Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανική ψυχρολουσία στον Σαμαρά

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



«ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΜΕΡΕΣ»

 Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών και με το εάν θα συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα.

 Η συνάντηση της καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, την προσεχή Τρίτη στο Βερολίνο, εντάσσεται στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, σημείωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

 Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ακόμη ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη, η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη. «Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι σε διμερές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντικείμενο βεβαίως θα είναι, όπως κάθε φορά, συνέχισε ο Γερμανός εκπρόσωπος, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση».

 Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας. 

Από ....... kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: