Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ολόκληρη η συνέντευξη Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, μία ημέρα μετά την παραίτησή του, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Τα γραφεία μας τα χωρίζει ένας διάδρομος», σημείωσε ο κ. Μπαλτάκος, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έγιναν πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην πορεία της αποκαλυπτικής συνέντευξής του, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης θυμήθηκε ότι στο γραφείο του τον είχαν επισκεφθεί οι κ. Μιχαλολιάκος και Παππάς με αίτημα την αύξηση των προσώπων που συγκροτούν τη συνοδεία φύλαξής τους.

Στην ερώτηση αν θυμάται το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Δεν θυμάμαι, άλλωστε έχουν περάσει 6 μήνες», ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες...

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία των επαφών με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν δική του και στόχο είχε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να απεγκλωβιστούν οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι και κυρίως οι ένστολοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία.

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μία πολιτική γραμμή. Ο πρωθυπουργός μετά δεν κάθεται να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Εγώ ήξερα ότι η Ν.Δ. πρέπει να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους κυρίως από τους ένστολους και την εκκλησία. Το τι έκανα εγώ μετά για να το πετύχω αυτό, τι μεθόδους χρησιμοποιήσα, τι είπα, με ποιους μίλησα και πως το προσπάθησα», σημείωσε.

Στο ερώτημα δε αν ο κ. Σαμαράς του ανέθεσε να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν μου ανέθεσε τίποτα».

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης  επανέλαβε αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ότι δεν ενημέρωνε τον κ. Σαμαρά για τις κινήσεις του. «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτοεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;».

Ξεκινώντας την αποκαλυπτική συνέντευξη στον realfm 97,8 ο Π. Μπαλτάκος είπε: «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς του ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς.

Προχώρησε δε λέγοντας: «Έφθασα στο σημείο να μου ζητάνε μέχρι και αφιερώσεις για τα βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη. Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει, όπως λένε και άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους. Αποδείχθηκε. Δεν σημαίνει τίποτα. Ο,τι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό κι έτσι έπρεπε να γίνει. Επρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις στρατηγικές και κινήσεις».

Για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό: «Για μένα είναι Αντώνης, εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας», πρόσθεσε ότι η φιλία του με τον Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Νίκο Δένδια είναι διαρκής και ο σεβασμός του προς την κυρία Κουτζαμάνη είναι απεριόριστος.

Και σημείωσε: «Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο συνεκτικό και αρραγή. Είναι παράταξη ευθύνης. Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ιδιαίτερα τους δύο πυλώνες στους οποίους, στηρίζεται για μένα η Ελλάδα, την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Η Ν.Δ. είναι μία κεντροδεξιά παράταξη, η οποία κινδυνεύει εδώ και δύο χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα. Κι αν αυτό συμβεί, θα βγει τελείως εκτός της πρωτοκαθεδρίας του πολιτικού φάσματος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και κανένας δεν πρέπει να το θέλει. Από την Αριστερά, μέχρι τη Δεξιά κανένας δεν πρέπει να επιθυμεί και να εύχεται κάτι τέτοιο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Από .....  Real

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com

 

Ο Μπαλτάκος αιτία για το "ατύχημα"; «Βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Μπαλτάκος αιτία για το `ατύχημα`; «Βόμβα» από τον Γιώργο Παπανδρέου: Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση!


- Αλλάζει η πολιτική ατζέντα μετά τη μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου
- "Οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς" η υπόθεση Μπαλτάκου υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός
- Ξεκαθαρίζει πως δεν εμπιστεύεται πλέον την κυβέρνηση και καλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποσύρει το ΠΑΣΟΚ από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Είχε προηγηθεί η διαφοροποίησή του στο πολυνομοσχέδιο και οι φήμες περί νέου κόμματος

Φαίνεται πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να καταψηφίσει το άρθρο 2 (για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου στον εσωκομματικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και μοιραία επηρεάζει και τη... μοίρα της κυβέρνησης.

Με μια σκληρή ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να πάρει το κόμμα και να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό!

Επί της ουσίας δηλαδή, ζητάει να πέσει η κυβέρνηση!

Μετά το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη για το "παρών" στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση έμεινε να... απολαμβάνει τη "στήριξη" 152 βουλευτών.
Γνωρίζοντας πως οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές πια και το "ατύχημα" πολύ πιο εύκολο να συμβεί, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να παίξει το δικό του παιχνίδι. Και με τον τρόπο που, μέσω της ανακοίνωσής του, θέτει το θέμα, "φωνάζει" πως τη Χαριλάου Τρικούπη πως πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της εξέθρεψε παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, σε μια «εθνικά κρίσιμη στιγμή» και έθεσε σε αμφισβήτηση της ίδιας δημοκρατικής της λειτουργίας, αλλά και των θεσμών της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση «έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος», αλλά «το αντίθετο συνέβη».

«Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης», τονίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δε... στήριξε τις μεταρρυθμίσεις της δικής του κυβέρνησης!

«Έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη φράση «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;», ουσιαστικά ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρίσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και άρα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο - Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αντικαταστάτης Μπαλτάκου;
Μπαλτάκος: To... "κομάντο" της κυβέρνησης "μαύρο πρόβατο" - Η σχέση με τις ΕΔ

"Μας χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές ο γιος του Μπαλτάκου" - Υπέβαλαν μήνυση εναντίον του
Η οργή Μαξίμου για τον Μπαλτάκο
Οι καυτοί διάλογοι Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος: Τα είπα όλα αυτά για να σταματήσουν να με πιέζουν οι χρυσαυγίτες - Πολιτικός σάλος από το βίντεο με τους καυτούς διαλόγους
Βόμβα από τον Ηλία Κασιδιάρη: Έχω βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο να μιλάει για τον Σαμαρά τον Δένδια και τον Αθανασίου

Επεισόδιο με το γιο του Μπαλτάκου στην Βουλή - Όρμησε μαινόμενος στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Βενιζέλος: Δε μπορεί να υπάρχει στην κυβέρνηση ακροδεξιός θύλακας
ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί ο Μπαλτάκος από γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου - Έρευνα για τη γνησιότητα του βίντεο ζητούν τα κόμματα

Από  ..........  newsit