Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Γαλάζιοι βουλευτές αδειάζουν τον Σταϊκούρα....

Αναρτήθηκε από  ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


  Για το  τέλος της σύντομης κυβερνητικής σταδιοδρομίας του α.υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταικούρα κάνουν λόγο πλέον πολλοί γαλάζιοι βουλευτές με αφορμή την κυνική ομολογία του ότι το μέτρο της μη  μείωσης του πετρελαίου θέρμασης ελάχιστα απέφερε στο δημόσιο ταμείο .αντίθετα ταλαιπώρησε , αρρώστησε ίσως έστειλε και στο θάνατο πολίτες που  εδώ και δύο χρόνια κυριολεκτικά πάγωσαν τους χειμερινούς μήνες αφού δεν  είχαν την δυνατότητα προμήθειας  πετρελαίου.

Η δημόσια ομολογία του κ.Σταϊκούρα αναφέρουν οι  ίδιες πηγές έχει πλήξει  ακόμη περισσότερο το πολιτικό προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού που φέρεται  ιδιαίτερα ενοχλημένος απο τον υπουργό του και  πιθανολογείται οτι στον επόμενο ανασχηματισμό που θα είναι και το  κύκνιο άσμα της  σημερινής συγκυβέρνησης θα τον αποπέμψει.

"Μονο που καθυστέρησε σημαντικά" αναφέρει σε δήλωση του  περιφερειακός βουλευτής της Ν.Δ.
Χαρακτηριστική είναι  και η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ που καλεί τον κ.Σταικούρα αν συναισθάνεται το  μέγεθος της ευθύνης του να παραιτηθεί!

«Όταν ένας Υπουργός παραδέχεται, εκ των υστέρων, το λάθος σε μία τόση σοβαρή υπόθεση, που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα, τους βουλευτές από όλα τα κόμματα και τα ΜΜΕ, δεν περιορίζεται απλά σε μία λεκτική διαπίστωση...

Πολύ αργά για δάκρυα κ. Σταϊκούρα, όταν συνεργήσατε να ξεπαγιάσουν οι Έλληνες, να αποστερηθούν τα κρατικά ταμεία από 300 εκατομμύρια έσοδα και να εφαρμοστούν χωρίς καμία δημόσια διαφωνία από τη πλευρά σας, ούτε μέσα στην Βουλή, οι λάθος αυτές αποφάσεις είστε άβουλοι στην ουσιαστική πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων»

33 γαλάζιοι  βουλευτές ,αναμεσά τους  η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ζητούν με ερώτηση τους την «ουσιαστική» μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι το κράτος θα έχει πολύ περισσότερα έσοδα από την αύξηση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ ζητούν να καθιερωθεί επίδομα για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και μέλη άλλων ευπαθών ομάδων, με βάση την περιοχή όπου κατοικούν.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Τζαμτζής Ιορδάνης, Κοντογιάννης Γιώργος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Μακρή- Θεοδώρου Ελένη, Κουτσούμπας Ανδρέας, Γεωργαντάς Γιώργος, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Χριστογιάννης Δημήτριος, Κέλλας Χρήστος, Αναστασιάδης Σάββας, Τσαβδαρίδης Λάζαρος, Καράογλου Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κώστας, Μαρίνος Ανδρέας, Λυκουρέντζος Ανδρέας, Νταβλούρος Αθανάσιος, Δήμας Χρήστος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Χαρακόπουλος Μάξιμος, Αντωνίου Μαρία, Αραμπατζή Φωτεινή, Πατριανάκου Φεβρωνία, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κυριαζίδης Δημήτριος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Καρανάσιος Ευθύμιος, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Καραμανλή Άννα, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Κεφαλογιάννης Ιωάννης.

Από  .........  lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: