Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.14 το πρωί στην περιοχή του Καλλιδρόμου, 23 χλμ. δυτικά της Αταλάντης...

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.14 το πρωί στην περιοχή του Καλλιδρόμου, 23 χλμ. δυτικά της Αταλάντης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Φθιώτιδας αλλά και σε Βοιωτία και Φωκίδα, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών.

Το zougla.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική στην Αταλάντη, η οποία ενημέρωσε ότι δεν υπήρξε κλήση για τυχόν ζημιές ή τραυματίες.

Από τα Α.Τ. Αμφίκλειας και Αταλάντης ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν δεν υπήρξε κλήση, αν και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο χωριό Βίλλια:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Ευρυτανία:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Πρόδρομο:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα:



ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ZOUGLA.GR


seismoi.gr

Τσίπρας: "Η συνεργασία μας με τη ΝΔ θα ήταν πολιτική τερατογένεση" - "Ερχόμαστε... Η ανατροπή είναι επί θύραις"

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com





- Στις 12.30 μ.μ. ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
- Το “ψηφοδέλτιο φρέσκου αέρα” με τον υποψήφιο Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο δήμο Αθηναίων
 - Η επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για το Φαρμακονήσι
 - Για κυβέρνηση: "Ανακάτεψαν ακόμα και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη"
 - Για Κάρας: Έκανε δώρο στο Σαμαρά
- "Φοβούνται τις εκλογές και είναι ικανοί να σκαρφιστούν νόμο που θα τις καταργήσει!"
 - Τι είπε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
- "Παρωδία η φιέστα της ελληνικής προεδρίας"

 "Ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, θα είναι οι θριαμβευτές των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας", ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τις τακτικές της Τρόικας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι σε πανικό και κάνει σπασμωδικές κινήσεις. "Δείτε τον βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου, τον κύριο Σαμαρά.

Ο φόβος του δεν κρύβεται. Και αυτός ο φόβος, που είναι φόβος και των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα. Όταν όμως ο πανικός γίνεται πολιτική των κρατούντων, τότε η χώρα μπαίνει στη ζώνη υψηλού κινδύνου. Και ο κίνδυνος που εκπροσωπούν ο κύριος Σαμαράς και οι εταίροι του είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί είναι κακομαθημένοι.

 Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη. Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία ανήκει στην ιδιότυπη αριστοκρατία τους". Και συνέχισε λέγοντας: "Πήγε στη Βουλή για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Ποινή εκτίουν οι βουλευτές του -αυτό φαίνεται πια στον καθένα. Δεν αντέχουν άλλο, το δηλώνουν ανοιχτά.

 Και τι έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ; Δημόσια επίδειξη πανικού -αυτό έκανε. Εξηγούσε επί 20 λεπτά γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ! Έβριζε επί 20 λεπτά την αντιπολίτευση με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος. "Να συγκυβερνήσουμε μαζί τους, όπως κάποιοι ονειρεύονται; Βεβαίως όχι". αποφάνθηκε. Η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εφιάλτη του κ. Σαμαρά για το δικό του κόμμα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα; Τέτοιου είδους πολιτικές τερατογενέσεις; Γιατί δεν τους κατονομάζει; Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Είχαμε ένα πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

 Και όσο διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εφιάλτη του κυρίου Σαμαρά για το δικό του κόμμα. Και έχει δίκιο να φοβάται. Τόσο πολύ πια φοβούνται αυτές τις εκλογές, που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστούν και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει". Η πίστη στους νέους εν όψει της υποψηφιότητας Σακελλαρίδη Με αφορμή την επικείμενη υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην πίστη που δείχνει στους νέους και στις αλλαγές που μπορούν να φέρουν στη χώρα με τις ικανότητές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε λόγο για "φρέσκα ψηφοδέλτια".

 "Για μας είναι σαφές: Μια ιδιότυπη νεοκτονία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Αν η Ελλάδα θέλει να ελπίζει, αν όλοι μας θέλουμε να ελπίζουμε, αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί. Από τους ίδιους τους νέους πρώτα-πρώτα, γιατί κανένας δεν πρόκειται να τους χαρίσει τίποτε. Τα λέμε αυτά όχι γιατί θέλουμε να κολακέψουμε τη νεολαία, να χαϊδέψουμε τα αφτιά των νέων, να κάνουμε πολιτική δήθεν για τους νέους, αλλά γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με τους νέους μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα", είπε. Click4moreΠοιος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων από τον ΣΥΡΙΖΑ Και συνέχισε: "Και να τα αλλάξουμε όλα για όλους. Και για τους νέους και για τους μεγαλύτερους. Και συμβολή στην προσπάθεια αυτή είναι και θα είναι η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις.

 Και η παρουσία νέων και ικανών στελεχών μας ως επικεφαλής των συνδυασμών μας σε κεντρικούς δήμους και περιφέρειες. Ψηφοδέλτια μάχης, ψηφοδέλτια αγώνα, ψηφοδέλτια νίκης και ανανέωσης. Ψηφοδέλτια φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής μας ζωής. Ψηφοδέλτια που δεν έχουν σκοπό μόνο να νικήσουν, αλλά να κινητοποιήσουν, να βάλλουν στη πρώτη γραμμή το πιο δυναμικό, το πιο ριζοσπαστικό δυναμικό των τοπικών κοινωνιών". Η προεδρία της Κομισιόν Ως προς την κριτική που δέχεται από τη ΝΔ για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "εντυπωσιακή μικροψυχία, εμπάθεια και διαστροφή με την οποία η υποψηφιότητα αυτή αντιμετωπίστηκε από τον κύριο Σαμαρά και τους προπαγανδιστές του". Είπε επίσης ότι, ενώ στην Ευρώπη τόσο η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, συναντούν σημαντική απήχηση και ενισχύουν το κίνημα κατά του αυταρχισμού και της λιτότητας, «το ακροδεξιό επιτελείο του κυρίου Σαμαρά δεν φείδεται λάσπης και συκοφαντίας για να μειώσει τη σημασία της και να την εμφανίσει περίπου ως αντεθνική πράξη». Ο Κάρας και το... δώρο στο Σαμαρά Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ευρωβουλευτή, Όταρ Κάρας, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: "Μετά την αποτυχημένη φιέστα (σ.σ. η εκδήλωση για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ), όταν η επιτροπή της ευρωβουλής ήρθε στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον ομοϊδεάτη του, τον Αυστριακό ευρωβουλευτή κύριο Κάρας.

 Και ο κύριος Κάρας -ποιος ξέρει αν από πρωτοβουλία του, ή για να κάνει το χατίρι του κυρίου Σαμαρά- του έκανε ένα μικρό δώρο. Τον διέψευσε βέβαια και μάλιστα κατηγορηματικά ο Γάλλος σοσιαλιστής συνεισηγητής του, αλλά τι σημασία έχει η αλήθεια για τον Αντώνη Σαμαρά;". Η στήριξη στο τουρκοκυπριακό κόμμα Απαντώντας για πρώτη φορά στις επικρίσεις σχετικά με τη στήριξη ενός τουρκοκυπριακού κόμματος, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι βρίσκονται στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με αγωνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους για την επανένωση της Κύπρου, που διώκονται από το τουρκικό καθεστώς και φυλακίζονται, καθώς οι μισοί είναι στις φυλακές, και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε μαζί για την επανένωση, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον κυπριακό λαό ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της τουρκικής κατοχής.

 Και στο κάτω κάτω, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και με τη συμβολή του ΑΚΕΛ και των τουρκο-κυπριακής αριστεράς έχει ξεκάθαρη θέση για το Κυπριακό». Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε ποια είναι η θέση του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος στο Κυπριακό και έθεσε το ερώτημα: «Τι θέση προτίθεται να πάρει ο κύριος Σαμαράς για το σχέδιο που προωθείται αυτή τη στιγμή και προβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου; Ας μας δώσουν απαντήσεις οι κατ΄επάγγελμα εθνικόφρονες» γιατί, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «κάποιοι άλλοι κατ΄επάγγελμα εθνικόφρονες, πριν από 40 χρόνια οδήγησαν στην τραγωδία τον κυπριακό λαό».

Οι εργασίες της ΚΕ του κόμματος θα ολοκληρωθούν αύριο το βράδυ.

Από ...... newsit

Tα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com