Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο το Ποτάμι, τρίτο το ΚΚΕ, στην 4η θέση η ΝΔ!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com






 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Κι όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδεικνύεται ο ιδανικός νεκροθάφτης του δικομματισμού.

Το Ποτάμι έρχεται να πνίξει στην κυριολεξία το δεύτερο πρώην μεγάλο κόμμα των ψευδεπίγραφων υποσχέσεων που δεν είναι άλλο από την ΝΔ. Οι δημοσκόποι έντρομοι διαπιστώνουν ότι το ψευδεπίγραφο "ντέρμπι" ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ δεν είναι παρά μια φαντασίωση των εργολάβων της διαπλοκής. Την ίδια στιγμή το Ποτάμι προκαλεί κραδασμούς στην ΝΔ καθώς ο Σαμαράς διαπιστώνει ότι πλησιάζει το οριστικό και αμετάκλητο τέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ίδιος ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα ιδρύοντας νέο κεντροδεξιό κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" τα ονόματα που θα παρουσιάσει την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι ο Σταύρος, θα προκαλέσουν πάταγο δημοφιλίας καθώς αντιπροσωπεύουν την άλλη Ελλάδα που δεκαετίες τώρα είναι υπόδουλοι στους κομματικούς στρατούς των δύο βαθιά διεφθαρμένων κομμάτων εξουσίας. Είναι οι δικοί μας Πρωταγωνιστές-οι αληθινοί ήρωες της ζωής εκεί έξω. 

 «Καλημέρα σας, είμαστε από μια εταιρεία δημοσκοπήσεων. Θέλετε να λάβετε μέρος σε μια πολιτική έρευνα;». – «Με μεγάλη μου χαρά». – «Σε ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά;». – «Σε κανένα». – «Ποιος πιστεύετε ότι είναι ότι ο επόμενος καταλληλότερος πρωθυπουργός; Ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Τσίπρας;». – «Κανένας από τους δύο». – «Θα σας διαβάσω μια σειρά πολιτικών και θέλω να μου πείτε ποιον συμπαθείτε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου». – «Μην κουράζεστε, βάλτε σε όλους καθόλου». – «Θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;». – «Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Θα σας γελάσω».

 Ο πρόλογος όχι μόνο δεν είναι φανταστικός, αλλά είναι η σύντμηση μιας συνομιλίας που επαναλαμβάνεται ολοένα και συχνότερα τα δύο τελευταία χρόνια στις τηλεφωνικές έρευνες.

Το παραπάνω κείμενο που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι αποκαλυπτικό για το πόσο γραμμένες στ΄ αρχίδια τους έχουν οι πολίτες τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη και οι πιο άσχεστοι είναι υποψιασμένοι για τον χυδαίο ρόλο και την προπαγάνδα που επιχειρούν να περάσουν μέσα από αυτές εκείνοι που τις παραγγέλνουν και τις πληρώνουν.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα εκεί έξω; Ποια θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών;

Ποιος πιστεύει ότι η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ;

 Σύμφωνα λοιπόν με μια ψύχραιμη αποτίμηση που προέρχεται μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες σ΄ολόκληρη την Ελλάδα ανάμεσα σε όλες τις ηλικίες εάν είχαμε εθνικές εκλογές την Κυριακή πρώτο κόμμα θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 34%, στην δεύτερη θέση

Το Ποτάμι με 18%, στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 14% και μόλις στην τέταρτη θέση η ΝΔ με 12%.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεπερνάει πλέον το 2%.

 Aυτές οι εκτιμήσεις μας προετοιμάζουν για ντέρμπυ ανάμεσα στο Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές σε περίπτωση που αυτές διεξαχθούν την Άνοιξη του 2015.

Στην Κουμουνδούρου λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το Ποτάμι καθώς διαπιστώνουν πως εκφράζει μεγάλο μέρος των πολιτών που δεν προσέρχονται καν στις κάλπες. Μάλιστα το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" σας αποκαλύπτει ένα σενάριο που παίζει πολύ δυνατά για την Άνοιξη του 2015.

 Αυτό το σενάριο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να κατεβαίνει στις εκλογές με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, ως αντίπαλο δέος του Θεοδωράκη.

Σ΄ αυτή την περίπτωση εκτιμούν ότι θα πριονίσουν την διαφορά από το Ποτάμι που ως τότε θα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μάλιστα μια συμφωνία για συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σταύρο Θεοδωράκη και Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό.
Μείνετε συντονισμένοι...

Από......... kourdistoportocali