Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κόλαφος η έκθεση του ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ύφεση με μείωση τιμών... αλλά και μισθών

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com



   Κάτω από τις προβλέψεις Κομισιόν και συγκυβέρνησης για ανάπτυξη 0,6%...

Η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει, με τη συμβολή της αυξημένης τουριστικής κίνησης και της βελτίωσης της εμπιστοσύνης, όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών - μελών του (Economic Outlook).

Ο ρυθμός ανάπτυξης θα γίνει σταδιακά θετικός κατά τη διάρκεια του 2014, επισημαίνει η έκθεση, ενώ θα γίνει ισχυρότερος το επόμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη των διεθνών αγορών και η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα θα δώσουν ώθηση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις.
Συνολικά, ωστόσο, για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης -0,3% για την Ελλάδα και ανάπτυξη 1,9% για το 2015, μετά από -3,9% του 2013.

Όσον αφορά στην ανεργία, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι θα μειώνεται αργά και ότι θα διαμορφωθεί εφέτος στο 27,1% και το επόμενο έτος στο 26,7% από 27,3% το 2013.

 Η σημαντική υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα θα οδηγήσει στη συνέχιση της μείωσης των τιμών και των μισθών, αν και ο ρυθμός μείωσης θα περιορισθεί, σημειώνει η έκθεση.
 Ο πληθωρισμός - εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή - προβλέπεται να μειωθεί κατά 1,1% εφέτος και 1% το επόμενο έτος, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να παραμείνει πλεονασματικό (0,2% του ΑΕΠ φέτος και 0,8% του ΑΕΠ το 2015).

Η έκθεση τονίζει ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2013, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από το στόχο. Σημειώνει ότι χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή για να μειωθεί το υψηλό επίπεδο του χρέους και ότι πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν οι αυτόματοι σταθεροποιητές κατά τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής.
Μία πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, «για παράδειγμα μία επιμήκυνση των λήξεων των υφιστάμενων δανείων και μείωση των επιτοκίων τους, μπορεί να είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα».

Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται να διαμορφωθεί εφέτος στο 2,5% του ΑΕΠ και το 2015 στο 1,4% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τον ορισμό της συνθήκης του Μάαστριχτ, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 177,7% του ΑΕΠ φέτος και το 177,2% του ΑΕΠ το 2015. Η ανάκαμψη της οικονομίας εξαρτάται επίσης, σημειώνει η έκθεση, από την καλύτερη πρόσβαση στις πιστώσεις, κάτι που υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής σχεδίων για την αναδιάρθρωση των ισολογισμών των τραπεζών. Η περαιτέρω μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, θα ενισχύσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Παγκόσμια οικονομία
Η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με την έκθεση, θα ενισχυθεί την επόμενη διετία, αλλά απαιτούνται επείγουσες δράσεις ακόμη για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να αντιμετωπισθούν οι κληρονομιές της κρίσης. Η έκθεση προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις 34 χώρες του Οργανισμού θα επιταχυνθεί στο 2,2% το 2014 και το 2,8% το 2015, ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,4% φέτος και 3,9% το 2015.

Ο ΟΟΣΑ τονίζει μία σειρά από αναγκαίες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάκαμψης. Η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει χαλαρή, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, όπου χρειάζεται μία περαιτέρω μείωση του επιτοκίου, με δεδομένο τον χαμηλό και φθίνοντα πληθωρισμό, και στην Ιαπωνία, όπου οι αγορές ομολόγων πρέπει να συνεχισθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στις ΗΠΑ, όπου η ανάκαμψη είναι πιο εδραιωμένη, οι αγορές ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα (Fed) πρέπει σταδιακά να εξαλειφθούν κατά τη διάρκεια του 2014 και τα επιτόκια να αυξηθούν κατά τη διάρκεια του 2015. Με τις χρηματοπιστωτικές αδυναμίες να παραμένουν στην Ευρώπη, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη η βελτίωση της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος , η ολοκλήρωση μίας πλήρους τραπεζικής ένωσης και η διατήρηση της δυναμικής για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ των πιο αναπτυγμένων οικονομιών, ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει στο 2,6% φέτος και 3,5% το 2014. Για την Ευρωζώνη αναμένεται ανάπτυξη 1,2% φέτος και 1,7% το 2015 και στην Ιαπωνία κοντά στο 1,2% εφέτος και το 2015.

Από ..........  epikaira

                     

Ερχονται απολύσεις σε 14 οργανισμούς του Δημοσίου -Από κόσκινο πτυχία και πιστοποιητικά

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Από τους υπαλλήλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και ολοκληρώνεται το οκτάμηνο χωρίς να έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση, αλλά και από όσους εντοπιστούν να έχουν διοριστεί στο Δημόσιο από την «πίσω πόρτα», με πλαστά πιστοποιητικά, πτυχία και άλλα, θα καλυφθεί ο στόχος για τις 11.000 απολύσεις εντός του 2014.

Σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις 14 Ανώνυμων Εταιριών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εγκυρότητας των πτυχίων και των υπόλοιπων πιστοποιητικών των υπαλλήλων τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξής διοικήσεις οργανισμών:
  • ΟΣΥ
  • Σταθερές Συγκοινωνίες
  • ΟΣΕ
  • Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
  • ΜΟΔ
  • Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
  • Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα
  • ΟΚΑΝΑ
  • ΚΕΛΠΝΟ
  • Οργανισμός Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων
  • Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων
  • ΕΛΓΑ
  • ΟΔΙΕ
  • Αττικό Μετρό

Ο έλεγχος εποπτεύεται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις διευθύνσεις διοικητικού στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο. Ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των ελέγχων.


Από .........  iefimerida

Από τη φυλακή στη Βουλή με χειροπέδες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com


Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία. Οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής θα μεταφερθούν στο Κοινοβούλιο για να λάβουν μέρος στη συζήτηση και στην ονομαστική ψηφοφορία, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους στην Ολομέλεια του Σώματος.

Οι δύο βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από τις φυλακές με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας και φορώντας χειροπέδες, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο της Βουλής από τις φυλακές Ναυπλίου και Κορυδαλλού όπου κρατούνται.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη μεταγωγή των βουλευτών
Η ΕΛ.ΑΣ έχει ετοιμάσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την μεταγωγή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τις φυλακές στην Βουλή. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Για την μετακίνησή τους εντός του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής.
Μάλιστα, συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη υποστήριξαν πως θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται στις περιπτώσεις μεταφοράς κρατουμένων σε δικαστήριο.

Το κατηγορητήριο για τους δύο Χρυσαυγίτες
Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους Στάθη Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.
Παράλληλα θα εξεταστούν και οι αιτήσεις για την άρση ασυλίας του βουλευτή Νίκου Μίχου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (ανεξάρτητος) για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σόου ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή
Η μεταγωγή των βουλευτών της ΧΑ με χειροπέδες στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει «πάτημα» για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μετατρέψουν τη διαδικασία σε τηλεοπτικό σόου και με τους συνήθεις τρόπους -μη κοινοβουλευτικούς- φωνές και κραυγές να προκαλέσουν για μία ακόμα φορά σκηνές χάους στο Κοινοβούλιο.

Ποια θα είναι η διαδικασία της συζήτησης
Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα, για άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων.

Για τη διευκόλυνση και μόνο της ονομαστικής ψηφοφορίας, καταρτίζεται ψηφοδέλτιο, στο οποίο ο κάθε βουλευτής αναγράφει το όνομά του, την εκλογική του περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, διότι αυτό απαιτεί η φανερή ψηφοφορία.

Η απόφαση της εισαγγελίας φυλακών να δώσει άδεια να παραστεί ο Γιώργος Γερμενής στη Βουλή, θεωρείται πρόκριμα και για τους υπόλοιπους προφυλακισμένους. Νομικοί της Βουλής σημείωναν ότι οι αποφάσεις των εισαγγελέων, για το εάν εγκρίνουν ένα αίτημα ή όχι, κρίνεται αυτόνομα και ανάλογα με τις περιστάσεις που συντρέχουν.

Από ............  iefimerida

Ευρωεκλογές 2014: Το πρώτο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Διάρκεια 2:22 έχει το πρώτο video της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών.

 Το σύνθημα που επέλεξε η Συγγρού είναι «Σταθερά Βήματα Μπροστά» και στο σποτ «διαφημίζονται» όσα έγιναν από τον Ιούνιο του 2012 και μετά. Το προεκλογικό video της Νέας Δημοκρατίας κινείται στην... πεπατημένη των προεκλογικών σποτ που έχουμε συνηθίσει. Το πριν, το μετά και το... μέλλον. Ξεκινά με εικόνες ασπρόμαυρες εικόνες από επεισόδια στην Αθήνα και κλειστά μαγαζιά και στη συνέχεια, το πλάνο γίνεται... έγχρωμο και τονίζεται η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Στο video υπάρχουν δηλώσεις του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Μπαράκ Ομπάμα που μιλούν με αισιοδοξία για την Ελλάδα και στη συνέχεια υπάρχει η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

 

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com