Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Καταπέλτης η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: Δεν βγαίνει ο λογαριασμός...

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, σημειώνεται...

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού από τα μέσα του επομένου έτους και αδυναμίας εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, κρούει με έκθεσή του υπό τον τίτλο «Το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του "μνημονίου"», το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η τρέχουσα δανειακή σύμβαση με την τρόικα με όρους που περιλαμβάνονται στο "Μνημόνιο" λήγει το 2014. Τότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει.

Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (=περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το "δημοσιονομικό κενό".

Επίσημα το "δημοσιονομικό κενό" υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. Αν η τελευταία αλλάξει, πχ αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες.

Το ίδιο ισχύει αν υπάρξει υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Το ΔΝΤ προβλέπει ένα "δημοσιονομικό κενό" 4,4 δισ. ευρώ προς τα τέλη 2014 και επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ το 2015, συνολικά 11 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το κενό είναι μικρότερο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,83 δισ. ευρώ. Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το "κενό" θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με έναν συνδυασμό όλων αυτών. Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα.

Ας προσθέσουμε ότι το "κενό" διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών. Τότε μετονομάζεται σε "χρηματοδοτικό κενό". Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, «μια συμφωνία για νέα δάνεια στήριξης ή και άλλες διευκολύνσεις (μείωση επιτοκίων κλπ) είναι η πιθανότερη λύση με τα σημερινά δεδομένα. Προβλέπονται άλλωστε στη δήλωση της Ευρωομάδας. Επίσης και συναφώς, η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού με διάφορους τρόπους εκτός δανεισμού από τους εταίρους, ένας από τους οποίους είναι η προσφυγή στις "αγορές". Η τρόικα για τους δικούς της λόγους την παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνον προσωρινή λύση για ένα- δύο χρόνια και αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του δημοσίου χρέους της χώρας».

Για την επεξεργασία των προτάσεών του, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λαμβάνει ως βασική παραδοχή ότι «το χρέος (και ο λόγος χρέους) δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει "βιώσιμο" ως το 2020 ή 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης (=δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς οποιαδήποτε αναδιάρθρωση (=νέο "κούρεμα") ή και αναδιάταξη (=επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής χρεών) και άλλες διευκολύνσεις».

Σύμφωνα με την έκθεση «η εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο μόνο με τις δικές μας δυνάμεις προϋποθέτει ένα συνδυασμό ρυθμών μεγέθυνσης και πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια που όμως δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα επιτευχθούν. Θα προϋπέθετε επίσης δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις αγορές με ανεκτούς όρους».

Η έκθεση καταλήγει, παραθέτοντας εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης επιτοκίων και επέκτασης χρονικής διάρκειας, της αμοιβαιοποίησης μέρους του χρέους (ευρωομόλογα) και της διαγραφής μέρους αυτού.

Από ....  epikaira

Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ολοκληρώνεται το 2014 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Τέλος στα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014 αφού μέσα στη χρονιά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναγνωρίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτους ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους. Ωστόσο τα τεκμήρια θα διατηρούνται για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οπως αναφέρει και το in.gr στο περιουσιολόγιο θα καταγράφονται αναλυτικά όλες οι δαπάνες από τράπεζες, δάνεια, καταθέσεις κλπ όπως και η ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Ουσιαστικά η Εφορία θα ανοίγει για κάθε φορολογούμενο έναν ηλεκτρονικό «φάκελο» και ανάλογα με τη συμπεριφορά του θα καθορίζεται η επιβάρυνση.

Από  ........   parapolitika

Σαμαράς: Θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


«Μηδενική ανοχή στον νεναζισμό, θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», διακήρυξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ντροπή για οποιαδήποτε χώρα και για την Ελλάδα που έχασε το 10% του πληθυσμού της κατά την διάρκεια της κατοχής. Πρόσθεσε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή και ότι πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί.

«Η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, αποδίδοντας τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την στρατηγική σχέση μακρά πνοής που οικοδομούν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ, μία σχέση που βασίζεται στις κοινές αξίες, στην μακρά ιστορία των δύο χωρών αλλά και στο ότι αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στις μεγάλες ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στις δύο χώρες και που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για κοινή εκμετάλλευση στην παραγωγή και στην διακίνησή τους.
Ο κ. Σαμαράς θύμισε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Ελλάδα έκανε ένα τολμηρό βήμα αναγνωρίζοντας το Ισραήλ όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Πρώτα η Ελλάδα σταθεροποιήθηκε οικονομικά και πολιτικά, ακολούθως η Ελλάδα από πρόβλημα έγινε σημείο σταθερότητας. Μέχρι πέρυσι πολλοί μιλούσαν για έξοδο από την Ευρώπη. Τώρα κανείς δεν μιλά για έξοδο όλοι μιλούν για επιστροφή στην ανάκαμψη τους πρώτους μήνες του 2014 μετά από έξι χρόνια ύφεσης, είπε ο πρωθυπουργός.

«Είδα και στην Αμερική αυτό που βλέπω κι εδώ έναν βαθύ σεβασμό για μία χώρα που κάνει θυσίες για να διατηρήσει την θέση της στην Ευρώπη», ανέφερε ο ο κ. Σαμαράς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις απώλειες της κρίσης. Όπως είπε, η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 27% και το βιοτικό επίπεδο έπεσε κατά 40%. Παράλληλα όμως υπάρχουν θετικά στοιχεία, η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους που έχει γίνει ποτέ χωρίς χρεοκοπία. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013 και ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή. Από το 2009 μείωσε το έλλειμμα κατά δεκαπέντε μονάδες.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι το επενδυτικό κλίμα αλλάζει και η χώρα γίνεται φιλική στην επιχειρηματικότητα όπως δείχνει και το γεγονός ότι μία σειρά μεγάλες εταιρείες από την IBM μέχρι την Nestle δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Βενιζέλος προς Ισραηλινούς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα
«Αδράξτε την ευκαιρία και επενδύστε στην Ελλάδα», είπε προς τους Ισραηλινούς επιχειρηματίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος αναφέρθηκε στην βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην Ευρώπη και όχι έχει κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η σχέση Ελλάδας Ισραήλ δεν είναι βραχυπρόθεσμη αλλά βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα και κοινές αξίες.

Στο φόρουμ απευθύνθηκε και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Σιλβάρ Σαλόμ ο οποίος έκανε εκτεταμή αναφορά και συνεχάρη την εληνική κυβέρνηση για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε επίσης του Ισραηλινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαλόμ είπε ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό ο οποίος του είπε να περάσει ο αγωγός που θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη από την Τουρκία. «Δεν το θέλω μέσω Τουρκίας αλλά μέσω Ελλάδας, ο αγωγός θέλουμε να περάσει μέσα από την Ελλάδα στην Ιταλία και στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλόμ χειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Από τις συζητήσεις που είχαν οι κυβερνητικοί παράγοντες με εκπροσώπους Ισραηλινών εταιρειών προέκυψε έντονο το ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του ελληνικού που ήδη έχει πάρει τον δρόμο των προσφορών.

Από ........  iefimerida

Capital Economics: Απογοητευτική η κατάσταση της Ελλάδας- Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θα χρειαστεί νέο «πακέτο»

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Απογοητευτική συνεχίζει να βλέπει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το κέντρο μακροοικονομικών ερευνών Capital Economics, το οποίο βλέπει εξάρτηση της Ελλάδας από την Τρόικα για αρκετά ακόμη χρόνια, θεωρεί ότι η ύφεση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και χαρακτηρίζει τις επενδύσεις «ανεπαρκείς».

Σε έκθεση του, το Capital Economics τονίζει πως μπορεί να βελτιώνονται οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία, ωστόσο «η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει», αναφέρει το ερευνητικό μακροοικονομικό κέντρο σύμφωνα με το bankingnews.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα θα εξαρτάται για αρκετά χρόνια ακόμα από εξωτερική βοήθεια και πλέον το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ παράλληλα η Capital Economics θεωρεί αδύνατη την έξοδο από την ύφεση, όταν «οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών θα συνεχίσουν να μειώνονται ραγδαία».

Κλείνοντας, η Capital Economics σημειώνει πως το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο, ενώ τονίζει πως «μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κρίνεται επιβεβλημένη εντός του 2014».

Από .......  iefimerida

Ρυθμό ανάπτυξης 0,6% προβλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα το 2014

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Την πρόβλεψη πως η Ελλάδα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 0,6% την ερχόμενη χρονιά- μετά από την ύφεση 4,2% φέτος- κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην ετήσια έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομία.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο προβλέπει σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει στο 2,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2014, έναντι ύφεσης 2,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα παραμείνει σε αρνητικό επίπεδο και το επόμενο έτος (-0,8% έναντι -0,4% το 2013). Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 0,5% του ΑΕΠ το 2014 από 1% του ΑΕΠ φέτος.

Στο κεφάλαιο για την ισορροπία του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών της Ευρωζώνης, η έκθεση του ΔΝΤ σημειώνει ότι «χρειάζεται να συνεχισθεί η προσαρμογή από τις ελλειμματικές χώρες (σ.σ. η «εσωτερική υποτίμηση») για να τονωθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητά τους και να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μεγάλων ελλειμμάτων στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών τους, καθώς οι οικονομίες τους θα ανακάμπτουν».

Η έκθεση αναφέρει ότι έχει γίνει ήδη προσαρμογή μέσω της μείωσης του κόστους, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία. «Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος έχει μειωθεί σημαντικά στις ελλειμματικές χώρες από τότε που άρχισαν την προσαρμογή τους με πιο μεγάλες προσαρμογές στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, στη βάση κερδών στην παραγωγικότητα και μειώσεων των μισθών». Κατά την πορεία αυτών των προσαρμογών κόστους, σημειώνει το ΔΝΤ, «η ανταγωνιστικότητα ως προς τις τιμές των εξαγόμενων προϊόντων άρχισε να βελτιώνεται, αλλά συγκρατημένα. Αυτό οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και σε κάποιο βαθμό και την Ισπανία αυξήθηκαν τα περιθώρια των εξαγωγέων από την έναρξη της κρίσης». Αυτό σημαίνει, προσέθεσε το Ταμείο, ότι «οι επιχειρήσεις στον τομέα των εμπορεύσιμων προϊόντων άρχισαν να αυξάνουν και πάλι την κερδοφορία τους, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την ελκυστικότητα του τομέα αυτού και να στρέψει την παραγωγή προς αυτόν».

Η έκθεση σημειώνει ότι η ανάπτυξη αρχίζει να εμφανίζεται και πάλι στην Ευρωζώνη, αλλά είναι πολύ ασθενής. «Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις εξασθενούν στην Ευρωζώνη τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων. Κρίσιμης σημασίας είναι δράσεις για την αποκατάσταση της υγείας του χρηματοπιστωτικού τομέα και την ενίσχυση της υποδομής του, προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να ενισχυθεί η ανάκαμψη. Επιπλέον, η συνέχιση της βραχυπρόθεσμης στήριξης της ζήτησης και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της δυνητικής παραγωγής είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης», σημειώνει η έκθεση.
Το ΔΝΤ τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη να υπάρξει μία πιο πλήρης τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και προβλέπει ότι το 2014 η οικονομία της θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% έναντι ύφεσης 0,5% το 2013. Οσον αφορά τη νομισματική πολιτική, το Ταμείο θεωρεί ότι είναι αναγκαία μεγαλύτερη χαλάρωσή της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, περιλαμβανομένης της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων.


Πηγή: ΑΠΕ

Πάει μέσα για κακούργημα ο συνδικαλιστής που ζήτησε μίζα 50.000 ευρώ

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Δίωξη για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», Βασίλη Κονιαδίτη. Ο 45χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα να έχει προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ τα χρήματα τα είχε ζητήσει ο συνδικαλιστής από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, προκειμένου να σταματήσει τις καταλήψεις και να πείσει τους συναδέλφους του να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στη διοικήτρια ρίχνει τις ευθύνες ο συνήγορος του
Στην Ασφάλεια Αττικής κρατείται ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία» προκειμένου να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις «Δεν είχε άλλο περιθώριο, έτσι όπως του προσέφερε τα χρήματα η διοικήτρια του νοσοκομείου» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου συνδικαλιστή και προσθέτει πως υπάρχουν μάρτυρες και συνάδελφοί του και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, που ήξεραν ότι είχε ζητηθεί ένα χρηματικό ποσό για το ταμείο τους. Ο Βασίλης Κονιαδίτης αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή και να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Πόλεμος ανάμεσα σε Αδωνι και ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο συνδικαλιστικής ζήτησε αυτό το χρηματικό ποσόν από την πρόεδρο του νοσοκομείου προκειμένου να μην κάνει κατάληψη σε χώρους του ιδρύματος με αφορμή την παραχώρηση μέρους του οικοπέδου στο Ιδρύμα Ιατροβιολογικών Ερευνών για την ανέγερση μονάδας μελετών βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμάκων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου στους υγειονομικούς συντάκτες είπε ότι ο συλληφθείς έχει εκλεγεί στη θέση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων με την υποστήριξη της ΠΑΣΚΕ, αλλά στη συνέχεια διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας το μνημόνιο. Στην ερώτηση προς τα πού πήγε πολιτικά ο συνδικαλιστής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε με νόημα: «Όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».
Η τελευταία πρόταση του κ.Γεωργιάδη ερμηνεύτηκε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ πως «φωτογράφισε» την Κουμουνδούρου και αμέσως ξέσπασε πόλεμος δηλώσεων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ο κ.Γεωργιάδης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, δεδομένης της δικής του ευκολίας να μετακινείται από το ένα κόμμα (ΛΑΟΣ) στο άλλο (ΝΔ) που του προσέφερε και υπουργικό θώκο.
Ας σημειώσουμε ενδεικτικά, πως στις εκλογές στο Σωματείο στις 10-11 Απρίλη 2013, δηλαδή λίγους μήνες πριν, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής κατήλθε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών και οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υποστήριξαν το Ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Σωτηρίας.
Από την πλευρά του ο υπουργείου Υγείας απαντώντας σε ένα Tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη έγραψε «@papadimoulis αναμένω να μου πείτε που και πότε ακριβώς είπα εγώ την λέξη ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς δεκτή η συγγνώμη σας».

Ποιος είναι ο συνδικαλιστής Βασίλης Κονιαδίτης
Με το φακελάκι στο χέρι συνελήφθη ο συνδικαλιστής, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Σωτηρία, αφού νωρίτερα είχε ζητήσει από τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος 50.000 ευρώ για να βάλει «φρένο» στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο μόλις 45 ετών εργαζόμενος στο νοσοκομείο θεωρούνταν ένας τυπικός συνδικαλιστής της δεκαετίας του 1980 και κατέβαινε στις εκλογές του σωματείου ως υποψήφιος της ΠΑΣΚΕ, εκτός από την τελευταία χρονιά που διαχώρισε λόγω Μνημονίου διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ.
Οπως αναφέρει και το protothema ο Καρπενησιώτης στην καταγωγή άνδρας, βρέθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο τμήμα των τεχνικών υπηρεσιών και έως σήμερα εργαζόταν στην υπηρεσία φύλαξης του νοσοκομείου.

Ζήτησε φακελάκι 50.000 ευρώ για... ένα κτίριο και η κατάληψη στο γραφείο της διοικήτριας
Το ζήτημα που είχε ανακύψει αφορούσε την παραχώρηση ενός κτιρίου –ενός από τα σημαντικά μεν, εγκαταλειμμένα δε κτίρια που βρίσκονται διεσπαρμένα μέσα στο ακίνητο των δεκάδων στρεμμάτων επί της λεωφόρου Μεσογείων- στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το Σωματείο παρότι είχε ενημερωθεί για το έργο που θα υλοποιούνταν, για την ακρίβεια ανέγερση μονάδας ελέγχου βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων, μέσω ΕΣΠΑ, δεν συμφωνούσε να δοθεί το οίκημα. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο με επικεφαλής τον δυναμικό πρόεδρο είχε γίνει κατάληψη του γραφείου της διοικήτριας κυρίας Μαρίας Καρρά.
«Εμείς θα μπορούσαμε να κάμψουμε τις αντιδράσεις και να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις εάν κι εσείς φροντίζατε να λάβουμε κάποιο ποσό από τα χρήματα που θα ωφεληθεί το νοσοκομείο από την υπογραφή της παραχώρησης» φέρεται να είπε ο 45χρονος στην διοικήτρια εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.
Η κ.Καρρά πάντως ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Υγείας και εκείνος με τη σειρά του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αμέσως ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.

Βιαζόταν να παρει τα χρήματα για να τα... μοιράσει στους υπόλοιπους
Ο επίλογος ήρθε την ώρα της πληρωμής με τον 45χρονονα μεταβαίνει στο σπίτι της διοικήτριας για να πάρει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως να συλλαμβάνεται. Πριν είχε προλάβει να διαβεβαιώσει την διοικήτρια ότι «τώρα δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις» αλλά και ότι βιάζεται για να πάει «να μοιράσει τα χρήματα με τους υπόλοιπους».

Από .......  iefimerida

Τα καλύτερα των δελτίων


Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com