Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της μεγάλης ηλεκτρονικής δημοσκοπήσης - Ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, 2ο κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην πρόθεση ψήφου!

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com


Με πάνω απο 33.000 συμμετοχές μόλις σε μια εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το δημοφιλέστερο Ελληνικό blog. Είχε ακολουθήσει η έρευνα του Οκτωβρίου που είχε σκορπίσει πανικό στα πολιτικά γραφεία.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμμετείχαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 0,5% στις προηγούμενες δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και όλοι οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που έχουν έστω 1 βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Έγινε με τρόπο όπου μετά απο ανάλυση των δεδομένων, με γεωγραφικά και ηλικιακά κριτήρια προέκυψε σταθισμένο δείγμα, ενώ αφαιρέθηκαν και οι διπλοψηφίες που βρέθηκαν με βάση νέους τεχνολογικούς τρόπους (πχ. ip range).

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ). 

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

35-44 ετών: 29%
45-54 ετών: 26%
25-34 ετών: 23%
55-64 ετών: 11%
18-24 ετών: 7%
65+ ετών: 3%


ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
(Αστάθμιστο δείγμα)


ΣΥΡΙΖΑ: 54%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 23%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 13%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 10%

Με μεγάλη διαφορά πρώτος πλέον ο Σύριζα στην παράσταση νίκης, ενώ εντύπωση προκαλεί οτι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει λιγότερες ψήφους και απο το "άλλο" κόμμα.




ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
(Αστάθμιστο Δείγμα)




Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι σε ελεύθερη πτώση και φαίνεται οτι οσο καθυστερεί τις εκλογές τόσο θα χάνει ποσοστά. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα πριν 4 μήνες έχει πέσει 4 μονάδες. Απλά μαθηματικά, εκεί στο Μαξίμου χάνετε μια μονάδα ανα μήνα! Αλλάξτε μυαλά πριν είναι αργά, ή μήπως ήδη είναι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που δεν πείθει, φαίνεται οτι ξεφεύγει σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα αφού κερδίζει ενα επιπλέον 8% που το παίρνει απο την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.  Η έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων οδηγεί τον κόσμο στο μοναδικό κόμμα που υπόσχεται πολλά. Πολλές υποσχέσεις, μεγάλες προσδοκίες λέει ο λαός μας, αλλά απο ουσία;

Η κατηφόρα για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ συνεχίζει ακάθεκτη και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα διαβούν το κατώφλι της Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ειδικά για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη το ξαναλέμε οτι τουλάχιστον στατιστικά είναι απίθανο να υπερβεί το 3% γιατί είναι σε συνεχή και σταθερή πτώση ποσοστών.

ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν σταθεροποιηθεί και όλα δείχνουν οτι θα παίξουν σημαντικό ρόλο την επόμενη ημέρα για την διεύρευνηση δημιουργίας κυβέρνησης, όποτε γίνουν εκλογές φυσικά. Βέβαια να μπει ο Περισσός σε συγκυβέρνηση είναι λίγο χλωμό αφού και αυτοδύναμια να παίρνανε οι ίδιοι, πιθανότατα θα καταγγέλανε τους εαυτούς τους!

Όσες φωτογραφίες και να βγάζει το ΕΘΝΟΣ φαίνεται οτι η δημοσκόπικη εικόνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν χαλάει. Γιατί άραγε, το έχουν σκεφτεί καθόλου; Μήπως αυτοί που την ψηφίζουν τους νοιάζει περισσότερο η τιμωρία του συστήματος και των πολιτικών που μας έφεραν εδώ, παρά τα φιλοναζιστικά στελέχη της; Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα παραμένει σε υψηλά ποσοστά και αν οι κυβερνώντες κάνουν το λάθος να την βγάλουν εκτός νόμου, τότε βλέπουμε την Εθνική Αυγή να απογειώνεται και να μας απο-"ΓΕΙΩΝΕΙ".

Όσον αφορά τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ μικρότερα κόμματα τα ποσοστά έχουν ως εξής. 

ΛΑΟΣ: 2,05%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2,03%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 1,11%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 0,95%
ΕΠΑΜ: 0,94%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,84%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,82% 
ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ: 0,42%
ΝΕΑ ΜΕΡΑ: 0,38%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: 0,36%
ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 58: 0,19%
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: 0,14%
ΔΡΑΣΗ: 0,12%
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: 0,11%
ΣΧΕΔΙΟ Β: 0,08%
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 0,05%
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 0,02%

Απο τα αξιοσημείωτα είναι οτι τα κόμματα που προβάλλουν τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα όπως η Συμφωνία του Λοβέρδου, η κίνηση των 58 και το σχέδιο Β του Αλαβάνου, δεν συγκεντρώνουν όλα μαζί ούτε καν το 0,2 των ψήφων! Γιάτι άραγε τέτοια προβολή λοιπόν; Δεν θέλει πολύ σκέψη...


ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
(Σταθμισμένο Δείγμα)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και αυτό κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχούν οι κυβερνώντες, κατηγορία η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα. Οι μεταβολές δεν είναι αρκετές βέβαια για να απειληθεί η 1η θέση, που φαίνεται να έχει κλειδώσει και μάλιστα με διαφορά.



ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΔΡΩΝ (με το υπάρχον εκλογικό σύστημα):

ΣΥΡΙΖΑ: 130
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 70
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 38
ΚΚΕ: 18
ΠΑΣΟΚ: 18
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 16
ΔΗΜΑΡ: 10

Από ............   tro-ma-ktiko

Στη Βουλή η δικογραφία για έξι πολιτικούς που σχετίζονται με την ματαίωση της επένδυσης του ζεόλιθου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Η επένδυση θα είχε οφέλη, για την περιοχή του Έβρου αφού θα απασχολούνταν 100 άτομα αλλά και για το Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες ή όχι σε έξι πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργό και τρεις υφυπουργούς και έναν νυν υφυπουργό), αλλά και για εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία ενός βουλευτή.

Η δικογραφία αφορά τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξη ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, ενώ για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Ορεστιάδας. Μάλιστα, η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελείς διαφθοράς.

Ειδικότερα, στην επίμαχη δικογραφία γίνεται αναφορά στην πρώην υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, στους πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιο Νεράτζη, στον σημερινό υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και στον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινό βουλευτή Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η Βουλή καλείται να αναζητήσει εάν έχουν ευθύνες, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η κυρία Μπιρμπίλη και οι κ.κ. Καλαφάτης, Μπουγάς, Νεράτζης και Παπαγεωργίου, ενώ για τον κ. Μουσουρούλη, το Κοινοβούλιο θα εξετάσει το θέμα άρσης της ασυλίας του.

Σε όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα καταλογίζεται από εκπρόσωπο της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» ότι με παραλείψεις και ενέργειες τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου.

Οι ενέργειες αυτές των πολιτικών προσώπων είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην εν λόγω εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ζημιά προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή θα είχε οφέλη, για την περιοχή του Έβρου αφού θα απασχολούνταν 100 άτομα αλλά και για το Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, από τη Εισαγγελία Ορεστιάδας, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν για να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού.

Για το ίδιο θέμα το περασμένο έτος είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία.

Από ...........  epikaira

Έλληνες κτηνοτρόφοι: Τέλος στο άρμεγα ... πάμε Ευρωβουλή (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας βγαίνουν από το μαντρί και κάνουν το δικό τους κόμμα

Της Στέλλας Νοβάκη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Αγανάκτησαν και βγήκαν από το… μαντρί τους. Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας παίρνουν οριστικό διαζύγιο από τα κόμματά τους και τις πολιτικές γραμμές και, απευθυνόμενοι σε όλους τους Έλληνες  πολίτες, τους καλούν να «τιμωρήσουν με την ψήφο τους όλους όσοι από το 1974 μέχρι σήμερα ρημάζουν τη χώρα». Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους κόμμα, να κατέβουν στις ευρωεκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο και, γιατί όχι,... ίσως και να κυβερνήσουν κάποτε τη χώρα «μαζί με όσους κουράστηκαν να πληρώνουν χαράτσια και θέλουν ένα κράτος ικανό να υπηρετεί τους πολίτες του κι όχι ξένα συμφέροντα».

Ο νέος «Μαρίνος Αντύπας» όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο ένθετο της εφημερίδας SECRET, κατάγεται από ένα χωριό της Λάρισας κοντά στο ιστορικό Κιλελέρ και είναι ο πρώτος που «κλώτσησε την καρδάρα», λέγοντας πως δεν πάει άλλο.

Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Τζιότζιο, πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, που με σύνθημα «Τέλος στο άρμεγμα», οργανώνει μαζί με τους συναδέλφους του της Θεσσαλίας το νέο κόμμα, φιλοδοξώντας να ενώσει κτηνοτρόφους, αγρότες κι όλους τους Ελληνες που δηλώνουν οργισμένοι σε ένα ψηφοδέλτιο, κάνοντας ντεμπούτο... στην Ευρωβουλή.

«Βαρεθήκαμε να μας αρμέγουν. Κουραστήκαμε με τους ανεπάγγελτους με τις γραβάτες και τα κοστούμια. Θέλουμε να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας, σ’ αυτά τα χέρια που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και πληρώνουν καθημερινά τα χαράτσια τους. Τέλος το άρμεγμα πια. Τόσα χρόνια στις εκλογές βγαίναμε για βοσκή, τώρα θα βγούμε στους δρόμους και θα μας βρουν απέναντι».



Αποφασισμένοι
Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να καταφέρουν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα σε όλες τις παρατάξεις, αφού από μόνοι τους αποτελούν μια υπολογίσιμη εκλογική δύναμη, εκπροσωπώντας 150.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα μπορούν να συσπειρώσουν γύρω τους και τους αγρότες, καθώς και άλλα 15 επαγγέλματα που συντηρούν (τυροκόμοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι κ.ά.) και να εισπράξουν τις ψήφους αποδοκιμασίας στην κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Τζιότζιος δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, γιατί θέλει να τιμωρήσει όσους «πολεμάνε» τόσα χρόνια τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες. «Από τη στιγμή που δεν μου αρέσει κάτι και θέλω να το αλλάξω, θα είμαι υποψήφιος για να τους τιμωρήσω. Πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω κι αυτό πρέπει να το πιστέψει ο καθένας μας», λέει. Το κόμμα των κτηνοτρόφων μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στις ευρωεκλογές, γιατί, όπως δηλώνει ο κ. Τζιότζιος, «η ψήφος είναι πιο χαλαρή», όμως έχει μεγαλύτερους στόχους. «Αν οι πολίτες μάς εμπιστευτούν και τα καταφέρουμε, επόμενος στόχος μας θα είναι, γιατί όχι, και οι βουλευτικές εκλογές.

Ας δούμε και έναν στην εξουσία χωρίς κοστούμι και με σκαμμένα από τη δουλειά χέρια. Οσο αυξάνεται η απελπισία και τα χαράτσια, τίποτα δεν αποκλείεται. Ηδη λαμβάνουμε θετικά μηνύματα και από τους αγρότες της χώρας και από όσους απευθυνθήκαμε μέχρι στιγμής. Ο κόσμος μάς λέει “μας δώσατε διέξοδο. Δεν θέλουμε να ψηφίσουμε ούτε Ν.Δ. ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Χρυσή Αυγή. Θα ψηφίσουμε εσάς με πολλή ανακούφιση”».



Ο επικεφαλής της κίνησης Μιχάλης Τζιότζιος είναι ο κτηνοτρόφος που ... 
κλώτσησε την καρδάρα και δηλώνει υποψήφιος Ευρωβουλευτής
“Ήμουν Ν.Δ. πάππου προς πάππου”

Οι κτηνοτρόφοι νιώθουν προδομένοι από τους πολιτικούς και γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα, στα οποία μπορεί να συμμετείχαν, όμως εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα να πετάξουν τις κομματικές ταυτότητες και να γίνουν το «κοπάδι της οργής», που θα φέρει τη φωνή τους στην Ευρωβουλή, προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Ο κ. Τζιότζιος σημειώνει: «Πάντα ήμουν στη Ν.Δ. πάππου προς πάππου, όμως απογοητεύτηκα. Ούτε ο Τζαμτζής ούτε κανένας “γαλάζιος” πατέρας δεν με πείθει πια.

Δεν θα πέσουμε στην ίδια παγίδα. Ούτε καλό είδαμε τόσα χρόνια ούτε καλούς πολιτικούς, στην πλειοψηφία τους, είδαμε. Να πάνε λοιπόν στο καλό τους. Εμείς βγαίνουμε από το μαντρί μας και δεν φοβόμαστε τον λύκο. Κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές χωρίς γραβάτες και μαύρα γυαλιά, χωρίς χρήματα στις τράπεζες του εξωτερικού. Με καθαρά πρόσωπα και με την ιδρωμένη φανέλα της δουλειάς μας».

Σε λίγες ημέρες, το πρώτο επίσημο κόμμα των Ελλήνων κτηνοτρόφων θα είναι πραγματικότητα, καθώς, όπως δηλώνει το μέλος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και ίσως ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, ο Στέργιος Κύρτσος (φωτ.), πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ημαθίας, «αναθέσαμε σε νομική υπηρεσία όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε νόμιμα να κατέβουμε στις ευρωεκλογές. Ακόμη δεν καταλήξαμε σε υποψηφίους. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει μέσα από διαδικασίες τις επόμενες ημέρες και φυσικά η πρόσκλησή μας απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες». Γιατί στην Ευρωβουλή;

Οπως διευκρινίζουν, «στην Ευρώπη υπάρχει μόνο μία κοινή πολιτική. Η αγροτική. Δεν υπάρχει ούτε κοινή πολιτική για τη Δικαιοσύνη ούτε για την Αμυνα ή κάποιον άλλο τομέα. Γι’ αυτό και μόνο η παρουσία εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα είναι απαραίτητη, αναγκαστική και τώρα πια... επιτακτική ανάγκη, γιατί οι εκπρόσωποι που είχαμε μέχρι τώρα ή δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν. Κάποιοι ήταν κι άσχετοι τελείως, ανεπάγγελτοι.

 Βρέθηκαν με βίλες και χρήμα και έχασαν τον μπούσουλα. Δεν έβαλαν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, έβγαλαν όμως... λεφτά στο εξωτερικό.

 Πώς και από πού; Από τον δικό μας ιδρώτα».

Από .......  parapolitika

Νέα ταλαιπωρία για ελεύθερους επαγγελματίες -Κάθε μήνα στην... Εφορία

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών, κάθε μήνα, θα πρέπει να υποβάλουν από τον Μάιο ηλεκτρονικά, περισσότεροι από 1 εκατ. επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Μάλιστα, η απόφαση η οποία εγγυάται νέα ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες, προέβλεπε αρχικά ότι η μηνιαία υποβολή αρχίζει από τον Απρίλιο, αλλά ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε, μέσω twitter, ότι θα εφαρμοστεί από τον Μάιο. Τότε οι υπόχρεοι θα υποβάλουν στοιχεία για τα τιμολόγια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα, από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας).

Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α., υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας -μέσω διαδικτύου-, στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι μη εγκατεστημένοι στο εσωτερικό της χώρας υποκείμενοι στο φόρο, οι οποίοι διαθέτουν ΑΦΜ στο εσωτερικό της χώρας, για τις αγορές ή πωλήσεις που πραγματοποιούν χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ αυτό, εφόσον στα πρόσωπα αυτά ή σε όμιλο που ανήκουν, έχει χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση εισαγωγών, με αναστολή καταβολής του οφειλόμενου Φ.Π.Α. κατά την εισαγωγή και εφαρμογή του συστήματος αντιστροφής της υποχρέωσης για τις μεταγενέστερες παραδόσεις των αγαθών στο εσωτερικό της χώρας.
Στις καταστάσεις καταχωρούνται:

• Ο Α.Φ.Μ. του πελάτη ή του προμηθευτή.
• Το πλήθος των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων.
• Η αξία της συναλλαγής, προ Φ.Π.Α.
• Ο Φ.Π.Α. που επιβαρύνει την συναλλαγή.
• Η ένδειξη για το εάν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεο πρόσωπο (μόνο για τους προμηθευτές).
Στην κατάσταση πελατών καταχωρούνται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή, κατά περίπτωση:
• Τα τιμολόγια και κάθε έγγραφο που υπέχει θέση τιμολογίου, πλην πιστωτικών, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα που διαθέτουν στο εσωτερικό της χώρας ΑΦΜ.
• Τα πιστωτικά τιμολόγια
• Καταχωρούνται συγκεντρωτικά (καθαρή αξία), χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου:
• Τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, με μια εγγραφή ανά αριθμό μητρώου Φ.Τ.Μ. (Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής).
• Τα λοιπά μηχανογραφικά ή χειρόγραφα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, συμψηφισμένα με τις αποδείξεις επιστροφής, με μια εγγραφή.
• Στην κατάσταση προμηθευτών καταχωρούνται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή αναλόγως παραστατικά αγορών αγαθών ή υπηρεσιών.
• Καταχωρούνται συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, ληφθέντα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. λογαριασμοί Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.Α.Π. κ.λπ.), στις καταστάσεις του προσώπου που αφορά πραγματικά η δαπάνη ή που αφορούν αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών και έχουν εκδοθεί στοιχεία λιανικής.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΠΟΛ 1022/2014
(ΦΕΚ Β' 179/31-01-2014)
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 14 του Ν.4174/2013, όπως προστέθηκαν με την παράγραφο 5 του άρθρου 42 του Ν. 4223/2013(ΦΕΚ Α΄ 287/31.12.2013).
2. Την ανάγκη διενέργειας διασταυρωτικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
3. Ότι, από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, από αυτή που περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ 0002166 ΕΞ 2014),
αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Έκταση εφαρμογής
α) Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. (Ν. 2859/2000), υποβάλλει καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).
β) Τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και οι μη εγκατεστημένοι στο εσωτερικό της χώρας υποκείμενοι στο φόρο, οι οποίοι διαθέτουν ΑΦΜ στο εσωτερικό της χώρας, για τις αγορές ή πωλήσεις που πραγματοποιούν χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ αυτό, εφόσον στα πρόσωπα αυτά ή σε όμιλο που ανήκουν, έχει χορηγηθεί άδεια για την πραγματοποίηση εισαγωγών, με αναστολή καταβολής του οφειλόμενου Φ.Π.Α. κατά την εισαγωγή και εφαρμογή του συστήματος αντιστροφής της υποχρέωσης για τις μεταγενέστερες παραδόσεις των αγαθών στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης η΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000).
Άρθρο 2
Περιεχόμενο καταστάσεων
Στις καταστάσεις της παραγράφου 1 της παρούσας καταχωρούνται:
α) Ο Α.Φ.Μ. του πελάτη ή του προμηθευτή.
β) Το πλήθος των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων.
γ) Η αξία της συναλλαγής, προ Φ.Π.Α.
δ) Ο Φ.Π.Α. που επιβαρύνει την συναλλαγή.
ε) Η ένδειξη για το εάν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεο πρόσωπο (μόνο για τους προμηθευτές), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1.
Άρθρο 3
Τρόπος καταχώρισης
Στις καταστάσεις της παραγράφου 1 της παρούσας, οι καταχωρήσεις διενεργούνται ως εξής:
Α. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
1. Καταχωρούνται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή, κατά περίπτωση:
α) Τα τιμολόγια και κάθε έγγραφο που υπέχει θέση τιμολογίου, πλην πιστωτικών, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα που διαθέτουν στο εσωτερικό της χώρας ΑΦΜ.
β) Τα πιστωτικά τιμολόγια, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα της περίπτωσης α΄.
2.Καταχωρούνται συγκεντρωτικά (καθαρή αξία), χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, που προβλέπεται στην περίπτωση α΄ του άρθρου 2 της παρούσας:
α) Τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, με μια εγγραφή ανά αριθμό μητρώου Φ.Τ.Μ..
β) Τα λοιπά μηχανογραφικά ή χειρόγραφα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, συμψηφισμένα με τις αποδείξεις επιστροφής, με μια εγγραφή.
Β. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
1. Καταχωρούνται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή αναλόγως, οι ανωτέρω περιπτώσεις Α.1.α΄και β΄, που αφορούν παραστατικά αγορών αγαθών ή υπηρεσιών.
2. Καταχωρούνται συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, ληφθέντα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. λογαριασμοί Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.Α.Π. κ.λπ.), στις καταστάσεις του προσώπου που αφορά πραγματικά η δαπάνη ή που αφορούν αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών και έχουν εκδοθεί στοιχεία λιανικής.
Άρθρο 4
Χρόνος υποβολής
1.Οι καταστάσεις των φορολογικών στοιχείων του άρθρου 1 της παρούσας, υποβάλλονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο και ανεξάρτητα από την τήρηση απλογραφικών ή διπλογραφικών βιβλίων, ως εξής:
α) από τον εκδότη μηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία,
β) από το λήπτη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν (μήνα ή τρίμηνο) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν.
Ειδικά, για την πρώτη εφαρμογή, οι ανωτέρω καταστάσεις, που αφορούν συναλλαγές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2014, υποβάλλονται, ανά μήνα, μέχρι την προθεσμία υποβολής των καταστάσεων του μηνός Μαρτίου 2014.
2. Ως ημερομηνία υποβολής, θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης αυτών, στο σύστημα υποβολής καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του δικτυακού τόπου του Υπουργείου Οικονομικών.
3.Η υποβολή εκπρόθεσμης ή διορθωτικής κατάστασης, πραγματοποιείται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Στην περίπτωση υποβολής διορθωτικής κατάστασης, μπορεί να καταχωρούνται μόνο οι εγγραφές του πίνακα που τροποποιούνται.
Άρθρο 5
Τρόπος υποβολής
Η υποβολή των καταστάσεων πραγματοποιείται με την αποστολή ηλεκτρονικού αρχείου, ή την χρήση διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών. Οι προδιαγραφές του αρχείου και ο τρόπος διαβίβασης, αναρτώνται στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο.
Οι καταστάσεις υποβάλλονται είτε ενιαία για την έδρα και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης είτε για την έδρα και κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.
Οι υπόχρεοι μπορούν, για τη δημιουργία του κατάλληλου αρχείου, να χρησιμοποιούν την ειδική διαδικτυακή εφαρμογή, που παρέχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Άρθρο 6
Διασταυρώσεις και Εκκαθάριση
Κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τα υποβληθέντα στοιχεία των καταστάσεων πελατών−προμηθευτών διασταυρώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι ασυμφωνίες και αποκλίσεις αναρτώνται στους «λογαριασμούς» των υπόχρεων προσώπων, που τηρούνται στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής και περαιτέρω διόρθωσης αυτών.
Άρθρο 7

Έναρξη ισχύος
Η παρούσα ισχύει για τα φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από 1.1.2014.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Από .........  iefimerida

Ακατάλληλα 750 σπίτια στην Παλική – Κοντέινερ και λυόμενα στέλνει η κυβέρνηση – Κηρύσσεται σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com

- Μια εβδομάδα μετά τον πρώτο σεισμό κηρύσσεται σεισμόπληκτη η Κεφαλονιά
- Θα το ανακοινώσει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρίσκεται στο νησί
- Θα επανελεγχθούν ακόμη και τα «πράσινα» σπίτια
- Κλειστά ακόμη τα σχολεία – Ηλικιωμένοι κοιμούνται στο πάτωμα του κλειστού γυμναστηρίου
- Στα όριά τους οι κάτοικοι: δεν έχουν νερό για την τουαλέτα

Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα, να γίνουν δυο σεισμοί κοντά στα 6 Ρίχτερ, να καταστραφούν σπίτια για να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, όλη η Κεφαλονιά κηρύσσεται σεισμόπληκτη περιοχή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Τη σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλονιά επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.




Μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Παλικής, και τώρα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Σιμόπουλος «πριν κινηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των κτιρίων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσα είναι τελικά τα σπίτια που έχουν κριθεί ακατάλληλα».

Το υπουργείο Υποδομών, εξήγησε, είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, γι’ αυτό η όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στα όριά τους οι κάτοικοι – Ηλικιωμένοι κοιμήθηκαν στο πάτωμα κλειστού γυμναστηρίου


Σε σκηνές, σε λεωφορεία, σε κλειστά γήπεδα, στα αυτοκίνητά τους... Ήταν μια ακόμη δύσκολη και κρύα νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, που ζουν με τους συνεχείς μετασεισμούς.
Σκηνές στήθηκαν από τους στρατιώτες που μετέχουν στο σχέδιο Δευκαλίων όμως το τσουχτερό κρύο, οι βροχές και οι άνεμοι που μπορεί να φτάσουν και τα 9 μποφόρ, κάνουν δύσκολη τη ζωή των πληγέντων από τους σεισμούς της περασμένης Κυριακής και της Δευτέρας.




Για άλλη μια φορά κάνουν το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες ηλικιωμένων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους ή από το γηροκομείο που υπέστη ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο, να κοιμούνται σε στρώματα στο δάπεδο ενός κλειστού γυμναστηρίου.

Άνθρωποι με κουβέρτες και στρώματα στα χέρια, έψαχναν ένα μέρος να περάσουν τη νύχτα. Άλλοι, βρήκαν καταφύγιο στα πλοία που έχουν επιστρατευτεί, άλλοι στα πούλμαν που πάρκαραν στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου και άλλοι επέλεξαν τα αυτοκίνητά τους.




Όμως οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Δεν είναι μόνο πως υπερήλικες έχουν μεταφερθεί σε ένα κλειστό γυμναστήριο και κοιμούνται σε στρώματα στο πάτωμα, είναι πως αναγκάζονται εδώ και μια εβδομάδα να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες.




Ο νέος σεισμός της Δευτέρας μεγιστοποίησε τα προβλήματα που είχαν προκληθεί από εκείνον της περασμένης Κυριακής. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν φτάσει κοντέινερ για να τους φιλοξενήσουν, γιατί δε μπορούν καλά καλά ούτε στην τουαλέτα να πάνε, αφού σήμερα περιμένουν υδροφόρα! Το δίκτυο ύδρευσης έχει υποστεί ζημιές και αυτό προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη θέρμανση.




Σήμερα αναμένονται στην Κεφαλονιά οι υπουργοί Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο νησί εξακολουθεί να βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI - INKEFALONIA.GR - E-KEFALONIA.NET 

Από ..........  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com