Ακόμη και το αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι στην διάθεση του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά από ανοιχτή ανεπίσημη  πρόσκληση που του απήυθηναν τόσο η γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο Βόλφαγκ Σόιμπλε να επισκεφθεί την Γερμανία.

Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.
Αυτή είναι η εισαγωγή του αποκλειστικού ρεπορτάζ του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» που αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα λάβουν χώρα ακόμη και από το πρώτο εξάμηνο του 2014 και  θα είναι καταιγιστικές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το «Κουρδιστό Πορτοκάλι" η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην δημιουργία μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Εθνικής Σωτηρίας, όπως θέλετε πείτε το.

Ως τότε οι ζυμώσεις ανάμεσα στα κόμματα θα είναι συνεχείς και οι μετακινήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών σχεδόν στην ημερήσια διάταξη!

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα έχει την στήριξη 180 και πλέον βουλευτών!
Η ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Τατσόπουλου είναι ενδεικτική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάμε παρακάτω. Στόχος της δημιουργίας- από την παρούσα βουλή- της κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές το 2016 κάτι που είναι επιθυμία και του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!
Ο Αντώνης Σαμαράς για τους Γερμανούς και παρά τα μπινελίκια που ακούει στην Ελλάδα, έχει επιτύχει έναν άθλο και θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής από την αρχή της κρίσης και της ένταξης μας στο μνημόνιο-Άνοιξη του 2010.

Ποιο πρόσωπο, σύμφωνα με τους Γερμανούς- και όχι μόνο- μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία μιας κυβέρνησης εθνικού συνασπισμού;

Όχι-λόγω ηλικίας-δεν είναι ο Επίτιμος, αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αποτελεί για τους Γερμανούς την χρυσή εφεδρεία του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Η Ντόρα έχει υπερασπισθεί με πάθος τις αυτονόητες μεταρρυθμίσσεις που έχει ανάγκη ο δυσκίνητος κρατικός μηχανισμός ο οποίος βρίσκεται στο έλεος των διορισμένων κομματικών στρατών. Η ίδια συγκεντρώνει στο πρόσωπό της και την συμπάθεια πολλών από τους σημερινούς ανεξάρτητους βουλευτές. Έτσι η πρόσκληση στον Επίτιμο να επισκεφθεί την Γερμανία αποτελεί προάγγελο των συγκεκριμένων εξελίξεων. Για τους Γερμανούς ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος σοφός Έλληνας πολιτικός, γι΄ αυτό και οι ευχές της Μέρκελ για τα γενέθλιά του.

Το πότε θα δημιουργηθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι κάτι που παραμένει ανοιχτό.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε σαν ημερομηνία εκκίνησης την λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, δηλαδή την άνοιξη του 2015.

Το θέμα είναι ότι δύσκολα η παρούσα κυβέρνηση θα τα καταφέρει να φθάσει ως εκεί. Το σενάριο να παραιτηθεί νωρίτερα ο Κάρολος Παπούλιας παίζει δυνατά, έτσι ώστε να συμπέσει η δημιουργία της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Αντώνη Σαμαρά.

Έτσι ο Αντώνης θα γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, χωρίς στο μεταξύ να έχει ηττηθεί σε εκλογές από τον Τσίπρα, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί στον εαυτό του-«εγώ δεν χάνω από αυτόν!»
Τι θα γίνει με το κομβικό υπουργείο Οικονομικών σε μια τέτοια περίπτωση;
Ο Σόιμπλε θέτει βέτο για την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα. (Το σενάριο αλλαγής ρόλων ανάμεσα σε Στουρνάρα και Προβόπουλο θα μπορούσε να είναι μια αποδεκτή λύση από τους Γερμανούς).

Όσο αφορά  τη δημιουργία της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μην κάνετε τους υπολογισμούς με βάση τα κόμματα αλλά τους βουλευτές. Το σίγουρο είναι ότι τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης θα ακολουθήσουν και πολλοί ακόμη βουλευτές οι οποίοι θα στηρίξουν την συγκεκριμένη κυβέρνηση με την Ντόρα σε πρώτο ρόλο.

Υ.Γ> Ο μόνος υπουργός ο οποίος θα χάσει την θέση του με πρωθυπουργό την Ντόρα θα είναι 
 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι΄αυτό όχι γιατί δεν στήριξε το κόμμα της αλλά γιατί έχει γίνει πιο κρατιστής από τους κρατιστές πολιτικούς και δεν τολμά ουδεμία μεταρρύθμιση στην διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση. Για τις απολύσεις δε των κηφήνων εκ των δημοσίων υπαλλήλων, για τις οποίες ο ίδιος έκανε λόγο-πριν γίνει υπουργός-τσιμουδιά. 

Ο Κυριάκος βαδίζει στα χνάρια του Μανιτάκη και η πολιτική του προκαλεί εκνευρισμό ακόμη και στην Ντόρα. Στην καλύτερη περίπτωση να πάρει κάποιο ανώδυνο υπουργείο, για να γλιτώσει η Ντόρα από την γκρίνια του μπαμπά Επίτιμου, ο οποίος έχει αδυναμία στον Κυριάκο.
Μείνετε συντονισμένοι...

Από  .........  kourdistoportocali