Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κινητοποιήσεις από την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σήμερα σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας» -από τις περσινές κινητοποιήσεις- και με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε, από την Τρίτη, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Πηγή:  www.protothema.gr

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Ενώ ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε παραδώσει ήδη τα κλειδιά του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Γερμανούς της Task Force, με συμβόλαιο αξίας 4,5 εκατ. ευρώ, συνέχιζε να προσποιείται πως κάνει διάλογο με τους γιατρούς για να ενσωματώσει –υποτίθεται- τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Οργανισμό...


Ο εμπαιγμός του υπουργού Υγείας προς τον ελληνικό λαό, τους γιατρούς και τους χιλιάδες εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα κρατάει εδώ και μήνες.  Για τα μάτια του κόσμου, ο κ. Γεωργιάδης ανέθεσε τη σύνταξη μελέτης για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ σε ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Κ. Σουλιώτη. Πόρισμα-πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ παρέδωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός. Παράλληλα ξεκίνησε ο προσχηματικός διάλογος με τους γιατρούς, που γρήγορα έφτασε σε αδιέξοδο, παρενέβη ο πρωθυπουργός και τώρα βρίσκεται ξανά σε τέλμα, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βρίσκονται ακόμα σε απεργία.
Όλα αυτά γίνονταν, ενώ ο υπουργός Υγείας είχε από καιρό παραδώσει μεγάλο μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας βορά στους Γερμανούς της Task Force. Όταν το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες καθημερινή εφημερίδα, ο κ. Γεωργιάδης έβγαινε στα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζοντας διαψεύσεις, ισχυριζόμενος ότι θα εξεταστούν όλες οι μελέτες-πορίσματα πριν αποφασιστεί το τελικό σχέδιο για την ΠΦΥ.
Και ενώ το περίφημο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι γιατροί αποχώρησαν από το διάλογο καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «τερατούργημα».
eopyy
Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις του κ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία των γιατρών, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ωμά την αλήθεια σχετικά με την Task Force. «Εγώ το βρήκα έτοιμο το σχέδιο της Task Force και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και απλά το εφαρμόζω», είπε παραδεχόμενος έτσι ότι τόσο καιρό έκρυβε πως την πραγματικότητα, δημιουργώντας και φρούδες ελπίδες σε γιατρούς και εργαζόμενους στον Οργανισμός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Θ. Αποστολόπουλος, δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «Μας είπε ξεκάθαρα ότι όταν ο ίδιος παρέλαβε το υπουργείο ήδη υπήρχε έτοιμο το σχέδιο της Task Force και εκείνος απλά το ανέπτυξε. Το παραδέχτηκε ευθέως και εκ των υστέρων βέβαια ενώπιον όλων των εκπροσώπων του ιατρικού κλάδου στη συνάντησή μας». Σε πιο έντονο ύφος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χρονόπουλος, κατακεραυνώνει τον υπουργό Υγείας: «Ενώ εμάς μας καθησύχαζε ότι ο ρόλος της Task Force είναι συμβουλευτικός, εκείνος τα είχε ήδη συμφωνήσει. Και για ποιο λόγο άραγε ζητούσε όλα αυτά τα σχέδια και τα πορίσματα, ενώ ήταν ήδη αποφασισμένος ότι θα εφαρμόσει την Task Force;».
Αν τελικά το νομοσχέδιο, την απόσυρση του οποίου έχει ζητήσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και άλλες ιατρικές ενώσεις της χώρας, ψηφιστεί από τη βουλή, 8.500 εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα την επόμενη ημέρα. Όσο περισσότεροι γιατροί  επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και έτσι απαλλαχτεί από το μισθολογικό τους βάρος το δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα είναι ο υπουργός Υγείας και οι Γερμανοί της Task Force. Ο κ. Γεωργιάδης θα αποδειχτεί ξανά ο καλύτερος διαχειριστής των απαιτήσεων της τρόικας, εκτελώντας αυτή τη φορά ένα συμβόλαιο 4,5 εκατ. ευρώ και παραδίδοντας τη δημόσια υγεία στα σχέδια των Γερμανών.
 
Από ........  kafeneio

Η φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων στην ΕΕ


 Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ —ΜΕΧΡΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ— ΚΑΘΕ ΜΗ «ΕΠΙΚΕΡΔΗ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ.

TAKHΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώ τα μίντια οργίασαν με τις δηλώσεις Φάρατζ στην Ευρωβουλή —κάποιοι μάλιστα καλοταϊσμένοι δημοσιογράφοι «προσβλήθηκαν» κιόλας για λογαριασμό μας!— ο οποίος απλά είπε το αυτονόητο που γνωρίζει όλος ο Ελληνικός λαός, η εκφυλισμένη Ευρώ-«Αριστερά» και η Πράσινη ουρά της (Κον Μπεντίτ κ.λπ.) συντάσσονται βέβαια με το Ευρωπαϊκό κατεστημένο —από όπου και τελικά τρέφονται. Παράλληλα, η εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων εντείνεται ενόψει Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.
Ο στόχος είναι να μειώσουν το αντί-ΕΕ ρεύμα που φουντώνει καθημερινά και απειλεί να συμπαρασύρει στο προβλεπτό μέλλον το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που έχει οδηγήσει στη μαζική φτωχοποίηση τα θύματα της παγκοσμιοποίησης στην Ευρώπη. Οι Ευρώ-ελίτ, μάλιστα, δεν διστάζουν τώρα να προτείνουν την πλήρη κατεδάφιση των υπολειμμάτων του κράτους πρόνοιας που είχε κτιστεί στην διάρκεια της σοσιαλδημοκρατικής συναίνεσης, χάρη στους λαϊκούς αγώνες, αλλά και την άμεση γειτνίαση της Ευρώπης με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» που, (ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματά του), είχε αναμφισβήτητα λύσει σημαντικά προβλήματα στην κάλυψη βασικών αναγκών και την κοινωνική πρόνοια.

Όμως, αυτό συνέβαινε στην εποχή που δεν είχαν εξαπλωθεί οι πολυεθνικές, ούτε είχαν επιβάλλει ακόμη το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Δηλαδή, στην εποχή του «κράτους-έθνους», πριν την ανάδυση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όταν ακόμη η ΕΟΚ δεν είχε καν συμπληρώσει τη διαδικασία ενοποίησής της μέσα στην Ενιαία Αγορά, που σήμαινε την πλήρη ενσωμάτωσή της στην ΝΔΤ. Τότε, ήταν εφικτή η βαρύτερη φορολόγηση των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων για την καλύτερη κάλυψη των βασικών αναγκών όλων. Προφανώς, παρόμοια πολιτική σήμερα, με ανοικτές τις αγορές κεφαλαίου, θα σήμαινε την μαζική έξοδο του σε άλλους παραδείσους που δεν πάσχουν από παρόμοια «ελαττώματα» (Ινδία, Κίνα κ.λπ.). Αυτήν τη θεμελιακή αλήθεια της παγκοσμιοποίησης η εκφυλισμένη «Αριστερά» προσποιείται ότι δεν την καταλαβαίνει για να μπορεί να πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους οπαδούς της. 

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Γερμανική καγκελαρία (με την αγαστή σύμπνοια της Βρετανικής συντηρητικής κυβέρνησης) διαπίστωσε ότι βασικός λόγος που η ΕΕ δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική με τα άλλα μπλοκ (κυρίως Αμερικανικό και Ανατολικής Ασίας) είναι ότι ξοδεύει συγκριτικά πάρα πολλά για την κοινωνική πρόνοια. Όπως δηλώνουν, ενώ στην ΕΕ αναλογεί μόνο το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού που ελέγχει το 25% του παγκόσμιου προϊόντος, η κοινωνική πρόνοια ακόμη απορροφά το 50% των παγκόσμιων σχετικών δαπανών . 

Φυσικά, κράτη-έθνη, τυπικά, υπάρχουν και σήμερα αλλά, όπως απέδειξε περίτρανα και η κοινοβουλευτική Χούντα μας, αποτελούν απλά τους τοποτηρητές και εκτελεστές των αποφάσεων μιας Υπερεθνικής Ελίτ, η οποία ελέγχει τους διεθνείς οικονομικούς μηχανισμούς, όπως τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Στην περίπτωση της Ευρωζώνης, μάλιστα, έχει καταργήσει την οικονομική κυριαρχία των εξαρτημένων χωρών–μελών της Ευρωζώνης που δεν ελέγχουν πια ούτε το ίδιο το νόμισμά «τους» και επομένως την οικονομική πολιτική τους. Σήμερα, οι Ευρώ-ελίτ ξέρουν πολύ καλά ότι για να ανταγωνιστούν τις χώρες των άλλων μπλοκ θα πρέπει να προσφέρουν παρόμοια πλεονεκτήματα στους επενδυτές των πολυεθνικών. 

Και αυτή είναι και η πεμπτουσία της παγκοσμιοποίησης: οι ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές φέρνουν εξίσωση των όρων ανταγωνισμού, εξισώνοντας προς τα κάτω —μέχρι μηδενικού επιπέδου— κάθε μη «επικερδή» δραστηριότητα, όπως η Κοινωνική Πρόνοια.
Αποτελούν, επομένως, ανέκδοτα για αφελείς αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκεί να νικήσει η «Ευρώ-Αριστερά» με αρχηγό… τον Τσίπρα για να αλλάξουν οι πολιτικές αυτές. Και είναι ανέκδοτα, όχι μόνο γιατί αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι η εκφυλισμένη Ευρώ-Αριστερά που είναι από καιρό «τελειωμένη» στην Ευρώπη (ακριβώς γιατί δεν προσφέρει κανένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου των λαϊκών στρωμάτων από την αθλιότητα) θα μπορούσε ποτέ να νικήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά και γιατί η Μέρκελ, από την ταξική σκοπιά των βολεμένων της παγκοσμιοποίησης την οποία υποστηρίζει, έχει απόλυτα δίκιο. Πράγματι, αυτοί που επιβιώνουν σε μια άκρως ανταγωνιστική διεθνοποιημένη οικονομία είναι αυτοί με την μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Και η Ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα φθίνει συνεχώς και ασταμάτητα, παρόλο που η βασική αιτία για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, την δεκαετία του 80, ήταν ακριβώς η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

  Ήταν τη δεκαετία 1979-1989, όταν άρχιζε να φουντώνει η παγκοσμιοποίηση, που οι Ευρώ-ελίτ διαπίστωναν πανικόβλητες ότι το Ευρωπαϊκό μερίδιο στις παγκόσμιες εξαγωγές παρέμενε στάσιμο, την στιγμή που το Αμερικανικό αυξανόταν κατά 3,5% και αυτό της Άπω Ανατολής κατά 48%! Όμως, οι τάσεις αυτές μείωσης της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας δεν αντιστράφηκαν ούτε με την Ενιαία Αγορά, ούτε με την Ευρωζώνη αφού, (σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας), το Ευρωπαϊκό μερίδιο στις παγκόσμιες εξαγωγές έπεσε από 35.8% το 1990, σε 29.7% το 2000, και το 2010 είχε πέσει παραπέρα στο 26.3% (βλ. TF, The Real Causes of the Catastrophic Crisis in Greece and the “Left”
​​
, Global Research, 16/1/2014).
Με δεδομένο, επομένως, ότι οι αγορές θα μείνουν ανοικτές και απελευθερωμένες και μετά τυχόν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέτει καν παρόμοιο θέμα, οι μισθοί και συντάξεις θα μείνουν καθηλωμένοι στα σημερινά άθλια επίπεδα (έτσι πετύχαμε το πλεόνασμα που παίρνουν δεδομένο οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» του κόμματος) και θα χρησιμοποιούνται σαν βάση για τυχόν μικρό-αυξήσεις στο μέλλον, (πάντα σε σχέση με αύξηση της παραγωγικότητας). Ακόμη, η δημόσια Υγεία και Εκπαίδευση δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν στα προ-κρίσης επίπεδα αφού θα πρέπει να διατηρούμε «υγιή» τον προϋπολογισμό, ενώ οι τιμές βασικών αγαθών θα αυξάνουν συνεχώς γιατί δεν πρόκειται βέβαια να επανα-κοινωνικοποιηθούν το ηλεκτρικό, το νερό, οι συγκοινωνίες κ.λπ. Τέλος, οι νέοι θα συνεχίσουν να φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό, αφού και η μείωση της ανεργίας θα είναι οριακή και εξαρτώμενη από τον βαθμό που τα άθλια ημερομίσθια θα προσελκύσουν κάποιες πολυεθνικές, στην Ιρλανδικού τύπου «ανάπτυξη της μαζικής μετανάστευσης», η οποία θα ακολουθήσει...
​​

Διαδικασίες διαδοχής ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

"Τελειωμένος" ο Βενιζέλος - Ο ρόλος της ΝΔ

Πραγματικός πανικός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς οι μισές και πλέον δημοσκοπήσεις που έρχονται στα γραφεια του κόμματος, δείχνουν το [ΠΑΣΟΚ εκτός Βουλής, ενώ στις άλλες μισές είναι οριακά πάνω από το 3%.
 Ακόμα και σε παραδοασιακά "πράσινα" κάστρα όπως η Β' Αθηνών, η Β' Πειραιώς, η Κρήτη, η Δυτική Ελλάδα το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου, είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο.

Την κατάσταση αυτή γνωρίζουν πολύ καλά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, που ήδη έχουν αρχίσει τις διαδικασίες διαδοχής του κόμματος, μιλώντας ανοιχτά για την επόμενη μέρα στις συναντήσεις τους.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως προσπαθούν να πείσουν τον ίδιο τον Βενιζέλο να ανοίξει τις διαδικασίες, για να μην μπει ξανά το ΠΑΣΟΚ σε μία έσωτερική δίνη που θα του αφήσει μία ακόμη πληγή , που ίσως να είναι και η χαριστική. Το σίγουρο είναι πως κορυφαία στελέχη του κόμματος το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά  για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Την προοπτική αυτή βλέπει με θετικό μάτι και η ΝΔ , που λόγω συγκυβέρνησης δεν θέλει σε αυτή την φάση το ΠΑΣΟΚ να καταρρεύσει και μαθαίνουμε πως σιγοντάρει την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του άλλοτε "εχθρού" της....

Από ......  parapolitika

Ζαν Κλοντ Τρισέ: «Το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί»

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Το μεγάλο ερώτημα για την ελληνική κρίση δεν σχετίζεται με τα λάθη χειρισμού της Τρόικα, αλλά είναι το γιατί οι Ελληνες οδήγησαν τη χώρα τους σε μία κατάσταση τέτοιας δημοσιονομικής ανισορροπίας. Αυτό τονίζει ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, που χαρακτηρίζει τον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας ως το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για να λειτουργήσει η οικονομία.

«Ηταν εξαιρετικά επώδυνη για την Ελλάδα, γιατί η χώρα σας ήταν αυτή με τα μεγαλύτερα προβλήματα: είχατε τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και δημοσιονομικό έλλειμμα. Ετσι, από την αρχή κατέστη σαφές, ότι η προσπάθεια για να έρθουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας σε μία πιο ισορροπημένη κατάσταση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από άλλες χώρες», είπε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Από τη στιγμή που η χώρα σας έφτασε εκεί, έπρεπε να κάνει πολλά. Κι έτσι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το άλλο μείζον πρόβλημα, που είναι ο αδύναμος κρατικός μηχανισμός. Το κράτος στην Ελλάδα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν είναι σε θέση, να εφαρμόσει μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό πρέπει να διορθωθεί», σημείωσε ακόμη, ενώ παρότρυνε την Ελλάδα να συνεχίσει να οικονομεί ένα κράτος σε στέρεες βάσεις.

Ακόμη, ο κ. Τρισέ υπενθύμισε τις καθυστερήσεις της ελληνικής πλευράς και τη μη υλοποίηση αποφάσεων που λαμβάνονταν, αλλά αναγνώρισε την προσπάθεια που έχει καταβληθεί και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. «Οταν κοιτάζω τα δεδομένα, είναι πλέον σαφές, ότι έχουν γίνει πολλά», σημειώνει.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε για την αντίθεσή του στην αρχική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Τρισέ παραδέχθηκε τη βαθιά ανησυχία που τον διακατείχε για τις καταστροφικές συνέπειες που ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να είχε σε όλη την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα είχε στην αρχή της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, τον ρόλο που είχε η Ταϊλάνδη στην ασιατική κρίση χρέους στα τέλη της δεκαετίας του '90», σημειώνει, εξηγώντας πως η αρχική αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ήταν απόρροια της ανησυχίας του, ότι κάτι ανάλογο θα ζητούσαν και οι άλλες χώρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ........  iefimerida

Τα τέσσερα κρας τεστ του 2014 που θα καθορίσουν την πορεία προς τις εκλογές

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σε κλίμα μεγάλης πολιτικής έντασης αναμένεται να κινηθεί και το 2014 έτος κατά το οποίο θα κριθεί κατά ένα μεγάλο βαθμό η πορεία και συνοχή της κυβέρνησης για να «φανεί» εάν θα υπάρξουν τριπλές εκλογές το καλοκαίρι ή όχι.
Το θερμόμετρο στο πολιτικό σκηνικό είναι ήδη ανεβασμένο, ενώ οι Ευρωεκλογές και δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, δημιουργούν ένα, ούτως ή άλλως, προεκλογικό κλίμα.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα ούτως ώστε να μπορέσει να «επιβιώσει» από ενδεχόμενες ανακατατάξεις στα αποτελέσματα των καλοκαιρινών εκλογών, ενώ δεν θεωρείται απίθανη και μια τρίτη αναμέτρηση μέσα στη χρονιά.

Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», το Μαξίμου έχει ως όπλα το πρωτογενές πλεόνασμα και την αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να αποκαταστήσει μερικές από τις αδικίες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τος ευρωεκλογές ως τη «μητέρα των μαχών» και θα προσπαθήσει να δώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στην αναμέτρηση.
Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, υπάρχουν και στελέχη που εκτιμούν ότι, παρά τις επίσημες διαψεύσεις ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες για το εθνικό Κοινοβούλιο νωρίτερα ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, επειδή γνωρίζουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι μεγάλη και πιθανώς να διευρυνθεί.
Για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις βασικού σταθμοί αυτή την χρονιά που θα ξεκαθαρίσουν λίγο έως πολύ το θολό πολιτικό τοπίο:
  1. Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει το νέο ραντεβού με την Τρόικα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων θα κρίνει πολλά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σημαντική απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο,εάν υπάρξει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό χωρίς να έλθουν άλλες περικοπές, η Αθήνα θα εισπράξει την επόμενη δόση και θα κερδίσει αρκετό χρόνο μιας και η Τρόικα θα επιστρέψει μετά τις ευρωεκλογές.
  2. Τον Απρίλη θα επισημοποιηθεί η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Μέσα στον μήνα η κυβέρνηση θα κάνει και τις πρώτες ανακοινώσεις για τη στήριξη, μέσα από το πλεόνασμα, των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων. Ενστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι είναι οι πρώτοι στη σχετική λίστα. Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει και η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους και στο Μαξίμου ευελπιστούν να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
  3. Οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου θα είναι το απόλυτο κρας τεστ για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι πως το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά και εφόσον αυτό επαληθευτεί στις κάλπες την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εντείνει την αμφισβήτηση προς την δικομματική κυβέρνηση.
  4. Εφόσον έχει προηγηθεί ένα διαχειρίσιμο -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κομματικά στελέχη της ΝΔ- αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός θα μπορεί πιο εύκολα να κάνει τον σχεδιασμό του τόσο για τα άμεσα ζητήματα (βλέπε προϋπολογισμό 2015), αλλά και για το μείζον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πετύχει στις ευρωεκλογές την ευρεία νίκη, την οποία θέλει, τότε τα εσωκομματικά προβλήματα του κ. Τσίπρα θα ενταθούν και ο ίδιος θα προσέλθει με διάθεση συνεννόησης στη συζήτηση για το πρόσωπο του διαδόχου του κ. Παπούλια, καθώς θα επιδιώξει να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Από τον σχεδιασμό αυτόν είναι σαφές ότι όλα θα παιχθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, αρχής γενομένης από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα σε περίπου δύο εβδομάδες. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχουν πρόσωπα που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού (τριπλές εκλογές τον Μάιο), αλλά σημειώνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις δημοσκοπήσεις των επόμενων μηνών.

Πιέζουν προς όλες τις κατευθύνσεις οι δανειστές
Πολλά αναμένεται να κριθούν από τις πολιτικές επαφές του πρωθυπουργόυ με το Βερολίνο, ωστόσο, η πλευρά της Ανγκελα Μέρκελ σε πρώτη φάση ζητάει πολλά εχέγγυα «συμμόρφωσης» για να υποστηρίξει μια έξοδο από το Μνημόνιο μέσα στο 2014.

Αλλωστε και οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ σκληραίνουν τη στάση τους και αμφισβητούν ανοικτά την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος ζητώντες περαιτέρω θυσίες.

Από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται η Τρόικα να στείλει και ένα μήνυμα προς Κουμουνδούρου μεριά με το οποίο θα επιδιώκει δεσμεύσεις και από  ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα με ή χωρίς υπογραφές.

Από ...... iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Δικαστική βόμβα μεγατόνων – Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις Μνημονιακές μειώσεις αποδοχών που έγιναν σε όλους τους ένστολους!

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Η απόφαση αφορά τις αποδοχές των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.)
- Δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του ΣτΕ οι ένστολοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους
- Ακυρώνεται η υπουργική απόφαση που εφάρμοζε τις μειώσεις από το Μνημόνιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και θα ακυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει.

Αναλυτικότερα, η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ένστολων έχουν καταθέσει από τον Ιανουάριο του 2013 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012, επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών-αποδοχών τους.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και 10 λιμενικοί υπάλληλοι.

Οι Ενώσεις, κ.λπ. των ένστολων υποστηρίζουν την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου ΙΙΙ, καθώς και της επίμαχης υπουργικής απόφασης που προβλέπει την τμηματική αναδρομική από την 1η Αυγούστου 2012 επιστροφή μέρους των αποδοχών τους, αλλά και του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος που καθιέρωσε ο Ν. 4093/2012.

Ακόμη, οι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι με τις περικοπές των αποδοχών τους παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν, υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι συνταγματικά ανεκτές οι περικοπές των αποδοχών.

Οι ένστολοι επισημαίνουν ότι το Μνημόνιο ΙΙΙ ρίχνοντας το βάρος της προσπάθειας της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, μονομερώς στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας, παραβιάζει τη συνταγματική κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, η οποία ερμηνευομένη υπό το πρίσμα του άρθρου 25 του Συντάγματος το οποίο αξιώνει από όλους ανεξαιρέτως του πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτάσσει την ισομερή κατανομή των βαρών τόσο στους απασχολουμένους στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε όσους ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η μείωση των αποδοχών τους, κ.λπ., είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και στο Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Από ......  newsit

Σκοτώνονται ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ για τον αν είναι άθεος ο Τσίπρας - Δείτε video

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com

- Πόλεμος ανακοινώσεων των 2 κομμάτων μόλις ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι άθεος ο Αλέξης Τσίπρας
- "Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει" αναφέρει η ΝΔ
- "Ως που θα φτάσει οι κατήφορος κ. Σαμαρά;" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
- Τατσόπουλος: "Σαμαρά, επειγόντως: πέτα τους ακροδεξιούς συμβούλους σου στα σκουπίδια"

Είναι ή δεν είναι άθεος ο Αλέξης Τσίπρας... Με αυτό ασχολείται σήμερα η ΝΔ γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ο "ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας".

Την ώρα που ελληνικός λαός δε ξέρει τι του ξημερώνει, δε ξέρει τι να πρωτοπληρώσει από τους απανωτούς φόρους και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το σπίτι του από χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τραπεζικά δάνεια, το μεγάλο ζήτημα της ημέρας για τη ΝΔ είναι αν είναι άθεος ο Αλέξης Τσίπρας! Φυσικά και αυτό μπορεί να ενδιαφέρει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών, όμως σίγουρα με τόσα άλλα προβλήματα δεν είναι αυτό που "καίει" τον κόσμο για να γίνεται τόσος μεγάλος ντόρος...


ΝΔ: Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας

Ο σάλος λοιπόν ξεκίνησε όταν ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί στοιν ΣΚΑΪ TV ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος. "Δικαίωμα του. Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του'' αναφέρει η ΝΔ. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως παρουσίασε ο κ. Τ. Κουράκης. «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Δείτε στο dogma.gr το βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν η εξής:

"Απειλούν με “χειροβομβίδες”, εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ.Σαμαρά;"

Τατσόπουλος: "Σαμαρά, επειγόντως: πέτα τους ακροδεξιούς συμβούλους σου στα σκουπίδια"

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook  και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Στην τοποθέτησή τους καταλήγει: "Σαμαρά, επειγόντως: πέτα τους ακροδεξιούς συμβούλους σου στα σκουπίδια"




Από ......  newsit