Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποιήσεις των αγροτών την Τρίτη σε Ανθήλη και Κάστρο

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Οι αγρότες της Φθιώτιδας πραγματοποιούν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 14.30μμ μεγάλη κινητοποίηση στην εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης Λαμίας.

Ζητούν την συμπαράσταση των πολιτών του νομού, των παραγωγικών τάξεων και όλων των κατοίκων για να ζητήσουν από κοινού την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους κλάδους της κοινωνίας.

Αντιστοίχως κινητοποίηση το μεσημέρι της Τρίτη στην εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου προγραμματίζουν οι αγρότες της Βοιωτίας, στις 12.00μμ ζητώντας στην συμπαράσταση όλων των πολιτών της Βοιωτίας.

Να θυμίσουμε ότι και στις 2 περιοχές εδώ και καιρό οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ παραπλεύρως των δρόμων ζητώντας την υλοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων τους.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων διοργανώνει παναγροτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

lamiastar.gr

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ασθενείς για να αποφύγουν την ταλαιπωρία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Τα τηλεφωνικά κέντρα δε θα λειτουργούν για 30 ημέρες - Τι θα γίνει με όσους χρειάζονται ακριβά φάρμακα

Διευκρινίσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της υγείας, με το προσωρινό σφράγισμα των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, αλλά και για το μεταβατικό διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία των Πολυιατρείων, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Από σήμερα και για τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή όσο διαρκεί η διαθεσιμότητα – κινητικότητα του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, ανοίγουν νέα κανάλια εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων προς το ΕΣΥ και προς τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς.

Τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, που παραμένουν κλειστά σχεδόν τρεις μήνες, από το τέλος Νοεμβρίου, οπότε άρχισαν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι στο τέλος Μαρτίου με νέα μορφή, δηλαδή ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, που θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες.

Μέτρα για τους ασφαλισμένους

Για το διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, από τα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και από τα Κέντρα Υγείας. Όσοι χρειάζονται ακριβά φάρμακα θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το προσωπικό των οποίων εξαιρείται από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας.

Οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα απενεργοποιηθούν για το διάστημα των 30 ημερών, που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) τα οποία στελέχωναν γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πλέον συσσωρευτεί περισσότερες από 85.000 αιτήσεις ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχει υπογραφεί τροπολογία για μετακίνηση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις επιτροπές των ΚΕΠΑ, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους ενώ, με νόμο του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, έχει εγκριθεί μέχρι και τον Απρίλιο η χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων όσων έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της απεργίας.

Επιπλέον, προγραμματίζεται ετεροχρονισμένος έλεγχος από τα ΚΕΠΑ μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Αναγκαία η διαδικασία της απογραφής των Πολυιατρείων

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία της απογραφής αποσκοπεί στην προστασία των ίδιων των εργαζομένων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Τριμελείς επιτροπές αποτελούμενες από το διοικητικό προσωπικό του κάθε πολυϊατρείου είναι επιφορτισμένες να καταγράψουν λεπτομερώς το υλικό και να παραδώσουν το πρακτικό στις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ. Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε θα την έχει ο ΕΟΠΥΥ και συνεπώς το κράτος.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ζητηθεί η παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων. Έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει κάνοντας σχετική ανάρτηση στο twitter ότι όσοι δεν επιτρέψουν την καταγραφή του υλικού, αναλαμβάνουν και την αστική ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

Η διαδικασία της διαθεσιμότητας – κινητικότητας εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έναν μήνα, αλλά η πλήρης επαναλειτουργία των Μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ αναμένεται ότι θα χρειαστεί άλλον έναν μήνα – τοποθετείται χρονικά στο τέλος Απριλίου. Οι γιατροί όπως και το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων Υγείας –εκτός των φαρμακείων και της κεντρικής υπηρεσίας- θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Όσοι θα επιλέξουν την απασχόληση στο Δημόσιο και κριθούν κατάλληλοι από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης –οι ίδιες που αξιολογούν το σύνολο των ιατρών του Δημοσίου- θα εισαχθούν στο ΕΣΥ με το μισθό και τη βαθμίδα που αναλογεί στα χρόνια προϋπηρεσίας τους βάσει της κλίμακας του ΕΣΥ. Όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των ιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς γιατρούς, ανοίγοντας θέσεις και σε νέους γιατρούς.

protothema.gr

Πρωτοποριακό Κέντρο Μαστού στη Λαμία

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Τα πλέον σύγχρονα συστήματα απεικόνισης για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν ήδη στην πόλη της Λαμίας σε πρότυπο κέντρο Μαστού.

Πρόκειται για το σύστημα ψηφιακής Τομοσύνθεσης μαστού της Hologic το μόνο με πιστοποίηση FDA που ως εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας, βοηθάει στην ανίχνευση 40% περισσότερων παθολογικών ευρημάτων ενώ μειώνει κατά 15% τα ψευδή ευρήματα.

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Κωσταντίνος Ηλιόπουλος, πρακτικά, με την Τομοσύνθεση εντοπίζεται ο καρκίνος σε πολύ αρχικό στάδιο σε μέγεθος μόλις 4 με 5 χιλιοστά όταν με την ψηφιακή μαστογραφία εντοπίζεται σε μέγεθος περίπου του ενός εκατοστού. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο νωρίτερα εντοπίζεται η νόσος τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης.

Με την Τομοσύνθεση μαστού λαμβάνονται εικόνες σε διάφορα επίπεδα, όπως ακριβώς ο αξονικός τομογράφος. Η τεχνική της τομοσύνθεσης προσφέρει νέες δυνατότητες στους ακτινοδιαγνώστες, ειδικά στις περιπτώσεις των πυκνών μαστών, δεδομένου ότι εξαλείφει το πρόβλημα της επιπροβολής των ιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της Τομοσύνθεσης παρέχεται η δυνατότητα βιοψίας και στις 3D λήψεις με αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη και γρηγορότερη η στόχευση των βλαβών, να απαιτούνται λιγότερες εκθέσεις και να εξασφαλίζεται έτσι μειωμένη δόση ακτινοβολίας στην ασθενή.

Η ελαστογραφία ShearWaveTM στον ψηφιακό υπερηχογράφο υψηλής ευκρίνειας της SuperSonic Imagine έρχεται να προσθέσει στην υπερηχογραφική εικόνα των ευρημάτων τα χαρακτηριστικά της σκληρότητας των ιστών με τιμές σε κιλοπασκάλ (kPa) διαχωρίζοντας μια καλοήθη από μια κακοήθη βλάβη.

Σε πολλές περιπτώσεις η πρόσθετη αυτή πληροφορία είναι ικανή να οδηγήσει στην υπερηχογραφική «εικονική» βιοψία δηλαδή την ατραυματική ιστολογική διάγνωση, ενώ κατά τη διάρκεια μιας βιοψίας βοηθά την οδήγηση της βελόνας στο σημείο της κακοήθειας μειώνοντας τα ψευδώς αρνητικά ευρήματα.

Η ελαστογραφία ShearWaveTM  έχει εφαρμογή σε όλα τα όργανα όπως μαστός θυρεοειδής, ήπαρ, προστάτης, μυοσκελετικό κλπ.

Τον παραπάνω πρωτοποριακό τεχνολογικό συνδυασμό ιατρικής απεικόνισης διαθέτουν μόλις 3 κέντρα στην Αθήνα, ενώ το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο Ηλιόπουλος Ιωάννης & Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος ΟΕ στη Λαμία στην οδό Βύρωνος 29 (τηλ. 22310 - 31778) είναι το 4ο στην Ελλάδα και το πρώτο εκτός Αθήνας.





Η εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, που κλείνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της, έχει ως στόχο της την προώθηση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών για την πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου.

Κύρια δραστηριότητά της εταιρείας ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ είναι η διάθεση και τεχνική υποστήριξη ιατρικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης, Διαγνωστικά Κέντρα και Ιδιωτικά ιατρεία.

Συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού και είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό καθώς και την υλικοτεχνική υποδομή για την εκτέλεση έργων turn – key «με το κλειδί στο χέρι», για την παράδοση στο σύνολο μίας Κλινικής, ενός Νοσοκομείου ή ενός Ιατρείου.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνει:

Εκπόνηση μελέτης ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Νοσηλευτικών Μονάδων
• Εκπόνηση μελέτης εγκατάστασης του εξοπλισμού
• Προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού
• Εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
• Διαρκή τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού


Από  .........   lamiareport

Την Δευτέρα ξεκινούν οι συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με εκπροσώπους της ΕΕ και τη ΕΚΤ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ταμείου, σκοπός των συνομιλιών είναι «η επίτευξη συμφωνίας, σε σειρά πολιτικών, που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση» του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για το «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις είχε αναφέρει ότι το θέμα θα εξετασθεί, όταν η αποστολή της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα.

Επίσης, σε ερώτηση για το αν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος οδηγεί σε εξελίξεις για το ελληνικό χρέος ο κ. Ράις είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτό θα σημαίνει ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος της, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα».

Tην περασμένη εβδομάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, με κύριο άρθρο του, τάχθηκε υπέρ της «άμεσης διαγραφής» του ελληνικού χρέους, το «συντομότερο δυνατό», επικαλούμενο την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μολονότι, όπως υπογράμμισε, οι επενδυτές έχουν σταματήσει να ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Από ........  iefimerida

Οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com


Παρθένης για Μ.Κ.Ο.

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Κλούνεϊ για μάρμαρα Παρθενώνα

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com