Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα -Αναλυτικά τα κριτήρια

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Τεχνικές λεπτομέρειες απομένουν για τις οριστικές ανακοινώσεις επί του κοινωνικού μερίσματος, καθώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που είχε μεταδώσει το iefimerida εδώ και ημέρες.

Το εισόδημα αναφοράς ορίστηκε στις 6.000 ευρώ για άγαμο και με σύστημα ανάλογο αυτού που εφαρμόζεται για το οικογενειακό επίδομα, θα προσαυξάνεται κατά 1/3 για τη σύζυγο και 1/6 για κάθε παιδί. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι για μια 3μελή οικογένεια ο «κόφτης» μπαίνει στις 9.000 ευρώ, για μια 4μελή στις 10.000 ευρώ κ.ο.κ.

Τονίζεται ότι σε αντίθεση με το οικογενειακό επίδομα, δεν προβλέπεται απομείωση του επιδόματος για όσους έχουν υψηλότερο εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι υπερβαίνουν τον πήχη έστω κατά μερικά ευρώ, θα χάνουν το επίδομα.

Οσον αφορά στο ύψος του επιδόματος, ανέρχεται στα 500 ευρώ για ένα άτομο, με προσαύξηση 166,70 ευρώ για τη σύζυγο και 83,30 ευρώ για κάθε παιδί. Έτσι, μια 3μελής οικογένεια θα λάβει 750 ευρώ και μια 4μελής οικογένεια 833,30 ευρώ.
Το επίδομα θα δοθεί εφάπαξ και θα χρειαστεί να υποβληθούν ηλεκτρονικές αιτήσεις, έτσι ώστε να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ.

Πλαφόν αξίας ακίνητης περιουσίας
Πέρα από τα εισοδηματικά όρια προβλέπεται και πλαφόν αξίας ακίνητης περιουσίας και συγκεκριμένα στις 125.000 ευρώ για άγαμο και στις 250.000 ευρώ για ζευγάρι, χωρίς προσαύξηση λόγω παιδιών και χωρίς να εξαιρείται η πρώτη κατοικία.
Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί πώς ακριβώς θα εντοπίσει το υπουργείο Οικονομικών τους φοροφυγάδες, με δεδομένο ότι δικαιούχοι δεν θα είναι μόνο μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανεξαρτήτως αν έχουν κάνει διακοπή εργασιών, όπως και οι αγρότες οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται κάτω από τα σχετικά εισοδηματικά όρια, αφού φορολογούνταν με βάση αντικειμενικά επίπεδα εισοδήματος.


Από .......   iefimerida

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση! Ντέρμπι μέχρι την τελευταία στιγμή - Εκτόξευση για το Ποτάμι - Τι λένε οι πολίτες για τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Το 57% των ψηφοφόρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση διαφωνεί με την παραίτηση της κυβέρνησης
- Η μεγάλη πλειοψηφία σε ποσοστό 72,9% επιθυμεί πάση θυσία την παραμονή της χώρας στο ευρώ
- Το 73,4% δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα
- Το 82,1% των πολιτών θέλουν να αποχωρήσει από την πολιτική ο Γιώργος Παπανδρέου
-
 Από την τελευταία δημοσκόπηση μικραίνει η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μία δημοσκόπηση στη σκιά των αποκαλύψεων Μπαλτάκου έρχεται από την εταιρεία GPO για λογαριασμό του Mega, που δείχνει τις επιπτώσεις στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες θεωρούν σημαντική την υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου και αυτό αποτυπώνεται και στα ποσοστά. Το 42,9% τη θεωρούν πολύ σημαντική, το 15,9% αρκετά σημαντική, ενώ λίγο σημαντική το 14% και καθόλου σημαντική το 16,6%.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ πως στην κυβέρνηση υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες που υπονομεύουν την κυβερνητική πολιτική, το 60,8% συμφωνεί με αυτή την άποψη, ενώ το 30% διαφωνεί.

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ.κ. Δένδια και Αθανασίου η πλειοψηφία οριακά διαφωνεί σε ποσοστό 48,6% έναντι 42,8% που συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Για την άποψη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον Τάκη Μπαλτάκο, η πλειοψηφία σε ποσοστό 57% διαφωνεί με αυτό και το 37,5% διαφωνεί.

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Με 0,7% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία GPO.



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 19,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,2%
ΕΛΙΑ 5,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7%
ΔΗΜΑΡ 2,8%
ΚΚΕ 6,7%
ΠΟΤΑΜΙ 8,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%
ΛΑΟΣ 1,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1%
ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ 1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 13,9%


Πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22,1%
ΣΥΡΙΖΑ 21,2%
ΕΛΙΑ 5,8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 4,3%
ΔΗΜΑΡ 3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  6,8%
ΚΚΕ 6,8%
ΠΟΤΑΜΙ 8,5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 13,6%

Η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί να συμβάλει με την ψήφο του στις ευρωεκλογές στην πολιτική σταθερότητα της χώρας με τα ποσοστά να έχουν ως εξής:

- Πολιτική Σταθερότητα της χώρας: 52,4%

- Ανατροπή της σημερινής Κυβέρνησης: 39%

- Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ: 8,6%


Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πρέπει να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εθνικές εκλογές οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

- Ναι / Μάλλον ναι: 42,5%

- Όχι / Μάλλον όχι: 54,4%

- Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ: 3,1%


Η δημοσκόπηση για την οικονομία


Η δημοσκόπηση δείχνει αύξηση του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ πάση θυσία. Συγκεκριμένα, θετικά σε αυτό απαντά το 72,9% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Φεβρουάριο ήταν το 65,5%, ενώ όχι στη ζώνη του ευρώ απαντά το 25,1%, ποσοστό που έχει μειωθεί από το 31,5%.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν με ποιού κόμματος τις προτάσεις συμφωνούν περισσότερο;


Νέα Δημοκρατία 22,2%
ΣΥΡΙΖΑ 18,1%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%
Χρυσή Αυγή 3,5%
ΔΗΜΑΡ 2,7%
ΚΚΕ 5,3%
ΚΑΝΕΝΟΣ 30,6%

Οι πολίτες απάντησαν και στο εάν συμφωνούν ή όχι στο γεγονός πως η κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι θεωρούν πως η χώρα βγαίνει από την κρίση. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 68,1% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 30,1%.

Στην ερώτηση για το εάν η χώρα χρειάζεται νέο μνημόνιο με την τρόικα, η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 91,5% λέει όχι, ενώ μόλις το 6,7% απαντά ναι και σε αυτό το ποσοστό οι απαντήσεις προέρχονται από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους σε ποσοστό 63,2% κρίνουν αρνητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ το 36% απαντά πως είναι θετικές οι προσπάθειές της.

Ομοίως οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 71,5% κρίνουν αρνητικά το έργο της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 27,2% το κρίνει θετικά. Μάλιστα, υψηλό είναι και το ποσοστό που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος ακόμα να κυβερνήσει σε ποσοστό 73,4%, ενώ το 25,1% θεωρεί πως είναι έτοιμος.

Οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο ερώτημα για το ποιόν θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 42,7%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ποσοστό 27,2%. Στη δεύτερη θέση σε αυτή την  ερώτηση είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 29,4%.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τον οποίο οι πολίτες φαίνονται να είναι ξεκάθαροι. Συγκεκριμένα, η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 82,1% επιθυμούν ο Γιώργος Παπανδρέου να αποχωρήσει από την πολιτική, το 11,3% να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ και το 2,7% να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Από .......  newsit

Κασιδιάρης για εισαγγελέα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Η Ρ.Μακρή στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com