Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τραπεζική ιδιοφυΐα ο Τσουκαλάς. Θα μπορούσε να έχει τον CEO της Goldman Sachs να του γυαλίζει τα παπούτσια!

 Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


EΙΧΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2010, 500.000 ΤΟ 2011 ΚΑΙ 800.000 ΤΟ 2012
 
Mία δεν πιάνει μπροστά του ο Lloyd  Blankfein, CEO της Goldman Sachs. To μόνο που θα μπορούσε να κάνει για τον ιδιοφυή Τσουκαλά είναι να του δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του. Υποκλιθείτε μπροστά σε μια τραπεζική ιδιοφυία. Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Δημήτρη Ψυχαγιού από την Athens Voice.

«Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει είναι ανάμεσα στους λαούς και τις τράπεζες … η Ενωτική Κίνηση μπορεί να δώσει το όραμα του ξεσηκωμού στον κόσμο που βράζει και θέλει όραμα και αριστερή ηγεσία να τον οδηγήσει», διακήρυξε ο Δημήτρης Τσουκαλάς πριν δύο χρόνια, Νοέμβριο του 2011. Ήταν η ημέρα που μαζί με τους πρώην εν ΠαΣοΚ συντρόφους του Νίκο Κοτζιά, Αλέξη Μητρόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αντώνη Κοτσακά παρουσίαζαν το μανιφέστο της Ενωτικής Κίνησης, αυτής που τελικά μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ένα χρόνο πριν, το 2010, είχε πάρει ως αποζημίωση για τη συνταξιοδότησή του από την τράπεζα ABN AMRO 1.000.000 ευρώ, μάθαμε από τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή ο νυν βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και κάποτε πρόεδρος της ΟΤΟΕ.

Πάντα χαίρομαι όταν ακούω πως μισθωτοί έχουν μεγάλες αποδοχές. Αυτό σημαίνει πως η αγορά αναγνωρίζει την αξία τους και τους ανταμείβει. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων που παίρνουν εξωφρενικές αμοιβές, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά αυτό αφορά τους μετόχους που βλέπουν να μειώνονται τα κέρδη τους, να παίρνει τη μερίδα του λέοντος το μανάτζμεντ και όχι η ιδιοκτησία. Ας το λύσουν μεταξύ τους το ζήτημα, δεν μας αφορά. Υπό τον όρο φυσικά ότι η εταιρεία που μπορεί και δίνει μεγάλες αμοιβές δεν αντλεί τα κέρδη της λόγω κατάχρησης της δύναμης που διαθέτει στην αγορά ή δεν αποτελούν μέρος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αμοιβές είναι εις βάρος μας: στην πρώτη επειδή οι μεγάλοι μισθοί βγαίνουν από δική μας αφαίμαξη λόγω των πρακτικών της εταιρείας, στη δεύτερη επειδή η παγκόσμια φούσκα (ή και τοπικές) απειλεί την οικονομία γενικώς και ιδιαίτερα την δική μας προσωπική οικονομία.

Επομένως, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον Δημήτρη Τσουκαλά και το εκατομμύριό του. Η τράπεζα ΑΒΝ-ΑΜΡΟ τον είχε ασφαλίσει σε ιδιωτική εταιρεία, όπως μας εξήγησε ο ίδιος, και μετά 35 χρόνια εργασίας οι ασφαλιστικές εισφορές και οι τόκοι τους έφθασαν τις 650.000 ευρώ, που τα έλαβε αποχωρώντας το 2010. Μπορεί σε μας να φαίνεται τεράστιο το ποσό αλλά παρόμοια ποσά έπαιρνε κάθε υπάλληλος της τράπεζας, είπε – υποθέτω ότι οι συνάδελφοί του θα τον επιβεβαιώσουν. Δεν πρέπει να ήταν σημαντικό στέλεχος αφού η ABN AMRO του έδωσε άλλες 350.000 ευρώ για να τον ξεφορτωθεί, να φύγει με «εθελουσία έξοδο» δηλαδή. Αφού τα δηλώνει στο βουλευτικό «πόθεν έσχες» αυτά, άρα θα τα δήλωσε και στην εφορία και θα φορολογήθηκαν. Σωστά περηφανεύεται λοιπόν ότι «πληρώνω την εφορία με τα ποσά που μου αναλογούν ως ίσος προς ίσο με τον κάθε φορολογούμενο πολίτη» – υπονοώντας προφανώς πως είναι ηθικότερος φορολογικά από τον άλλο εκατομμυριούχο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνιδρυτή της τσόντας -ΕΚΜ, τον Αλέξη Μητρόπουλο, που δεν δήλωσε στην εφορία 1.000.000 δολάρια από δικηγορική αμοιβή. Τα είχε στο εξωτερικό, τα επανεισήγαγε μετά από χρόνια και υποστηρίζει ότι είναι νόμιμες οι ενέργειες του. Δικηγόρος είναι, θα ξέρει. Σε κάθε περίπτωση ας τις λύσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις προσωπικές διαφορές περί φορολογικής ηθικής. Ανήθικοι πάντως αποκλείεται να είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται νυχθημερόν κατά της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι άλλου τύπου: πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της ιδιωτικής ασφάλισης των εργαζομένων και υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Αν οι συνταξιοδοτούμενοι από τις ελληνικές τράπεζες παίρνουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις από τις 650.000 που έδωσε στον κ. Τσουκαλά η ολλανδική ABN AMRO, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο. Αν όχι, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν θέλει την ιδιωτική ασφάλιση. Δεύτερον, η μητρική ABN AMRO χρεοκόπησε το 2008, λόγω της κρίσης των αμερικανικών «τοξικών ομολόγων» και εθνικοποιήθηκε για να διασωθεί το 2008. Άρα την αποζημίωση των 350.000 ευρώ για την «εθελουσία εξοδό» του Δημήτριου Τσουκαλά την πλήρωσαν οι ολλανδοί φορολογούμενοι. Τα ίδια πληρώνουν άραγε και στους συμπατριώτες τους υπαλλήλους της ABN AMRO όταν αποχωρούν; Είναι τόσο γενναιόδωρος ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ, ο τόσο σφιχτοχέρης απεναντί μας;

Τρίτον, δεν πολυκαλαταλαβαίνω το «πόθεν έσχες» του κυρίου Τσουκαλά: εκτός από το 1.000.000 και κάτι ψιλά που δηλώνει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, είχε εισοδήματα 100.000 ευρώ το 2010, 500.000 το 2011 και 800.000 το 2012. Μπράβο του που αυτός κερδίζει όλο και περισσότερα όσο η κρίση βαθαίνει (έπαιξε άραγε εγκαίρως το ελληνικό χρηματιστήριο προς τα κάτω;) – αλλά πού βρίσκονται αυτά τα χρήματα, αφού στις καταθέσεις του εμφανίζονται μόνο τα ποσά των αποζημιώσεών του; Περιουσιακά στοιχεία δεν αγόρασε, δεν εμφανίζονται στο «πόθεν έσχες». Τα ήπιε μπύρες; Τα παραχώρησε στο –ΕΚΜ; Τα μοίρασε σε φτωχούς; Τα έκρυψε στο στρώμα του γιατί πίστεψε και αυτός την αισχρή προπαγάνδα που λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα μας βγάλει από το ευρώ; Αγόρασε πολεμοφόδια για τον πόλεμο κατά των τραπεζών;

Βεβαίως, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εξηγεί δημοσίως πως διαχειρίζεται την περιουσία του, για απορίες προσωπικές πρόκειται που δεν είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν. Άλλωστε ο συνδικαλιστής Δημήτριος Τσουκαλάς μπορεί να δώσει σε όσους άνεργους λιμπίζονται τα χρήματά του αντίστοιχη απάντηση με αυτή του Λένιν, που κάποτε κατηγορήθηκε πως ταξίδευε πρώτη θέση στα τρένα: «αγωνίζομαι για να μπορούν να ταξιδεύουν όλοι οι εργάτες πρώτη θέση», απάντησε ο Λένει. Ο κ. Τσουκαλάς κήρυξε πόλεμο στις τράπεζες «για να παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι τέτοιους μισθούς και τέτοιες αποζημιώσεις». Μόνο που στη Ρωσία απλώς καταργήθηκε η πρώτη θέση μετά τη μπολσεβίκικη επανάσταση και όλοι ταξίδευαν τρίτη θέση – ο Λένιν, ο Τρότσκι και λοιποί ταξίδευαν πλέον με ειδικά τρένα για να υπηρετήσουν το προλεταριάτο.

Το 1.000.000 που έλαβε ως αποζημίωση για 35 χρόνια δουλειάς ο συνδικαλιστής Δημήτρης Τσουκαλάς είναι ψιχία μπροστά στο 1.000.000 τον μήνα που πρέπει να έπαιρνε ο πρόεδρος της ABN AMRO πριν την χρεοκοπία, σε τέτοια επίπεδα βρίσκονται διεθνώς οι απολαβές των διοικήσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αλλά τα ίδια παίρνουν και οι εν Ολλανδία υπάλληλοι της χρεοκοπημενης και εθνικοποιημένης τράπεζας όταν αποχωρούν ή υπάρχει κάποια ελληνική ιδιομορφία; Αντίστοιχες αποζημιώσεις έλαβαν αποχωρώντας και οι άλλοι συνάδελφοι του από την εν Αθήναις ABN AMRO ή έχουν κάποια προνόμια τα συνδικαλιστικά σκεύη, τσουκάλια και λαγήνια; Αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν σχέση με την περιουσία του κ. Τσουκαλά, είναι γενικότερα και θα φωτίσουν τη λειτουργία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συνδικαλιστικών θεσμών και ίσως δώσουν απαντήσεις στο πάντα επίκαιρο λενινιστικό ερώτημα «τι κάνουμε;», θα ήταν ευχής έργο η δημοσιογραφική έρευνα να τα απαντήσει.

Από .......   kourdistoportocali

-Aλέξη, εκτός από το "Παπανικολής" γέρνουν και τα "υποβρύχια", "Τσουκαλάς", "Τσακαλώτος", "Σταθάκης"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΝ ΟΡΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ»

Σύμφωνοι. Πολύ σωστά ο Τσίπρας επιτ'ιθεται στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μόνο που όπως όλα δείχνουν δεν έχει να πει τίποτε για τα δικά του "υποβρύχια" τους κ.κ Τσουκαλά, Σταθάκη, Τσακαλώτο. Θα περιμέναμε να τους είχε ήδη διαγράψει για παραπλάνηση των ψηφοφόρων του. Αλλά που χάθηκε η αυτοκριτική και η συνέπεια λόγων και πράξης ώστε να την βρουν οι πολιτικοί μας, όλων των αποχρώσεων. Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για μια «σκανδαλώδη υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 επί Τσοχατζόπουλου και κορυφώθηκε το 2010, με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου προδίδει ενοχή και πως η σύμβαση που υπογράφηκε ήταν «μνημείο αδιαφάνειας και σκανδαλωδών όρων, με πρόσχημα τη σωτηρία των ναυπηγείων», ενώ για τον Αντ. Σαμαρά είπε ότι «δεν έχει το θάρρος να έλθει και να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και τον αφήνει έρμαιο». Πρόσθεσε δε ότι δεν έγινε ποτέ Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, όπως είχε υποστηρίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, καθώς η Προανακριτική αφορούσε μόνον τις ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για «υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία, ώστε το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει η Βουλή είναι να την εξετάσει σε βάθος». Κάλεσε, μάλιστα, τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των ναυπηγείων και για ποιο λόγο οι πρώην ιδιοκτήτες Γερμανοί απαλλάχθηκαν με νομοσχέδιο Βενιζέλου από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρά το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ είχε ήδη εντοπίσει σημαντικές παραβάσεις. Κατηγόρησε, επίσης, τους νυν ιδιοκτήτες ότι δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ, παρά τα χρήματα που έχουν πάρει.

Σχολιάζοντας δε το λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν το αντιλαμβάνεται ως εκδίκηση ή αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, προκειμένου να εκτονωθεί η λαϊκή οργή. «Είναι για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διότι δεν μπορούμε να κρατάμε κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με δημοκρατική γενναιότητα τις γκρίζες ζώνες της αδιαφάνειας των σκανδάλων και να στείλουμε στη Δικαιοσύνη όσους καταχράστηκαν το αξίωμά τους και τη λαϊκή εμπιστοσύνη», κατέληξε.

Από ........   kourdistoportocali

Στα τρία οι ΑΝΕΛ για την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Πλειοψήφησε το "όχι" από την Κ.Ο του Καμμένου

Στα τρία έσπασε η Κ.Ο του Πάνου Καμμένου, με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

 Η πλειοψηφία του κόμματος είπε "όχι" στη διακοπή της χρηματοδότησης, με τους Καπερνάρο, Κουίκ, Γιαταγάνα, Δημαρά και Χαικάλη να μην συμφωνούν. Αντίθετα "ναι" είπε ο Νότης Μαριάς, ενώ "παρούσα" ψήφισε η Χρυσοβελώνη.

Από ......  parapolitika

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Τα 165 "όχι" από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, δημιούργησαν για λίγο τρικομματική

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία «όχι» ψήφισαν 165 , «ναι» ψήφισαν 132, ενώ απουσίασαν δέκα βουλευτές.

Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Η συμπόρευση στο θέμα των υποβρυχίων ένωσε προς στιγμή την τρικομματική κυβέρνηση αφού η ΔΗΜΑΡ είχε προαποφασίσει ότι θα ψηφίσει ενάντια στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Από ......... parapolitika

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου 17-22 Δεκεμβρίου στο Καινούργιο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Αναρτήθηκε από .........  energoipoliteskv.blogspot.com


Βοήθεια στις ευπαθείς οικογένειες της Πόλης μας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεανικό Παλμό

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com



Νέα τροπή στις μίζες για τα εξοπλιστικά -Δίνει λίστα με ονόματα ο Κάντας για να γλιτώσει

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Αντιμέτωπος με τον ανακριτή θα βρεθεί και σήμερα ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας της μαραθώνιας απολογίας του.

Χθες πάντως αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πριν εκείνος ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Με την κατάθεση του Αντώνη Κάντα οι έρευνες για τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων παίρνουν νέα τροπή.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει ενώπιον του ανακριτή συγκεκριμένα πρόσωπα που σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονται στην υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα οποία διακινήθηκε μαύρο χρήμα! Μάλιστα τα πρόσωπα αυτά ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα στους Έλληνες ανακριτές ενώ τα εξοπλιστικά προγράμματα για την υπογραφή των οποίων δόθηκαν μίζες ανέρχονται σε τουλάχιστον οχτώ.

Εδωσε ονόματα μεσαζόντων για τις μίζες

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου «μίλησε» για διακίνηση «πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος» ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγινε «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων.

 Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με «ονοματεπώνυμα» για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσαζόντων, πρόσωπα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα, φέρεται να έδωσε στοιχεία για περισσότερες από 10 off shore εταιρείες που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτονται παράνομα χρηματικά ποσά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε και τον δικηγόρο που τον βοήθησε να προχωρήσει στη σύστασή τους. Τέλος, φέρεται να κατονόμασε τουλάχιστον 5 εκπροσώπους off-shore εταιρειών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κάντας, όπως προανήγγειλε ο συνήγορος του έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο Δημόσιο τόσο το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκε στην Σιγκαπούρη όσο και άλλα περίπου 2 εκατομμύρια που αποδέχεται ότι έχει λάβει και διατηρεί σε δύο λογαριασμούς, έναν επίσης στην Σιγκαπούρη και έναν στην Ελβετία.

Από .....  iefimerida

Ολα για το σόου: Ούτε ονόματα, ούτε συμφέροντα κατονόμασαν Βενιζέλος-Τσίπρας

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια ύστερα από μια συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από το σόου και τους βερμπαλισμούς των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Βενιζέλο, που απειλούσαν με αποκαλύψεις, με τον δεύτερο μάλιστα να υποστηρίζει ότι θα μιλήσει με ονόματα, αλλά τελικά δεν είπαν τίποτα.

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 287 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 167 (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) και «ναι» 120 (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ).
Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υποστήριξε πως με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος «δείχνει στάση ενοχής», ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός. «δεν έχει το θάρρος να έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του, αφήνοντας τον έρμαιο».

Στη συνέχεια υποστήριξε «έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά, την γκρίζα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πολιτική ζωή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το παν για να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Χαρακτήρισε το θέμα των υποβρυχίων «σκανδαλώδη υπόθεση» και έκανε λόγο για «σκοτεινά σημεία» και για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την κυβέρνηση.
«Δεν μπορείτε να κρύψετε τέσσερα υποβρύχια κάτω από το χαλί. Που πήγαν τα 250 εκατ. και πως εκταμιεύτηκαν σε μια εικονική γερμανική εταιρεία. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια απίστευτη απάτη αν αληθεύουν τα στοιχεία. Αυτό είναι «colpo grosso». Σταματήστε να το παίζετε «Πόντιοι Πιλάτοι».

«Παρά τα δισ. ευρώ που έχουν εκταμιευτεί, τα υποβρύχια σκουριάζουν στη στεριά» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται «να συσκοτιστεί με κραυγές μια σκανδαλώδης υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 και κορυφώθηκε το 2010 με ευθύνη και υπογραφές των υπουργών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».

Βενιζέλος: Συκοφαντίες όσα λένε Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ
Για συκοφαντίες εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για εξυπηρέτηση συμφερόντων που δεν θέλουν την σταθερότητα.
«Εξυπηρετείτε επαγγελματίες των αντισταθμιστικών ωφελημάτων», είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι «επανέλαβε τις χυδαιότητες, συκοφαντίες, ύβρεις, ανευθυνότητες πάνω στις οποίες στηρίζει την πολιτική του παρουσία τους τελευταίους τρεις μήνες». «Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και προσφέρεστε στην απώλεια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ.Βενιζέλος φρόντισε να τονίσει πως είναι λάθος η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο αδύναμος κύκλος, αλλά ο εγγυητής της κυβέρνησης, ενώ απείλησε πως θα πει και ονόματα και αναφέρθηκε στο όνομα του Γιάννη Ταφύλλη, του μέλους της γραμματείας του τμήματος εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «Ήρθε η ώρα εσείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μάθετε τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα σας» και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των υποβρυχίων είναι μία «υστερική εμμονή» της αντιπολίτευσης που έρχεται με καθυστέρηση περίπου 3 ετών.

Για περισσότερο από μία ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε τα επιχειρήματά του υπέρ της συμφωνίας που έγινε το 2010 και προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που λέει, «θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος της χώρας μας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο».

«Ή ήσασταν θύμα του colpo grosso και πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για την αφέλειά σας ή ήσασταν και σεις στο κόλπο», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Βενιζέλο και  απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τούς είπε ότι «επειδή εσείς που θα ψηφίσετε δεν ήσασταν στο κόλπο, πρέπει να ψηφίσετε την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο θέμα της πραγματικής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ λέγοντας ότι τα ΕΝΑΕ μεταβιβάσθηκαν από την Thyssen Group στην Hern και άρα στον εαυτό τους. «Αν ισχύει ότι οι Γερμανοί βρήκαν ένα παρένθετο σχήμα, την Abu Dhabi Mare, για να γλιτώσουν αντισταθμιστικά οφέλη. τόκους, φορολογικούς ελέγχους και, αφού πάρουν 360 εκατ., να αφήσουν τα υποβρύχια να σκουριάζουν, κάποιοι έχουν την ευθύνη», υπογράμμισε.

«Μας κατηγορείτε ότι αναδεικνύουμε αυτό το μείζον εθνικό θέμα γιατί μας υποκινούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα, δηλαδή τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Απευθυνθείτε στον Πρωθυπουργό. Όπως γνωρίζετε ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Ταβουλάρης ήταν συνεργάτης του στην ΠΟΛΑΝ. Λάθος πόρτα χτυπάτε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

Όσον αφορά τον απόστρατο Γ. Ταφύλλη - στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε πως ήταν άνθρωπος που έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα των τυφλών Μιράζ της αγοράς του αιώνα, έριξε το γάντι λέγοντας πως «αν έχετε οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο να το καταθέσετε εκεί που πρέπει».

«Μου λέτε για αήθη υπονοούμενα εσείς που έχετε στήσει ένα χορό εξυπηρετώντας πολύ συγκεκριμένους στόχους;», επανήλθε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις

Από .........  iefimerida

Το πόρισμα καταπέλτης για τα έργα και της ημέρες της Τρόικα

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Χαλάρωση της λιτότητας ζητεί η "Εξεταστική" Επιτροπή που συνέστησε το Ευρωκοινοβούλιο για να διερευνήσει τα πεπραγμένα της Τρόικα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης που εντάχθηκαν στο Μνημόνιο, δηλαδή την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του πορίσματος που υπογράφουν ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης Οτμαρ Κάρας και ο Γάλλος Σοσιαλδημοκράτης Λιέμ Οάνγκ Νγκοκ, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Τρόικα "να λάβει υπόψη της την συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και να εξετάσει μια αναθεώρηση του Μνημονίου στη βάση των νεότερων εμπειρικών αποτελεσμάτων". Πρόκειται για μια έμμεση αλλά σαφή σύσταση για αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων και λιγότερη λιτότητα, αφού οι συντάκτες του πορίσματος διαπίστωσαν ότι κατά τον προσδιορισμό των δημοσιονομικών στόχων υποεκτιμήθηκε η ύφεση που θα προκαλούσαν τα μέτρα.

Παρά τις ήπιες κατά τα ευρωπαϊκά ειωθότα εκφράσεις και την προσπάθεια των συντακτών να ισορροπήσουν μεταξύ των υπερασπιστών και των αμφισβητιών της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, είναι σαφές από το πόρισμα ότι το συνολικό έργο της τρόικας δεν κρίνεται επιτυχημένο. Αντίθετα, διαπιστώνονται προβλήματα στη διαμόρφωση της πολιτικής, αστοχίες στην εφαρμογή τους και αποκλίνουσες στρατηγικές και προτεραιότητες μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την τελευταία ειδικά διαπιστώνει ότι "μπερδεύτηκε" αφού από τη μια έπρεπε να λειτουργεί ως μέλος της Τρόικα κι από την άλλη ως τοποτηρητής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Εξάλλου διαπιστώνουν ότι εκ του αποτελέσματος τα Μνημόνια οδήγησαν σε μεγάλη ύφεση, έκρηξη της ανεργίας, και τελικά σε αύξηση του χρέους των κρατών μελών που τα εφάρμοσαν.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα του καταλήγει στα εξής:
1. "Αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η μείωση των διαρθρωτικών ελλειμμάτων σε όλες τις χώρες του προγράμματος από την έναρξη των αντίστοιχων προγραμμάτων παροχής βοήθειας δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε μείωση των ποσοστών του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Υπογραμμίζει ότι ο λόγος του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ, αντίθετα, έχει αυξηθεί πολύ σε όλες χώρες σε πρόγραμμα", αναφέρεται.

2. "Εκφράζει τη λύπη του, για τις ενίοτε υπερβολικά αισιόδοξες υποθέσεις της Τρόικα, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά και για την ανεπαρκή αντίληψη της πολιτικής αντίστασης για αλλαγές σε ορισμένα κράτη μέλη. Εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτό επηρέασε την ανάλυση της Τρόικας για την αλληλεπίδραση μεταξύ των δημοσιονομικών μέτρων και της ανάπτυξης. Επισημαίνει ότι, ως αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσαν να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι"
3. Επισημαίνει ότι από το 2008 και μετά οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνθηκαν

Ειδικά για την Ελλάδα επισημαίνει:
1. Μετά από πέντε αναθεωρήσεις του Μνημονίου και εξαιτίας των ανεπαρκών αποτελεσμάτων χρειάστηκε και δεύτερο πρόγραμμα

2. Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη προόδου παρά τον άνευ προηγουμένου όγκο μεταρρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή
3. Αν και ο στόχος των προγραμμάτων ήταν να αποτραπεί η χρεοκοπία, αυτό δεν επιτεύχθηκε στην περίπτωση της χώρας μας. Επίσης, η οικονομική βοήθεια δεν εξασφάλισε ότι μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξει έξοδος κάποιας χώρας από το ευρώ.

4. Στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν εξ αρχής δυσχερής λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων, των κακών στατιστικών στοιχείων, ενώ αφήνει και αιχμές για την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Προτάσεις
Μεταξύ άλλων προτείνει:
1. Η τρόικα να διαμορφώνει πολιτικές με βάση τα τελευταία εμπειρικά δεδομένα για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, δηλαδή την επιπτωση των δημοσιονομικών μέτρων στην ύφεση. Επί της ουσίας ζητά την χαλάρωση της λιτότητας
2. Τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, στα πρότυπα του ΔΝΤ, ώστε να αποχωρήσει το τελευταίο από την Ευρωζώνη
3. Την επαναξιολόγηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων στο Eurogroup σε ότι αφορά στα Μνημόνια, ώστε να υπάρχει «δημοκρατική λογοδοσία» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
4. Την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στην διαμόρφωση των προγραμμάτων
5. Την ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους εκπροσώπους της Κομισιόν στην Τρόικα.

Δείτε ολόκληρο το πόρισμα ΕΔΩ

Από .........  iefimerida

Σχόλιο Βενιζέλου για γενόσημα

Αναρτήθηκε από ......... energoipoliteskv.blogspot.com



Καμμένος στη Βουλή

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com