Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ευπρόσδεκτο... δώρο – Το αυτογκόλ της Σλοβακίας “έσωσε” την Εθνική

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Η Εθνική έφερε ένα ακόμα 1-0, αυτή την φορά κόντρα στη Σλοβακία και περιμένει την τελευταία αγωνιστική να κερδίσει το Λιχτενστάιν στο “Καραϊσκάκη”, έχοντας το... αυτί της στην αναμέτρηση της Βοσνίας με την Λιθουανία. Κακή απόδοση από την Γαλανόλευκη, που νίκησε με το αυτογκόλ του Σκρτέλ - Ένταση με τη λήξη, μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το τραγικό λάθος του Μούχα και το αυτογκόλ του Σκρτέλ ήταν αρκετά να δώσουν στην Εθνική τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Σλοβακία και να την διατηρήσουν "ζωντανή" στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το αντιπροσωπευτικό ματς συγκρότημα δεν εντυπωσίασε για ένα ακόμα παιχνίδι, ωστόσο με τους τρεις βαθμούς που πήρε παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Βοσνία με 22 βαθμούς

Όσον αφορά την άμεση ανταγωνίστρια μας για την κατάληψη της πρωτιάς, η Βοσνία επικράτησε με 4-1 του Λίχτενσταϊν και απέχει μία νίκη -την ερχόμενη Τρίτη παίζει με την Λιθουανία- από την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Παρόλο που η Σλοβακία προσπάθησε από την αρχή να πιέσει ψηλά και να εμποδίσει την Εθνική να κάνει το παιχνίδι της, η Γαλανόλευκη πήρε γρήγορα τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τους Χολέμπας, Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά προσπάθησε να φανεί απειλητική στην εστία του Μούχα. Καλύτερη της στιγμή η φάση του 8' με την κεφαλιά του Μανωλά.

Η ομάδα του Σάντος είχε την υπεροχή μέχρι το 20λεπτο, αλλά στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση, πήραν μέτρα στο γήπεδο και με μπροστάρη τον Βάις προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη. Μάλιστα, στο 26' ο Στοχ ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Τοροσίδη. Η εικόνα του ματς δεν έδειχνε πως θα μπορούσε να μπει κάποιο γκολ, αλλά αυτό τελικά έγινε, χάρις το “δώρο” του Μούχα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και το αυτογκόλ του Σκρτέλ.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και στην επανάληψη. Η Εθνική μπήκε καλύτερα, αναγκάζοντας τους Σλοβάκους να αμύνονται, αλλά πέρα από τη φάση του Μήτρογλου (56') δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Πάλι όμως η απόδοση των διεθνών έπεσε, ενώ η τοποθέτηση του Βάις από την αριστερή πλευρά και του Στοχ στα δεξιά, τους έκανε πιο κινητικούς. Παρόλο που η Γαλανόλευκη στα τελευταία λεπτά έδειξε να έχει έλλειψη συγκέντρωσης, δεν το πλήρωσε κι έτσι πήρε αυτή τη νίκη.

Να τονίσουμε πως με τη λήξη είχαμε μικροένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων, με τον Σάντος να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να λειτουργήσει... πυροσβεστικά και τον διαιτητή να δείχνει κόκκινη στον Σκρτέλ (αυτός ξεκίνησε της φασαρία, αφού προσπάθησε να επιτεθεί στον Παπασταθόπουλο)!

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Σιόβας, Κονέ, Καραγκούνης, Βύντρα, Αθανασιάδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης.

Σλοβακία (Γιάν Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις).

Στον πάγκο: Πιάσεκ, Σβέντο, Ντουμπράβκα, Κόνα, Σαλάτα, Γιέντρισεκ, Μπάκος, Κόζατσικ.

Διαιτητής: Αϊτεκίν
Βοηθοί: Κλέβε, Χέκερ
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Από .....   newsit

Τα καλύτερα των δελτίων

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogsot.com