Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κόψτε τα παράθυρα σε μισθούς

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία αλλά και σε όλους τους εποπτευόμενους από το Δημόσιο φορείς ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών για να καταγράψει όλες τις υπηρεσίες που ακόμη και σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής», αρνούνται να εφαρμόσουν το ενιαίο μισθολόγιο.

 Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα οι έλεγχοι του Γενικού Λογιστηρίου θα ξεκινήσουν από τους περίπου 150 φορείς του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε μισθούς και επιδόματα που δεν θα έπρεπε να καταβάλλονται αλλά και από φορείς που έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου για να ακυρώσουν τις σχετικές διατάξεις.

Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέστειλε την περασμένη εβδομάδα και μια αυστηρή επιστολή προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους καλεί να επαναφέρουν τα υπουργεία τους στους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι έχουν και οι ίδιοι ευθύνη για τις αποκλίσεις που διαπιστώνονται.


Από  ........  Το  Βήμα

New York Times: Αποτυχημένη η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης- Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν «χτυπούν» τους πλούσιους

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



Για την φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και τις σφοδρές αντιδράσεις που βρίσκει εναντίον της αναφέρονται οι New York Times, οι οποίοι μάλιστα φιλοξενούν και εκτενές ρεπορτάζ από το χωριό Αρχάνες στο Ηράκλειο.

«Οι άνδρες του ΣΔΟΕ εισέβαλαν σε αυτό το γραφικό χωριό της Κρήτης ανήμερα του εορτασμού ενός αγίου πρόσφατα, πηγαίνοντας από εστιατόριο σε εστιατόριο και απαίτησαν αποδείξεις και οικονομικά αρχεία. Σύντομα οι πελάτες, ενοχλημένοι από την διατάραξη των διακοπών τους, τους προπηλάκισαν. Σπρωξιές και αποδοκιμασίες ακολούθησαν και εν τέλει οι τρομαγμένοι ελεγκτές αναγκάστηκαν να φύγουν», αναφέρουν οι NYT σε δημοσίευμα τους και σημειώνουν:

«Εάν η Ελλάδα πρόκειται να εξισορροπήσει τα δημοσιονομικά της δεδομένα και να ξεφύγει από την σκληρή λιτότητα, τότε θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στη φοροεισπρακτική πολιτική της. Εδώ και χρόνια, οικονομολόγοι έχουν επισημάνει την ευρεία φοροδιαφυγή ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της χώρας, στερώντας από την κυβέρνηση χρήματα για τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη».

Ωστόσο όπως επισημαίνει το δημοσίευμα με βάση και το περιστατικό στις Αρχάνες, η συλλογή φόρων δεν πηγαίνει καλά: «Το να τρέχουν οι ελεγκτές έξω από τις πόλεις, δεν είναι απόδειξη ότι το γράμμα του νόμου έχει ριζώσει στην Ελληνική οικονομία. 

Αντί να εγκαθιστούσαν μια αίσθηση δικαιοσύνης, το πιο επιθετικό φοροσυλλεκτικό πρόγραμμα σε κάποιους τρόπους φαίνεται να έχει χειροτερέψει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, οι προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ''μεγάλο δίχτυ'' το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να αναζωπυρώσουν την λαϊκή οργή κατά των πλουσίων, οι οποίοι πολλές φορές φαίνονται ως οι κύριοι ένοχοι».

Τι έλεγε η κυβέρνηση για την φοροδιαφυγή στις αρχές της κρίσης

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης στα πρώτα χρόνια της κρίσης περί πάταξης της φοροδιαφυγής.
«Καυχιόντουσαν πως θα χρησιμοποιήσουν αεροφωτογραφίες για φοροφυγάδες οι οποίοι δεν δήλωσαν τις πισίνες τους. Πέρασαν από μικροσκόπιο τους γιατρούς οι οποίοι δήλωναν χαμηλά εισοδήματα, αλλά κατά κάποιο περίεργο τρόπο πλήρωναν υψηλά ενοίκια σε ακριβές γειτονιές».

Ωστόσο παρά τις μεγάλες δηλώσεις, οι New York Times σημειώνουν πως η πρόοδος στο εν λόγω θέμα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, καθώς τα στοιχεί είναι απογοητευτικά, ενώ πολλοί ειδικοί λένε ότι τα μέτρα για την συλλογή φόρων δεν είναι αποδοτικά και ειδικά αυτά που απευθύνονται στους πλούσιους.

Από   .........  iefimerida

Ο Καμμένος χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση [βίντεο]

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com


Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας το εγκληματική οργάνωση.

Ο κ.Καμμένος προχώρησε σε αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Star δήλωσε: «Εγώ δεν διαφωνώ πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση» και πρόσθεσε : «Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος, είναι ο κύριος Μαντέλης, όπως ο κύριος Παπαντωνίου... Γιατί τους καλύπτανε;».

Στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν άφησε εκτός ούτε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο επιρρίπτοντας του ευθύνες για τον νόμο για τα υποβρύχια.

Υπενθυμίζεται πως στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν αυτά που είχαν αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση.

 Ντόλιος: «Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο Καμμένος» Συνήγορο της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τις δηλώσεις του: «Νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να υποστεί με το δημόσιο λόγο αυτά τα οποία υπέστη ο κ. Τζιτζικώστας, μετά τη γκάφα τη γνωστή, την οποία έκανε», ανέφερε ο κ. Ντόλιος, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σκουρλέτης: Προφανώς και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση Παράλληλα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στράφηκε κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως «προφανώς και δεν είναι εγκληματική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ».







Από ..... iefimerida

Ερχονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων [λίστα]

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανοίγει από εβδομάδα προκειμένου οι ιδιοκτήτες ΙΧ να μπορέσουν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2014, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στις τράπεζες, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν πρόστιμα.

Οπως αναφέρει και η «Ημερησία» η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας. Υπενθυμίζεται πως όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ
  • Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
  • Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
  • Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
  • Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
  • Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
  • Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
  • Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
  • Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
  • Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
  • Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ
  • Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320    ευρώ
Από ....... iefimerida

Τσίπρας για ενιαίο φόρο ακινήτων: Είναι μία επιχείρηση κλοπής των εισοδημάτων - Αντί να ελέγχουν offshore και μεγαλοκαταθέτες

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Με υψηλούς τόνους έκανε επίθεση κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τον ενιαίο φόρο ακινήτων, για τον οποίον επεσήμανε πως «εκτός από την κλοπή του εισοδήματος, έχει στόχο και την δήμευση της περιουσίας των πολιτών».

Σε ερώτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά που κατέθεσε στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές και η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή των εγχώριων ελίτ, ουδέποτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μιας και ο έλεγχος στις μεγάλες λίστες της φοροδιαφυγής δεν έγινε ποτέ, ούτε έγινε καμία απόπειρα αξιοποίησης ενός σύγχρονου περιουσιολογίου, που να στοχεύει στη φορολογική δικαιοσύνη».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «η γνώριμη συνταγή της μνημονικής πολιτικής αποθεώνεται στα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών. Καταργείται το αφορολόγητο όριο, το «έκτακτο» -υποτίθεται- χαράτσι της ΔΕΗ μονιμοποιείται, ενώ εκατομμύρια πολίτες καλούνται από το πρώτο τετραγωνικό και από το πρώτο ευρώ, να καταβάλλουν χρήματα που δεν έχουν. Επειδή το υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις φορολόγησης αγροτεμαχίων και χέρσων χωραφιών, επειδή πρέπει επιτέλους να σταματήσει η λεηλασία της μεσαίας τάξης και του κόσμου της εργασίας».

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό:
  • «Γιατί δεν υλοποιείται επιτέλους η συνταγματική επιταγή σύμφωνα με την οποία η φορολογική επιβάρυνση οφείλει να απορρέει από τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου;
  • Ως πότε θα συνεχίζεται η προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου πλούτου εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, η ανοχή απέναντι σε έκνομες δραστηριότητες, όπως η λαθρεμπορία και τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, η μη σύνταξη και αξιοποίηση ενός σύγχρονου περιουσιολογίου που να αποσκοπεί στη φορολογική δικαιοσύνη;»
φωτογραφία: fosphotos.com

Από ........  iefimerida

Οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν την... Αμερική - Το Spiegel αποκαλύπτει τον τρόπο που μας παρακολουθούν - Πάγκαλος: Κι εμείς τους παρακολουθούσαμε!

Αναρτήθηκε από ............  energoipoliteskv.blogspot.com

- Ελάχιστες οι αμερικανικές πρεσβείες ανα τον κόσμο που δεν υπάρχει σύστημα παρακολούθησης
- Η έρευνα βρετανού δημοσιογράφου με σχεδιαγράμματα για τις πρεσβείες των ΗΠΑ από την Στοκχόλμη μέχρι την Αθήνα
- Όταν το 2005 η Αθήνα βούιζε για τις υποκλοπές...
- Πάγκαλος: "Ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Αγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις"
 

Ήταν να μην τους πιάσουν να παρακολουθούν το κινητό της Άνγκελα Μέρκελ, αμέσως μετά άνοιξε ο ασκός του αιόλου... Θα μπορούσε να το σκεφτεί κι έτσι κανείς το θέμα των παρακολουθήσεων από τους αμερικανούς συμμάχους μας.

Οι Ευρωπαίοι, σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη ότι παρακολουθούνται έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης εναντίον των αμερικανών, παίζοντας καλά το παιχνίδι της υποκρισίας.

Σήμερα, το περιοδικό Spiegel αποκαλύπτει (;) ότι και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010.

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τους αμερικανούς αλλά σταματήσαμε γιατί μας κατάλαβαν...

Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».

Το Spiegel, στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιέρωματός του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Βρετανού δημοσιογράφου-ερευνητή Ντάνκαν Κάμπελ, ο οποίος εργάστηκε ως σύμβουλος του περιοδικού για το θέμα.

Ο Κάμπελ, στην ιστοσελίδα του (http://www.duncancampbell.org/content/investigative-journalist-and-forensic-expert) αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις.



«Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο. 'Αλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα» σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Στην ιστοσελίδα του, ο κ. Κάμπελ παραθέτει φωτογραφίες (http://www.duncancampbell.org/content/embassy-spy-centre-network) από κτίρια αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Γενεύη, το Βερολίνο, η Στοκχόλμη, η Βαρσοβία, οι Βρυξέλλες, αλλά και η Λευκωσία.

Ειδικά για την κυπριακή πρωτεύουσα, αναφέρεται ότι «η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία έχει αφιερώσει περισσότερο από το μισό της ταράτσας της σε εξοπλισμό παρακολούθησης καλυμμένο σε υπόστεγο», ενώ παρατίθεται και φωτογραφία από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία, για την οποία επισημαίνεται ότι διαθέτει παρόμοια καλυμμένη ταράτσα, προκειμένου να καλύπτει και να λειτουργεί το δικό της σύστημα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων.

Στην Ελλάδα πάντως κάποιοι δεν έχουν πέσει από τα σύννεφα... Και θυμάται ότι το έργο το είχαμε δει με κάποιο τρόπο το 2005...


Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος μιλώντας στον BHMA FM είπε ότι και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Είπε επίσης ότι όταν ήταν εκείνος υπουργός Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις.

Εσπευσε να προσθέσει ότι: "δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Αγκυρα και το Στέιτ Ντιπαρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις".

Και συνέχισε: "Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο: Οτι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα, μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν".

Γιατί σταμάτησαν; Γιατί μας κατάλαβαν....


Από  ..........  newsit

Τα καλύτερα των πρωινών

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com