Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Nεαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Βενιζέλο!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
 
Η πίεση που ασκείται όλο αυτό το διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την λεγόμενη (υπό εκκόλαψη) κεντροαριστερά προκαλεί τεράστιο άγχος και αγωνία στην ηγεσία του Κινήματος. 

Αποτέλεσμα η ελαφρά ασθένεια του Βενιζέλου η οποία ήταν η αιτία για να αναβληθεί η Κ.Ο του Κινήματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό το τελευταίο διάστημα νεαρός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει τακτικά ραντεβού με τα λεγόμενα ισχυρά, όσο και διαπλεκόμενα συμφέροντα. 

Για την ακρίβεια ο νεαρός βουλευτής με το ιστορικό πολιτικά επώνυμο έχει χρισθεί ήδη διάδοχος του Βενιζέλου μια και η πρόσβασή του στα μεγάλα σαλόνια του επιτρέπει να αισθάνεται ηγέτης σε αναμονή!

 Mπροστά του η Θεοδώρα Τζάκρη είναι πραγματική κιουρία!

Bρείτε τον Ιούδα>

Αναλυτικά, η  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ:

Επικρατείας:
Πύρρος Δήμας,
Α΄ Αθηνών
Κώστας Σκανδαλίδης
Β' Αθηνών
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μίμης Ανδρουλάκης
Απόστολος Κακλαμάνης
Α΄ Θεσσαλονίκης
Ευάγγελος Βενιζέλος
Αττικής
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Αχαΐας
Γιώργος Παπανδρέου
Αιτωλοακαρνανίας
Θάνος Μωραΐτης
Εβρου
Γιώργος Ντόλιος
Ξάνθης
Δημήτρης Σαλτούρος
Ροδόπης
Αχμέτ Χατζη Οσμάν
Κιλκίς
Θεόδωρος Παραστατίδης
Χαλκιδικής
Ιωάννης Δριβελέγκας
Κοζάνης
Πάρις Κουκουλόπουλος
Άρτας
Χρήστος Γκόκας
Κέρκυρας
Άντζελα Γκερέκου
Ιωαννίνων
Μιχάλης Κασσής
Λάρισας
Φίλιππος Σαχινίδης
Ηλείας
Γιάννης Κουτσούκος
Εύβοιας
Συμεών Κεδίκογλου
Αργολίδας
Γιάννης Μανιάτης
Αρκαδίας
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Λακωνίας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Ηρακλείου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Λέσβου
Νίκος Σηφουνάκης
Χίου
Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος
Δωδεκανήσου
Δημήτρης Κρεμαστινός
Κυκλάδων
Παναγιώτης Ρήγας

Από .........    kourdistoportocali

Βύρων Πολύδωρας: "Βοηθός λογιστή της τρόικας ο Στουρνάρας"

Αναρτήθηκε από .........   energoipoliteskv.blogspot.com


Ο πρώην υπουργός μιλά στα "Παραπολιτικά"

Στον Γιώργο Κατσίγιαννη, εφημερίδα "Παραπολιτικά"

 «Συνεννόηση των πολιτικών δυνάµεων µε σκοπό τη συγκρότηση οικουµενικής κυβέρνησης» προτείνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, θεωρώντας ότι δεν µπορεί να συνεχιστεί άλλο το παιχνίδι του εκβιασµού ανάµεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, µε θύµα τον ελληνικό λαό.

Μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» µε αφορµή την ερώτηση-φωτιά που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονοµικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τον φόρο ακίνητης περιουσίας, το ιστορικό στέλεχος της Νέας ∆ηµοκρατίας αφήνει να εννοηθεί πως λύσεις υπάρχουν για να µην πληρώσει ο λαός το µάρµαρο, αλλά η έως τώρα πολιτική που ακολουθείται είναι σε λάθος κατεύθυνση.

«Στα ερωτήµατα που θέτω κρύβονται και οι απαντήσεις. Εγώ κοιτάζω τον πόνο του κόσµου. ∆εν γίνοµαι βοηθός λογιστηρίου της τρόικα. Να γίνει ο Στουρνάρας», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Εδώ πεθαίνει ένας λαός. Τον καθιστάς ανέστιο, περιπλανώµενο. Με ποιο δικαίωµα; Το δικαίωµα της φτώχειας; Ε, τότε, τι εταίρος είσαι; Και αν µε πεθάνεις, τι θα κερδίσεις; Και ως κράτος και κατ’ επέκταση ως τρόικα. ∆ηλαδή, όταν εξοντώσουν έναν λαό, θα οικονοµήσουν οι τροϊκανοί δανειστές; Πότε έγινε αυτό στην Ιστορία;».

Στην παρατήρηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας από τη στιγµή που οι δανειστές είναι εκείνοι που βάζουν τα λεφτά για τη χρηµατοδότηση της ελληνικής οικονοµίας, ο κ. Πολύδωρας δεν δείχνει να συµµερίζεται την άποψη αυτή:
«Εγώ πράττω ανάλογα κατά συνείδηση και µε µια σκέψη την οποία διατυπώνω στην ερώτησή µου και θέλω απαντήσεις. Εάν µου πεις ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις, θα σου πω ότι είσαι ανίκανος να τις βγάλεις τις απαντήσεις».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θεωρεί ότι υπάρχουν λύσεις, φέρνοντας ως παράδειγµα την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Ενας κύριος µες στη λίστα Λαγκάρντ έχει καταθέσει 500 εκατοµµύρια. Οταν η είσπραξη από τα αγροτικά, λένε, χωρίς να µου έχουν φέρει µελέτες, είναι 300. Ελεος. ∆εν δείχνω τίποτα; ∆εν προτείνω τίποτα; 6.500 offshore είναι ανέλεγκτες», υπογραµµίζει.

Στο ερώτηµα ποια στάση θα κρατήσει ο ίδιος στη Βουλή όταν έρθουν κρίσιµα νοµοσχέδια προς ψήφιση, επαναλαµβάνει τη θέση του ότι «εγώ δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση, αλλά να διορθωθεί», ωστόσο επισηµαίνει µε νόηµα ότι αυτά µπορεί να ψηφιστούν χωρίς τη δική του ψήφο από τη στιγµή που µια νοµοθετική πρωτοβουλία περνάει κατά πλειοψηφία επί των παρόντων.

Οταν δε καλείται να σχολιάσει το θρίλερ που διαδραµατίζεται πριν από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή και µετατρέπεται σε κλίµα εκφοβισµού προς τους βουλευτές, ο κ. Πολύδωρας δεν κρύβει την ενόχλησή του. «Αντί για έµπνευση, υπάρχει εκβιασµός. Εκβιάζει η τρόικα την κυβέρνηση, η κυβέρνηση εκβιάζει τους βουλευτές, όλοι µαζί εκβιάζουν τον λαό. ∆εν είναι πολιτική αυτό. Αναιρεθείσα πολιτική είναι», τονίζει µεταξύ άλλων, ενώ εξόχως αποκαλυπτική είναι η συνέχεια της συνοµιλίας µας.

 Ο πρωθυπουργός όµως και οι βουλευτές δεν οφείλουν να αντισταθούν απέναντι στην τρόικα;

Ναι, οφείλουν, αλλά δεν βλέπω καµιά αντίσταση. Υπάρχει ρητορεία περί αντιστάσεως και ρητορεία περί διαπραγµατεύσεως. Μάλιστα, βλέπω και διάφορες διακυµάνσεις. Τη µία εβδοµάδα να έχουµε εµπόλεµη διαπραγµάτευση και ύστερα από λίγο να λέει ο Σαµαράς «δεν έχουµε πόλεµο, αλλά διαπραγµάτευση. Πολιτισµένη και ευγενική». Ας σταθεροποιηθούν σε ένα σηµείο.

Πιστεύετε ότι ένας πρωθυπουργός ή µια κυβέρνηση που εκβιάζεται έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση;

∆εν θέλω να απαντήσω σε αυτό. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να οργανωθεί η µεγάλη συνεννόηση, για να κάνουµε άµυνα στην τρόικα. Ας αρχίσουµε µε ένα οµόφωνο ψήφισµα της Βουλής. Να το στείλουµε σε όλες τις Βουλές της Ευρώπης και του κόσµου. Οτι ένας λαός βρίσκεται στα όριά του. Ενας λαός πεθαίνει. Μια οικονοµία και µια κοινωνία αντιµετωπίζει ανθρωπιστική κρίση.

 Ναι, αλλά ούτε από την κυβέρνηση βλέπουµε να αναλαµβάνεται µια τέτοια πρωτοβουλία, ενώ και τα κόµµατα το ένα πηγαίνει από εδώ και το άλλο από εκεί. 

∆εν θέλω να κάνω τον σοφό Σολοµώντα και να κρίνω τις επιλογές όλων. Λέω τι πρέπει να γίνει δεοντολογικά. Γιατί δηλαδή θα παραιτηθούµε από το δέον. Από το τι πρέπει να γίνει.

 Αυτό θα µπορούσε να γίνει µε πρωτοβουλία του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας; Να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς;

Βεβαίως. Ή µε τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας ή οι πολιτικοί αρχηγοί µόνοι τους. Να εκδοθεί ένα ψήφισµα διαµαρτυρίας και ενηµέρωσης.

Με αφορµή τη θέση σας για το ψήφισµα, πιστεύετε ότι θα µπορούσε να είναι πρόδροµος της συγκρότησης οικουµενικής κυβέρνησης µε τη συµµετοχή όλων των κοµµάτων; 

Οχι µόνο µε τα κόµµατα, αλλά και τις ελεύθερες προσωπικότητες και τα ελεύθερα πνεύµατα. Υπάρχει η διαπίστωση ότι είµαστε σε βαθιά κρίση. Η βαθιά κρίση αντιµετωπίζεται όχι µόνο από υπερκοµµατική κυβέρνηση, αλλά από οικουµενική κυβέρνηση και πάντως, πριν φτάσουµε ως εκεί, από συνεννόηση της Βουλής.

 Κατά καιρούς έχετε υποστεί λοιδορία για τις θέσεις σας και έχετε απειληθεί µε διαγραφή. Σας ανησυχεί µήπως αυτή τη φορά κάποιοι επινοήσουν εχθρούς για να επιβάλουν πειθαρχικές ποινές σε όσους εναντιώνονται; 

Τότε δεν θα έχουν πέσει από τους βουλευτές, θα έχουν πέσει µόνοι τους. Τότε θα ισοδυναµεί µε παραίτησή τους. Μπορεί να διαγράψουν, αλλά θα έχουν τόσο άδικο. Εγώ δεν φοβάµαι πάντως. Γιατί κάθε φορά που µπαίνει αυτό το θέµα, εγώ λέω ότι δεν µε ενδιαφέρει. ∆εν είναι στις προθέσεις µου να κοιτάω, να είµαι ένας άφωνος νοµιµόφρων. Είναι στις προθέσεις µου να είµαι ένας χρήσιµος, βουλευόµενος βουλευτής. Βουλευόµενος και όχι βολεµένος.

Τελικά, τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν οι βουλευτές ή ο λαός;

Τις κυβερνήσεις τις ρίχνει η ανικανότητά τους.
 Και τις δοξάζει η ικανότητά τους.

Από .....  parapolitika

Και 8ο Κόμμα στη Βουλή με την ονομασία "Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές"

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι 11 ανεξάρτητοι προχώρησαν στη δημιουργία κόμματος – Εκτός μόνο η Τζάκρη

Στη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας προχωρούν 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να έχουν αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα συμμετέχει στην ομάδα αυτή η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης-ένας εκ των 11 που προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση-δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι στόχος είναι να συσταθεί μια δημοκρατική παράταξη που θα συζητά και θα έχει ευρύτερες δυνατότητες παρέμβασης στο κοινοβούλιο ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα των συνεργασιών είπε: "αυτό θα ανοίξει μετά τις εκλογές και ανάλογα με το πως θα έχει τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός".

Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είναι: Γιάννης Κουράκος, Νίκος Σταυρογιάννης, Χρήστος Αηδόνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Νικολόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Κασαπίδης και Μάρκος Μπόλαρης.

Από ...... parapolitika

Ο Σαμαράς επιμένει για το δωρεάν Wi-Fi: Σε κάθε χωριό θέλω και μια κεραία

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε αναπροσαρμογή του σχεδίου για δωρεάν ίντερνετ προχωρά η κυβέρνηση, πολλαπλασιάζοντας σε πανελλαδικό επίπεδο τα σημεία «free wifi». Σχετική εντολή έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με Τα Νέα της Πέμπτης, η παρουσίαση της παρέμβασης εξετάζεται να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από τα Χριστούγεννα.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα 1.000 σημεία πρόσβασης θα αυξηθούν σε 20.000-30.000, καθώς κεραίες θα τοποθετηθούν ακόμα και σε τηλεφωνικούς θαλάμους ή ΑΤΜ τραπεζών.
Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε την τοποθέτηση της σχετικής τεχνολογίας σε νοσοκομεία, σταθμούς μετρό και άλλα δημόσια κτίρια.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, των συνεργατών του, αλλά και «γαλάζιων» βουλευτών, με αποκλειστικό θέμα το Wi-Fi, μπήκαν οι βάσεις για το νέο σχέδιο.

Ο κ. Σαμαράς πήρε «ζεστά» το όλο ζήτημα και ζήτησε από όλους δύο πράγματα: πρώτον, ως τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, δεύτερον, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες!

30.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα
Το σχέδιο, το οποίο ενέκρινε, προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής Γιώργου Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν: «Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για δωρεάν Wi-Fi και Internet θα συμβάλουν και οι... δορυφόροι. Οπως, για παράδειγμα, ο Hellas Sat, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν 250 συνδέσεις.

Αλλά θα συνεισφέρει και ο ΟΤΕ, με τον οποίο υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την τοποθέτηση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων.

Wi-fi και στα ATM
Μία τράπεζα (θα ακολουθήσουν και άλλες) θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των τραπεζών. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο Mιχάλης Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».

Από .......  iefimerida

Λοβέρδος: Ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ - Σκοπός μας η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Απαράδεκτη χαρακτήρισε την πρόσκληση Τσίπρα προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να φύγουν από τα κόμματα τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ωστόσο κράτησε ίσες αποστάσεις και από τα λεγόμενα περί «αποστασίας».

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε πως «είναι κατανοητό και σύνηθες ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης να καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν ένα νομό.

Είναι όμως απαράδεκτο, και συνιστά πολιτική χοντράδα να καλείς έναν βουλευτή να φύγει από το κόμμα του», ωστόσο άσκησε κριτική και στις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποστασίας, λέγοντας:: «Οι ιστορικές αναλύσεις που συσχετίζουν την παρούσα περίοδο με την περίοδο της αποστασίας, ειναι υπερβολικές και καταχρηστικές».

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, δική του στρατηγική επιλογή είναι «ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο, ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ» και στο πλαίσιο αυτό περιέγραψε ως σκοπό του την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Όσο για τις συζητήσεις μεταξύ του κόμματός του και της ΔΗΜΑΡ, επανέλαβε πως αφορούν τη συνεργασία και σε επίπεδο εθνικών εκλογών, ενώ ερωτηθείς για τυχόν μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άνοιξε το θέμα χθες ο Φώτης Κουβέλης, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Αναφορικά με την επικείμενη κατάθεση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως «η στήριξη της κυβέρνησης είναι καθήκον των κομμάτων που έχουν συναποφασίσει να κυβερνήσουν μαζί. Έχουν δημοσιεύσει ένα κείμενο στρατηγικής συνεργασίας μακράς πνοής. Ειναι δυο κόμματα και έχουν τους βουλευτές τους.

Σε ό,τι μας αφορά για την από δω και πέρα στάση μας σε σχέδια νομού, εμείς θέλουμε να τονίζουμε ότι καταστατικός λόγος της ύπαρξης μας, θεμελιώδης αιτία της δημιουργίας μας είναι να συμβάλουμε στη μάχη κατά της ανεργίας και της ύφεσης, η κυβέρνηση έχασε οριστικά αυτή τη μάχη.

 Για μας είναι αδιανόητη η συμμετοχή σε αυτήν η στήριξη της».

φωτογραφία: eurokinissi

Από ......  iefimerida

Financial Times: Μήπως η Ελλάδα αποφάσισε να πει «όχι» στην Τρόικα;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


ΒΛΕΠΕΙ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Με τίτλο «Τι γίνεται όταν μία χώρα υπό διάσωση αποφασίσει τελικά να πει «όχι», το άρθρο χρεώνει στην ελληνική πλευρά την πάγια «ξεροκεφαλιά» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την άρνηση σε νέα μέτρα λιτότητας και χαρακτηρίζει ως μετά βίας αποκρυπτόμενη την οργή των διαπραγματευτών της τρόικα.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις δεν συνιστούν απλά μια αλλαγή κλίμακας (ως προς την ένταση) αλλά μια αλλαγή επί της ουσίας.

Κάτι έχει αλλάξει στη διάθεση της Αθήνας
Επιφανειακά, γράφουν οι FT, oι διαφωνίες έχουν να κάνουν με τα γνωστά θέματα – δημοσιονομικό κενό, ιδιωτικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές.

Αλλά για όσους ασχολούνται προσεκτικά με το ελληνικό πρόγραμμα, φαίνεται πως αυτό που αλλάζει είναι κάτι πολύ πιο θεμελιώδες: Η μηδέποτε ενθουσιώδης στις μεταρρυθμίσεις Αθήνα, έχει πλέον όλο και λιγότερους λόγους να συνεργάζεται.

«Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι οι πολιτικές απώλειες έχουν καταστεί προφανείς» αναφέρει ένας από τους διαπραγματευτές της τρόικας, ενώ το έντυπο εκτιμά ότι η αργοπορία στην επίτευξη της συμφωνίας δεν οφείλεται σε μια πάγια μεταρρυθμιστική κόπωση, αλλά στο ότι οι σκέψεις των Αθηνών αρχίζουν να οδεύουν προς κάτι που πολλοί φοβούνται ότι εξασθενεί τα κίνητρα για συμφωνία.

Ανησυχεί πολιτικά η κυβέρνηση
Σύμφωνα με το άρθρο η πλέον προφανής ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλέον πολιτική. Η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία συρρικνώνεται και σε αντίθεση με την Πορτογαλία, η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι ένα συμβατικό (mainstream) κόμμα που έχει στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης.

Η Ελλάδα δεν τρομάζει πλέον τις αγορές
Όλο και λιγότερους λόγους να συμφωνήσουν μεταξύ τους έχουν Αθήνα και τρόικα υποστηρίζει το άρθρο που αποδίδει τη δυστοκία των τελευταίων διαπραγματεύσεων όχι στα συνήθη παζάρια του πρόσφατου παρελθόντος αλλά σε μία δυναμική βαθύτερης ρήξης που αρχίζει να κυριαρχεί στις σκέψεις των δύο πλευρών.

«Η Ελλάδα έχει χάσει πλέον την δυνατότητα να τρομάζει τις διεθνείς αγορές αφού το σύνολο σχεδόν του χρέους της διακρατείται από τον επίσημο τομέα. (Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Οι δε αντιπαραθέσεις Αθήνας και τρόικας έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες που ακόμη και το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, μαθημένες στα καπρίτσια της Αθήνας, έχουν πάψει να «ενεργοποιούν τα ραντάρ τους».

Αποκαλεί «ακροαριστερό» τον ΣΥΡΙΖΑ -Το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια
«Ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ έχει πειθαναγκάσει πάσης φύσεως πολιτικούς της αριστεράς –συμπεριλαμβανομένων οπαδών του ΠΑΣΟΚ να στραφούν εναντίον του προγράμματος, (...) την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ευρισκόμενο πίσω ακόμη και από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Το άρθρο επισημαίνει ότι μία ακόμη μεγάλη πλην ολιγότερο παρατηρούμενη αλλαγή στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είναι η επίτευξη δημοσιονομικού πλεονάσματος.
Κρίνει δε ο συντάκτης του ότι αυτό που ιστορικά έχει παρατηθεί είναι ότι δανειζόμενες χώρες που μπορούν και ανταποκρίνονται στις καθημερινές τους ανάγκες γίνονται όλο και λιγότερο συνεργάσιμες.

Και θεωρεί έτσι ότι τα κίνητρα της Ελλάδας να συνεχίσει να αποπληρώνει την Ε.Ε και την τρόικα ελαχιστοποιούνται εφόσον η κεντρική της τράπεζα μπορεί να στηρίξει τον χρηματοοικονομικό τομέα.
Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και για την ευρωζώνη καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ένα τείχος προστασίας θα απέτρεπε πιθανή μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην υπόλοιπη κοινή νομισματική περιοχή, υποστηρίζει το άρθρο που καταλήγει ως εξής:

Η επόμενη δόση θα δοθεί τον Μάιο -Εξοδος από την ευρωζώνη
«Η επόμενη μεγάλη αποπληρωμή δόσης της Ελλάδας προς την ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο. Και ως τότε λίγοι λόγοι υπάρχουν να εκταμιευθεί κάποια βοήθεια προς την Αθήνα...

Πάντα υπήρχαν κάποιοι στην τρόικα που πίστευαν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη. Εάν η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταφέρουν να βρουν περισσότερους λόγους για να συμβιβαστούν, ίσως οι χειρότεροι από τους φόβους αυτούς, βγουν αληθινοί».

Από .......  iefimerida

Αγριεύουν τα πράγματα: 93.000 λογαριασμούς κατέσχεσε η εφορία και βγάζει στο σφυρί 56 σπίτια στην ημέρα

Αναρτήθηκε από ........ energoipoliteskv.blogspot.com



Τα χρέη στο δημόσιο φέρνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Από τις αρχές τους χρόνου χιλιάδες είναι οι οφειλέτες, ακόμη και μικρών ποσών, που είδαν το λογαριασμό τους στην τράπεζα και δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ και οι πλειστηριασμοί ακινήτων πολλαπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Ημερησία από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!

Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους.
Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.

«Έκρηξη» σημειώνουν και οι κατασχέσεις σε χέρια τρίτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους πρώτους δέκα μήνες του 2013 αυτές διπλασιάστηκαν φθάνοντας τις 11.883 τον Οκτώβριο από 5.592 τον Ιανουάριο.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 οι φορολογικές αρχές άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος 22.613 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι μαζί με αυτούς για τους οποίους ασκήθηκαν κατασχέσεις φθάνουν τους 156.758. Τα ποσά από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που μπήκαν στα ταμεία έφθασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

Από .......  iefimerida

Μπαράζ απολύσεων στο Δημόσιο – Λουκέτα μέχρι το τέλος του χρόνου σε υπηρεσίες και εταιρίες υπουργείων και δήμων – Απολύσεις και το 2015

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Κλείνουν εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις σε δήμους όλης της χώρας
- Υπάλληλοι σε νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα απολυθούν μετά από “ξαφνικό θάνατο” της υπηρεσίας
- Οι συμβασιούχοι και το πολιτικό προσωπικό της αμυντικής βιομηχανίας συμπληρώνουν τις απολύσεις
- Ποιοι οργανισμοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα για λουκέτο μέσα στους επόμενους μήνες

Η τρόικα χθες επί της ουσίας δεν έδειξε καμία διάθεση συμφωνία. Απλά έκανε διαπιστώσεις και είπε πως θα μελετήσει τα στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά όμως στο Δημόσιο διαφάνηκαν οι προθέσεις.

Οι δανειστές ξεκαθάρισαν ότι θα υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητα και το 2015, δεν θα κλείσει δηλαδή ο αριθμός μέσα στο 2014 όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.


Ζήτησε απολύσεις και το 2015 η τρόικα
Επί της ουσίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε απλά μια αποτίμηση της διαθεσιμότητας και των απολύσεων ως τώρα. Οι δανειστές ικανοποιήθηκαν με τα όσα έγιναν ως τώρα, όμως δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις για το μέλλον.

Σε όλα απάντησαν με ίσως. Δεν ξεκαθάρισαν δηλαδή εάν θα δεχθούν ως απολύσεις των συμβασιούχων που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων στο συνολικό αριθμό των απολύσεων που απαιτούνται στο δημόσιο, ενώ με ίσως απάντησαν και στις απολύσεις που θα γίνουν στην αμυντική βιομηχανία.

Από διαρροές του υπουργείου ωστόσο, ενώ τα στελέχη έσπευσαν να προβάλλουν το ότι δεν έβγαλαν κόκκινες κάρτες οι τροϊκανοί αφέθηκε να εννοηθεί ότι πλέον πάμε σε εκατοντάδες λουκέτα φορέων και οργανισμών σε όλο το φάσμα του δημοσίου.


"Ξαφνικός θάνατος" για εκατοντάδες μικρούς φορείς και οργανισμούς
Όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου δεν θα κλείσει μεγάλη ΔΕΚΟ όπως είχε διαρρεύσει, αλλά θα υπάρξει “ξαφνικός θάνατος” πολλών μικρών υπηρεσιών, φορέων και εταιρειών του δημοσίου.

Έτσι σύμφωνα πάντα με τις ... συνήθεις διαρροές συμφωνήθηκε η μείωση προσωπικού μεγάλων φορέων, χωρίς όμως να κλείσουν, αλλά και λουκέτο σε εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπάρξουν αυτόνομα και χρηματοδοτούνται από τις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Τα λουκέτα όμως δεν σταματούν εδώ, θα μπουν και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία θα θεωρηθούν ζημιογόνα ή δεν έχουν λόγο ύπαρξης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη

Τέλος θα υπάρξουν και δεκάδες συγχωνεύσεις δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν παρεμφερές αντικείμενο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες να συμπληρωθεί η λίστα των οργανισμών οι οποίοι θα μπουν σε διαδικασία “ξαφνικού θανάτου”.

Από .......  newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com