έδειχνε να συμφωνεί. Ο Πορτογάλος ήταν τόσο οργισμένος που δεν υπήρχε λόγος να τον τσιγκλίσει.

-Οι ελληνικές ευρωεκλογές είναι για μας σκέτος πονοκέφαλος...
Ο Μπαρόζο έγινε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στις 6 Απριλίου 2002-γράφει ο Δημήτρης Καζάκης του ΕΠΑΜ σε παλαιότερο άρθρο του. Ως πρωθυπουργός δήλωσε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η μείωση του κρατικού ελλείμματος, για το οποίο, όπως πάντα, ευθύνεται η διαφθορά όχι της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά των δημοσίων υπαλλήλων και της κοινωνίας.
«Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ίδρυσης της Πορτογαλίας τον 12ο αιώνα δεν είχε τεθεί στο κέντρο της προσοχής σε τέτοιο βαθμό το έλλειμμα και η ανάγκη περιορισμού της κρατικής σπατάλης. Επιτέλους απαλλασσόμαστε από την ιδέα ότι το κράτος είναι πιο σημαντικό από την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωνε ο Μπαρόζο το 2004.
Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονταν από μια άγρια περικοπή μισθών και λαϊκών εισοδημάτων, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Ε.Ε. Κι όλα αυτά για να τηρηθεί αυστηρά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ευρωζώνης. Σας θυμίζει τίποτε;
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η πορτογαλική οικονομία να βυθιστεί σε μια ύφεση, από την οποία δεν έχει βγει ακόμη, ενώ σήμερα την οδηγεί στη χρεοκοπία και τον μηχανισμό στήριξης.
Η επίσημη ανεργία από το 4,1% το 2002 εκτινάχθηκε στο 6,4% το 2004, για να φτάσει σήμερα να είναι γύρω στο 10%. Η φτώχεια από το 13% του πληθυσμού έφτασε σε τρία χρόνια στο 18%, ενώ σήμερα υπερβαίνει το 20%.
Η κοινωνικά ανάλγητη και καταστροφική πολιτική του Μπαρόζο για να στηριχθεί το «ισχυρό» ευρώ οδήγησε πολύ γρήγορα στην πολιτική κατάρρευση της κυβέρνησής του.
Όμως, πριν συμβεί αυτό, ο εν λόγω κύριος φρόντισε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν το 2004 εγκαταλείποντας την πρωθυπουργία της χώρας του. Βλέπετε, είχε πρωτοστατήσει στη «συμμαχία των προθύμων» του Τζορτζ Μπους και, παρά την άγρια λιτότητα, βρήκε τα αναγκαία κονδύλια για να στείλει στρατό στο Ιράκ.
Φυσικά η κυβέρνηση του κ. Μπαρόζο, όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιου είδους κυβερνήσεις, πνίγηκε στα σκάνδαλα. Το χειρότερο όμως απ’ όλα, που ακόμη και σήμερα κατατρέχει τον εν λόγω κύριο, είναι το σκάνδαλο παιδεραστίας το 2004 σε ένα κρατικό ίδρυμα της Λισσαβώνας. Την εποχή που δραπέτευσε ο Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν, ο πορτογαλικός Τύπος έβριθε από ιστορίες που συνέδεαν πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη του κόμματός του, αλλά και τον ίδιο, με ένα τεράστιο κύκλωμα παιδεραστίας, που είχε μετατρέψει τα κρατικά ιδρύματα και γενικά την Πορτογαλία σε παράδεισο αυτού του είδους. Ο κύριος αυτός δεν λογοδότησε ποτέ για όλα αυτά.

Aυτός λοιπόν ο μερακλής Μπαρόζο-τι σημαίνει άραγε η "εμπλοκή" σε σκάνδαλο παιδεραστίας-έκανε πρωθυπουργό στην Ελλάδα τον Λουκά Παπαδήμο και φυσικά έπεται συνέχεια.
Είναι ο ίδιος που αγωνιά για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα. Και φυσικά όποιος αγωνιά παίρνει τα μέτρα του.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τα στελέχη εταιρίας επικοινωνίας έχουν αναλάβει έναντι αδράς αμοιβής την βρώμικη δουλειά.

Είχαν καταφέρει ήδη να φέρουν σε πέρας με επιτυχία τις δύο πρώτες αποστολές τους που δεν ήταν άλλες από την ηθική εξόντωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τον εκφοβισμό του Λάκη Λαζόπουλου.

Αίφνης η Ζωή χάθηκε από το προσκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και αρκέστηκε να δίνει κάποιες μάχες για την τιμή των όπλων, όπως η πρόσφατη στη Βουλή. Τα σεξιστικά υπονοούμενα σε βάρος της κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.
Η σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου έχει μετατραπεί σε μια μίνι-Στάζι και κατευθύνει από δω τον πόλεμο εξόντωσης των ανεπιθύμητων.

Με την ίδια διαδικασία και μέσα κυρίως από το διαδίκτυο στήθηκε μια βιομηχανία απειλητικών μηνυμάτων κατά του Λαζόπουλου και ο Λάκης έκανε πίσω.
Τελευταίος στόχος της Εταιρίας που ανέλαβε την βρώμικη δουλειά ήταν ο εντοπισμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τύπου Γλέζου και Παναγούλη.

Αυτοί είναι βούτυρο στο ψωμί της Εταιρίας μια και με την βοήθεια των στρατευμένων δημοσιογράφων μπορούν να προβούν ανά πάσα στιγμή σε κάθε είδους απίθανη δήλωση η οποία αφού αναπαραχθεί θα κάνει τη ζημιά.

Όσο για τα κρυμμένα στις σουίτες του Hotel Majestic Barrière "μυστικά" του Ζοζέ Μπαρόζο αυτά θα δουν το φως της δημοσιότητας όταν τα πραγματικά αφεντικά του αποφασίσουν να τον ξεφορτωθούν...Όπως συνέβη με τον Ντομινίκ Στρος Καν...

Από ........ kourdistoportocali