Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Συκιώτης μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε στα Καμένα Βούρλα, όλα δείχνουν ότι έχει πάρει κεφάλι έναντι όλων των άλλων υποψηφίων, με πολλές πιθανότητες να πάρει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog από αναγνώστη

Πραγματοποιήθηκε  με  μεγάλη  επιτυχία  στο Ξενοδοχείο  Ωκεανίς  στα Καμένα  Βούρλα  η  χθεσινή  συνάντηση  που  είχε  ο  υποψήφιος  Δήμαρχος  Μώλου –Αγ. Κωνσταντίνου κ.  Συκιώτης.

Στη  συνάντηση  αυτή  παρευρέθηκαν  γύρω  στα  40  άτομα  από  τα  Καμένα Βούρλα  που  καλύπτουν  όλες  τις  παραγωγικές  τάξεις.

Μεταξύ  αυτών  παρευρίσκοντο  από  τα  Καμένα  Βούρλα  ο  κ.  Μακρυνίτσας Δ. , ο κ. Τρίγκας Γ., ο κ.  Τρίγκας Η. ,  ο  κ.  Ταταρίδας Γ., ο  κ. Μπασάνος  Α. , ο κ.  Γκολφομήτσος Γ. , η  κ. Μπήτα Γ. , η κ.  Κούκουνα ., ο κ. Αδάμ Σ. , ο κ.  Ηλιόπουλος Μ. , ο πρώην Δήμαρχος  κ.  Κεφάλας κ.α.  Από  το  Ρεγκίνι  ο  Νότης .  ο  κ.  Γεωργίου  ο  Στρατηγός. Από  το  Καινούριο  ο  κ.  Καλύβας  Π. , ο κ. Δημητρακάκης Φ ,.        Ο κ.  Τσώμος από τον  Μώλο . , ο  κ. Μπατσογιάννης κ.α

Στη  συζήτηση  που  έγινε  ανταλλάχτηκαν  απόψεις  και  κατατέθηκαν προτάσεις  μέσα  από   τις  οποίες  μπορεί  να  υπάρξει  καλύτερη  Τουριστική  ανάπτυξη  των  Καμένων  Βούρλων. 

Ο  κ. Ταταρίδας Γ.  έθεσε   δύο  ερωτήματα  προς  τον  υποψήφιο  Δήμαρχο  κ.  Συκιώτη και  τους  υποψηφίους  δημοτικούς  συμβούλους  του  Αγ. Κωνσταντίνου που παρευρίσκοντο  στη  συνάντηση αυτή.

 Κύριοι  για  να  μπορέσω  να ζητήσω  ψήφο  από  τους  Δημότες  των  Καμένων  Βούρλων   και   για  να  είμαι  υποψήφιος  μαζί  σας,    πρέπει   να  μην  υπάρχουν  τριβές  μεταξύ  μας  σε  δυο  καίρια ζητήματα  που  ταλάνισαν  την  προηγούμενη  Δημοτική  Αρχή.

Το  ένα  είναι  το  όνομα του ενιαίου  Δήμου  στο  οποίο  δεν  υπάρχει  το  όνομα  των  Καμένων  Βούρλων  και  το  άλλο  είναι  η  εμμονή  της  προηγούμενης  Δημοτικής  Αρχής  να  μεταφέρει και τα  λύματα  του  Αγ.  Κωνσταντίνου  στον  παράνομο  λειτουργούντα  Βιολογικό  και  αποδέκτη  των  Καμένων Βούρλων.

Ο  υποψήφιος  Δήμαρχος  κ.  Συκιώτης  και  οι  υποψήφιοι  δημοτικοί  σύμβουλοι  κ.  Βούλγαρης  και  κ.  Παπαγρηγορίου που  παρευρίσκοντο  του  Αγ.  Κωνσταντίνου δεσμεύτηκαν :  

  Πρώτον  ότι  με  την  καινούργια  Δημοτική  αρχή  δεν  νοείται  να  υπάρξει   ενιαίος  Δήμος   χωρίς  το  όνομα  των  Καμένων  Βούρλων.

Δεύτερον ότι  ο  Άγ.  Κωνσταντίνος   με  την  Νέα  Δημοτική  αρχή   θα  προχωρήσει  σε  μελέτη και   κατασκευή  του  νέου   Βιολογικού  και  αποδέκτη  ανεξάρτητο  από  τον  Βιολογικό  των  Καμένων  Βούρλων   όπως  προβλέπει  το  Γ.Π.Σ  του  Αγίου  Κωνσταντίνου.


Μετά  από  το  ξεκαθάρισμα  αυτών  των  δυο  σημείων  συμφωνήθηκε  να  αναγγελθούν  οι  80   υποψηφιότητες   του  ενιαίου Δήμου  την  άλλη  Κυριακή  13 Απριλίου  στο  Ξενοδοχείο  Γαλήνη .

Ποια είναι τα σενάρια πανικού που κυοφορούν οι κάλπες...

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

ΚΩΣΤΑΣ  ΣΤΟΥΠΑΣ

1) Ποια είναι τα σενάρια πανικού που κυοφορούν οι κάλπες…

Οι προσεχείς εκλογές φαίνεται πως κρύβουν εκπλήξεις και ενδεχομένως και ανατροπές.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εμφανής η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών αριστερής και δεξιάς απόχρωσης. Η άνοδος αυτή θα δημιουργήσει κραδασμούς μέχρι να επιβάλει σαν μόνη ρεαλιστική λύση την φυγή προς τα εμπρός: Την δημοσιονομική και πολιτική περαιτέρω σύσφιξη.

Το σενάριο της διάλυσης συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες…

Στην Ελλάδα οι εκλογές μοιάζουν περισσότερο «βουβές» από ποτέ. Στις δημοσκοπήσεις αυτό διαπιστώνεται από τους δημοσκόπους ως άρνηση μια μεγάλης μερίδας να λάβουν μέρος στη δημοσκόπηση.

Άρα, την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.

Τα πιθανά σενάρια

Ποιες είναι οι πιθανές εκπλήξεις και ποιες συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν;

Κατ’ αρχήν η κυβέρνηση αν και πέτυχε να βγάλει τη χώρα στις αγορές (είναι θέμα ημερών πλέον) σε μια προσπάθεια συμβολικής επίδειξης του τέλους της χρεοκοπίας του 2010 που ξεκίνησε με τον αποκλεισμό της από τις αγορές, ενδέχεται να πληρώσει το κόστος της φοροεπιδρομής.

Η κυβέρνηση πέτυχε ότι πέτυχε «καίγοντας» μέσω της υπερφορολόγησης μέρος των καταθέσεων που έχουν απομείνει, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίζει αν μοιράζει εφαπάξ, σ’ όσους διόριζαν έναντι ψήφων οι «μαυρογιαλούροι» του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τις αριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες. Η αριστερά βγάζει το εαυτό της απ’ έξω αλλά δεν μπορεί να αιτιολογήσει γιατί στα συνδικάτα του δημοσίου είχε σταθερά διπλάσια δύναμη από τα εκάστοτε των εθνικών εκλογών.

Η κυβέρνηση έχει εξοντώσει τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα και ενδέχεται να τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Η κυβέρνηση διατηρούσε την προτίμηση μια μερίδας του εκλογικού σώματος λόγου του τρόμου που προκαλούσε η άνοδος της επιρροής του ασυνάρτητου και μηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ με μοντέλα αναφοράς τη Βενεζουέλα και την Αργεντινή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις βουλευτικές εκλογές μοιάζει καθηλωμένος και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια φθοράς. Αυτό απελευθερώνει δυνάμεις εγκλωβισμένες στη Νέα Δημοκρατία.

Η μοναδική ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει τη εξουσία ήταν το 2012 εν μέσω της «τυφλής» ψήφου της αγανάκτησης που οδήγησε τα άκρα του πολιτικού φάσματος στο επίκεντρο.

Στη διετία που ακολούθησε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να καλύψει τη απουσία ρεαλιστικού σχεδίου για την εξουσία με μια διπλή γλώσσα. Άλλα έλεγαν στο Τέξας και το Βερολίνο και άλλα στο ετερογενές εγχώριο κοινό.

Επιπλέον αποκαλύφθηκαν θέματα όπως οι φοροδιαφυγή προβεβλημένων στελεχών και τιμητών της κρίσης, οι τεράστιες καταθέσεις και επενδύσεις στελεχών πολλά από τα οποία έχουν «γεννηθεί» κομματικά στελέχη και απασχοληθεί μόνο σαν συνδικαλιστές του δημοσίου. Αποκαλύφθηκε το ύποπτο εφάπαξ αρχισυνδικαλιστή του ιδιωτικού τομέα κλπ. Αποκαλύφθηκε πως όχι μόνο εξωσυστημική δύναμη τιμωρίας δεν συνιστούσε αλλά αποτελεί μέρος του βαθιού παρασιτικού συστήματος που χρεοκόπησε, δηλαδή μέρος του προβλήματος.

Όσο θα διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει ορμή εξουσίας τόσο θα επιταχύνεται η φθορά τους επόμενους μήνες της ατυχούς ρεπλίκας του μοντέλου που ανέδειξε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση.

Η Χ.Α.

Η παρουσία της Χρυσής Αυγής απελευθέρωσε ένα εκλογικό δυναμικό του 5-15% το οποίο θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει ένα δεξιό συντηρητικό μπλοκ, ξενοφοβικό, ευρωφοβικό με οικονομικό μοντέλο τον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και τον προστατευτισμό. Και να εξαφανιστεί η ΧΑ η μερίδα αυτή θα αναζητήσει εκπροσώπηση.

Την περίοδο της αγανάκτησης και της τυφλής αντιμονημονιακής ρητορικής το μπλοκ αυτό θα μπορούσε να ήταν πλειοψηφικό, αν δεν ήταν η ναζιστική Χ.Α. ο άξονας πολιτικής του έκφρασης.

Ανάλογα ένα υπόλοιπό 5%-15% αποτελεί ένα αριστερό συντηρητικό μπλοκ (μέρος ΣΥΡΙΖΑ +ΚΚΕ) ευρωφοβικό, με οικονομικό μοντέλο επίσης τον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό και τον προστατευτισμό.
Ιστορικά αυτά ήταν τα όρια της αριστεράς τον τελευταίο αιώνα.

Το ζητούμενο για το μέλλον της χώρας είναι πως θα διαμορφωθεί το υπόλοιπο σκηνικό της δεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς ή της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς που θα συνθέτουν και τις μελλοντικές κυβερνητικές πλειοψηφίες και το στίγμα της χώρας στο παγκόσμιο χάρτη.

Το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης έχει αρχίσει αν ανατρέπεται από τη στιγμή που τα δυο μεγαλύτερα κόμματα μετά βίας ξεπερνάνε το 20%.

Τα αποτελέσματα των προσεχών αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών αναμένεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις, ανάλογα και προς την κατεύθυνση που θα διαμορφωθούν.

2) Γιατί δεν τρομάζουν την αγορά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ...

Στο τέλος του χρόνου η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ πιθανό να γράψει υψηλότερα. Τούτο δεν σημαίνει πως μπορεί να μεσολαβήσει μια σκληρή διόρθωση.

Πότε θα συμβεί αυτό; Όταν και οι πλέον δύσπιστοι θα έχουν πεισθεί πως για την Ελλάδα τα χειρότερα είναι πίσω. Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο πως τις τελευταίες δυο εβδομάδες η αγορά με πολύ θετικές ειδήσεις αδυνατεί να γράψει υψηλότερα.

Βλέπε:Γιατί δεν τρομάζουν την αγορά ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ...

3) Η κατάντια του νεοφιλελευθερισμού των βελανιδοφάγων...

Όταν πριν από (φευ) αρκετά χρόνια πήγα στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Λονδίνο και ζήτησα να βγάλω ένα εισιτήριο λεωφορείου για το Birbinham (περ. 180 km και 2 ώρες διαδρομή στον M1) μου τέθηκαν δύο ερωτήματα α) Με ποια εταιρεία λεωφορείων θα θέλατε να ταξιδέψετε και β) Θέλετε ένα εισιτήριο, μετ΄ επιστροφής, εβδομάδας, κλπ. Μάλλον δεν καταλαβαίνω τι λένε, σκέφθηκα.

Από ...........  capital


Πηγή:www.capital.gr

Αντίδοτο η οικονομία στη «σκόνη» Μπαλτάκου

Αναρτήθηκε από ......   energoipoliteskv.blogspot.com



Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μετά την παρέμβαση Σαμαρά και παρά τα όποια πυροτεχνήματα των χρυσαυγιτών περί νέων αποκαλύψεων το θέμα Μπαλτάκου κλείνει κάπου εδώ για την κυβέρνηση, αν και σήμερα η επικαιρότητα θα έχει αρκετή «δόση» ίντριγκας αφού ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης καταθέτει, ως μάρτυρας, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η καταγραφή της συνομιλίας του στο επίμαχο βίντεο με τον Κασιδιάρη.

Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν συμφωνήσει ότι η κυβερνητική σταθερότητα δεν πρόκειται να μπει σε κίνδυνο ούτε από τα παιχνίδια της Χρυσής Αυγής ούτε από τις τάσεις εσωστρέφειας που έδειξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά από κάποια «φίλια» πυρά που αντηλλάγησαν στη Βουλή κυρίως με πρωτοβουλία των «πράσινων» στελεχών.

Σίμος Κεδίκογλου: Οποιος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, φεύγει

Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να κάνει «ροντέο» την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού στήριξε ολόθερμα τον κ. Σαμαρά έριξε τους τόνους με τον Γ. Παπανδρέου, σε μία εμφανή προσπάθεια να μην αναζωπυρώσει ένα «μέτωπο» που μπορεί να κοστίσει στην κυβερνητική συνοχή.

Το Μαξίμου σχεδιάζει στροφή στα θέματα της οικονομίας ενόψει της επικείμενης άφιξης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή όπου θα μπει η τελική σφραγίδα για την έναρξη του Αναπτυξιακού Ταμείου για την Ελλάδα εντός του Απριλίου.

Αυτό, ωστόσο, που «καίει» όσο τίποτα άλλο την Αθήνα είναι να πάρει μια σαφή δεσμευτική δήλωση, έστω και πίσω από τις κλειστές πόρτες, για το σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου έχουν λόγους να χαμογελούν για την υπόθεση Μπαλτάκου και δεν το κρύβουν.

Μετά το άδοξο τέλος της πρότασης μομφής που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γ. Στουρνάρα, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα έψαχναν κάτι που θα μπορούσε να δώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ευκαιρία να ακυρώσει την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης.

Η περίπτωση Μπαλτάκου, όπως περιμένουν και στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συντηρηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ως επιχείρημα αιχμής για το σύστημα εξουσίας της κυβέρνησης και πλέον όλοι στην Κουμουνδούρου έχουν πάρει «γραμμή» να μιλούν για «ευθύνες Σαμαρά» και όχι για «ευθύνες Μπαλτάκου».

Η λεπτή γραμμή των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή τριβή με τα κυβερνητικά στελέχη είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

Ήδη Σαμαράς και Βενιζέλος ταυτίζουν ευθέως την επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα με τη θεωρία των χρυσαυγιτών περί «πολιτικών διώξεων».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι αυτή η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά και θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος αν κληθεί να υπογράψει μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, την οποία θα έχουν φέρει στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. του Π. Καμμένου -που ήταν το μοναδικό κόμμα το οποίο κράτησε διαφορετική στάση στην επιτροπή δεοντολογίας για την άρση ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών της Χ.Α., δηλώνοντας «παρών» και ζητώντας να δοθεί το δικαίωμα της επιστολής ψήφου στους προφυλακισμένους βουλευτές της οργάνωσης.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το πότε θα γίνει η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης επιστρέφει την Τρίτη από τη Λιθουανία και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα βάλει μια τέτοια συζήτηση στη Βουλή λίγο πριν από την άφιξη Μέρκελ.

Η Βουλή την Παρασκευή διακόπτει τις εργασίες της για το Πάσχα και δεν αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι πριν από τις 24 Απριλίου.

Τυπικά η πρόταση μπορεί να συζητηθεί έως τις 3 Μαΐου, δηλαδή τριάντα ημέρες μετά την ημερομηνία υποβολής της.

Αναταράξεις από την υπόθεση Μπαλτάκου

Από  ......  Real

WSJ: Δεν είναι πρόωρη η έξοδος στις αγορές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Δημοσίευμα με τίτλο, «η Ελλάδα πλησιέστερα στην "ανάσταση" των αγορών ομολόγων» φέρει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα, που αφορά σχόλιο του Μπέν Έντουαρντς στη στήλη MoneyBeat, επισημαίνεται ότι δύο χρόνια πριν, η Ελλάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της για να αποφύγει την χρεοκοπία.

Σήμερα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας για έκδοση του πρώτου μακροπρόθεσμου ομολόγου μέχρι τον Ιούνιο.

Μερικοί αναλυτές, ωστόσο, θέλουν αυτή τη συμφωνία να πραγματοποιείται νωρίτερα, όπως οι στρατηγικοί αναλυτές της Commerzbank’s.

Αναφερόμενοι στην πιθανή αναβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s που αναμενόταν (αλλά αναβλήθηκε) την Παρασκευή, οι τελευταίοι επισημαίνουν ότι το παραπάνω ενδεχόμενο «θα ήταν αυτό που χρειαζόταν ώστε η Ελλάδα να εισέλθει στην πρωτογενή αγορά τις επόμενες βδομάδες, πιθανότατα και μέσα στην ερχόμενη βδομάδα».

Οποιαδήποτε συμφωνία θα υπογράμμιζε τη λεγόμενη «αξιοσημείωτη αναστροφή της ελληνικής οικονομίας», μιας οικονομίας για την οποία πολλοί μοιρολάτρες προέβλεπαν ότι θα εξερχόταν της ευρωζώνης καθώς αγωνιζόταν σκληρά να ανταπεξέλθει του υπέρογκου χρέους της (καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό εντός ζώνης του ευρώ περί τα τέλη του 2013, ήτοι 175.6% του ΑΕΠ).

Παρόλα αυτά, η σχεδιαζόμενη πώληση ομολόγου πιθανότατα θα είναι καλοδεχούμενη, σχολιάζει ο Έντουαρντς, μετά τις τελευταίες χαμηλές αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου που καταγράφηκαν την προηγούμενη βδομάδα, ως οι χαμηλότερες από το 2010.

«Δεν θεωρούμε ότι είναι πρόωρη και βιαστική μια επιστροφή της χώρας στις αγορές, καθώς αναμένεται ότι η έκδοση ομολόγου, στη σωστή τιμή και υπό λογικές παραχωρήσεις, θα πάει καλά», επεσήμαναν στους πελάτες τους οι αναλυτές της Morgan Stanley την Πέμπτη, με τις αποδόσεις του επικείμενου πενταετούς ομολόγου να προβλέπονται στο 5.3% περίπου (ή 4.2%, για μια συμφωνία τριών χρόνων).

Από την άλλη, ο διαχειριστής κεφαλαίων Μάρτιν Χάρβεϊ, της βρετανικής Threadneedle Investments επισημαίνει ότι «είναι πολύ δύσκολο να επιχειρηματολογήσει κανείς περί βιωσιμότητας των επιπέδων του ελληνικού χρέους, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του χρέους οφείλεται σε πηγές με μακρές ημερομηνίες λήξης και αξιοσημείωτες περιόδους πληρωμής.

Επομένως, η έκδοση ενός βραχυπρόθεσμου ομολόγου θεωρείται, εύλογα, μια καλή επένδυση, ωστόσο πρέπει να μη ξεχνάμε και το τι συμβαίνει με τα μακροπρόθεσμα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


TO 50% των εμπόρων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



Ένας στους δύο εμπόρους αδυνατεί σήμερα να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε χθες από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της πόλης παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα των εμπόρων με αιχμή του δόρατος την αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον ΟΑΕΕ.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε, «αυτή τη στιγμή θα σας πω ότι το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο».

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις αδρανείς επιχειρήσεις και για τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας η συγκεκριμένη διάταξη να ισχύσει και για τους ενεργούς συναδέλφους του εμπόρους.

«Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 και αυτό ζητάμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα 2/3 του προβλήματος», είπε ο κ. Κορκίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση της ΕΣΕΕ περί παγώματος κεφαλαιοποίησης των οφειλών και μετατροπής σε ασφαλιστικό χρόνο, κάτι που έχει ζητήσει και η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Από την πλευρά του ο κ. Βολουδάκης αναφέρθηκε σε διατάξεις του νόμου που δίνουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων με ευνοϊκό καθεστώς σε όποιον επιθυμεί υποστηρίζοντας ωστόσο ότι στο καθεστώς των ρυθμίσεων έχουν υπαχθεί περίπου μία στις δέκα επιχειρήσεις απ’ αυτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Πρέπει λοιπόν να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα το διορθώσουμε. Ένα πρόβλημα που έχει προκύψει από μια εγκύκλιο του ΟΑΕΕ που ορίζει ότι για να ρυθμίσει κανείς τις οφειλές του, πρέπει να εξοφλήσει προκαταβολικά το τελευταίο δίμηνο του 2013 και όλα τα υπόλοιπα δίμηνα. Έτσι σήμερα χρειάζεται να εξοφλήσει κανείς τρία δίμηνα και σε λίγο θα είναι τέσσερα και ούτω καθ’ εξής».

Αυτή η εγκύκλιος ακυρώνει στην πραγματικότητα όλη την προσπάθεια της δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για τις ρυθμίσεις, συμπλήρωσε ο κ. Βολουδάκης.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας ζητώντας, όπως είπε, «να διορθώσει το λάθος αυτής της εγκυκλίου θέτοντας και άλλα θέματα όπως για παράδειγμα την ανάγκη να επεκταθεί η δυνατότητα της ρύθμισης σε 48 δόσεις και στις οφειλές του 2013».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης έδωσε τα στοιχεία που αφορούν τους επαγγελματίες στα Χανιά λέγοντας ότι ένα ποσοστό 40% δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές.

asfalisinet.gr

Σόιμπλε: «Οχι» σε κούρεμα, «ναι» σε βοήθεια προς την Ελλάδα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com




«Ποτέ ξανά» διαμηνύει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν ερωτάται για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Παρόλα αυτά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές πως δεν θέλει καν να ακούει τη λέξη «κούρεμα», αλλά εμφανίστηκε θετικός για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, με λιγότερο επιβαρυντικούς όρους, χωρίς να θέλει να αναφερθεί στο ύψος του ενδεχόμενου πακέτου.
Παράλληλα σημείωσε πως πιστεύει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με στόχο το 124% του ΑΕΠ το 2020, ενώ απαντώντας στο τι θα άλλαζε στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής τόνισε πως μία αυστηρή δημοσιονομική πολιτική συνιστά προϋπόθεση για την ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι τα «τελευταία οικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η πορεία ήταν σωστή».

Σημείωσε ότι είναι πλάνη πως το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα είναι απόρροια της ευρωπαϊκής πολιτικής, συμπληρώνοντας μην ακούτε όσους ισχυρίζονται ότι υπήρχε ευκολότερος τρόπος. Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός έστειλε και ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές. «Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε και ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ....... iefimerida

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές [ονόματα]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Επί ποδός εκλογών είναι το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επικύρωση του ευρωψηφοδελτίου και την δημοσίευση της ευρωδιακήρυξης που θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 12 και 13 Απριλίου.
Στην Κουμουνδούρου, αισιοδοξούν ότι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο θα δώσουν νέα πνοή και την απαραίτητη δυναμική που χρειάζεται το κόμμα, για να πετύχει μια μεγάλη και καθαρή νίκη, έναντι του βασικού αντιπάλου, της ΝΔ.

Η «συνταγή» του ψηφοδελτίου, όπως είπε στο iefimerida.gr κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, θα είναι «να υπάρξει αμφίδρομη διεύρυνση τόσο προς τη σοσιαλδημοκρατία όσο και προς την κομμουνιστογενή αριστερά» και με τη συμμετοχή των γυναικών να φτάνει στο 50%.

Οι βουλευτές που μπαίνουν στο ευρωψηφοδέλτιο
Έως ότου ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις, σίγουρος υποψήφιος και με απόλυτη ομοφωνία θεωρείται ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Εντωμεταξύ, ζήτημα έχει δημιουργηθεί και με το ασυμβίβαστο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ βουλευτικής και ευρωβουλευτικής ιδιότητας, με αποτέλεσμα να παραμένουν ανοιχτό θέμα οι υποψηφιότητες των κκ Δημήτρη Παπαδημούλη, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σοφίας Σακοράφα.

Τα κομματικά στελέχη
Από τα κομματικά στελέχη, θέση στη λίστα των υποψήφιων θα έχει ο υπεύθυνος οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Στέλιος Παππάς, η Σόφη Παπαδόγιαννη και η Δέσποινα Σπανού, ενώ όπως όλα δείχνουν υποψήφιοι θα είναι και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, η συνδικαλίστρια Ελένη Σωτηρίου, οι στενοί συνεργάτες του Πάνου Σκουρλέτη, Ράνια Σβίγκου και Χρήστος Στάικος, όπως και η Νατάσα Θεοδωροπούλου και ο Γιάννης Μπουρνούς.

Από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών
Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται τα ονόματα των συγγραφέων . Τιμητική πρόταση έχει γίνει στην κυρία Ιωάννα Καρυστιάνη, ενώ ενδεχόμενη είναι και συμμετοχή της κ. Ρέας Γαλανάκη.
Ακόμη, έντονα ακούγονται τα ονόματα των δημοσιογράφων Στέλιου Κούλογλου και Νίκου Ξυδάκη.

Οι πανεπιστημιακοί
Από το χώρο των πανεπιστημιακών, ανάμεσα σε μία λίστα 100 ονομάτων, όλα δείχνουν ότι θα είναι υποψήφιοι οι Συνταγματολόγοι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος, ο Καθηγητής οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Κώστας Δουζίνας, ο Κώστας Βεργόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Χριστόπουλος από το Πάντειο.

Από κοινωνικούς φορείς
Με απαραίτητη την κοινωνική «γείωση», και με 30 περίπου προτάσεις να έχουν συζητηθεί, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να συγκαταλέγονται -όπως πρώτο είχε γράψει το iefiemerida.gr- η συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Σάββας Ρομπόλης από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ο Αντώνης Κανάκης από τους «Γιατρούς του Κόσμου».
Σήμερα, τέλος, κλείνουν οι «διαθεσιμότητες» και είναι προγραμματισμένο η επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Βίτσα, και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Στάθη Λεουτσάκο, Ρούντι Ρινάλντι, Πάνο Λάμπρου και Γιώργο Γαβρίλη να ασχοληθεί με τις προτάσεις για να πάρουν το δρόμο της τελικής έγκρισης.

Από ......  iefimerida

Ελπίδες πως βρήκαν το "μαύρο" κουτί του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines - Νέο θρίλερ στον Ινδικό Ωκεανό

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν συνάδουν με αυτά του μαύρου κουτιού του μοιραίου Boeing
- Το πρώτο σήμα κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά και το δεύτερο 13 λεπτά είπε Αυστραλός αξιωματούχος
- "Δεν έχουμε βρει το αεροπλάνο της Malaysia Airlines ακόμα" προειδοποεί ο συντονιστής των ερευνών
- Εν αναμονή της επιβεβαίωσης αν βρέθηκε το εξαφανισμένο αεροσκάφος
- Σήμερα συμπληρώνονται 30 μέρες από την εξαφάνιση και το σήμα από το μαύρο κουτί θα αρχίσει να εξασθενεί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Την ύστατη ώρα (κυριολεκτικά) θα βρεθεί το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines, που έχει εξαφανιστεί από τις 8 Μαρτίου μία ώρα μετά την απογείωσή από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο;

Ήρθε τελικά η ώρα η γραφτεί ένας τίτλος για την πολύνεκρη τραγωδία χωρίς ερωτηματικό στο τέλος του; Θα δοθούν απαντήσεις στους συγγενείς των 239 επιβαινόντων;

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά, στο τέλος της μέρας, οι προτάσεις που θα γραφτούν θα είναι κατάφαση κι όχι ερώτηση.

Μέχρι τότε υπάρχουν ελπίδες, έρευνες, θρίλερ και ενδείξεις πως ίσως να βρέθηκε το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροπλάνου.

Αυστραλιανό πλοίο που μετέχει στις έρευνες που διεξάγονται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό εντόπισε νέα ηχητικά σήματα τα οποία, όπως ανακοινώθηκε, συνάδουν με εκείνα που εκπέμπει το μαύρο κουτί του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, το πρώτο από τα σήματα που εντοπίστηκε είχε διάρκεια 2 ώρες και 20 λεπτά και το δεύτερο μόλις 13 λεπτά.
«Δεν βρήκαμε το αεροπλάνο ακόμα» έσπευσε να διαμηνύσει Αυστραλός αξιωματούχος, σημειώνοντας πως παρά τις ενδείξεις, απαιτείται επιβεβαίωση πως τα ηχητικά σήματα ανήκουν όντως στο εξαφανισμένο αεροπλάνο.

Η επιβεβαίωση για το αν τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν δυτικά της Αυστραλίας ανήκουν στο μαύρο κουτί του εξαφανισμένου αεροπλάνο όμως μπορεί να χρειαστεί μέρες, δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής της αεροπορίας Angus Houston.

Μόνο που ο χρόνος τελειώνει. Σήμερα συμπληρώνονται 30 μέρες από τη συντριβή του Boeing, που σημαίνει πως οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού τελειώνουν και το σήμα θα εξασθενήσει.

Από .......  newsit

Απειλές Κασιδιάρη

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspogspot.com

 

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος η Μέρκελ"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com