Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ρέγκλινγκ: Το ΔΝΤ δεν θα φύγει από την Ελλάδα -Ζητούν την παραμονή του οι άλλες χώρες

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Παρά τα περί του αντιθέτου σενάρια, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα.

«Αλλωστε, πολλά κράτη -μέλη δεν θέλουν να δουν  το ΔΝΤ να φεύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, όποτε δεν βλέπω πως θα γίνει αυτή η έξοδος του Ταμείου», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Ο Γερμανός οικονομολόγος τόνισε ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Ελλάδα τελειώνει στο τέλος του χρόνου, ανεξάρτητα από το αν θα μείνουν αδιάθετα κεφάλαια. Σύμφωνα με τα όσα είπε, αν τα χρήματα δεν έχουν διατεθεί έως τότε, είτε δεν θα διατεθούν καθόλου, είτε αν κάποιος θέλει να υπάρξει επιμήκυνση του προγράμματος αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω πολιτικής διαδικασίας.

«Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να το κάνει, και άλλες χώρες κοντά στην λήξη του προγράμματος του με το ΔΝΤ το έχουν κάνει στο παρελθόν», είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να μη ζητήσει την εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο είναι πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί, ακριβώς γιατί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να το αντέξει ο προϋπολογισμός της .

Φωτογραφία: Eurokinissi

Από ........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: