Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Σουλτς: Δεν φτάνουν οι συγγνώμες για τη λάθος συνταγή λιτότητας, κάποιος πρέπει ν' αναλάβει την ευθύνη

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com


Ένας ένας οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχονται το λάθος που έχει συμβεί με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ που πλήττονται από την κρίση

«Δεν φτάνει πια να ζητά κανείς συγγνώμη, κάποιος πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες» για τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στην Κύπρο, έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε άρθρο του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Μας είχαν πει ότι η λιτότητα ήταν μονόδρομος, ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές. Σήμερα όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας λέει ότι οι επιπτώσεις της λιτότητας στις διάφορες οικονομίες εκτιμήθηκαν με λάθος τρόπο και ότι περιορίσθηκε η ανάπτυξη με απροσδόκητο τρόπο», τόνισε στο άρθρο αυτό ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι το ίδιο «το ΔΝΤ έκρινε ότι η εσωτερική δομή της Τρόικας ήταν αναποτελεσματική ως προς την επίλυση των προβλημάτων και ότι προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από ό,τι θετικές συνέπειες. Όχι μόνον παρεμποδίστηκε η οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν επετράπη στην Ευρώπη, με τον τρόπο αυτό, να ανακτήσει εμπιστοσύνη».

«Δεν αρκεί πλέον να ζητούνται συγγνώμες. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τα τραγικά αυτά λάθη, για το δράμα αυτό, κάποιος πρέπει να κριθεί υπαίτιος και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Δεν μπορείς να ζητάς ένα παράλογο κούρεμα και στην συνέχεια να κατηγορείς το ψαλίδι για την ζημιά», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Στο άρθρο του στην Λα Ρεπούμπλικα ο Σουλτς σημειώνει επίσης ότι «η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ξεκίνησε ήδη έρευνα με θέμα τα όσα έπραξε η Τρόικα στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο και στην Πορτογαλία, ώστε να καταλάβουμε γιατί έγιναν τόσα πολλά λάθη. Για να καταλάβουμε πως ήταν δυνατόν, να αποδειχθούν εντελώς εσφαλμένες τόσες πολλές θεωρίες».

«Μετά από χρόνια αναστολής, ο δημοκρατικός έλεγχος μπορεί να ξαναρχίσει, επιτέλους, να λειτουργεί», καταλήγει ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος εκτιμά ότι «παρά τις λάθος επιλογές που επεβλήθησαν, οι ευρωπαϊκές χώρες, σιγά-σιγά, ξαναμπαίνουν στον σωστό δρόμο » και υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα αναμένει να επιστρέψει στην ανάπτυξη το επόμενο έτος».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Γεωργιάδης: Αν δεν ψηφισθεί ο φόρος ακινήτων, θα πέσει η κυβέρνηση! - VIDEO

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Αυτό δήλωσε ευθέως ο υπουργός Υγείας στον αέρα της πρωϊνής εκπομπής του Ant1...

Την πεποίθηση ότι ο ενιαίος φόρος θα περάσει από τη Βουλή έτσι κι αλλιώς εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως αν δεν γίνει αυτό, θα πέσει η κυβέρνηση!

 «Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα περάσει από τη Βουλή, γιατί αν δεν περάσει θα πέσει η κυβέρνηση» είπε στο πρωινό του Αντ1 ο υπουργός Υγείας, όταν ρωτήθηκε για τους βουλευτές της ΝΔ που συζήτησαν με τον υπουργό Οικονομικών τις αντιρρήσεις τους για τη φορολογία ακινήτων.





Ας σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προ ημερών είχε πει: «Εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές».

Από ..... epikaira

Βόμβες Ρακιντζή για τον ΕΟΠΥΥ: Ενας οργανισμός χωρίς σχέδιο

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Καταπέλτης είναι το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον ΕΟΠΥΥ στο οποίο αναφέρεται ότι συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο. Μάλιστα ο Λέανδρος Ρακιντζής αναφέρει πως ο Οργανισμός δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό αλλά ούτε και καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων του οργανισμού.

Τι αναφέρει η έκθεση των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τον ΕΟΠΥΥ
  • Συγκροτήθηκε χωρίς σχέδιο
  • Δεν διαθέτει εσωτερικό κανονισμό
  • Λειτουργεί χωρίς στρατηγική και μάλιστα ορισμένες φορές στα όρια της νομιμότητας
  • Δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα των μηχανογραφικών συστημάτων η οποία είναι έως και ανύπαρκτη
  • Δεν υπάρχει καταρτισμένο προσωπικό για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.
Στα συμπεράσματα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις επιτροπές που εγκρίνουν τα χρήματα για νοσηλεία ασφαλισμένων στο εξωτερικό αναφέρεται πως «Αφήνεται ελεύθερο πεδίο για αυθαιρεσίες ακόμη και έκνομες συμπεριφορές με τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών που εγκρίνουν τα νοσήλια εξωτερικού»

Από ......  iefimerida

Τζάμπα μάγκες οι βουλευτές της ΝΔ!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Χαμός με τις εισηγητικές προτάσεις τους για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων

Τουλάχιστον δέκα  από τους δεκάδες βουλευτές της  ΝΔ   που είδαν τον Στουρνάρα  αυτές τις  ημέρες , υπέβαλαν  εισηγητικές προτάσεις  για αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Ωστόσο κανένας  δεν θέλει να  δημοσιοποιήσει τις προτάσεις  του για …  «λόγους αρχής» όπως  λένε.

«Κλεφτοπόλεμος»  δηλαδή χωρίς αντίκρισμα.

ΔΓ 

Από  .....   parapolitika

Πέντε αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Απαλλαγές για κλειστά σπίτια και καταστήματα – Ποιοι αγρότες δεν πληρώνουν

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


- Μειώνεται ο φόρος για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
- Αυξάνονται τα όρια εισοδήματος για τις απαλλαγές
- Αλλάζουν οι κλίμακες στη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων
- Παραδείγματα

Η γκίνια αλλά και οι πραγματικές αντιδράσεις φέρνουν αλλαγές. Ήδη η κατάθεση του νομοσχεδίου πάει για αργότερα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και όλα δείχνουν ότι θα είναι πολλοί που με τις αλλαγές θα ωφεληθούν και πολλές στρεβλώσεις θα απαλειφθούν.


Στουρνάρας: μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο οι αλλαγές
Ο υπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι οι όποιες αλλαγές δεν σημαίνει πως θα μειώσουν τα έσοδα που προσδοκά το κράτος.

“Κοιτάξτε, μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, δηλαδή των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζουμε η επεξεργασία να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, είπε ο υπουργός βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση αυτή σημαίνει πως η όποια ελάφρυνση για κάποιους θα σημάνει αύξηση για ορισμένους άλλους.Με βάση τα έως τώρα δεδομένα το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να εισπράξει 2,25 δισ. ευρώ από τις κατοικίες, άλλο 1,1 δισ. ευρώ από τα οικόπεδα και περί τα 150.000.000 ευρώ από τα αγροτεμάχια.



Ποιες αλλαγές μελετάει το υπουργείο Οικονομικών
 
- Το υπουργείο μελετά την αλλαγή στους συντελεστές της χρήσης των αγροτεμαχίων όπου ο φόρος διαμορφώνεται ανάλογα με την καλλιέργεια.

- Όλα δείχνουν ότι ως προς τα αγροτεμάχια θα υπάρξει αύξηση της επιβάρυνσης για όσους εισπράττουν επιδοτήσεις

- Παράλληλα θα αυξηθεί το όριο του ετήσιου εισοδήματος βάσει του οποίου προβλέπονται εκπτώσεις ως και 50% στον φόρο.

- Σημαντική είναι η αλλαγή που αφορά στα μη ηλεκτροδοτούμενα και που μένει να ξεκαθαρίσει εαν μιλάμε για απαλλαγή η σημαντική μείωση του φόρου.

- Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα πληρώσουν κανένα φόρο τα ακίνητα τα οποία απαλλοτριώνονται από το κράτος.


Ποιες είναι οι επιβαρύνσεις
Με τον νέο φόρο οι ιδιοκτήτες αστικών κτιρίων θα πρέπει να υπολογίζουν έναν φόρο που κυμαίνεται από το 0,35% ως το 0,45% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου τους.

Σε ό,τι αφορά στα οικόπεδα εντός σχεδίου η μέση επιβάρυνση είναι στο 0,8% της αξίας. Δηλαδή για ένα μέσο οικόπεδο 150 τ.μ. Αξίας 55.000 η επιβάρυνση θα είναι κοντά στα 300 ευρώ, ενώ για ένα οικόπεδο 200 τμ διπλάσιας αξίας στα 110.000 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 800 ευρώ το χρόνο.

Από ......  newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com