Στην Ελλάδα, ο κάθε πολίτης θάθελε να είναι αρχηγός κόμματος και ει δυνατόν και πρωθυπουργός.
Αυτό που κάποτε ακούγονταν με ελαφρά ειρωνική διάθεση, σήμερα πιθανόν να είναι και ένα από τα κλειδιά εξόδου από τον στρόβιλο της κρίσης, η οποία στην Ελλάδα δεν είναι παρά αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής των δύο κομμάτων που μοιράστηκαν την εξουσία στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Και παρότι οδήγησαν την χώρα- μέσα από την διαπλοκή τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα-στα τάρταρα επιμένουν να παρουσιάζονται ως σωτήρες της. Τον σωτήρα υποδύεται φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε, ζωντανή στην σκηνή, την διεφθαρμένη μεταπολίτευση η οποία δεν λέει να τελειώσει.

Η κάθαρση του πολιτικού βίου της χώρας περνάει μέσα από την διάλυσή των 3 κι αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί αν δεν κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έξι μήνες αφότου βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα μπορούμε να ελπίζουμε στην αποτέφρωση των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ως τότε ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους ανατροπής του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης, δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση των πολιτών και την επιστροφή τους στα κοινά. Αυτό προυποθέτει την δημιουργία πολλών νέων κομμάτων σαν ανάχωμα στον μέχρι πρόσφατα πανίσχυρο δικομματισμό.

Ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί ότι το κάποτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ θα κατέληγε στο 4%- εδώ όπου πολύ σύντομα θα ανταγωνίζεται τα μονοψήφια ποσοστά της ΝΔ.
Κι ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αποδεκατισθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αργήσει- ως κυβέρνηση- να διαλυθεί στα εξ΄ων συνετέθη.

Τότε τα πολλά νέα κόμματα που στο μεταξύ θα έχουν δημιουργηθεί θα έλθουν να πάρουν την θέση τους. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσουν οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν το σημερινό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό.

Μην διστάζετε λοιπόν να εμπλακείτε στην πολιτική. Μην διστάσετε να κάνετε νέα κόμματα. Αντί να κάνουμε το σήμα της ανοιχτής παλάμης εκτονώνοντας οργή, ας κάνουμε την οργή πολιτική πράξη μέσα από την δημιουργία νέων κομμάτων από τους πολίτες και όχι από κάτι θεόσταλτους, από την διαπλοκή, σωτήρες-Πρωτοβουλία των 58.

Χρειαζόμαστε πολλά νέα κόμματα από πολίτες της διπλανής πόρτας. Αντί να ψηφίζουμε τους εκλεκτούς του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, του Ψυχάρη, ας ψηφίσουμε ο καθένας τον διπλανό του. Η πολιτική στην Ελλάδα ήταν υπόθεση μιας κλειστής κάστας. Ας γίνει τώρα κτήμα του λαού. Θέλουμε να δούμε "ανώνυμους" πολίτες της διπλανής πόρτας στην πολιτική ζωή του τόπου. Τους ανθρώπους του μόχθου που δεν είναι παρά αχθοφόροι και πειραματόζωα μαζί.
Έτσι το Κουρδιστό Πορτοκάλι με χαρά αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία μιας "ανώνυμης" Ελληνίδας της Αυγής Βουτσινά, η οποία μαζί με ένα δίκτυο ανθρώπων της ιδιωτικής οικονομίας και του επιχειρείν από ολόκληρη την Ελλάδα ετοιμάζει ένα νέο κόμμα με συμπολίτες μας οι οποίοι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της εγχώριας αγοράς και ταυτόχρονα διακρίνονται για τις αρετές τους-έχοντας την καλή μαρτυρία της τοπικής κοινωνίας να τους συνοδεύει.

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε να δούμε και την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος που ετοιμάζει ο Χατζημαρκάκης ενώ πρόσφατη είναι και η εμφάνιση ενός ακόμη κόμματος, του Νέου Κόμματος.

Την ίδια στιγμή η Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη και η Δράση του Θοδωρή Σκυλακάκη χωρίς κραυγές αλλά με συνέπεια και χαμηλό προφίλ κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι αναζητούν ελεύθερο, από ουρλιαχτά και διαπληκτισμούς χώρο, ώστε να μπορέσουν να σκεφθούν, να κουβεντιάσουν σαν κανονικοί άνθρωποι, να πάρουν αποφάσεις για την ζωή τους και κυρίως να συμμετάσχουν.

Από .......   kourdistoportocali