Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Γάζωσαν το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι - Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες - Αποκλεισμένοι οι γύρω δρόμοι

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

- Άγνωστοι πυροβόλησαν τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας
- Δεν υπάρχουν ζημιές στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι
- "Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς" είπε στο NewsIt υπάλληλος πρατηρίου κοντά στο σημείο της επίθεσης
- Επικοινώνησε με τον Γερμανό πρέσβη ο Νίκος Δένδιας
- Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε ήδη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
- Στο ίδιο σπίτι είχε επιτεθεί με ρουκέτα η 17Ν στις 16 Μαΐου 1999
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι.

Άγνωστοι πυροβόλησαν το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 και τράπηκαν σε φυγή. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα.





Οι άγνωστοι γάζωσαν το σπίτι του πρέσβη όπως είπε στο NewsIt υπάλληλος πρατηρίου στην περιοχή.
"Ήταν 3:20 όταν ήρθε ένας ταξιτζής. Πήγα να του βάλω βενζίνη και άκουσα πολλούς πυροβολισμούς. Σκύψαμε γιατί φοβηθήκαμε", είπε ο άνδρας και πρόσθεσε πως δεν είδε κανέναν, ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανή να περνά από το σημείο.

Από τους πυροβολισμούς στον εξωτερικό χώρο της πρεσβευτικής κατοικίας δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ήδη με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κι εκείνος με τη σειρά του μίλησε με τον Γερμανό διπλωμάτη.




Τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από το σπίτι.




Η ρουκέτα της 17Ν


Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα γίνεται στόχος επίθεσης.




Στις 16 Μαΐου του 1999, στις 22:55 το βράδυ, η 17 Νοέμβρη είχε επιτεθεί με ρουκέτα στην κατοικία του πότε πρέσβη της Γερμανίας Καρλ Χάινς Κούνα.

Η ρουκέτα είχε "καρφωθεί" στη στέγη του διώροφου σπιτιού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


Από .....  newsit

Έρχεται ένα νέο κόμμα που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στην μεταπολίτευση

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η έρευνα της ΚΑΠΑ Research θέλει το 56% των Ελλήνων να δηλώνουν πως αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν από τη χώρα.

Θα μπορούσε να είναι μια "λύση" κάτω υπό προυποθέσεις. Μόνο που όσοι ετοιμάζονται να φύγουν ειδικά για τις πλούσιες χώρες του ευρωπαικού βορρά ας έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει μια έντονη καχυποψία απέναντι στους Έλληνες.

Νέοι Έλληνες που εργάζονται την Νορβηγία για παράδειγμα αντιμετωπίζουν ένα κλίμα του στυλ "οι τεμπέληδες που ζουν με δανεικά και τα οποία δεν θέλουν να πληρώσουν".

Επίσης, ειδικά οι νέοι, σκεφθείτε πως αν εγκαταλείψετε την Ελλάδα χωρίς να δώσετε πρώτα μια μάχη να είστε σίγουροι πως θα κάνετε μεγάλη χάρη στα καθάρματα της μεταπολίτευσης που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν τη χώρα στα βράχια-με κυβέρνηση τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ-τα οποία όπως αποδεικνύεται έχουν και ίδιον όφελος να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.
Κι αυτό γιατί έχουν επενδύσει σε ξένα ομόλογα, μετοχές, κλπ τύπου Blackrock ενώ αρχίζουν να ντιλάρουν καθημερινά με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της διαπλοκής-έναν μετά τον άλλο.

Γιατί να χαρίσουμε σε μια τρίτη πολιτική συμμορία την Ελλάδα (έχει υπσοτεί ήδη δύο, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ) και να μην κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας;
Δεν είναι καλύτερα να δώσουμε τον αγώνα παρά να φύγουμε αμαχητί και να αφήσουμε πίσω τα σεσημασμένα λαμόγια από τις μίζες της Siemens  και τα εξοπλιστικά να κάνουν κουμάντο.
Μήπως είναι τώρα η στιγμή να πάρεις κι εσύ μέρος στο ΝΕΟ που έρχεται;
Το ερώτημα που τίθετα είναι πως μπορούν να σώσουν την χώρα "επαγγελματίες πολιτικοί" που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

Ακόμη κι αν δεν είχαν άλλες αδυναμίες (μίζες, διαφθορά, διαπλοκή, κρατισμός) θα μπορούσαμε να ελπίζουμε στην πρότερη επαγγελματική-επιχειρηματική τους εμπειρία, εάν αυτή συνόδευε το βιογραφικό τους.

Σχεδόν κανείς από αυτούς που μας κυβερνάνε δεν έχουν δουλέψει ποτέ τη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πλέον δραστήριος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Άδωνης Γεωργιάδης είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με τις πρωτοβουλίες του.

Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να μοιράσουν ούτε δύο γαιδάρων άχυρο.
Οι καλές σπουδές, δίχως εμπειρία ζωής και επιχειρηματικών αντιξοοτήτων, δημιουργούν καλούς θεωρητικούς στα τηλεπαράθυρα αλλά άβουλους, άπραγους και αμήχανους υπουργούς όταν καλούνται να κάνουν πράξη όσα σπούδασαν αλλά και όσα πιστεύουν για την λειτουργίας της ελεύθερης οικονομίας.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα καλοσπουδαγμένης αβουλίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λοιπόν αυτή τη φορά  κάτι "κινείται" και ίσως αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη που περιμένει το 34% των συμπολιτών μας οι οποίοι αρνούνται- στις δημοσκοπήσεις τουλάχιστο- να εμπιστευθούν ένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άνθρωποι που έχουν στήσει πετυχημένες μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην περιφέρεια και υπερασπίζονται τις ιδανικές συνθήκες εργασίας στην πράξη, αποτελούν τους πρώτους πυρήνες ενός δικτύου που απλώνεται σιγά σιγά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους στα κοινά οι οποίοι να έχουν διοικήσει έστω ένα περίπτερο.
Με αυτούς θα πέσουν τα μπετά του νέου κόμματος που έρχεται και το οποίο δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ  με τα κόμματα της μεταπολίτευσης.

Είναι κάτι εντελώς ΝΕΟ γιατί ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (αρνούμενοι να εμπλακούν σε εμπόριο ιδεολογιών) είναι και οι άνθρωποι που το ετοιμάζουν...Θα είναι το απόλυτο κόμμα του διαδικτύου, χωρίς γραφεία, συγκεντρώσεις, κραυγές, τηλεπαράθυρα. Χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά ΜΜΕ μια χούφτας ολιγαρχών για πλύση εγκεφάλου. Το κόμμα που ετοιμάζεται αφήνει χώρο στη σκέψη και στις ωραίες ιδέες.

Δεν θα έχει καταγγελτικό λόγο-αλλά η επιλογή των στελεχών του από μόνη της θα είναι "απορριπτική" για το υπάρχον διαβρωμένο κομματικό σύστημα. Μείνετε συντονισμένοι και στο μεταξύ ονειρευτείτε μια κοινωνία με αξιοπρέπεια.

Από ...........    kourdistoportocali

Ο Στουρνάρας μελετά την... επιστροφή στη δραχμή

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τι διαβάζει μανιωδώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας;

Ο λόγος για το τελευταίο... βιβλίο που μελετά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρβάρας, και το έχει πάνω στο γραφείο του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, ο υπουργός έχει το βιβλίο «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», το τελευταίο πόνημα της «Τριλογίας της Κρίσεως» του Πέτρου Μάρκαρη.

Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πραγματεύεται την Ελλάδα του 2014, η οποία έχει επιστρέψει στη.. δραχμή!

Από .......  parapolitika

Εφορία: Λήγουν οι προθεσμίες

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com