Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πρόεδρος Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο ή εκλογές πριν μπει η Άνοιξη; - Συναγερμός σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου μετά το Παρίσι


Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Θεωρεί ότι "έχει" ήδη τις 180 ψήφους η κυβέρνηση και θέλει εκλογή Προέδρου άμεσα πριν χαθεί το “timing”
- Προεκλογικός συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει εκλογές λόγω μέτρων που δεν θα περάσουν
- Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις σήμερα στο Μαξίμου στη συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου

Στις 10:00 το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται εκτάκτως στο Μαξίμου για να αξιολογήσουν την κατάσταση μετά το “ναυάγιο” της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι.

Παρά την ιδιαίτερα σκληρή στάση του ΔΝΤ και τα μέτρα που θέτει στο τραπέζι στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν θεωρείται ότι τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα.

Αντίθετα η κυβέρνηση μοιάζει να ποντάρει στην πολιτική διαπραγμάτευση, θεωρόντας σχεδόξν τυπική την έλευση της τρόικας στην Αθήνα για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.


Πληροφορίες θέλουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις γιορτές
 
Μάλιστα πηγές από το Μαξίμου λένε ότι μπορεί το eurogroup να μην το προλάβουμε ωστόσο μέχρι τα τέλη του μήνα υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος ώστε να κλείσουν όλα τα θέματα.

Τα τέλη του Δεκέμβρη όμως δεν είναι μια τυχαία ημερομηνία. Αντίθετα είναι μάλλον ορόσημο. Στις γιορτές η Βουλή θα είναι κλειστή, όμως οι πολιτικές εξελίξεις κάθε άλλο παρά σε... διακοπές θα είναι.

Αντίθετα πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να κινεί ήδη τις διαδικασίες για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα.
Μάλιστα σήμερα αναμένεται όλα αυτά να συμφωνηθούν μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι περίπου στις γιορτές θα αποκαλυφθεί ο υποψήφιος Πρόεδρος και αμέσως μετά κινηθούν οι διαδικασίες που ορίζονται από την πρώτη ως την τρίτη εκλογική διαδικασία μεταξύ 7ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου βέβαιο για την εξασφάλιση των 180 ψήφων και για τον λόγο αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να μην χαθεί χρόνος ως την Άνοιξη.

Αντίθετα στην Κουμουνδούρου μετά την ρήξη με την τρόικα στο Παρίσι η κατάσταση εκτιμάται τελείως διαφορετικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να θεωρεί πως δεν υπάρχει νόημα αναζήτησης των 180 βουλευτών καθώς η τρόικα θέτει στο τραπέζι νέα επώδυνα και υφεσιακά μέτρα που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές

Κάπως έτσι τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν θέσει σε πλήρη συναγερμό τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος έτσι ώστε να αποφευχθεί αιφνιδιασμός.


Πολιτικό αδιέξοδο και εθνικές εκλογές βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
Μάλιστα στην περίπτωση που δεν υπάρξει κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας νωρίτερα, τότε θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να πετύχει μια σχετικά ανώδυνη πολιτική συμφωνία και έτσι δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για την εκλογή Προέδρου και έτσι αναγκαστικά η χώρα θα πάει σε εκλογές.


Από ......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: