Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ας πέσει μαχόμενη

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαφώνησε με την αποστροφή του Γ.Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι...

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας. Τόνισε, δε, ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει· αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων, λέγοντας ότι οι πολίτες είναι «κακοφορολογημένοι».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Πρέπει να έχουμε ορίζοντα τετραετίας, όσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση, προτιμώ να πέσει μαχόμενη».

Παραδέχθηκε ότι το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και σημείωσε: «Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου, να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

Επισήμανε, δε, ότι: «Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα· συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαφώνησε με την αποστροφή του Γ.Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι.
«Αυτοί οι οποίοι πληρώνουν, τα συνήθη υποζύγια είναι υπερφορολογημένα. Είμαστε κακοφορολογημένοι στην Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή δεν εχει αποδώσει όσο έπρεπε» τόνισε.

Παρατήρησε, ακόμη, ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Από .......  epikaira

«Βόμβα» Financial Times: Στα επόμενα 4 χρόνια η Ελλάδα είτε θα χρεοκοπήσει, είτε θα βγει από το ευρώ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε μια εκτίμηση- σοκ για την Ελλάδα προχωρούν οι Financial Times, οι οποίοι αναλύοντας το πλάνο βιωσιμότητας της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού της Ανγκέλα Μέρκελ με το SPD, αναφέρουν πως μέσα στην επόμενη τετραετία, η Ελλάδα είτε επιστρέψει στη δραχμή, είτε χρεοκοπήσει, είτε θα πραγματοποιηθούν και τα δύο ενδεχόμενα.

Σε άρθρο τους για τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, οι Financial Times αναφέρουν πως δεν θα υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους χαρακτηρίζοντας ως αιτία το γεγονός ότι «η πολιτική τάξη είναι απροετοίμαστη για όσα θα συμβούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η μεγάλη απειλή για την Γερμανία στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι το δημογραφικό, αλλά η εξελισσόμενη κρίση χρεών στην ευρωζώνη».

Στη συνέχεια, οι FT φέρνουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων θα ακολουθήσουν στα επόμενα τέσσερα χρόνια την ελληνική κρίση χρέους και επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος».

Από  ......  iefimerida

New York Times: Αυτά είναι τα 3 μέτρα που πρέπει να πάρει άμεσα η Ελλάδα για να ανακάμψει [λίστα]

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη μιας «φρέσκιας» αρχής γράφουν οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως είναι «εφιαλτική» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και πως μόνο η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει.

Σε άρθρο του Αριστείδη Χατζή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στους NYT, επισημαίνεται πως κατά τη διάρκεια της ταραχώδους ιστορίας της, η Ελλάδα πάντα κατάφερνε να είναι μέλος των νικηφόρων συμμαχιών. «Αμέσως μετά την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα συνδέθηκε με την πανίσχυρη Βρετανική Αυτοκρατορία. Στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους η Ελλάδα ήταν σύμμαχος των Δυτικών Δυνάμεων. Μετά από έναν τρομερό εμφύλιο πόλεμο, γλίτωσε από την ένταξη της ως νότιο κομμάτι της ''Σιδηράς Κουρτίνας'' και κατά τον Ψυχρό Πόλεμο ήταν μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ. Αυτές οι συμμαχίες, βοήθησαν την Ελλάδα να πετύχει δύο όνειρα: Εθνική αφομοίωση και οικονομική ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στην Ευρωπαϊκή πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα και μιλά για την οικονομική κρίση, για την οποία επισημαίνει πως «πολλοί Ελληνες θεωρούν πως η κρίση είναι ένα σφάλμα της Ευρώπης: Οτι η Ε.Ε πρέπει να κατηγορηθεί για φθηνά δάνεια, πως η Ευρωζώνη κάνει την ελληνική βιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική και πως το Γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα ευθύνεται για τον καταναλωτισμό των υπολοίπων. Αυτές οι αρνητικές, μερικές φορές παρανοϊκές και σχεδόν πάντα ημιμαθείς εκφράσεις κατά της Ευρώπης, έχουν επιδεινωθεί με την εφαρμογή ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας που έχει είναι άδικο και αναποτελεσματικό. Ωστόσο στις τελευταίες εκλογές, οι Ελληνες ψήφισαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, συνειδητοποιώντας πόσο εφιαλτική θα είναι η εναλλακτική λύση μιας εξόδου από το ευρώ.

Η Ελλάδα είναι ένα μέρος μιας Ηπείρου συγκλονισμένης από την κρίση, ενώ η οικονομική δύναμη μετατοπίζεται προς τις αναδυόμενες χώρες. Ωστόσο, μόνο η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει. Θα πρέπει πάντως να υπάρχουν τρεις προτεραιότητες:
  • Η απελευθέρωση των αγορών από ρυθμίσεις πέρα από τον κανονισμό και από την υπερβολική φορολόγηση
  • Να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό της κοινωνικής πρόνοιας και να βρει ένα νέο τρόπο για να προστατεύσει σωστά τις ανίσχυρες ομάδες όπως οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Να μεταρρυθμιστούν τα απαρχαιωμένα συστήματα της Παιδείας και της Υγείας
Κλείνοντας, ο Αριστείδης Χατζής επισημαίνει πως η «Ελλάδα χρειάζεται ένα φρέσκο ξεκίνημα, ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο σε μια χώρα όπου οι αντιδραστικές λαϊκιστικές δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς το καθυστερούν».

Από .......  newsit

Θάνατος από μαγκάλι -Οι προεκτάσεις μίας λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από το θάνατο της 13χρονης από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο οποίος προήλθε εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι, το οποίο είχε ανάψει η μητέρα της μέσα στο σπίτι τους προκειμένου να ζεσταθούν. Οι αναθυμιάσεις που προκάλεσε το αυτοσχέδιο μαγκάλι «έπνιξαν» τη μικρή Σάρα στον ύπνο.

 Η 54χρονη μητέρα της ισχυρίζεται ότι είχε ανάψει το μαγκάλι την προηγούμενη ημέρα και όχι την ημέρα του θανάτου της και ότι το βράδυ της Κυριακής κοιμήθηκε μαζί με την κόρη της σε απόσταση ενός μέτρου από το μαγκάλι χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Πυρά μέσω sociol media κατά της κυβέρνησης
Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να «φωνάζουν» για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα σχόλια που ανέβηκαν στο twitter μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού.
  • Σόιμπλε: «Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό μας για τις επιτυχίες της» Η απάντηση: «Νεκρή 13χρονη από μαγκάλι στη Θεσσαλονίκη»
  • Πέθανε 13χρονη απο μαγκάλι. Ποιός νοιάζεται;! Έχουμε λεφτά, έρχεται η ανάπτυξη, δε θα πειραχτούν οι συντάξεις.
  • Ο νόμος προβλέπει το παιδί σου να πεθάνει από το κρύο, αλλά όχι και από μαγκάλι. Μάθετε να πεθαίνετε νομότυπα ρε δουλάκια.
  • Δεν είχαν ρεύμα, ζεσταίνονταν με μαγκάλι, πέθανε κοριτσάκι από αναθυμιάσεις. ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
  • Είσαι άνεργη, σου κόβουν το ρεύμα, πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν. #sucess_story
  • Θεσσαλονίκη 13 χρονών... εν έτη 2013 «έφυγε» από αναθυμιάσεις. Στο σπίτι ήταν κομμένο το ρεύμα... η μητέρα άναψε μαγκάλι.
Μάλιστα οι αντιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες καθώς την ώρα που στην κυβέρνηση υπουργοί και βουλευτές τσακώνονται για την πολιτική που ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τα μέτρα λιτότητας που έχει πάρει η κυβέρνηση και τους φόρους που έρχονται, μια μητέρα άναψε μαγκάλι για να ζεσταθεί η κόρη της, αφού το σπίτι δεν είχε ρεύμα γιατί η 54χρονη ήταν άνεργη και δεν είχε να πληρώσει.

Οταν η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ ήταν αργά
Η 54χρονη ήταν άνεργη ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες το σπίτι δεν ηλεκτροδοτούνταν. Στις 23:10 χθες το βράδυ η 54χρονη αντιλήφθηκε ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε τη βοήθεια των γειτόνων. Ήταν ήδη αργά. Το 13χρονο κορίτσι ήταν ήδη νεκρό.
Γνωστοί και φίλοι της οικογένειας καθώς και οι συμμαθητές της άτυχης μαθήτριας είναι σοκαρισμένοι από τον άδικο χαμό της. Δεν μπορούν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν το πλατύ τη 13χρονη Σάρα.

Ενα χρόνο πριν -Δύο σπουδαστές έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο στη Λάρισα
Η νεανική απερισκεψία πέντε σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου έμεναν δύο από αυτούς μια αυτοσχέδια ψησταριά για να διασκεδάσουν τρώγοντας και πίνοντας οδήγησε στο θάνατο των δύο.

 Οι πέντε σπουδαστές μετά το ψήσιμο του φαγητού μετέφεραν το μαγκάλι στο εσωτερικό του σπιτιού, αφενός για να τρώνε απευθείας από τη σχάρα και αφετέρου για να ζεσταίνονται. Μαζί με το φαγητό κατανάλωσαν και ποσότητα αλκοόλ και όπως είπε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, «ο συνδυασμός αλκοόλ και μονοξειδίου του άνθρακα είναι ιδιαίτερα τοξικός και κατέστη μοιραίος για τα παιδιά».

Οπως ανακοινώθηκε πάντως στο πλαίσιο των ερευνών, αναμένεται να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com