Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Παπαναγιώτου επίσημα υποψ.Δήμαρχος Μώλου-Αγ.Κων/νου!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τον Δήμο Μώλου-Αγίου-Κωνσταντίνου ανακοινώθηκε χτες από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παπαναγιώτου.

Η αναγγελία έγινε μετά την αποδέσμευση των μελών του συνδυασμού του σημερινού Δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα που την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος.

«Οι σύμβουλοι του συνδυασμού είναι ελεύθεροι να κάνουν τις δικές τους επιλογές ,είτε να συνεργαστούν με άλλα ψηφοδέλτια είτε και να κατέλθουν αν το επιθυμούν οι ίδιοι υποψήφιοι δήμαρχοι» έλεγε προχθές στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο κ. Τετριμίδας.

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γνωστός επιχειρηματίας στα Καμένα Βούρλα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ευρύτερη περιοχή εχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις επαφές του με άλλους δημότες από όλον τον Καλλικρατικό Δήμο και κινείται στον καταρτισμό ψηφοδελτίου.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ


Αγαπητοί συνδημότες,

συνομιλώ καθημερινά με πολλούς από εσάς και εισπράττω τους έντονους προβληματισμούς σας για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των επιχειρήσεων μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν σας κρύβω ότι τους ίδιους προβληματισμούς έχω και εγώ ο ίδιος ως μόνιμος κάτοικος αυτού του τόπου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως πατέρας.

Μετά από ώριμη σκέψη και παροτρύνσεις πολλών συμπολιτών μας πήρα την απόφαση να θέσω τον εαυτό μου ως υποψήφιο Δήμαρχο και να καταθέσω την δική μου αυτοδιοικητική πρόταση για τις προσεχείς εκλογές.

Η πρότασή μου όμως όπως καλά γνωρίζεται, δεν είναι μόνο δική μου, είναι και δική σας. Είναι μία πρόταση η οποία έχει δημιουργηθεί από τα βάθη της ψυχής της τοπικής μας κοινωνίας.

Μια αυτοδιοικητική πρόταση η οποία στηρίζεται όχι σε ένα πρόσωπο αλλά σε ομάδα ανθρώπων αποτελούμενη από νέους, ικανούς, με διάθεση για δουλειά και όραμα για το μέλλον καθώς επίσης και μεγαλύτερους οι οποίοι θα μας δανείσουν τις πολύ σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες τους. 

Πιστεύουμε ότι με ουσιαστική συνεργασία, σκληρή δουλειά, πρωτότυπες ιδέες και ενωμένοι θα δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας .

Είμαστε ένας Δήμος με πολλά πλεονεκτήματα και κάθε δημοτική μας ενότητα έχει την δική της ταυτότητα που πρέπει να αναδείξουμε ξεχωριστά αλλά και ως σύνολο.

Καλώ όλους του δημότες να βαδίσουνε μαζί μου με πίστη για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Ως δήμος αξίζουμε περισσότερα και ενωμένοι μπορούμε να το επιτύχουμε.
Δημήτρης Παπαναγιώτου

Υποψήφιος  Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου-Καμένων Βούρλων


Από ........  lamiafm1

Δημοσκόπηση Public Issue: Κλείνει η ψαλίδα -Με 1,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ -Πτώση για τη ΧΑ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ρευστή παραμένει η πολιτική κατάσταση, σχεδόν τρεις μήνες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοίκητες εκλογές και όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Public Issue, μικραίνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά με 1,5% για το μήνα Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο η διαφορά είχε κλειδώσει στις 3,5 μονάδες. Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως υποχωρούν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής η οποία χάνει 1,5 μονάδα, ενώ άνοδο έχει το ΠΑΣΟΚ το οποίο από το 6,5% σκαρφαλώνει μισή μονάδα πάνω και φτάνει στο 7%. Το ΚΚΕ σημειώνει άνοδο κατά μία μονάδα, η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή, ενώ πτώση έχουν και οι ΑΝΕΛ κατά 1,5 μονάδα.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

Φεβρουάριος 2014
  • ΝΔ 28,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 30%
  • ΠΑΣΟΚ 7%
  • ΑΝΕΛ 6%
  • ΧΑ 8,5%
  • ΔΗΜΑΡ 3,5%
  • ΚΚΕ 7,5%
  • ΛΟΙΠΑ 9%
Ιανουάριος 2014
  • ΝΔ 28%
  • ΣΥΡΙΖΑ 31,5%
  • ΠΑΣΟΚ 6,5%
  • ΑΝΕΛ 4,5%
  • ΧΑ 10%
  • ΔΗΜΑΡ 3,5%
  • ΚΚΕ 6,5%
  • ΛΟΙΠΑ 9,5%

Από ........  iefimerida

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που θα στηρίξει η ΝΔ [λίστα]

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Παρά το γεγονός ότι ήδη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν επίσημοι και αντάρτες υποψήφιοι από τη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην στήριξη υποψηφίων στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Δεδομένες θεωρούνται οι εξής υποψηφιότητες:

  • Γιάννης Ιωαννίδης στη Κεντρική Μακεδονία κόντρα στον "αντάρτη" νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα
  • Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο (νυν περιφερειάρχης)
  • Γιώργος Δάκης στη Δυτική Μακεδονία (νυν περιφεριάρχης)
  • Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία (νυν περιφερειάρχης)
  • Κώστας Μπακογιάννης στην Κεντρική Ελλάδα (δήμαρχος Καρπενησίου)
  • Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο (νυν περιφερειάρχης)
  • Σεραφείμ Τσόκας στην Κρήτη (γενικός γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης)
  • Χριστιάννα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο (γενική γραμματέας Αποκεντρώμενης Διοίκησης Αιγαίου)
  • Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο (πρώην δήμαρχος Ρόδου)
  • Σπύρος Σπύρου στο Ιόνιο (νυν περιφερειάρχης)
  • Γιώργος Παυλίδης στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη (υποψήφιος Περιφερειάρχης του 2010)
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική, εντείνονται οι πιέσεις στον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη να πάρει το χρίσμα για την περιφέρεια, ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος οι πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιο τον φαρμακοποιό, πρώην Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.

Να σημειωθεί ότι το 2010 -τότε σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης- η ΝΔ επικράτησε σε 5 περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, καθώς και Ήπειρο και Ιόνιο όπου στήριξε ανεξάρτητους υποψήφιους) και στο δήμο Πειραιά.

Η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά να πίνει τσάι με κουλουράκια, περιστοιχισμένος από βουλευτές της ΝΔ, είναι από το καφενείο της Βουλής, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

Από ........  iefimerida

Δημόσιο: στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι – Σε ένα μήνα οι επόμενες απολύσεις


Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Πρώτοι μπαίνουν στο στόχαστρο οι συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν
- Δεν εξαιρούνται από τον έλεγχο ούτε οι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ
- Δεν βγαίνουν τα “κουκιά” των απολύσεων μέσα στο 2014 στο Δημόσιο και ψάχνουν παντού

Τίποτε δεν άλλαξε σε ό,τι αφορά στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η χώρα πρέπει να μειώσει μέσω απόλυσης το προσωπικό του Δημοσίου κατά ακόμη 11.000 άτομα.

Η ανεύρεση επίορκων έχει καταντήσει ανέκδοτο με ελάχιστους να απολύονται με τον τρόπο αυτό και έτσι ο πέλεκυς απειλεί υπαλλήλους που κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.

Πλέον, όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι όσοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχεδόν από το 2.000 και μετά. Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο 48.910 υπάλληλοι.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν 9.873 επιτυχόντες σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003- 2009, 3.800 προσληφθέντες το 2011 στην Πυροσβεστική καθώς και 35.239 συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν με το Διάταγμα Παυλόπουλου.

Με αφορμή κάποιες μονιμοποιήσεις που έγιναν στο υπουργείο Πολιτισμού και όπου αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν πλαστά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας όλες οι παραπάνω προσλήψεις μπαίνουν στο στόχαστρο. Ουσιαστικά αναζητούνται παρατυπίες για να βρει το κράτος ευκαιρία να πάρει πίσω τη μονιμοποίηση του υπαλλήλου.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζεται η καταγραφή προσωπικού ώστε να καταρτιστούν ανά υπουργείο οι λίστες των απολύσεων, καθώς η αναζήτηση παρατυπιών αποδεικνύεται χρονοβόρα και οι ημερομηνίες τρέχουν.

Βάσει μνημονίου οι πρώτες απολύσεις που πρέπει να ανακοινώσει η χώρα θα είναι μέσα στο Μάρτιο και θα είναι το πρώτο κύμα των 11.000 απολύσεων που πρέπει να γίνουν εφέτος.

Πλην μερικών εκατοντάδων υπαλλήλων που εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες στις οποίες αποφασίστηκε να μπει λουκέτο έρχονται πλέον εκατοντάδες απολύσεις τόσο στους Δήμους και ειδικά σε επίπεδο εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όσο όμως και μεταξύ των συμβασιούχων του δημοσίου καθώς φαίνεται πως πλέον η τρόικα έχει συμφωνήσει να προσμετρώνται οι μη ανανεώσεις συμβάσεων ως απολύσεις από το δημόσιο.


Από .......  newsit

Σπηλιωτόπουλος για υποψηφιότητα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Ο Β.Πολύδωρας στο ΣΚΑΪ

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

 

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com