Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Προεκλογικό όργιο με απολύσεις και ρουσφετολογικές προσλήψεις σε δήμους και ΟΤΑ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Μέχρι κι ένα μήνα πριν από τις κάλπες η κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία να συνάπτονται συμβάσεις μίσθωσης έργου, από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα...
Οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, λόγω της κάλπης του Μαΐου, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ξεκινούν από τις 18 Απριλίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση, για να προλάβει να ξετυλίξει χρονικά το πρόγραμμα κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (επιδιώκει να μπουν σε διαθεσιμότητα περίπου 4.000 εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες) αλλάζει τις διατάξεις για τα χρονικά όρια των εκλογικών περιορισμών.

Η νέα ρύθμιση που προτείνει είναι να ξεκινούν οι εκλογικοί περιορισμοί ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές (και όχι δύο μήνες πριν). Επομένως, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.
Παράλληλα, προβλέπεται ότι δεν θα ισχύουν οι εκλογικοί περιορισμοί για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα.

Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», το οποίο αναρτήθηκε στο opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση στις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή μόλις ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο, και ήταν ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 4 Μαρτίου, δηλαδή μία μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Έτσι, αφού παρήλθε άπρακτη η περίοδος συζήτησης και σχολιασμού των σοβαρότατων αλλαγών, η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να προχωρήσει στο σχεδιασμό της. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών τροποποιεί το άρθρο 17 του ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α').

Στόχος της κυβέρνησης είναι, κυρίως, να μην υπάρξουν εμπλοκές στην ένταξη σε κινητικότητα/διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στους δήμους και στις περιφέρειες που προωθεί η κυβέρνηση για να συμπληρώσει τον αριθμό 12.500 «διαθέσιμων», στο πλαίσιο των συμφωνιών της με την τρόικα.

Έτσι, επιφέρει αλλαγή στην πρόβλεψη που ίσχυε ώς σήμερα ότι αναστέλλονται οι πάσης φύσεως προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων.

Το υπουργείο Εσωτερικών, στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνει ότι με την προτεινόμενη διάταξη εξισώνεται εκ νέου η περίοδος αναστολής προσλήψεων και πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με την περίοδο αναστολής λόγω των εθνικών εκλογών.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζει, λόγω της άμεσης ανάγκης στελέχωσης των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης, ιδίως εν όψει των εποχικών θερινών αναγκών αλλά και με σκοπό την άμεση απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ειδικά για τις εκλογές του 2014 εξαιρούνται από την αναστολή των προσλήψεων και των προπαρασκευαστικών αυτών διαδικασιών οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. «Πρόκειται ιδίως για συμβασιούχους με αντικείμενο τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια κ.λπ.».

Τροπολογία για όσους έχουν βγει ήδη σε διαθεσιμότητα
 
Εν τω μεταξύ, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» ορίζεται ότι δεν ισχύει η απαγόρευση λόγω εκλογών των υπηρεσιακών μεταβολών για όσους εργαζομένους έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα.
Στην τροπολογία αναφέρεται ότι «κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών του έτους 2014 και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων στους Δήμους και τις Περιφέρειες αναστέλλεται η έκδοση πράξεων που αφορούν οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού που έχει τεθεί σε κινητικότητα/διαθεσιμότητα βάσει των διατάξεων του ν.4172/2013 (Α' 167).»

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ
 
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής και υπεύθυνος Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Τροπολογία-'δολολοφός' - Απολύονται όλοι οι διαθέσιμοι στις 22.3.2014, απελευθερώνονται απολύσεις-διαθεσιμότητες κατά την προεκλογική περίοδο». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την «υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία» και καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μητρόπουλος, αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22.7.2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, «θα απολυθούν στις 22.3.2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση».
Επίσης υπογραμμίζει ότι οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις «που έχουν συμφωνήσει από κοινού η τρόικα και η συγκυβέρνηση του μνημονίου, θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα».

Από ......  epikaira

Η ξεφτίλα του ΠΑΣΟΚ με έγγραφα

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τι είχε ψηφίσει για το 5ευρω

Παραπαίει το ΠΑΣΟΚ και η κρίση έχει βαρέσει κόκκινο στη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία επικοινωνιακά έχει χάσει το μπούσουλα. Τα τερτίπια που χρησιμοποιεί γυρίζουν μπούμερανγκ στο ίδιο το κόμμα που αποδεικνύεται ακόμη και μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, πολύ μικρότερο ακόμη κι από τα ποσοστά του 3% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το parapolitika.gr αποδεικνύουν ότι η επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη, για την επιβολή του 5ευρου στα νοσοκομεία, ήταν μια απόλυτη γκάφα ολκής καθώς το «εισιτήριο» είχε θεσπιστεί επί της υπουργίας Λοβέρδου κάτι που το ΠΑΣΟΚ ... ξέχασε ή διέγραψε από τη μνήμη του επιλεκτικά.

Ιδού τα ντοκουμέντα της ντροπής για το ΠΑΣΟΚ:

 








Από ... ....  parapolitika

Τι συμβαίνει με το αμάξι του Μανώλη Κεφαλογιάννη;

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Εκτός από το βουλευτικό, διατηρεί ακόμη το αυτοκίνητο που είχε ως γραμματέας του κόμματος; 

Μια αποκάλυψη που προκαλεί φέρνουν στο φως τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και συγκεκριμένα το ένθετο της εφημερίδας, το SECRET, στο οποίο διαβάζουμε: Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης της Ν.Δ., εκτός από το βουλευτικό αυτοκίνητο, διατηρεί και το όχημα που του είχαν δώσει από την περίοδο που ήταν γραμματέας του κόμματος.

Από .....  parapolitika

Τέλος από τα πανεπιστήμια οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές -Ποιες σχολές έχουν τους περισσότερους [λίστα]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



Τέλος στην... φοιτητική τους καριέρα θα πρέπει να βάλουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο του 2014, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές.

Ετσι, όσοι αιώνιοι φοιτητές επιθυμούν να πάρουν το πολυπόθητο πτυχίο τους, θα πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα ταχύτητας μέχρι τον Ιούνιο, καθώς από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ οφείλουν να τους διαγράψουν από τα μητρώα τους.

Φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Ιδρύματα θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα μητρώα των φοιτητών, αφού μέχρι τώρα τόσο τα ίδια όσο και το υπουργείο Παιδείας δεν έβαλαν ποτέ κανόνες στη διάρκεια των σπουδών τους.

Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κοντά στα 180.000 άτομα θα απολέσουν οριστικά τη φοιτητική τους ιδιότητα, αφού ο νέος νόμος προβλέπει ότι όσοι είχαν εισαχθεί στα ΑΕΙ πριν από το 2006 και δεν πέρασαν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα, θα πρέπει τώρα ή να πάρουν πτυχίο ή να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Ποιες είναι οι σχολές με τους περισσότερους μη ενεργούς φοιτητές




Από ....... iefimerida

O προσωρινός πίνακας με τους 356 νέους εργαζομένους της ΝΕΡΙΤ -Ολα τα ονόματα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση ο πίνακας αυτός δεν συνιστά Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων. Καταρτίσθηκε βάσει των στοιχείων που δήλωσαν όλοι οι υποψήφιοι και επιβεβαιώθηκαν με βάση τα έγγραφα (πτυχία, διπλώματα ξένων γλωσσών, πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ, βεβαιώσεις εργοδοτών και ασφαλιστικών ταμείων, αντίγραφα συμβάσεων υποψηφίων, υπεύθυνες δηλώσεις) που υπέβαλαν οι ίδιοι, είτε με την αρχική τους δήλωση, είτε με τη συμπληρωματική.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση δεν μοριοδοτήθηκαν (έχουν δηλαδή μηδενιστεί) όσοι υποψήφιοι δεν υπέβαλαν τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για την επιβεβαίωση των προσόντων που επικαλέστηκαν ότι διαθέτουν με τη δήλωσή τους.

Κατά του προσωρινού πίνακα βαθμολογίας είναι δυνατή η υποβολή ένστασης από αύριο, (Τετάρτη 5 Μαρτίου) μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην προαναφερόμενη ιστοσελίδα, πατώντας στην υπερσύνδεση «ένσταση» που βρίσκεται δίπλα στο όνομα του κάθε υποψηφίου. Με την ένσταση ο υποψήφιος δηλώνει τη διαφωνία του με συγκεκριμένο/α πεδίο/α της βαθμολογίας του, επισυνάπτοντας τα υποστηρικτικά της ένστασης έγγραφα, εφόσον υπάρχουν.

Μετά τον έλεγχο των ενστάσεων θα καταρτισθεί αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης.
Θα ακολουθήσει η βαθμολόγηση από τους Αξιολογητές και η βαθμολόγηση από τη συνέντευξη. Ο τελικός πίνακας κατάταξης θα καταρτισθεί με βάση το άθροισμα των μορίων του αναθεωρημένου πίνακα κατάταξης, της βαθμολογίας των Αξιολογητών και της βαθμολογίας της συνέντευξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις (με μέγιστη βαθμολόγηση τα 5.000 μόρια).

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 72.00.178 και 210 72.00.319.

Διαβάστε όλα τα ονόματα εδώ

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com